ben bi tane örnek olsun diye yazıyorum;
En yakın üç arkadaş bir kazada vefat etmişler. Sıra sevap ve günahların tartılmasına gelmiş. Melek onlara herkese eşlerini aldatıp aldatmama alrına göre dereceli araba vereceklerini söylemiş.1.sine sormuş sen karını hiç aldattı mı diye. O da çok aldattım her gün başka karılarla yattım demiş. Melek o zaman sana vosvos verelim demiş. melek bu sefer 2.sine sormuş sen karını aldattın mı? diye oda birkaç kere aldattım ama pişman oldum demiş. Melek: O zaman sana bir mercedes verelim demiş. Sıra 3.süne gelmiş.Melek aynı soruyu tekrarlamış.3. sü ise: Ben karımı hiç aldatmadım demiş.Bunun üzerine melek : O zaman sana ferrari vaerelim demiş. Arabalarını alan arkadaşlar başlamışlar cennette dolaşmaya. vosvos ve mercedes alan arkadaşlar birlikte dolaşırken ferrari alan arkadaşlarını görmüşler. Adam hüngür hüngür ağlıyormuş. Vosvos ve mercedes alan olum ne güzel ferrarin var nie ağlıyorsun diye sormuşlar. Ferrarili adam ağlaya ağlaya *Geçen gün karımı cennette gezerken gördüm demiş. diğerlerini ne güzel olum sevinsene demişler .
ferarili adam : Ama cennete kaykayla geziyordu.