zevk almak baska bisey ama bence o karakteri hakkiyla oynatammissindir. seni tanimiyorum ama oynatabildigini zannetmiyorum
Doğru beni tanımıyorsun.
fazla guc fala sorumluluk gerketirir
fazla Spiderman
en basiti 18 inti olan birini oynamak bile bence fazlasiyla zor.eger oyunun hack&slash deilse iyi questlerden olusmussa. senin bu oyunu oynaman bene cok zor.karizmayi, kuvveti, yetenegi, hayal edip yapabilecegini dusunuyorum ama 18 zekaya ve bilgelige sahip bi insani nasii yapiyosunuz merak ediyorum.bence biraz power playden ote oyunu normal oynamaliyiz.verecegimiz puanlar bizim karakterimizi guclu yapmak icin olmamali bence. istedigimiz karakteri yaatmak icin olmali.
Vampire Masquerade oynattığım herkese bu tarz NPC'lerle örülü bir dünya sunarım ve şimdiye kadar senaryonun ve olayın gerçek yüzünü görünce "vay be" demeyen çıkmadı.
bu arada butun skorlari 18 olan birini oyanmaktansa butun skorlari 10 ila 15 arasinda deisen birini oynamak bence cok daha zor. eger bir cifciyi oynayip ondan buyuk isler cikarabiliyosan iste sen iyi bir oyuncu ve dm sindir bence.
10 ile 15 arasinda statlari olan bir ciftci pek bulamazsin. İnsanlar genelde 9-12 arasinda degisirler. Ayrica "olayı" olmayan bir karaktere bir şeyler eklersen zaten en büyük hataya düşersin. Bence bir DM's Guide oku ayrıntılı bir şekilde. DM'lik konusunda baya bilgi bulabilirsin.
Sonuçta benim söylemek istediğim bazı konularda üstün bir karakteri hakkiyla oynatip oynatamamak değil, önemli olan denemek. O zaman hiç kimse büyücü ya da cleric seçmesin yüksek intelligence ve wisdom'ın hakkını tam olarak veremeyeceği için.
Bence zarla karakter statlarına karar vermenin bir mahsuru yok. Fakat iyi bir karakter oyunu çıkarmak için de statlara gerek olmadığı doğru.
Ben sadece soruya cevap verdim.
"Oynar mıydınız?" evet hatta herkes denemeli öğrenmeli derim.
"Oynanmamalıdır, asla olmaz, çünkü güçsüz karakter oynamak daha eğlenceli ve daha zor(!) (sanki bu mantıklı bir nedenmiş gibi)" cevabını reddediyorum hatta şiddetle kınıyorum.