Nedir bu drizzt manyaklığı?

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
Groller
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Groller »

Ã?ncelikle yazdıklarınız için teşekkür ediyorum....

Ã?nceki yazıyı yazarken biraz aceleye geldi kusura bakmayın.Tüm anlatmak istediklerimi anlatamadım.Bi kısmı yanlış anlaşılmış.

Bilginiz olsun diye söylüyorum,ben ne Raistlin fanıyım ne de Midnight i çok severim.Hatta Midnight'tan nefret ederim de neyse(okumadım kitabını kuzen anlattı).Yaram yok gocunamıyorum doğal olaraktan.

Bu konu da daha önce topic açıldığından haberim yoktu malum yeniyiz daha..eğer açılmışsa özür dileyecektim ama dediğim gibi aceleye geldi yazı...(selam winterwolf :lol: )

Demişsiniz ki (haklı olaraktan) 'okuma ozaman kardeşim'.Ancak belirtmek isterim ki drizztin bu değişimi kitaptan kitaba,yavaş yavaş olduğu için hemen ilk değişimde 'tamam şeyi çıktı serinin' diye kitabı atamadım bi kenara.şafağa Geçit'i okudum en son(bu düşüncelerin artık bir sonuca bağlanması da bu kitaptan sonra gerçekleşti), karar verdim yenisi çıksın gene okuyacağım,neden mi?Daha önce de değinmiştim,artık drizzt eskisi gibi olabilirmiş diye,o umutla yeni kitabını bi daha okuyacağım.Beklediğim gibi olmadığını anladığım an bırakırım okumayı(gerçi Shadowmaster Sessiz Kılıç iyi değil demişsin.Acaba sana uyup okumasam mı? :D).

İçSes:Ama kardeşim sizde dolmuşunuz dolmuşunuz bana boşaltmışınız sinirinizi aAaAaA! :lol: :-P :D

Ayrıca 'almayın madem kitabı beğenmediyseniz' gibi cümleler de anlam bozukluğu var.Sölemeden edemedim kızma Turkleader :-P

Neyse söliceklerim vardı daha da aklıma gelmedi....Saygılar.
Groller
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Groller »

Hah geldi aklıma 8) !

Ben kimseye kendi fikrimi beğendirmeye çalışmadım.Dediğim gibi bu benim kendi düşüncem.Ben kimseye okumayın Drizzt'i demedim diyemem.

Saygılar....
Türklider
Seçilmiş Savaşçı

Post by Türklider »

Abi bu forumda en az 50 konuda "drizzt'i mahvettiler, drizzt'i zittiler" diye ağlaşılıyor. Yeter be! Kızdım artık gerçekten. Ben her gün Drizzt'e yakılan ağıtları okumak zorunda mıyım? Takıntım var her konu başlığını baştan sona okuyorum, düşün ne büyük işkence zırt pırt aynı şeyi okumak.

Yeniysen de forumu azıcık kurcala. Yenisin diye eski konuları okumaman mazeret değil. Herkes okumasın, sen okuma o okumasın forum çöplük olsun aynı konularla olacak iş mi?

Kusura bakmayın ama yeni olanların eski forumları okumamasında "yeniyim" mazereti çok saçma.

Bu arada, o anlatım bozukluğunu bilerek değiştirmedim. Anlaşılıyor mu? Sorun yok hehehe...

Kusura bakmayın ama benim açımdan da düşünün biraz, böylece bu forumda tartışmak için Drizzt'den de başka konular olduğunu göreceksiniz...

