Böyle bir karakteri oynarmıydınız neden?

Genel olarak Fantastik Edebiyatla ilgili tartışmalar için…
FrontsideAir
Gölge Ustası

Post by FrontsideAir »

Thorodin wrote:benim esas sormak istediğim soru şuydu: oyuna başlayacaksınız zar attınız herşey 18 geldi (yani süper ballısınız) böyle bi karakteri oynarmısınız yoksa bu sarmaz diyebilirmisiniz?
Eğer böyle geldiyse her işte bir hayır vardır diyerek elimden geleni yapmaya çalışırım. Boş vaktim olursa karakter profili çıkararak RP için ipuçları yakalamaya çalışırım. Ne güzel, karakterim güçlü olacak derim. Karakterimin hakkını vermeye çalışırım. Eğer DM "Senin karakter çok güçlü oldu, oynatamazsın. En iyisi birkaç özelliği düşürelim," derse gözünü morartırım. :evillaugh: :D

Eğer oyun epik olacaksa ve bu yüzden bu özellikler verilmişse hiç kasamam. Canımın istediği gibi oynarım. Nasıl olsa diğer epik karakterler karizmaları 20 olunca yeri göğü inletmiyor. :D Zaten bu yüzden epik oyunları ve karakterleri pek sevmem. :)

Code: Select all

Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.

Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..
staykan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by staykan »

ya baba biraz sıkar yne bencede haklısın bu konuda
Baron
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Baron »

Gerektiği zaman bende oynarım
Demek istedğim söz konusu oyunda eğer dm böyle bir karakterle oynayacaksın dedi ise oynarım.Her ne kadar rp si zor olsada oynamak lazım diye düşünüyorum
Sana Doğudan Gelip Kayıp Birşey Arayan Bir Yabancı Olduğumu SöylersemSana Batıdan Gelen Bir Yabancı Olduğumu Ve Aradığının Ben Olduğumu Söylerim
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Böyle bir karakteri oynamak hiç zevkli olmaz bana göre, ama eğer zarları attım da öyle geldiyse o zaman çok keyifli olur o ayrı, ama DM böyle bir karakter verirse "a lsen oynat ben gidiyorum" derim.
And i still wonder if you ever wonder the same!...
Murdoc
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Murdoc »

15 dakika boyunca zar atarak yarattığım bir karakterin puanları 17-17-16-15-18-18 ve DM güçlü olduğunu söyleyip bir 17 ve bir 18 imi birer puan düşürmüştü.ben oynamaya hazırdım ama DM izin vermemişti.hepsi 18 olduğu halde oynatacak bir DM bulursanız bana haber verin.
(<>_<>) -V ----- - ------I .....l l .J..( ) '''...J L Ben dostum. Ne kadar inandırıcı geldiyse!
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Ne alakası var, bana göre izin vermek zorunda, bazıları kahraman doğar...
And i still wonder if you ever wonder the same!...
andy
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by andy »

bende en son dmden bunu istemistim sora laf lafı actı profesyonel dm oldumda ona 10lvl char vercem iventory sınırsız :D

abi yeterki dm olsun ben 20 olanları bile oynarım yaa :D
gunungahem
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by gunungahem »

bence oynanmaz deil oynanir. ama oyunun ne kadar zevkli olacagindan kuskuluyum. daha dogrusu oyuncu karakteri gercekten oynayabileckmi.tek suphem bu yonde bence dm bulmaktan ote bunu oynayacak oyuncu bulmak daha zor.
C_Deschain
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by C_Deschain »

Ben kendi adıma heralde karakteri iyi oynatamazdım kendimi yeterli görmezdim.Ayrıca benim için sıkıcıda olurdu.Emek vermden kazanmayı sevmem.TAdı çıkmıyo...:D
<div>Tári Nénharma....</div><br>
Yener
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Yener »

