GÖMÖş GÖLGELER...

Kitaplar hakkındaki her türlü eleştirileriniz için…
Ghost_OF_A_Rose
Site Yazarı
Site Yazarı

GÖMÖş GÖLGELER...

Post by Ghost_OF_A_Rose »

nasıl güzel olmuş ya! Of of bu serinin en iyi kitabı olsa gerek. süperrrrr olmuş. okudunuz mu bilimiyorum ama şarkılar ve kılıçların 3. kitabı dehşet bir hikayeyi konuk etmiş. Bir kere hakikaten iyi bağlanmış bir kurgu ve çok güzel bir dille anlatılmış. Bu arada yeni karakterler dehşet iyi.

mesela Tilkiateşi taptım adama ya...

siz nedersiniz arkadaşlar iyi olmuş dimi?
Yaşam; ölümle onur arasında gidip gelen ince bir çizgiden ibaret..."Toprakla birim" kabul ediyorum bu sözü...
Palin__Majere
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Palin__Majere »

:) Evet, gerçekten de baya güzel bir kitap olmuş. Ama ben hararetle Arilyn ve Danilo'nun tekrar biraraya gelmesini bekliyorum(O da ancak 5. kitapta olacak maalesef :( )
Elaine Cunningham Forever!
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Merak ettim yaa alsam mı derler de var gerçi naapacağız bakalım?????
Ghost_OF_A_Rose
Site Yazarı
Site Yazarı

Bir kere bi şey sölimmi bu seri elaine hanımın en serisi olmalı. çünkü dili müthiş bir gelişme göstermiş ve her kitapta buı daha güzel fark ediliyor. üstelik gümüş gölgelerde ki 3. kitabı serinin konu bütünlüğü ve orjinelliği dehşet iyi.

Bu arada bu kitabın sonunda onlar buluştular ki! :P
Yaşam; ölümle onur arasında gidip gelen ince bir çizgiden ibaret..."Toprakla birim" kabul ediyorum bu sözü...
Palin__Majere
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Palin__Majere »

(**spoiler**)

Ama anca kitabın sonunda buluşabildiler. 4. kitap da zaten anladığım kadarıyla sadece Khelben etrafında dönüyor. Yani ancak 5. kitapta beraber hareket edebilecekler :P
Ghost_OF_A_Rose
Site Yazarı
Site Yazarı

ya hayır dördüncü kitap öle olmaz umarım. ben Arilyn hastası bi okuyucu olarak ona olmaz derim ...gerçi Danilo da sevdiğim bi karakter. o da olabilir ama o büyücü OLMASIN. yakışıklı bi büyücü olabilir ama genel anlamıyla baş karakter olacak bir büyücü ve sıkıcı ortam yaratmaya mahkum...

Dost...umarım yanılıyosundur :roll:
raini
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by raini »

Doğrusu ben Kleben Aransunu da merak ediyorum şu ikinci kitap gerçekten çok muhteşemdi. Üçüncü kitap ama biraz bekleyecek. Cunnighamın galiba ilk serisi bu seri doğrusu beğendiyseniz danışmanlar ve krallar ile Yıldız Işığı ve Gölgeri öneririm her ikisi de mütiş. R A Salvatore un hiç veremediği bir tad var kitaplarda.
Ghost_OF_A_Rose
Site Yazarı
Site Yazarı

Cunningham için danışmanlar ve krallar serisinde çok kıt bir dil kullandığüını söylemek zorundayım. Üstelik zorla kurgu yaratmasını söylemişler gibi. Çok zor gidiyo kitap ama gidiyo oda ayrı. Üstelik bi türlü üçüncü kitabı çıkamadı be güzelim! :P
Palin__Majere
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Palin__Majere »

Ã?höm, öhöm :!: Bir noktayı kaçırıyorsun, Elaine Cunningham'ın yazdığı herhangi birşeyde kıt bir dil yoktur :P 3. kitap 30 Nisan'da çıkıyor ayrıca :)
raini
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by raini »

