miras üçlemesi

Kitaplar hakkındaki her türlü eleştirileriniz için…
Post Reply
zeynikey
Kullanıcı
Kullanıcı

miras üçlemesi

Post by zeynikey »

arkadaşlar baktım baktım göremedim ve açıyim bu konuyu dedim kesin aranızda birileri okumuştur, ilk kitap ERAGON ve ikinci kitap ELDEST
alageisa adında bir ülkede vakti zamanında ejderha süvarileri varmış aralarından biri ihanet edip hepsini yok etmiş geriye 3 yumurta ve kendi ejderhası kalmış birileri yumurtalardan birini çalmış ve yumurta 100 yıl süvarisini bulsun diye asi grubu varden ile elf ormanı du waldenvarden arasında taşınmış kralın adamları yumurtayı almaya çalışırken elf kızı arya yumurtayı carvahall adında bir köyün yakınlarına yollar ve bu ERAGON adlı bir çocuğun eline geçer. olay da burada başlıyor zaten gerisini okuyanlar okumayanlara anlatsın

2. kitapta ise yeni bir süvari geliyor eragon ailesi hakkında daha çok şey öğreniyor ve elf ormanında müthiş bi süprizle karşılaşıyor

eragon 15 eldest 20 ytl korsan tezgahlarında ( ki tasvip etmiyorum ) 2sini 15 e veriyorlar. ejderha mızrağı okuyanlar tenezzül etmeselerde bence eragon güzel bir kitap hatta filmi de çekildi film kitaba hiç benzemiyor ama özgün bir film olarak izlerseniz seversiniz hatta önce filmi izleyin ki kitabı okurken aaa bu da varmış diyin
ve her iki kitapta new york times ın bestsellerı oldu çıktıkları sene
yazar cristopher paolini ise bu kitabı 15 yaşında yazmaya başlamış şu anda 24 yaşında ve 3. kitabın bu yıl içinde çıkmasını bekliyoruz

iyi okumalar

Image

Image
BLACK HAND
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by BLACK HAND »

3ncü kitabın adı Empire vede yeşil renkli bir kapak ve ejderha olacakmış söylentilere göre gerçi internette bi yerde resminide görmüştüm hani.Eragon çok güzel bir kitap tabiki etkilenimler bol ama sende 15 yaşında kaleme alırsan sende o dönemin fantastik romanlarından etkilenerek yazarsın yinede olay örgüsü ejderhaların bu sefer elflerle dost oluşu kurgu ve karakterler sağlam ben açıkçası büyük bir keyifle okudum tavsiye ederim herkese
Forest Metal Is Immortal..
NocturnaL_Soul
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by NocturnaL_Soul »

Bende 2li olarak almıştım daha ikincyi okuma fırsatı bulamadım ama birncisi güzeldi gayet. Filmde olmayan pek çok şey var ve filme gidip " pöf bu ne bee" falan diyen varsa bile kitabını öyle bulmayacaklardır, kitapta olayları renklendiren pek çok ayrıntı var.
eragon 15 eldest 20 ytl korsan tezgahlarında ( ki tasvip etmiyorum ) 2sini 15 e veriyorlar. ejderha mızrağı okuyanlar tenezzül etmeselerde bence eragon güzel bir kitap hatta filmi de çekildi film kitaba hiç benzemiyor ama özgün bir film olarak izlerseniz seversiniz hatta önce filmi izleyin ki kitabı okurken aaa bu da varmış diyin
evet filmi izledikten sonra bana "çok" daha iyi geldiği kesin, LotR da aynı şey olmuştu kitabı okumadan önce birinicyi okumuştum (pekçok kişinin yaptıgı gibi :wink: ) , sonra kitap çok hoşuma gitmişti.
Bence gayet güzel bi kitaptı ilki, digerlerininde en azından o kadar güzel olacağından eminim, tavsiye edilir. Zaten kitap arayışı içindeyseniz hayli hayli yani, gidin alın. :D
zeynikey
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by zeynikey »

