frp oynatmak

Sorularınız mı var? O zaman cevapları olan kişileri burada bulabilirsiniz.
magicalstone
Kullanıcı
Kullanıcı

frp oynatmak

Post by magicalstone »

arkadaşlar merhaba,

2 adet sorum var, yanıtlayabilirseniz çok sevinirim.

1- ankarada frp kafe bulabilir miyim?
2- 3 sene kadar frp oynadım ama 5 senedir oynamıyorum. açıkcası bilgisayar da da oynamaya devam ettim örneğin baldur s gate, icewind dale. şu anda ankarada bu oyunu oynamak isteyen bir grup buldum ve bu grup ta oynamış tek kişi ben olduğum için dm olma görevide benim olacak gibi gözüküyor. bu konuda hangi kitaplar bana lazım ve bu kitapları nereden bulabilirim.

teşekkürler,
ms
CHANGES
Başbüyücü

Post by CHANGES »

ilk soruna yanıtı ankaralı arkadaşlar verecektir.Ancak 2.sorunun yanıtı ilk olarak ne oynamak istediğinden geçiyor.Orta dünya ve benzeri bir dünya oynamak istiyorsan;
Dungeons and Dragons 3/3.5 edition
1.Player's handbook
2.Dm's guide
3.Monster Manual
gerekli olacaktır.Gerçi bunların bazılarının türkçeleri de çıktı galiba.
Bir de hazır dünyalar var örneğin Forgotten realms ya da dragonlance gibi.
Bunlarında hazır compediumları var onları edinirsen daha bir rahat edersin.

World of Darkness oynamak istiyorsan tercihe göre

1.Vampire the masquerade
2.Werewolf the apocalypse
3.Mage the ascension
4.Wraith the oblivion
5.Demon the fallen
6.Hunter the reckoning

kitaplarından birisini edinip başlayabilirsin.

diğer dünyalarla ilgili kitapları da bilenler yazar herhalde.
"We were young and unexperienced.We were proud and ready to die for justice.But now it is time to break the chains.Long live Chaos Legion"
magicalstone
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by magicalstone »

orta dünya benzeri çünkü daha önce oynadığım oyunların hepsi d&d dendi. gerçi kitapları internetten indirdim ancak bastırmak daha pahalıya gelecek. dolayısı ile kitapları ankara da bulabilecek yer bulmam lazım
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

aradıın kitapları yüksel kırtasiyede bulabilirsin; ama core rulebook diye tabir ettiğimiz bu PHB, DMG ve MMlerin orijinallerini almanı tavsiye ederim.

frp café olarak ise orta dünya var. gerçi ne kadar frp café denilebilir oraya bilmiom ama yine de bi uğra istersen. Beğendik'in karşısında.
War, war never changes...
magicalstone
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by magicalstone »

yardımlarınız için çok teşekkürler, başka bilmem gereken birşey var mı?
Titan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Titan »

Bu işlerde yeni olmanın ve neler yapılması gerektiğini öğrenme arzusunun (ve sıkıntısının) nasıl bir şey olduğunu iyi bilirim. Benm tavsiyem lütfen o kural kitaplarına falan aşırı yüklenip hem kendi hem de oyuncularının hevesini kaçırma. Kurallar amaç değil araçtır. Bence sadece Player's Handbook alsan bile başlangıç için yeterli olacaktır (Dm olsan bile). Eğer ingilizcen rahatsa kitabın orjinalini almana da gerek yok. http://www.wizards.com/default.asp?x=d20/article/srd35 burada gerekebilecek bütün bilgiler var. İndirip bakarsın, çok lazım olacağını düşündüğün yerleri printerdan çıktı olarak alırsın. Ya da bilgisayar olan bir yerde oynarsanız buna da gerek olmaz. Bilgisayar olan bir odada oynamanın bir diğer avantajı da müzik, ses efekti gibi şeyleri rahatça kullanabilme imkanı olacaktır. Eğer ingilizcen yeterli olmayacaksa Player's Handbook'un Türkçesi olan Oyuncunun El Kitabı'nı alabilirsin. Yanlış hatırlamıyorsam 40 YTL gibi bir şeydi fiyatı. Son olarak, tekrar söylüyorum amaç eğlenmek. Kuralların eğlencenin önüne geçmesine izin verme. Başını boşuna ağrıtma. Eğer dengeyi kurabileceğinize inanıyorsan kuralsız bile oynayabilirsiniz. Sadece karakterler hakkında derinlemesine bilgiler olur, üzerlerindeki eşyaların falan özellikleri belli olur. Duruma göre zarın kaçtan yukarı gelmesi gerektiğini DM olarak belirlersin. Ã?rneğin bir oyuncu saldırmak istediğinde "Vurmak için 4'ten yukarı gelmesi gerekiyor(6'lık zar için konuşuyorum)" gerekiyor gibi bir şey diyebilirsin. Büyüleri ise doğaçlama yapabilirsiniz. Yani büyünün adını söylemezler de karakterlerinin gücüyle orantılı olarak ne yaptıklarını anlatırlar. Bu yöntem gerçekten olağanüstü bir gücünüz olduğunu hissettiriyor.
magicalstone
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by magicalstone »

arkadaşlar tekrar merhaba, kitapları internetten indirdim ve çalışmaya başladım. bu arada sizlere bir şey daha sormak istiyorum. dm olarak oyunu oynatanlara bu sorum. hikaye konusunda yardım aldığınız kitaplar var mı yoksa hikayeleri kendiniz mi yazıyorsunuz.
yhamos
Kullanıcı
Kullanıcı

Hail my brother!