Sonunda çıkabiliyor mu? Ben ümidi kesmiştim doğrusu iyi o zaman. Danışmanlar ve kralları hakkaten çok sevmiştim ben insanı durmadan şaşırtan bir kitap ve içinde klasik dövüş maceradan fazlası var bence. Cunningham mütiş bir yazar bence.
Ghost_OF_A_Rose
Site Yazarı
Site Yazarı

bence de ama bu danışmanlar ve krallar serisinde belli çizgiler içine sıkışmış olduğu gerçeğini değiştirmiyor. her yazar her seriyi iyi yazamaz. mutlaka beğenilmeyen bi şeyleri çıkar ya' zaten ben de beğenmediğimden değil...şarkılar ve kılıçlar kadar müthiş bir üretkenlik yok orada o kadar!:)
raini
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by raini »

Bilmiyorum ben danışmanlar ve Kralları da çok sevmiştim. Hatta elf şarkısı o kitaptan sonra beni biraz hayla kırıklığına bile uğrattı. (Galiba cunnighamın ilk kitabı) Ama elfşarkısı en azından mükemmel şu anda Drow kızını okuyorum o da çok güzel. Neredeyse Drittz i bile geçecek benim gözümde.
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Kitap muhteşem tek kelime ile muhteşem ben çok sevdim. Cunnigham bir defa daha muhteşem yazmış yaa. Özellikle ikinci kitaptan sonra bu kitap parçaları muhteşem bir şekilde tamamlıyor. Huhn entrika konusunda Entrerinin tahtını çoktan kaptı. Jarlaxle ınkini bile zorlayacak gibi sankim.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Palisdan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Palisdan »

Elaine Cunningham gerçekten inanılmaz, her kitabında bir kez daha hayran oluyorum. Özellikle kitapta hata eksik arıyorum yok yok. Kolay kolay bulunmuyor. Gümüş Gölgeler zaten müthiş, tüm karakterler detaylı bir şekilde tasvir ediliyor sevdiriliyor, bir karaktere zorlama hareketler yaptırılmıyor.
Tilkiateşi dendiği gibi çok müthiş bir karakter, muhtemelen tek kitap için yaratılmış olmasına rağmen detaylarına inilmiş. Hhune da ayrıca bir entrika timsali, onun yeni çırağı Hasheth bile pek çok kitabın ana kötü karakterlerinden daha iyi. şu ormandan kesilen ağaçlarla yapılan gemiler üzerine Hhune'un entrikasını öğrendiğim zaman şaşırmadan edemedim, Hasheth'in tüm hareketlerini öngörebilmiş ve kitapta çaktırılmamasına rağmen yaz şenliğinde Derinsu'ya gittiğinde bile o arada tonla entrikanın içinde dolanıyor Hhune. Gerçekten güzel.
Arilyn'in iç macerası da aynı derecede dikkat çekiciydi (**spoiler**)ama itiraf edeyim Tilkiateşi ile ilişkiye girmesi garibime gitti, yapmaz sanıyordum.
Okumayanlar alsın hiç kaçacak bir şey değil, arşivlenecek bir kitap! :D
Taşlar unutana dek...
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Cunnigham gerçekten bence tolkienin düzeyine ulaşacak yazarlık adaylığında benim için birinci sırada... Kitaptaki örgü entrika ağı bence Salvotore un drow kitaplarının bile üstünde idi ve daha da güzeli savaşın olmadığı sahneleri yine çok güzel muhteşem betimlemiş. Elflerin aşk ilişkisi de muhteşem tasvir edilmiş. Özellikle Gece çok kısa sözü çok hoşuma gitti benim ve de şu söz myth dranorun ateşi bu kılıcn içinde olduğu sürece ihtiyaç duyulduğunda bu ormana bir kahraman gelecek. Ve özellikle de şu kılıc bu defa Aralynin kendi isteği ile kabul etmesi çok güzel tasvir edilmiş.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Post Reply