Kader nedir?
şimdi olmadı bence bu cevap yanlış. Hemen "Hakiki kader nedir?" diye bir başlık daha açacam oradad Frontside'ın yanlışını düzelteceğim. 
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
-
FrontsideAir
- Gölge Ustası
Hemen aç, ben de gelip o başlığı kafana yıkayım
:P:P
Code: Select all
Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.
Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..-
Logan
- Kullanıcı

YA... arabanın önüne atarsan... kendini kader olmuyor...
Ama... annenle baban kader miş diyorlar..
Yani çelişiyor..
Bir binanın üstünden atlarsan biel biel kadar olmuyor...
Ama kaderi imiş intear eti diyorlar...
bir şeye ad koymak için o şeyin tamamen çelişmemesi lazım...
Yaaaa yayaya
Ama... annenle baban kader miş diyorlar..
Yani çelişiyor..
Bir binanın üstünden atlarsan biel biel kadar olmuyor...
Ama kaderi imiş intear eti diyorlar...
bir şeye ad koymak için o şeyin tamamen çelişmemesi lazım...
Yaaaa yayaya
Ã?LÃ?M NEREDEN VE NASİL GELİRSE GELSİN!!! Savas Nağralarmız kulakdan kulaga yayilacaksa ve silahlarimiz elden ele gececekse ve baskalari silah sesleriyle,savas ve zafer narâlariyla cenazelerimize agit yakacaksa Ã?LÃ?M HOS GELDİ SEF
-
FrontsideAir
- Gölge Ustası
Kadermiş derler çünkü insanın her yaptığının Tanrı tarafından ayarlandığı ve bunun en iyisi, hayırlısı, doğrusu olduğu ve de hayattan memnun olmak gerektiği insanlara çok kolay gelir. Tabii bir de sorumluluk almak istemeyenler söyler "Napiim ben mi istedim, kaderde varmış..." diye.
Ama kader bireysel olarak insanın hayatı boyunca yaptıkları, evrensel olarak da zaman ve uzayın orijininden bakıldığında olanların ve olacakların onceden görülmesidir ki uzay ve zaman orijini de çoğu inanışta Tanrı'dır.
Kader biz tarafından bilinemez, bilinirse de artık o kader olamktan çıkar, eğer olay gerçekleşirse bu da şanstır. Yani sen birazdan buraya gideceksin derse birisi bize gitmemek bizim elimizdedir. Ã?yle veya böyle o olay olacaktır diye düşünmek çok yanlıştır. "şu tarihte şu saatte ölecek ama nasıl öleceği hiç fark etmez." diye düşünmek gibi bir şeydir bu. Eğer kader belliyse bu tamamen bellidir, öyle şu olacak bu olmıycak arada ne yaparsan yap şeklinde değil. O tamamen farklı bir şey ve adını da bilmiyorum ama kesinlikle o kader değil.
Ama kader bireysel olarak insanın hayatı boyunca yaptıkları, evrensel olarak da zaman ve uzayın orijininden bakıldığında olanların ve olacakların onceden görülmesidir ki uzay ve zaman orijini de çoğu inanışta Tanrı'dır.
Kader biz tarafından bilinemez, bilinirse de artık o kader olamktan çıkar, eğer olay gerçekleşirse bu da şanstır. Yani sen birazdan buraya gideceksin derse birisi bize gitmemek bizim elimizdedir. Ã?yle veya böyle o olay olacaktır diye düşünmek çok yanlıştır. "şu tarihte şu saatte ölecek ama nasıl öleceği hiç fark etmez." diye düşünmek gibi bir şeydir bu. Eğer kader belliyse bu tamamen bellidir, öyle şu olacak bu olmıycak arada ne yaparsan yap şeklinde değil. O tamamen farklı bir şey ve adını da bilmiyorum ama kesinlikle o kader değil.
Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.
Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..Senin ne yapacağını biliyorum. Ama seni bu yola direkt olarak yönlendirmektense, tercihlerini kendin yaparak sonunda benim düşündüklerimi gerçekleştirdiğini görüyorum...
Böyle düşünülebilir. Hatta daha dikkatli incelendiğinde demokrasi ile de bağdaştırılabilir. İnce ayarı yakalamak bunun için yeterli oluyor.
Bu arada Agora Frp ile ilgili tartışmalar içindir arkadaşlar. Bu konuyu Serbest Kürsüye taşırsak daha iyi olacak...
Böyle düşünülebilir. Hatta daha dikkatli incelendiğinde demokrasi ile de bağdaştırılabilir. İnce ayarı yakalamak bunun için yeterli oluyor.
Bu arada Agora Frp ile ilgili tartışmalar içindir arkadaşlar. Bu konuyu Serbest Kürsüye taşırsak daha iyi olacak...
Last edited by Eldarin_ on Thu Dec 22, 2005 3:54 am, edited 2 times in total.
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlülü
-
FrontsideAir
- Gölge Ustası
Elbette taşıyabilirsin ama sanırım son mesajımı okumamışsın.
Kaderde doğrudan etki yoktur, belli hedefler ve "duraklar" da yoktur. Kader, Tanrı'nın her şeyi önceden bilmesidir, insan hep kendi tercihini yapar, hiç tercih yapmak zorunda bırakılmaz, Tanrı bizim seçimlerimize karışmaz, o bizi kendi seçimlerinize bırakmıştır.
Kaderde doğrudan etki yoktur, belli hedefler ve "duraklar" da yoktur. Kader, Tanrı'nın her şeyi önceden bilmesidir, insan hep kendi tercihini yapar, hiç tercih yapmak zorunda bırakılmaz, Tanrı bizim seçimlerimize karışmaz, o bizi kendi seçimlerinize bırakmıştır.
Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.
Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..İyi de güzel de Frontside Air senin tanımın bir tanıma sıkıştırmıyor mu kaderi? Benim mesela farklı bir tanrı anlayışım var ve Tanrı bile kaderden zaman zaman kaçamaz benim düşünceme göre.. İkincisi yaşamımızı etkileyen bizim seçimlerimizden bağımsız bazı noktalar vardır ki bunlar da kader olarak sayılabilir ya da en azından halk arasında kaderin tanımı olarak geçer.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
-
FrontsideAir
- Gölge Ustası
Ben kaderin tanımını zaten yapmıştım, iyice okursan göreceksin.
Halk arasındaki tanımı da yanlış. En basitiyle kader, Allah'ın olacakları önceden bilmesi.
Halk arasındaki tanımı da yanlış. En basitiyle kader, Allah'ın olacakları önceden bilmesi.
Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.
mefistofeles
- Kullanıcı

