Semerkant Tılsımı
Semerkant Tılsımı
Sonunda almayı başardım. Büyüye çok farklı bir bakış getiriyor . Kesinlikle tavsiye ederim. Yorumlarımı kitabı bitirdikten sonra yapacağım.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Sonunda kitabı bitirdim. Ã?ncelikle şunu söyleyeyim büyüye bambaşka bir bakış getiriyor. Nerdeyse tüm büyülerin cinler ve cinlere benzer varlıklarla yapıldığı bir dünya ama buna rağmen çok zengin... Olay 20. yüzyıl londrasında geçse de bildiğimizden çok farklı bir dünya olduğunu söylemeliğim. Ã?rneğin Prag zamanında dünyaya hükmetmiş bir kent olarak tanıtılıyor.
Bunun dışında öykü çok güzel özellikle son bölümü muhteşem ama ortaları da çok güzel. (büyücülere karşı isyan bölümünde büyücü hırsız karşılaşması ciddi ciddi yaşanıyor)
Kitabın ikinci ve üçüncü bölümlerini heyecanla bekliyorum.
Bunun dışında öykü çok güzel özellikle son bölümü muhteşem ama ortaları da çok güzel. (büyücülere karşı isyan bölümünde büyücü hırsız karşılaşması ciddi ciddi yaşanıyor)
Kitabın ikinci ve üçüncü bölümlerini heyecanla bekliyorum.
HARBE GİDEN
Kitap arkadas yayınevinin kitabi. Uzun süre fantazi edebiyati köşesinde (en azından benim gittiğim kitapevlerinde) baş köşelerden birinde idi. Almak istiyordum ama her seferinde ya param ya zamanım yoktu..
Niye almak istiyordum öncelikle ismi çok etkileyici idi ve kapağı. Kitaptaki tılsım açıkçası beni de oldukça çekiyordu.
Ve konu da gerçekten şu ana kadar okuduğum fantastik bir dünyada geçenler olsun bu dünya ve bu zamanda geçenler olsun hiçbirinde rastlamadığım kadar orjinaldi.
Tabiii yazıldığı zaman LOTR da orjinaldi muhtemelen ama artık bu fikir çoğu yerde kullanıldığından ondan bile diyebiliyorum.
Bence okuyun tartışalım.
Ankarada olanlara bir buluşmada kitabı ödünç verebilirim.
Niye almak istiyordum öncelikle ismi çok etkileyici idi ve kapağı. Kitaptaki tılsım açıkçası beni de oldukça çekiyordu.
Ve konu da gerçekten şu ana kadar okuduğum fantastik bir dünyada geçenler olsun bu dünya ve bu zamanda geçenler olsun hiçbirinde rastlamadığım kadar orjinaldi.
Tabiii yazıldığı zaman LOTR da orjinaldi muhtemelen ama artık bu fikir çoğu yerde kullanıldığından ondan bile diyebiliyorum.
Bence okuyun tartışalım.
Ankarada olanlara bir buluşmada kitabı ödünç verebilirim.
HARBE GİDEN
Kapağını daha da çok seveceksin. Ve tılsımın resmini de ama hikaye gerçekten beklediğinden de fazlasını veriyor bunu söyleyebilirim rahatlıkla. Okuduktan sonra yorumunu bekliyorum.
HARBE GİDEN
-
ElvenBard
- Kullanıcı

Büyüye bütün bakışınızı değiştircek bi kitap öneriyorum hatta önerdiğim kitap direk bi büyü kitabı!!
Necronomicon
amazon.com'da satılıyo ehua olaya bak ya büyü kitabı sipariş ediyosun ahaha süper düşünsene kitabevinden alıyosun kitabı açıp teleportu okuyup para vermeden kaçıp gidiyosun nıhaha kafamız da hep böyle şeylere çalışıyo bizim fena fikir de deil aslında hmm...

Necronomicon
amazon.com'da satılıyo ehua olaya bak ya büyü kitabı sipariş ediyosun ahaha süper düşünsene kitabevinden alıyosun kitabı açıp teleportu okuyup para vermeden kaçıp gidiyosun nıhaha kafamız da hep böyle şeylere çalışıyo bizim fena fikir de deil aslında hmm...
<em>Grave digger, when you dig my grave.. could you make it shallow? So that i can feel the rain..</em>