Thorodin wrote:benim esas sormak istediğim soru şuydu: oyuna başlayacaksınız zar attınız herşey 18 geldi (yani süper ballısınız) böyle bi karakteri oynarmısınız yoksa bu sarmaz diyebilirmisiniz?
İşte bu sebeplerle, yani dengesizlikler ortaya çıkmasın diye ben oyuncuların karekterlerini 32 point buy 'a göre hazırlamalarını istiyorum, bu şekilde bütün oyuncular eşit puan dağıtmış oluyor. Yani bir oyuncunun bütün skorlarını 18 atması diyer oyuncunun en yüksek skorunun 12 olması gibi durumlar ortaya çıkmıyor, tartışmalar ortadan kalkıyor vs...vs... Bide şöyle bir durumda var 32 point buy da statlarından birini 18 verdiğinde diğer statlarından sadece bir tanesini maksimum 15 yapabiliyorsun işte bu durum çok uçuk skorlu karekterlerin yaratılmasını önlüyor. Zaten dnd nin kitaplarındaki hazır karekterlerede bakarsanız skorlarının çok yüksek olmadığını görürsünüz statlarında mutlaka bir 10 bir kaç 12 vardır, yani hiç birinin iki tane 18 'i bile yoktur (bu tabi PHB de ki temel ırklar için).

Yani yüksek skorlu karekterlerin yer aldığı oyunlar oynamak istemiyorsunuz herkes eşit puanı dağıtsın istiyorsanız 32 point buy kullanınız :) .
[b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Bence oynanır, hatta oynanmalıdır, ilerde DM olmayı düşünen herkes de öğrenmelidir. Oyuncu isterse bu avantajını süperegosu salak olan biri gibi oynayarak kendini kısıtlayabilir. Üstelik isterse bütün statların 40 olsun, kara toprak stat dinlemez :P
Bir keresinde stat toplamı 91 olan sapık bir half-orc barbar oynamıştım. Gayet de eğlenmiştik grup olarak :P
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
gunungahem
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by gunungahem »

zevk almak baska bisey ama bence o karakteri hakkiyla oynatammissindir. seni tanimiyorum ama oynatabildigini zannetmiyorum. fazla guc fala sorumluluk gerketirir. en basiti 18 inti olan birini oynamak bile bence fazlasiyla zor.eger oyunun hack&slash deilse iyi questlerden olusmussa. senin bu oyunu oynaman bene cok zor.karizmayi, kuvveti, yetenegi, hayal edip yapabilecegini dusunuyorum ama 18 zekaya ve bilgelige sahip bi insani nasii yapiyosunuz merak ediyorum.bence biraz power playden ote oyunu normal oynamaliyiz.verecegimiz puanlar bizim karakterimizi guclu yapmak icin olmamali bence. istedigimiz karakteri yaatmak icin olmali.

bu arada butun skorlari 18 olan birini oyanmaktansa butun skorlari 10 ila 15 arasinda deisen birini oynamak bence cok daha zor. eger bir cifciyi oynayip ondan buyuk isler cikarabiliyosan iste sen iyi bir oyuncu ve dm sindir bence. bir arkadasim bir ticaret karvaninin basini oynamisti karakter kagidi bile yoktu, ve cokta guzel oynamisti. normal bi insan olarak canlandiridgi karakteriyle cok keyif aldi ve oyunumuzu senlendirdi. onemli olan guc deil karaktele ozlesmektir diyorum ben kisacasi. oyananabilecek karater yaratmak oyunun keyfini arttiri...
occultsearcher
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by occultsearcher »