2. kitabı mutlaka oku çünkü çok sevceğin şeyler çıkacak
Alonso
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Alonso »

muhteşemen bir seri :) 3. kitap ne zaman çıkacak bilen war mı??
CLiCKs
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CLiCKs »

ben kişilerin heveslerinin kırılmaması için her zaman flimi çıkacak bir kitabı önceden okumalarını tavsiye ederim bunun yüzünden flimde hayal kırıklığına uğrayıp kitabı okumuyorlar ve okuyucu veya izleyici kitlesi az oluyor:)
WeS_DeX
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by WeS_DeX »

Eragon'un kitabını okumadan filmine gidilmemesi lazım diye düsünüorum.Sadece Eragon icin gecerli değil tabi bu durum.Her hangi bir kitap icin de gecerli.

Bir cok arkadasım Eragon'un filmini isledikten kitabından vazgecti.Peki bu film neden bu kadar kısaltılarak cekildi.Cristopher Paolini'ye sorsak gercekten de böyle bir filmin mi cekilmesini isterdi yoqsa cok daha ayrıntısına kadar mükemmel bir film olmasını mı?

Artık insanlar kitap olsun film olsun veya herhangi birseyden olsun nede olsa kitabı okuyanların kesinlikle gidecegini düsündügü icin bazı seyleri kestirip atıyolar.

Ben zaten Eragon'u izledikten sonra okudugum bir kitabın filmine gitmemeye karar verdim.Hem hayalimde ki Eragon artık filmde ki cocuk hemde benim hayal ettigim diyar filmde ki diyar oldu.
Selia
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Selia »

aynen katılıyorum.bu yüzden filmlere karşıyım.ben ve benim gibiler.Ne de olsa izleyen izliyor boşverrrr gibisinden çekilmiş.Aynı lotr gibi kitapla alakasız olaylar dönüyor.EM nin animasyon u güzel değildi.Saygı göstermedikleri açık.Para kazanmak asıl iş.Sinema için pek konu yok.Ne yazıkki diğerlerine de sıra gelecek.Ve onların böylelerin elinde çekecekler.
Lugtarias
Forum Yöneticisi

Post by Lugtarias »

BLACK HAND wrote:3ncü kitabın adı Empire vede yeşil renkli bir kapak ve ejderha olacakmış söylentilere göre gerçi internette bi yerde resminide görmüştüm hani.Eragon çok güzel bir kitap tabiki etkilenimler bol ama sende 15 yaşında kaleme alırsan sende o dönemin fantastik romanlarından etkilenerek yazarsın yinede olay örgüsü ejderhaların bu sefer elflerle dost oluşu kurgu ve karakterler sağlam ben açıkçası büyük bir keyifle okudum tavsiye ederim herkese
Adamım 3.kitabın ismi Brisingr ve kitap kapağı da altın sarısı değil miydi yav ?
Ve sonbahar gelmeden toprağa düştü yeşil renkli yaprak, geceyi beklemeden ortaya çıkan ayla birlikte.
scanzone
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by scanzone »

WeS_DeX wrote:Eragon'un kitabını okumadan filmine gidilmemesi lazım diye düsünüorum.Sadece Eragon icin gecerli değil tabi bu durum.Her hangi bir kitap icin de gecerli.

Bir cok arkadasım Eragon'un filmini isledikten kitabından vazgecti.Peki bu film neden bu kadar kısaltılarak cekildi.Cristopher Paolini'ye sorsak gercekten de böyle bir filmin mi cekilmesini isterdi yoqsa cok daha ayrıntısına kadar mükemmel bir film olmasını mı?

Artık insanlar kitap olsun film olsun veya herhangi birseyden olsun nede olsa kitabı okuyanların kesinlikle gidecegini düsündügü icin bazı seyleri kestirip atıyolar.

Ben zaten Eragon'u izledikten sonra okudugum bir kitabın filmine gitmemeye karar verdim.Hem hayalimde ki Eragon artık filmde ki cocuk hemde benim hayal ettigim diyar filmde ki diyar oldu.

Kesinlikle haklısın.

Ayrıca 3. kitap brisingr(ateş) ve siyah kapaklı.

Image
Post Reply