Drizzt Kitaplarında En Akılda Kalan Sahne (Spoiler ÄÂ

Kitaplar hakkındaki her türlü eleştirileriniz için…
Firble
Forum Yöneticisi

Drizzt Kitaplarında En Akılda Kalan Sahne (Spoiler ÄÂ

Post by Firble »

Normalde böyle başlıklarda anket açardım ama sanırım bu defa o kadar yazacak sahne var ki bu yanlış olur..

Ben benim için en akılda kalıcı sahneyi yazayım. Dövüşün sonrasında Drizzt Klaker ı görür.. Klaker artık ölmüştür. Ve yeniden kancalı dehşetten pech in ufak bedenine geri döner.. Drow sadece tek bir cümle fısıldayabilir. Dostum adın neydi ? ?

İkinci sahne de Vierna nın ölümü

Drizzt abla beni affet der Vierna başını iki yana sallar. Zaknafeinin kızının içine ulaşmayı başarmış bölümü bu sonu onaylamaktadır.

Ölüm sahneleri çok oldu bir de bunun dışında bir sahne yazayım.

Gnom şehrinden ayrılırken Drizzt dostu Belwar ı görememiştir. Ama şehir kapıları kapandığında dostu oradadır. Drizzt Belwar a benimle vedalaşmayağını düşünmeye başlamıştım der.. Belwar vedalaşmayacağım diye cevap verir.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
FreyaImplorer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by FreyaImplorer »

Belwarla ilgili sahne gerçekten çok güzeldi.Tabii birde Artemis vs. Drizzt sahneleri iyiydi. Ama bende en çok iz bırakan yeri DoUrden evinin düşüşü.
Jacta alea est.
chosen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by chosen »

Drizzt'in, Dinin ve dier akıncı drowları ile yeryüzüne yaptıkları seferde ufak elf kızın gözlerine gördükleri ile onu öldürmemesi çok güzel bi sahneydi...

Bruenor'un ejderhanın üzerine atlaışıda akılda kalan sahnelerdendi..

ama beni en çok etkileyen Montolio'nun ölümüydü, acayip üzülmüştüm, çok iyi biriydi, huzur içinde ölmesi mutlu etmişti ama beni bir parça, çok etkileyiciydi cidden...

daha bir sürü var tabiki, zati seri etkileyici...

beeni ve saygılarımla...
Ozan gülüyordu olanlara. Kahkahası karanlığı deliyordu. Durdu bir an sonra yine kahkahası duyuldu. Bu seferki olacak olanlara atıftı...
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Sonra bi de kızla tekrar karşılaşması var. Sanırım Yıldızsız Gecede.. Kız onu karşılamaya gelen Ay elflerininiçinde ve bir anda gözü dönüyordu sanırım... O da etkileyici bir sahne idi. Tam da geçmişe yolculuk ederken geçmişinin onu bulması.. Benim fikrimce zaten eğer Drizzt serisinin sonu olacak bir kitap belirlemek gerekseydi en uygun kitap kesinlikle yıldızsız gece olurdu. Sonrasına yine güzel yanlar vardı ama o kaliteyi yakalayamadı gibi geliyor.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
malice
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by malice »

efet ya o kızla iki karşılaşmasıda süperdi,o küçük kızla ilk karşılaşmalarından beri onların evlenmesini istiyorum ama cattie aradan çıkmıo. :(
bide(galiba 6. kitabın sonuydu)cattie nin drizzte neler kaçırdığını sölediği sahneye gıcık oluyorum.
ama tabi sessiz kılıçta drizzte neler hissettiğini anlayıp kristali parçalamaya kalkması güzeldi :wink:
jarlaxla drizztin son konuşmalarında jarlax borcun olsun deyince drizztin havanı alırsın demeside çok hoşuma gidio.sanırım ondan böle bi laf beklemediğim için.diyiş tarzı filan 8)
ayrıca evimin yıkıldığı sahnede de baya bi üzüldüm tabi :D
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Evet Briza seni fena öldürüyordu. Ama sonra hevesi kursağında kalıyordu. Brizanın ellerini kulaklarına kapatıp kaçtışı hakkaten çok ibret verici bir sahne idi. Ama ben bu bölümde bile Vierna için epey üzülmüştüm. Keşke Beanre evinde prensesliğe kabul edilse idi. Belki sonra Lilliel le kaçardı.
HARBE GİDEN
NIGHT
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by NIGHT »

En akılda kalıcı sahne??