Herhangi bir zamanda, istediği hemen hemen her şeyi yapabilecek bir karakter oynatmanın bir manası olduğunu düşünmüyorum. Tüm statları değil 18, 25'er bile olsa bir anlamı olmaz ki. Karakterin konseptine süperhuman yakışacak mı? Gelen zara göre karakter belirlenir mi, yoksa karakter konsepti üzerine mi bir şeyler yapılmalıdır?
Zarla karakter yapılmaz. Zarla yapılan şey sadece yığın dökümü olur. Sağlam bir konsept, idea, amaç, motivasyona sahip olmayan yığın dökümüne de karakter denmez. Bu sayıların da etrafını örebilecek çok sayıda karakter gelmiyor benim aklıma açıkçası. Avatar oynamıyosak tabii...
M - There is indeed such a conspiracy
"When you see filth, call it filth"
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

zevk almak baska bisey ama bence o karakteri hakkiyla oynatammissindir. seni tanimiyorum ama oynatabildigini zannetmiyorum
Doğru beni tanımıyorsun.
fazla guc fala sorumluluk gerketirir
fazla Spiderman
en basiti 18 inti olan birini oynamak bile bence fazlasiyla zor.eger oyunun hack&slash deilse iyi questlerden olusmussa. senin bu oyunu oynaman bene cok zor.karizmayi, kuvveti, yetenegi, hayal edip yapabilecegini dusunuyorum ama 18 zekaya ve bilgelige sahip bi insani nasii yapiyosunuz merak ediyorum.bence biraz power playden ote oyunu normal oynamaliyiz.verecegimiz puanlar bizim karakterimizi guclu yapmak icin olmamali bence. istedigimiz karakteri yaatmak icin olmali.
Vampire Masquerade oynattığım herkese bu tarz NPC'lerle örülü bir dünya sunarım ve şimdiye kadar senaryonun ve olayın gerçek yüzünü görünce "vay be" demeyen çıkmadı.
bu arada butun skorlari 18 olan birini oyanmaktansa butun skorlari 10 ila 15 arasinda deisen birini oynamak bence cok daha zor. eger bir cifciyi oynayip ondan buyuk isler cikarabiliyosan iste sen iyi bir oyuncu ve dm sindir bence.
10 ile 15 arasinda statlari olan bir ciftci pek bulamazsin. İnsanlar genelde 9-12 arasinda degisirler. Ayrica "olayı" olmayan bir karaktere bir şeyler eklersen zaten en büyük hataya düşersin. Bence bir DM's Guide oku ayrıntılı bir şekilde. DM'lik konusunda baya bilgi bulabilirsin.

Sonuçta benim söylemek istediğim bazı konularda üstün bir karakteri hakkiyla oynatip oynatamamak değil, önemli olan denemek. O zaman hiç kimse büyücü ya da cleric seçmesin yüksek intelligence ve wisdom'ın hakkını tam olarak veremeyeceği için.

Bence zarla karakter statlarına karar vermenin bir mahsuru yok. Fakat iyi bir karakter oyunu çıkarmak için de statlara gerek olmadığı doğru.

Ben sadece soruya cevap verdim.
"Oynar mıydınız?" evet hatta herkes denemeli öğrenmeli derim.
"Oynanmamalıdır, asla olmaz, çünkü güçsüz karakter oynamak daha eğlenceli ve daha zor(!) (sanki bu mantıklı bir nedenmiş gibi)" cevabını reddediyorum hatta şiddetle kınıyorum.
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
gunungahem
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by gunungahem »

beni taniyanlar az cok bilir oyun oynatismi o yuzden bu konuda hic yorum yapmak bile istemiyorum. frp hakkinda cok sey bildigimi soyleyemem, ama bu bilgisiz oldugumu kabullendigim anlaminada gelmez.

super karakterler yaratmak oyuncuya bence cok guzel bi oyun cikartmaz. occultunda dedigi gibi bu kagit yiginindan ibare bisey olur.eger iyi bi dm isen bir cifciye bile cok guzel senaryo yazabilirsin.bence daha tecrubeli kisilerle oyun oynamalisin.

bu arada skorlari 25 olan karakterleride oyanadim deil onadim. ona gore bir senaryo vardi ama asmis bir karakter yerine karakterini seninle birlikte gelistirmen bence cok daha iyi.
Post Reply