Saygılarımla...
Türklider...
Grunlore_Warhammer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Grunlore_Warhammer »

insanlar yediremio heralde abi kendilerine drizzt'in bu kadar ii olmasını ya yanı baska acıklama bulamıom ama bu kadar yeter abı bu konu cıdden kapansın benım gıbı sevenler kendısıne saklasın sevmeyenlerde kendılerıne bu konu sıktı artık cunku ben yenı olmama rahmen sıkıldım senın halını dusunemıom bıle turkleader neyse abı bagararak cagararakta olmuo sabır dıelım napalım

sabır
Shadowmaster
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Shadowmaster »

insanlar yediremio heralde abi kendilerine drizzt'in bu kadar ii olmasını ya yanı baska acıklama bulamıom
:lol: :lol: :lol: hühehhe manyak mısın olm

''Abi saçları var ya ah benimkiler hep dökülüo nasıl kasmış öle bembeyaz saçları ya en iyisi söveyim şunu forumda zuahaahaah :? :lol: :lol: :lol:
Hold me near, unravel the stars
As I speed through the heavens
Speed through the night
For you are my blade and my rope
You are my
Lethe
galadlirim
Seçilmiş Savaşçı

Post by galadlirim »

driiztle yeni tanıştım ve beğendim evet!
o farklı bir dünyada farklı fantastik yani normal şeylerin aşırı aşırıların normal sayıldığı bir evrende..
o bir karakter..ikilemleriyle herkesin "ahh onu nasıl yapar!nasıl düşünür!"demeden kendinden bir parça istesede sahip olamayacağı şeylerin bütünlenişi bir karakter o..
frp budur bence..onlar kahraman..onlar aşmış..bence bu özellikleri(diğer dünyalardakilerle)onları okunmaya değer,düşünmeye değeryapıyor..
bu işlerle ilgilenenler insanlarda bazı "insanca"davranışlarını bırakamıyor..derine inmeyin bence..sövüp sayıyoruz..evet hoşumuza gitmeyeni hemen söylüyoruz..
(ben beyaz saçlarım olsun iserdim ayrıca..animelerde en iyi karakterler beyaz saçlıdır..)
gülüyoruz aşağılıyoruz birbirimizi..alttan alttan..
benim için beni o aleme sürüklüyor ve müzik gibi geliyorsa o tatlı his bana..evet kötülük ve zalimlikler bile onu iyi bir fantazi karakteri veya kitabı yapar..
bence biz kitap okumayı bilmiyoruz..eleştri hakkımız tabiki var ama bir kitaptan ne istediğimizi biliyormuyuz..
Gözlerimi kapadım ve geçmişi hatırladım
Bizi biz yapan yıldızların ve denizlerin parıltısını içimde buldum
Söylediğimde şarkımı unutulmadı sözlerim
şarkılara konu olmuş zaferlerim,hatÄ
Türklider
Seçilmiş Savaşçı

Post by Türklider »

galadlirim wrote:driiztle yeni tanıştım ve beğendim evet!
o farklı bir dünyada farklı fantastik yani normal şeylerin aşırı aşırıların normal sayıldığı bir evrende..
o bir karakter..ikilemleriyle herkesin "ahh onu nasıl yapar!nasıl düşünür!"demeden kendinden bir parça istesede sahip olamayacağı şeylerin bütünlenişi bir karakter o..
frp budur bence..onlar kahraman..onlar aşmış..bence bu özellikleri(diğer dünyalardakilerle)onları okunmaya değer,düşünmeye değeryapıyor..
bu işlerle ilgilenenler insanlarda bazı "insanca"davranışlarını bırakamıyor..derine inmeyin bence..sövüp sayıyoruz..evet hoşumuza gitmeyeni hemen söylüyoruz..
(ben beyaz saçlarım olsun iserdim ayrıca..animelerde en iyi karakterler beyaz saçlıdır..)
gülüyoruz aşağılıyoruz birbirimizi..alttan alttan..
benim için beni o aleme sürüklüyor ve müzik gibi geliyorsa o tatlı his bana..evet kötülük ve zalimlikler bile onu iyi bir fantazi karakteri veya kitabı yapar..
bence biz kitap okumayı bilmiyoruz..eleştri hakkımız tabiki var ama bir kitaptan ne istediğimizi biliyormuyuz..
Çok doğru... Ne istediğimizi bilerek okumalı ve beklentimizi karşılayıp karşılamadığına göre yorum yapmalıyız... Okuduktan sonra "olmamış" demek kolay...