firble şimdi şu var teolojik anlamda tanrı zaten kendi seçimlerini kendi yapar aslında onun kendi kaderini bilmek gibi bir yetisi olduğunu düşünürsek haklısın ma burdaki gerçek soru şü eğer tanrının kendi kaderi olduğu kabul edersen ondan daha üstün bir varlık olduğunu da kabul etmiş sayılabilirsin bu da onu tanrı olmaktan çıkarabilir tanım a göre bende sana soruyorum hangi sonuca göre düşündün bu hem teolojistlerin hem de filozofların tartışabileceği hatta dur bakaım metafizikçilerin bunu tartışmış olması lazım kadercilik tartışılmıştı da bu konu tartışıldı mımbilmiyorum bak şimdi ben de merak ettim 
-
FrontsideAir
- Gölge Ustası
Wilibald, senin foruma yazı yazman kaderinde var ama sen kaderinde foruma yazı yazmak var diye yazı yazmıyorsun. Yani kader bir sonuçtur, sebep değil. Foruma yazı yazman da senin seçimin, bu yüzden de kaderin böyle..
Mefisto, tanrının kaderi konusuna girecek olursak benim de ayrı bir forum açıp mod olmam gerekir
ama kısaca (!) bahsetmak gerekirse, tanrı sonsuz bilgelik sembolü olduğu, zaman ve mekan dışında olduğu ve sonsuz güç ve yaratıcı olduğu için tanrının kaderinden söz edilemez. Kısaca tanrı bir şey yaşamadığı için tanrının kaderi yoktur..
Mefisto, tanrının kaderi konusuna girecek olursak benim de ayrı bir forum açıp mod olmam gerekir
Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.
mefistofeles
- Kullanıcı

Haksız olabilirsin ama bence sonsuz yaşam sonsuz bilgelik hiç bir şeyi yaşamadığın anlamına gelmez aksine varlık olarak var olduğunu kabul ediyorsan zaman ve mekandan bizim gibi etkilenmesede bizim yaptıklarımızı görüyor ve biliyor ve ayrıca kutsal kitaplara göre maiyetiyle konuşuyor ve kararlar veriyor buda onunda bizim gibi olmasada bir zaman yada mekanda bulunmasını gerktirir gibime geliyor tüme varım yöntem bu ama şu şekilde düşünsen zaman ve makandan feragat etmiş bir varlık düşünürsen yani mekan ve zaman yok dersen kendi yarattığı maiyetide öldükten sonra yada yanında ona hizmet edenlerinde zaman ve mekandan feragat ettirmen gerekir buda biraz daha zor bir şeçenek gibime geliyor ki bence bu olursa öldükten sonra yokluruz sanırım .........FrontsideAir wrote: Mefisto, tanrının kaderi konusuna girecek olursak benim de ayrı bir forum açıp mod olmam gerekirama kısaca (!) bahsetmak gerekirse, tanrı sonsuz bilgelik sembolü olduğu, zaman ve mekan dışında olduğu ve sonsuz güç ve yaratıcı olduğu için tanrının kaderinden söz edilemez. Kısaca tanrı bir şey yaşamadığı için tanrının kaderi yoktur..
Halk arasındaki tanımın yanlış olduğuna kim karar veriyor. Belli bir dini bakış açısı mı ya ben farklı bir bakış açısına sahipsem. O zaman senin kader anlayışınla benimkisi farklı oluyor. Sonuç olarak ben hala kendi kader bakışımı doğru kabul ediyorum öyle kabul etmeye de devam edeceğim.
HARBE GİDEN
Kadere inanmıyorum ve hiç bir zamanda inanmadım.İnsanın doğduğu andan beri çizgisinin belirlenmesi bende sadece tebessüm yaratıyor.Belki öleceğimiz zaman bellidir ama yaşamımızdaki diğer olayları sonuna kadar bizim hareketlerimiz belirler.
Benim yaşamıma benden başkası yön veremez...
Benim yaşamıma benden başkası yön veremez...
Bu İsaret Kaos Tanrısının
Bu,Kılıcların Tanrısının
Bu,hayatın
Bu da olumun
..... Bilmen gereken bunlar.....
Geliyor zamanı Tanrıların;
Hayatın ve Olumun...
Bu,Kılıcların Tanrısının
Bu,hayatın
Bu da olumun
..... Bilmen gereken bunlar.....
Geliyor zamanı Tanrıların;