Entreri ve Drizzt Calimporttaki ve Mitril salonunda sırt sırta döüşmeleri, Jarlaxleye ait her sahne.. Ah bir Entreriyle ilk tanışmamız.. Catti-brie ağlıyordu falan..

Film şeridi gibi her kare aklımda :)
Sanistapp
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Sanistapp »

Karaelf üçlemesinin ikinci kitabının başında drizztin vahşice yaşadığı bir dönem var, hatta sonraki zamanlarda bu barbar dönemi hatırlayıp, melankoli fln yapıyor. :)

İşte basiliski öldürmesi, "İçindeki avcıyı ortaya çıkarıyor" tarzı bi cümle kurulmuştu glb kitapta :) Bir de gnomlara basiliski nasıl öldürdüğünü anlatırken gaza gelmesi,avcının tekrar ortaya çıkması fln

bu sahneleri unutamıyom ben
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Entreri ile tanışma sahnesi.. Güzeldi Sanırım Gümüş Damarlarında Entreri asıl savaştan kaıp gölgelere kaıyordu. Drizzt in olduğu yere ve Drizzt i görünce sonunla seninle tanıştık dostum diyordu. Drizzt O halde en daa avantajlısın ben seni tanımıyoru diye cevap veriyordu. Entreri de tanıyacaksın diyordu.. Hoş sahne idi cidden ama ben daha çok ikili Duegarları öldürdükten sonra birirlrinin gözlerine baktıkları sahneyi daha çarpıcı bulmştum. Ve özellikle Entrerinin mücehri alıp kaçtığı sahneyi.
HARBE GİDEN
malice
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by malice »

drizztin yeteneklerinin keşfedildiği sahnelerde çok güzeldi.10 tane diskle yaptığı numara,büyüdeki kabiliyeti filan
aaa bide zak.ın drizztin davranışlarına içten içten güldüğü sahneler var.drizzt ilk prens olduğunda atlayıp izinsiz konuştuğunda filan.
briza,maya ol of dım şok olmuşlardı.anayurt zati baştan aşa süperdi.
Arelle
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Arelle »

Drizzt'in Errtu ile ilk karşılaşması... (Kristal Parçası'nda) Errtu'nun bunun normal bi drow olmadığını anlamasından sonra Drizzt'in "Seni öldürmeye geldim..." diyişi süperdir; ezberimdedir o bölümler, tersten bile okurum valla... :-P
winterwolf
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by winterwolf »

Firble wrote:Entreri ile tanışma sahnesi.. Güzeldi Sanırım Gümüş Damarlarında Entreri asıl savaştan kaıp gölgelere kaıyordu. Drizzt in olduğu yere ve Drizzt i görünce sonunla seninle tanıştık dostum diyordu. Drizzt O halde en daa avantajlısın ben seni tanımıyoru diye cevap veriyordu. Entreri de tanıyacaksın diyordu...
Fazla hayranı değilimdir Drizzt'in ama Firble'ın dediği sahne benim hoşuma gitmişti. Bir de şimdi adını hatırlayamadığım bir ejderi gözlerinin rengi vasıtasıyla kandırması...
�nen i-Estel Edain, ú-chebin estel anim
"I gave Hope to the Dúnedain, I have kept no hope for myself"
Hazaxaos
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Hazaxaos »

Benim en begendiim sahne Drizzt'in Wulfgar'la devlerin inine baskin yapmasiydi ve Verbeeg Bigrin'i oldurmeleri,orda olan dostluklari cok hosuma gitmisti.
<div>"But the Bard's Songs will remain..."</div><br>
Shevarash
Seçilmiş Savaşçı

Post by Shevarash »

Zaknafein in gözleri kapalı haldeyken, yakınında bulunan yüce rahibenin dilini kamçısı ile tek hamlede alması
Drizzt in tekboynuza dokunması
Uthegental ın swirfneblin şehrine tek başına gimesi
Pençe yarığından yükselen pençenin Oblodra evini yutması
Jarlaxle ve Zaknafein in olduğu her sahne :)
yeyilmaz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeyilmaz »

Wulfgar'la drizzt'in banshee avlamaya giderken Wulfgar'ın ''onun zamanı gece'' deyince drizzt'in '' bu gece değil! '' demesi....
Post Reply