Saygılarımla...
Türklider...
ulysses
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ulysses »

daha önce de dediğim gibi abartı istiyorum ve severek okuyorum!
:twisted:
Ferahta galip gelenlerden bir bıkmışlık var omuzlarımda, ondan mağlup oluyorum bu aralar hayata!
winterwolf
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by winterwolf »

Groller wrote:İçSes:Ama kardeşim sizde dolmuşunuz dolmuşunuz bana boşaltmışınız sinirinizi aAaAaA! :lol: :-P :D
Doğrudur. Ama zaten özellikle belirttim. Direkt sana değil de genel bir tepkiydi.
�nen i-Estel Edain, ú-chebin estel anim
"I gave Hope to the Dúnedain, I have kept no hope for myself"
chosen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by chosen »

ister dolmuş diil ister boşalmış diin ama valla esas abartan siz olduunuz bence o kadar drizzt'in serilerini sevmemek hakkında başlık açılıyo ki, artık ne dir bu drizzt manyaklıı yazcaınıza, nedir bu drizzt düşmanlıı die başlık açın biraz,
istemeyen okumaz, istemeyen muhabbetlere girmez bu kadar basit yaw! nemiş abartılmış, hangi kahraman biraz abartı diil ki, kahramanların sıradanlardan farkı olacak ki kahraman olacaklar, herkesin bunu idrak etmesi ve istemeyenlerin okumaması dileklerimle..

youn tepki ve saygılarımla...
Ozan gülüyordu olanlara. Kahkahası karanlığı deliyordu. Durdu bir an sonra yine kahkahası duyuldu. Bu seferki olacak olanlara atıftı...
CaRNeDuR
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CaRNeDuR »

drizztin her kitabinda olduu gibi sessiz kilici da çiktigi gün aldim ve 1 günde bitti.Abarti olayina bende karsiyim hersey olmasi gerektii gibi sonuçta olgunlua erismis ileri seviye bi drow savascisindan bahsedioruz ve simdi bide bracers of speed var :twisted: ama drizztin herseyi bitirmis evrenin amacini kavramis havalarda gezmesi benim de hosuma gitmedi.bekleyip görelim o eski chaotic haline dönecek mi.
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Ya Raistlin'ime neden dokunduruyosunuz yahu, onun suçu ne ^^
İyi kitapların, kuvvetli karakterleri olmalıdır.
Bu karakterlerin de bazı konularda üstün yetenekli olmaları doğaldır.

Eğer gidip her önüne gelenden dayak yiyen, herkes tarafından ezilen ve de hiç bir olay yaratmadan, ya da dersler çıkartamadan ölen bir kahraman daha çok hoşunuza gidecekse, ağır dram türünde kitaplar okumanızı öneririm ^^

A eğer Kahraman kitabı filmi vs.si okuyor izliyorsanız
(misal Riddick, Conan, Raistlin, Sherlock Holmes, Lord Soth, Straht Von Zarovich, Azalin vs. vs.) bu üstün kahramanların üstün özelliklerine katlanacaksınız ;)
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
yeyilmaz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeyilmaz »

Herkesin zevki kendine...Kimi aksiyonu bayılır ful aksiyon,dövüş,kavga ister;kimi düşünce adamıdır oturur düşünür,drizzt nedir,drizzt'in dünyadaki yeri ne,drizzt cattie'ye layık mı vs...Kimisi de Drizzt'ten direk nefret eder,sen de ne desen ona sevdiremezsin bu karakteri,normaldir tabi.Ve bunun suçu hiç kimsede,yani ne salvatore'da,ne drizzt'te,ne de bizlerde yani kitabı okuyan ve okumayanlarda(gerçi okumayıp da direk hedehödö yapanlar ayrı bir konu[tabi ki lafım kimseye değil])...Ne de olsa herkesin keyfi değişken.15 yaşında bayıldığın drizzt serisini 20'inde fırlatıp atabilirsin bu da ne diye,doğaldır.(Ã?f valla direk felsefe yaptım,ben neymişim be??? :D )
Skylancer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Skylancer »

