Dragonlance Büyü Sözleri Part-1

Sorularınız mı var? O zaman cevapları olan kişileri burada bulabilirsiniz.
Post Reply
Bunises
Site Yazarı
Site Yazarı

Dragonlance Büyü Sözleri Part-1

Post by Bunises »

Sözlerime "dragonlance büyü sözlerini" zamanında forumlarda satamaya çalışan arkadaşa eseflerimi bildirerek başlıyorum. Hayal ve kurgunun varolması, maddeden soyutlanması ve hayallerimizde duygularımızla dokunulabilir halini almasını amaçladığımız şu zamanlarda, "para" unsurunun hayallere tecavüz etmesi ciddi anlamda moralimi bozmuştur. Umarım böyle olayları bir daha yaşamayız...

Saygı ve Sevgilerimle Bunises...

Dragonlance Spells and Magicwords

Magic Missile : Kalith karan, tobanis-kar
Magic Missile (Elven Version) : Arzael
Sleep : Ast tasarak sinuralin krynawi
Sleep (Elven Version) : Droshi
Burning Hands : Kair tangus moipiar
Speak with the dead : Ast bilak parbilakir, suh tangus moipiar
Light : Shirak
For god's sake, light, damn you! : Lunitari's idish, shirak, damen du!
Dark : Dulak or Dumak
Spell of friendship : Suh tangus moipiar, ast akular kalipar
Feather fall : Pveatherfall
Detect Magic : Tsaran korilath ith hakon
Detect Enchantment : Jistrah tagobar ast miorparann kiniagic
Knock : Khetsaram pakliol
Wizard Lock : Kalis-an budrunin kara-emarath
Summons a Dragonlance : Akular-alan suh tagolann jistrathar
Lightning Bolt : Ast kiranann kair gadunrm soth-arn suh kali jalaran
Fireball : Ast kiranann kair soth-arn suh kali jalaran
Command a Dragon Orb : Ast bilak mioparalan Suh akvlar tantangusar
Magician or Wizard : Magus
By My Command : Elem shardish
Do as I say : Sharcum pas edistus
I will it to be so : Omus sharpuk derli
Obey me : Shirki muan
Immobilisation : Patcia et Matahant
Colour Blast : Dasen Filinda
Fog : Estivas nom
Magius' Light : Abdis tukng! Kumpul-ah kepudanya Kuasahan! Burus longang degang birsish Sekalilagang! Degagng kuashnya, lampar Terbong kilat mati yangjahat! Xts vrie!

Yakında kalanlarıda getirmeye çalışacağım...

Yardımlarından dolayı Erdem"Xanderin"Ã?nsal arkadaşıma teşekkür ederim.

//Edit Dragonfire: Sozleri aldigimiz kaynaklari(siteleri) da belirtelim ;)
<a href="http://bunises.deviantart.com/"><strong>Hayat, ölüm anında görülen bir düş değil midir? Kim bilir?<br></strong></a>
Dilbao
Başbüyücü

Post by Dilbao »

Burda geçen büyü sözlerinin kaynakları DL romanları olup çoğu M. Weis kaynaklıdır. Yukarıdaki liste ise yaklaşık 5 yıldır nette bulabileceğiniz okuyucu derlemesinden ibarettir. Dolaysıyla hiçbir temeli olmayan sadece yazar uydurması laflardan ibarettir. Bu nedenle benim gözümde hiçbir kullanılabilirliği olmasa da bu yazıların yazarından izinsiz burda yazılması ise bariz copyright ihlali olacaktır.

Yani daha kaynağını bile bilinmeyen yazıları buraya yazmadan önce kimin ürünü olduğunu ve o kişinin bu ilgili yazı hakkında hak iddia edip etmediğini öğrenirsek hiçkimsenin hakkını ihlal etmemiş oluruz.

Son olarak wizard harici firmalar tarafından çıkmış draconic lisanını anlatan birkaç kitaba rastlamıştım zamanında. Eğer ki büyü sözleri üretmek istiyorsanız birincil kaynağınız bunlar olmalı.
"Lovefull Evil"
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

aslında beni son derece tatmin etti.
devamını heyecanla bekliyorum.
ayrıca yayın ihlali copyright falan da kimsenin umrunda olmasagerek değil mi?
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlül&uuml
Dilbao
Başbüyücü

Post by Dilbao »

Hayır ne yazık ki benim ve sitenin umrunda...
"Lovefull Evil"
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

iyi bizim açımızdan bir sorun yok o zaman.
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlül&uuml
Türklider
Seçilmiş Savaşçı

Post by Türklider »

Abi fan elemanlar hazırladıysa sanırım telif olayı yoktur bunlarda...