Post by yhamos »

Eğer kendi hikayelerin varsa ve bunlar seni tatmin ediyorsa kendi hikayelerini kullnmanı öneririm.Ama hikaye oluşturmakta zorlanıyorsan(başlangıçta doğaldır)okuduğun kitaplardan,izlediğin filimlerden ya da günlük yaşamda gözlemlediğin basit olaylardan esinlenerek hikayeler türetebilirsin.Bunların dışında quest tree 'yi kullanırsan oyunu yönetirken çok daha rahat edersin.Quest tree:Kimisine göre seneryoyu kısıtlayan,kimisine göre kolaylık sağlayan,Oyuncuya kendi kaderini belirleme şansı veren basit bir şey.
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

hikaye okumak her zaman iidir. fantastik dünyaların dinamiklerini annamanda sana yardımcı olacağı kesin. ama oyunnarı hazırlarken kitaplardan fazla etkilenmemeye dikkat etmelisin bence.
War, war never changes...
wicked_one
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by wicked_one »

Kendi hikayelerini yapmak,Dmliğin en zevkli yanlarından biridir...Ve en zor,sıkıcı yanlarından biri...Oyuncularının karşısına çıkacak yaratıkları,kazanacakları veya bulacakları şeyleri belirlemek falan...Ama herşey bittiğinde,bakarken hazırladıklarına,büyü yapmış kadar mutlu oluosun...Tabi oyun oynadıktan sonra hepsi silinip gidio o ayrı...Bütün hikayelerini,hazırladığın karakterleri sakla...Daha sonra yardımcı olabilir sana....Eğer oyuncuların kaderlerini kendilerinin belirlemesine izin verirsen,oyun çok daha eğlenceli olur...Böylece gerçekten yaşanıomuş gibi olur...Ã?bür türlü bir film senaryosunu oynuomuş gibi oluyor...Filmin sonunda ne olacağı hep bellidir...Ama böyle birşey için çok iyi hazırlığın olması gerekir...Gerekli olabilecek şeylerin bir listesini çıkar (hangi kitapta sayfa kaçta olduğunu)oyun sırasında çok yardımcı olur... Kolay gelsin
<div>De profundis clamavi at de Domine, serva animos nostros...</div><br>
magicalstone
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by magicalstone »

arkadaşlar gerçekten yardımlarınız için teşekkürler, ancak hikaye veya senaryo yazmada gerçekten zorlanıyorum. geçenlerde birşeyler karalamak istedim ancak yok çıkmıyor. ana hatları tam anlamı ile oluşturamıyorum ki bir oluştursam yazacam şahane bir hikaye ama işte kafa duruyır bir yerde. aslında o kadar da kitap okumuştum zamanında. ejderha mızrağı mı neydi, sonra shannara nın serisinin bazı kitaplarını okudum ama yüzüklerin efendisinin çok kötü bir kopyasıydı nefret ettim. ama nedense kalemi alınca elime bütün fikirler uçuyor yada düşündüğüm zaman hoşuma giden bir takım fikirleri kağıda dökünce beğenmiyom.
yani aslında bana lazım olan herhalde ana hatlar onları oluşturmam lazım. onları oluşturunca herhalde devamı gelir. 8O :!: 8O :!:
Narq
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Narq »

Gerçekten haklsın bende ilk başladığımda ya adamlara bak diyodum dosyalarca yazı yazmış hiç üşenmemiş mi diyordum.ama tabi oynamaya gelince süper adam bi oynatıyor aynı film gibi insanı sürükleyip götürüyor. :)

Ama işte biraz bilgi sahibi olupta oyun yapamaya kalktın mı iş kendini belli etmeye başlıyor.yukarda söylendiği gib hem çok zevkli ama bİ o kadarda dm lerin korklu rüyası :evil: çünkü her ayrıntıyı düşünmek gerekiyor(keza ben öle yapmıyorum)ben senaryoyu ana hatlarıyla oluşturduktan sonra. gerisini oyunculara bırakıyorum.işte gerçekten o zaman zevki çıkıyor.

Sana tek tavsiyem var;ilk başta bi amaç bul atıyorum kafadan ''kutsal bir kılıç bulmak'' bu amacı belirle ona göre ortam oluşturmaya başla zaten amaç belli oldumu gerisi geliyor.fakat oyuncular amaçtan başka yerlere sapmaya başlarlarsa onları engelleme oynun zevki orda.(ZB'ları bana kızacaklar çok basit bir olaymış gibi anlattım yawaş yawaş uziyim kafaya bişi yemeden) :lol:
It's always darken as before the dawn;If Its not meant to be Its not meant to be www.bizkackisiyiz.com
Shevarash
Seçilmiş Savaşçı

Post by Shevarash »

Narg bütün söylediklerine katiliyorum ve bende öyle yapiyorum ama bunun icin yüksek seviyede spontane yaraticilik lazim ki herkeste ayni seviyede olmayabilir
Narq
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Narq »

doğru sölüyosun herkeste aynı olmayabilir.ama insan bir oyun yapmak istiyorsa hayal gücünü biraz kasmalı.ve bu hikayeleri okumanın inanılmaz faydası var.ben bile senaryoyazdıımda kendime hayran kalıyorum.yani çok mükemmel bi şey yazsıdımdan övünmüyorum tabiki yüzsüzce ama gerçekten bi hikaye olmuş
diyeceğim o ki bol bol kitap okuyun arkadaşlar(öğretmen gibi hissettim kendimi yaw) :)
It's always darken as before the dawn;If Its not meant to be Its not meant to be www.bizkackisiyiz.com
Sufferly
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Sufferly »

biz arasıra kızılaydaki felsefe kafeye frp oynamaya gidiyoruz.bizden başka oynayanlarda oluyor bazen.bilgin olsun.(felsefe , ortadünyanıın hemen yanındaki cafe)
They awake for flesh
Choose pain as a path
Refuse a light
To blind you and me
Post Reply