şahsen ben dirzzt'i sevmeyenler kulübüne üye biriyim. lakin şöyle bir durum varki pek çok drizzt sever'in ve hatta bazen drizzt sevmeyeninde anlayamadığı, gözden kaçırdığı; drizzt sığ bir karakterdir. lütfen çıkıp bana "menzoberenzan svirfneblin, buz yeli hede hödö" demeyin sayın drizzt sever. Yazar olduğunu iddia eden çizgi roman kurgucusu r.a.salvatore bilindiği üzere "a mile wide, an inch deep" karakter ve kitaplar yaratır. yani allah için sırf rage olabilmek için 1 level barbarian alan adama ben pek sevgi dolu gözlerle bakmam. ayrıca başlığı açan arkadaşta belirtmiş, drizzt kitaplarında heyecan sıfır...evet evet, bildiğiniz numerik sıfır. neden peki? çünkü okuyucu biliyorki drizzt'e hiçbişey olmayacak. Drizzt ile iligli yazılmış tüm kitapları okudum, neden? hem drizzt'e olan bu aşkı anlamak için hemde setting kitaplarını eksiksiz okuyan bir manyak olduğum için. şimdi hiç bir yaşam formu çıkıp ta "elminster drizz'ten daha abartı" demesin bana lütfen, adam 2000küsür yıl yaşadı ve eğer el serilerini okursanız olay gelişimlerindeki "mantık"ı görürsünüz ki ed greenwood'un en büyük özelliği, salvatore'un ise en büüyk eksiğidir bu. salvatore ve pek çok yazar şeklinde bir kıyas yaparsak salvatore "süper kahraman"lar yaratırken, diğer yazarlar "kahramanlar" yaratır. yanlış anlama olmasın, süper kahraman şinas biriyimdir, superman, spider-man ve bunların beşbenzemezleri ile büyüdüm ben. lakin elime arial font ile yazılmış, saman kağıda basılmış 300 sayfadan kalın bir matbaa ürünü aldığım zaman ben "mantıklı" ve karakter gelişimi olan şahısları okumak isterim. geçtiğimiz günlerde duydumki salvatore drizzt'i bir çizgi roman karakterine dönüştürmeyi planlıyormuş. bakınız işte o zaman bende bir drizzt sever olurum çünkü her ikisidie hakettikleri, yeteneklerine uygun bir ortama girmiş olur.

kimse raistlin seven drizzt sevmez demesin çünkü bu iki karakteri sevenlerinde ortak bir noktası vardır, power play severler. ve bilindiği gibi raistlin ile drizzt fantastik dünyaların en kötü geliştirilmiş, en power play karakterleridir.
saygılar.
<div>-sıkıldım-</div><br>
Türklider
Seçilmiş Savaşçı

Post by Türklider »

Birincisi; Çizgi romanlar powerplay ortamlar değildir... Conan kadar derin, geyik ve bir o kadar da aksiyon bir adam dünyaya gelmemiştir. Drizzt'in olayı ise; kitapta powerplay olmaz, o kadar.

Bir spiderman da süperkahraman sayılmaz çünkü özel hayatı berbattır, çoğu savaşından sonra eline hiç bir şey geçmez ve gerektiğinde kaçar. Conan ve spiderman hatta bir yığın böyle derinliğe sahip ve belki de kazandıkları kadar çoğunu kaybeden karakterler çizgiromanlarda çoğunluktadır...

Salvatore becerememiş çünkü tasvir sıfır kitapta... Yoksa çok da beğeni ile okunabilirdi. Bir insanın ölümünün üç kelimelik bir aksiyon halinde betimlenmesi, belkide milyonlarca kelimeden oluşan kitabın içinde, sığ hale getirecektir bu olayı... Bu yüzden de kitapta rahatlıkla binlerce adamı öldürebilirsin... Bu da okunmaz hale getirir...

Ama çizgiromanlar sığ değildir... Bunu pek hoş karşılayamam musura bakma ama ;)

Saygılarımla...
Türklider...
Post Reply