Mesela Fanmatrix vardı her yerde yayınlanabiliyordu...

Saygılarımla...
Türklider...
Dilbao
Başbüyücü

Post by Dilbao »

Kaynak piyasadaki DL kitapları ise elbette sorun var. Böyle bir yazi kaynak belirtilmeden ve yazarından izin alınmadan yayımlanamaz...

Yazarından izin almayı ve copyright olayını bir kenara bıraktık diyelim. Sonuçta yazının nerden alındığı belirtilmemiş. Emeğe saygınız bu mudur??
"Lovefull Evil"
Bunises
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by Bunises »

O kadar complex'e girip, yuvarlanmalara sebep oluyorsa hali hazırda benim msg'ımı sildiğiniz gibi bunuda rahatça silebilirsiniz.Değil mi? O zaman sizde emeğe saygı (!) gösterirsiniz. Bizde saygıyı görürüz(!).

Lakin büyü sözlerinin altında Dilbao nun cümleleri içinde "Dolaysıyla hiçbir temeli olmayan sadece yazar uydurması laflardan ibarettir" lafını görüyoruz. Uydurmaysa, safsataysa saygıya ne gerek var... Yoksa herşeye saygı duyan birisimiyiz...veya dünyada o kadar soruna yol açan kişilere saygı duyan birisimiyiz...Bunlara binaen yine aynı paragrafta geçen "Yukarıdaki liste ise yaklaşık 5 yıldır nette bulabileceğiniz okuyucu derlemesinden ibarettir."lafına bakarak bunlar seninde söylediğin gibi okuyucu derlemesiyse, o zaman yazarın ne hakkı var;ne de olsa "yazar safsatası" değil mi? Ne de olsa oyuncu emeği değil mi? Ne de olsa senelerdir sitelerde yayınlanıp Wizard veya zamanında TSR tarafından benim gördüğüm kadarıyla hiç bir siteye bu yazıdan dolayı Copyright saldırısı yapılmamıştır değil mi? Kim bilir ?(!)
<a href="http://bunises.deviantart.com/"><strong>Hayat, ölüm anında görülen bir düş değil midir? Kim bilir?<br></strong></a>
Dragonfire
Seçilmiş Savaşçı

Post by Dragonfire »

Oncelikle bu buyu sozlerinin "Ofical Rule Book" larin hicbirinde yeri yok. Ardindan bunlari DL fan sitesinde bulabiliyor olsak bile ortada bir$ekilde bir emek var.
Bunlari yukaridaki gibi yazabilmen icin bu yazilarin tamami sana ait olmasi lazim yani senin uydurmu$ olman lazim. Ama bu yaziyi bu $ekild bir faln sitesinin yayinliyor olmasi ki Wizards`in sitesinde linki bulunan bir site olmasi zaten tum copy right olayinin a$mi$ oldugunu gosterir.
"What is locked can be opened; What is hidden can be found; What is yours will be mine."
EnialiS
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by EnialiS »

eyvallah saolasın ii oldu buyu sozlerini ogrendigim merak edip duruyodum
for !_FRP_!
AmadeusTheDark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by AmadeusTheDark »

Saol bunises çok ii oldu benim açımdanda bir kısmı bende vardı zati sitenin tekinden bulmuştum ama bunların yarısı kadar felandı.
Bu siteden dolayı sizinde sorumluluklarınız olduğunu biliorum ama copy&paste olayını az önce gerçekleştirdim.Emeğe haksızlık olurmu belki olur ama burda yapılan işin Wizards of the Coastı batıracağını sanmıyorum o kadarda illegal olalım artık dimi ama.
Lunitari's idish, shirak, damen du!
FreyaImplorer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by FreyaImplorer »

Saol Bunises,artik en azindan saçma sapan seyler sallamayacagiz...Hiç olmasa bi ilgisi olan birseyler soyleyecegiz..
Jacta alea est.
Post Reply