Sorumsuz DM'nin 10 dakkada ürettiği sistem

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Human karaktere neden level başına +1 karakter puanı veriliyor? Her levelde ekstra bir feat mi veriyosun sayın DM; ırkçılık kokusu alıyorum bundan. :-P

Ben karakter kağıdımı henüz hazırlayamadım çünkü BAB ve Heavy Armor + Shield konularına kaç puan yatıracağımı bilmiyorum.

.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

İnsanlar ilk başlarken +1 feat ile başlıyorlardı. 3 seviyede 1 gelen değerli bir özellikti. Ayrıca her seviye başına 1 skill point alıyorlardı. Üstüne istedikleri sınıfta gelişebiliyorlardı. Bu özelliklerin hepsi de bu sistem ile yok oldu. Yinede abartmış olabilirim dediğiniz gibi. 1 ve 2'nin tüm katlarında alsalar denge sağlanır mı? İnsanlar ileride daha güçlü olsun istiyorum. Bunu da saklamıyorum. :D

Cücelerde çok sağlam. Mesela +2 save olayı yavaş gelişen saveler için muazzam bir dönüş oluyor.

Elfler içinde aynı save olayı var. Ayrıca belli silahlarda zaten prof oluyorlar ki bu +1 BAB ile başlamak oluyor. İnsanların asla alamayacağı sürekli search gibi becerileri de var.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Ben şimdilik 5. level karakterler için pek aşırı bir bug bulamadım, ama emin olun yüksek level karakterlerde inanılmaz uçurumlar yapılabiliyor. söylemicem işte banane, merak edin :D
And i still wonder if you ever wonder the same!...
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Büyücülerin birden fazla büyü okulunda gelişecek kadar karakter puanına sahip olduklarında elde edebilecekleri güçleri oldukça fazla. Ã?ünkü bu sayede her büyü arasında beklemez zorununda kalmayacaklar.

Druid büyüsü olan "call lightning" ile bir combo var. 5. seviye bir büyücü bunu 5. seviyeden yapacak olursa 5 defa 3d6 durma hakkını elde eder. Büyü 5 dakika sürdüğünden her 4 dakikada bir büyüyü bir daha yapsa sürekli olarak 3d6 vuran oldukça güçlü bir karakter olabilir. Hatta 5 round sonrasında kullanım zorluğu geçtiğinden diğer büyüleri de yapabilir hale gelebilir. Mesela ilk olarak 5. seviye bir fireball ile başlayıp ardından arta kalan ayaktakileri bu büyü ile indirerek güçlü grupların dahi korkulu rüyası olabilir.

Sanırım bir okuldan bir büyü etkin iken aynı okuldan başka bir büyünün yapılamaması gibi bir düzenleme getirmem gerekecek. Ancak buda oldukça kısıtlayabilir sizi. Sizden bir çözüm alabilir miyim?

Bunun yanında başka bir combo da savaşçılar için. Çok marifet gereksinimi olan marifetler bu sistem ile kolaylıkla alınabilir. Savaşçıların ulaşması uzun seviyelerini alan muazzam marifetler var. Mesela bir wirlvind attack düşük seviyelerde alınabilir. Bu ayede bir two handed weapon ile etrafınızdaki herkesi biçmeye başlayabilirsiniz. Ancak buna önlem almayı düşünmüyorum şu anda. Bence güzelleştiriyor oyunu.

Saconun bahsettiği skileri serbest bırakmak, bir yerde güzel olabilir. Ancak skillerin ileri düzey kulllnımları çok tehlikeli. Mesela Diplomasi ile herkesi kendinize arkada, yandaş ve hatta fanatik edebiliyorsunuz. Belki karakter seviyesinin 2 katı olabilir skiller gibi bir şey koyulabilir.

Bakalım sizin karşınıza çıkacak olan yaratıklar nasıl olacak. Unutmayın ben de karakter yaratma ve sistem açıkları bulma konusunda hiçte fena değilim. :evil:
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

dwaxer wrote:.
Ben dwarf karakter oynattığımdan classtan değil de ırktan silah profi.si var arkadaşın, almama gerek yok ayrıca.
şimdi melee BAB için ayrı, ranged BAB için ayrı mı puan yatıracağız? :roll: karışık biraz.

.
Hoop! Bunu kaçırmışız aradan.

Cüceler elbetteki otomatik aldıkları prof sayesinde +1 BAB ile o silah sınıfında başlayabilirler.

Melee ve ranged için değil sadece. 18 ilah sınıfının her biri için ayrı vermeniz gerekiyor. (Gerçi defensive ranged weapon ne olacak bulamadım. :D Belki bolo yada ne bileyim Net felan olabilir :D)
Eskisi ka
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Peki Evocation büyüler için hangi ability kullanacağız, listeye yazmamışsın?
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Evocation'mı kalmıştı geriye sadece. Ben onu Invocation/Evocation olarak biliyordum. Listede Invocation yazan olarak evocation kullanılabilir.
Eskisi ka
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Bogus. Aslında bu oyunu ne kadar poweroplay yapabiliriz D&D'de sistem değişikliği diye açmıştık. Ama sanırım oyunda lginç bir şekilde roller powerplayin önüne geçmeye başladı. İlginç yani. DM powerplay yapın diye sıkıştırırken, oyuncular inatla rollerini daha çok yapıyorlar. şikayetçi değil aksine mutluyum. :D :) :)

Bogus. Senin gözlerin açıkken +12 Hide özelliğin var. Kapattığında ise +40. Kapatıpta yürürsen +20 alırsın ama bir yere çarpmamaya dikkat et :D

Sacokhan finallerinin sıkıştırması sebebiyle oyunda başka bir yere ışınlandı. Sizinle finallerinden sonra isterse tekrar buluşabilir.

Edmond senin karaktere 2 adet karakter puannı daha dağıttım ve 1 AC'ni alıp DR yaptım. 5 seviye bir karaktere göre büyülü eşyaları da alabilirsin.
Eskisi ka
Post Reply