Ölüme Öıkan Hayat [Eleştiri ve Sohbet]

Baştan aşağı kendi özgün hikayelerinizi yazmak için…
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

Esen, sen bekliyorum mağarada :)
Boşverin.
Ben esenle takılıcam :evillaugh:
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

AlenthasLeasess wrote:Ya o ayıyı ben daha hikaye başlamadan önce düşünmüştüm, farklı bir şekilde düşünmüştüm ama böyle oldu işte :D
Hikaye başlamadan ayı yakalayıp yemeyi mi düşünmüştün?
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Yok aslında dikkat edersen yeme kısmını Clicks ekledi, hatta öldürmeyi bile planlamıyordum ben ama hoş durdu, özellikle postunun kafa kısmını Kerdox'un kafasına geçirince çok karizma bi cüce olacak :D

Ben önceden bir ayının saldırmasını bizimkilerinde öyle tanışmasını planlamıştım, o olmayınca Truan'a "Bak senin kurtadam!" diye dalga geçmek için koymayı düşündüm. Ve sonunda da ayıyı hikayeye koymayı başardım :)
Image
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Arkadaşlar hikayeyi okuduğumda kendimi frpworld ün ilk günlerinde hissettim. İyi ki açmışsınız bu başlığı...

Her yazar kendinden bir şeyler katmış öyküye ve bu öyküyü tek bir kişinin yapacağından çok daha güçlü hale getirmiş...

Hepinizi çok tebrik ediyorum.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Böyle güzel bir yorum okumak şahsen beni çok sevindirdi :) Arkadaşlarıda aynı derecede sevindirmiş olmalı. Yorumun için teşekkür ederim Firble, daha şevkle yazmamıza sebep olacaktır umarım :)
Image
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Bu Kerdox, vıcık vıcık postu hemen üstüne giydiğine göre tam psikopat olmalı. Deli yaa. :mrgreen: Üstünde kokuşur o ayı postu.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Evet beyler, İstanbul gezim sona erdiğine göre, artık olaylara bir el atabilirim.

Anlaşılan ilk problemimiz:Karmaşa

Pekala, madem sıra yok ( :) ) daha güzel bir yöntem bulabiliriz değil mi.Ã?yleyse şöyle yapmak lazım, gruptaki kimse birbirinden ayrı hareket etmesin.Yani iki kişi konuşuyor, yürüyor, diğer iki kişi aksi yönde kovalamaca oynuyor (Clicks sana diyorum :) ). Yani olayları fazla birbirinden koparmamakla birlikte, gruptan ayrılmayın asla.Tabi oyun falan oynayın kendi aranızda, ama gruptan kattiyen ayrılmayın.Burası möğüm.

Kimse kafasından saat geçirmezse sevinirim.Ã?ünkü birisi saat geçirdiğini söylerken, diğeri yazmaya devam ediyor :)

İkinci problem ise kimse kimin ne alemde olduğunu bilmiyor.

şu anda:

İlk 9 kişi bir arada, sanırım hep birlikte prensin yanına gideceğiz.Bekle bizi Mark :P Mark ise bizi bekliyor :D

Ben geride falan kalmadım, o tur yazmadım sadece :)

Üçüncü sorun ise, isimler.Sanırım isimler ile karakterler gayet uyumlu olsa bile, herkes belli başlı kişilerle konuştuğu için, kimse isimleri öğrenemiyor.Mesela ben, herkesle birden uğraştığım için, hepinizin isimleri hepinizden iyi öğrendim.Karakterlerini falan :)

Mark'ın muhabbete gelince, bu konuda Mark'ı gayet haklı buluyorum.Mark'ın anlatmak istediği şey, hiçbir şekilde şansla ilgili işleri başlayıp bitirmeyin, yani Kahinliğini kullansın biraz.

Ayrıca Huor gayet elf ismi olmakla birlikte Lugtarias ise aksine güzel bir insan ismi :D :D :D

Sanırım ilk mesajımı güzelce düzenlemem ve kimin ne yaptığını sürekli olarak güncellemem gerekiyor, bunun için de herkesin bir turda bir kez yazması çok güzel olur.Diğerlerinin yazmasını engelleyici hamleler yapmazsanız sevinirim.Saat geçirmek, danışmadan hareket etmek gibi.Ben ettim, kötü oldu, siz etmeyin.

Tur ne demek mi?Sanırım zaman dilimi demek lazım :D
Last edited by Edmond on Mon Jan 28, 2008 8:30 pm, edited 1 time in total.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Hemde ne deli :D

Ya tur olayı güzel olmuşta, ama ya yazmayan olursa? Bir günde 1 tur dönsün dicem ama kimse onu yapamaz, en azından 2 günde bir dönsün, dönmezse ben yazarım hiç karışmam :D
Image
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

on kişinin yazmasını beklersek şimdiki gibi hızlı gitmez yazılar.
Edmond Esen kendini Essonya diye tanıttı, Kuzgun demişin ama bize ismini söylemedi.
Antilopla konuşturimmi seni Kerdox?
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Tersyuz wrote:Edmond Esen kendini Essonya diye tanıttı, Kuzgun demişin ama bize ismini söylemedi.
Edmond, "Kuzgun" demişsin, "prens" demişsin, prense "kardeş" demişsin, koskoca prense kardeş diye hitap edilir mi yaw? :schemes:
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Hahahaha! :D

İyi olur Gimbell, zaten yakın zamanda insana dönüşecek antilopumuz :)
Image
Artemis Entreri
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Artemis Entreri »

Edmond, mesajını editleyebilirsen sevinirim. Huufet eline kılıç almayı her zaman reddedecektir çünkü bir insanı asla öldürmek istemez. Böyle bir şeyin ihtiyacını da hissetmez. Ayrıca esen'in yerine karar verilmesi de hoş olmamış belki yardım teklifini geri çevirecekti ya da yalnızca büyücüden yardım isteyecekti ama kendisi uzun süredir birşeyler yazmadığı için bu gerekliydi sanırım.
Been there. Seen that. Got the scars.
esen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by esen »

arkadaşlar öncelikle Edmontun fikrine sonuna kadar katıldığımı söylemek istiyorum hikaye biraz karmaşaya dönüştü çünkü hepimiz biraz heyecanlı tipleriz sanırım ve hikaye yazlayı seviyoruz. Ama bir düzen dahilinde olması daha güzel ve anlamlı olacaktır. Birde herkezden özür dilerim biraz geç kaldım yazmakta ama taktir edersinizki ben çalışan biriyim ve her an zaman bulamıyorum. Yinede bu mazeret sayılmız biliyorum herkezden özür dilerim. şimdi ben yazılanları okudum bir şeyler yazacağım ama Edmondan rica ediyorum son yazısını editleyip yeniden yazsın. Tabi sorun olmayacaksa. Arkadaşlarında dikkatini çektiği gibi gerçek adımı gruptaki kimse bilmiyor ayrıca yaralı bir arkadaş olarak tanıttım prensi prens olduğunu ve adınıda kimse bilmiyor. Birde ayı postunu yüzen arkadaşta en son yazısında bir kaç saat geçti demiş sadece o kısmı değiştirirsen sevinirim çünkü benim için zaman çok önemli bir kaç saat harçamış olamam çünkü prensin hayatının benim acele etmemle ilgili olduğunu biliyorum. şimdilik bu kadar umarım bana çok kızmassınız. :)

Evet hikaye yazmalıyım ve ah ah ah çok çalışmam lağzım çok :D
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

1-)Huor
2-)Lugtarias
3-)Huufet
4-)Magnus
5-)Truan
6-)Kerdox
7-)Glimbell
8-)Antilop
9-)Kuzgun
10-)Kahin

sıra daha ilk denemede karıştı:)
sıra takip edecekmiyiz etmeyecekmiyiz?
1'den 9'a atladı.

Speak with animals şurubu vericem Kerdox'a
AlenthasLeasess sıra sana gelince yazabilirsin bunu.

1-2 saat geçirmenin problem olacağını düşünmüyorum aslında, çünkü Kerdox bizimle değildi. Biz yaralıya gidip dönerken o da ayıyla, postla uğraşmış olabilir. Hepimizin toplanıp yaralı varmış bakalım abi şeklinde gitmemiz gerekmiyor ki bir çok kişi zaten ayrılmıştı ortamdan. Bende yazılarımı ona göre yazdım, hepsini değiştirmem gerekir ona da üşenirim açıkcası.
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Ya bence sıranın olması mantıksız, yani tekrar düşündümde. Güzel bir düşünce ama ham.

İllaki sen şu sırayı bekliceksin, sen burdasın yazamazsın olmamalı bence. Onun yerine uzun süredir sitede aktif olmayan biri olursa. Ve eğer birine bir soru sorulmuşsa, o sorulan kişinin cevabını beklememiz daha mantıklı olur. Onun dışında illa ki sıradan gidecez dersek hikaye çok yavaşlar ve daha çok karışır.

Nasıl karışır diyorsanız açıklayayım; Mesela Gimbell Kerdox'a bir soru sorduğunda, Gimbell o sorunun cevabı için bir tur beklemek zorunda kalacak. Bu bekleme sürecinde ise soru unutuluup gidecek... Yani illa ki bir sıra düzeni olması işleri daha da karıştırır.
Image
Post Reply