Kader nedir?
-
FrontsideAir
- Gölge Ustası
Kader nedir?
Forumlarda kaderle ilgili ilginç yorumlara veya kaderi yanlış anlayanlara rastlıyorum.
Cevaplarınızı merak ediyorum: Kader nedir?
Cevaplarınızı merak ediyorum: Kader nedir?
Code: Select all
Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.
Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..valla tebikler güzel sormuşsun da biraz kazık bi soru bu ; hayatın anlamını sorgulamak lazım sanki cevaplaya bilmek için biz bu konunun muhabbetini baya bi yaptık pek bi sonuca ulaşamadık ama yinede kendimce bi tanım yazayım
KADER : 1) insanların hayatının sonuna geldiklerinde yaşamış oldukları 2) insanların yaptıkları hatalara buldukları bahane ( karaderimde varmış neyapayım ) ( bu tanım genelde kadere inanmayanların tanımı ) 3) bi arkadaşımın ismi
son olarak kadere inanırım ama değiştirilebilecek bişey olduğuna inanmıyorum ama seçim yapmak önemli , doğru seçimler için kendimizi zorlamalıyız
saygılar
KADER : 1) insanların hayatının sonuna geldiklerinde yaşamış oldukları 2) insanların yaptıkları hatalara buldukları bahane ( karaderimde varmış neyapayım ) ( bu tanım genelde kadere inanmayanların tanımı ) 3) bi arkadaşımın ismi
son olarak kadere inanırım ama değiştirilebilecek bişey olduğuna inanmıyorum ama seçim yapmak önemli , doğru seçimler için kendimizi zorlamalıyız
saygılar
Kader aradaki duraklar ve yolun başıyla sonucunun belli olduğu bir yoldur. Hayat maratonunda istediğin yollardan gidersin ama her seferinde kaderin belirlediği duraklarda durman ve kaderin son durağına kadar ilerlemen gerekir. Kader ölümdür, ölüm son kaderdir.
Yeterince açıklayıcı oldumu?
Yeterince açıklayıcı oldumu?
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
Kader Hakkında
Farkedersin ya bazen
Bir feklakete yaklaşıyorsundur
Gün be gün
Engellemek her şeyi
Durdurmak istersin geleni
Gelmez elinden bir şey
O felaket kaderidir Dünyanın
Kavrayamıyoruz biz insanlar her şeyi
Ya aklımız yetmiyor anlamaya tüm olan biteni
Ya da bilgimiz bir sınıra kadar anlatıyor olan biteni
Kontrol ediyor gibi gözüksek de geleceğimizi
Gün geliyor ki anlıyoruz
Elimizde değil iplerin her biri
Kader elimizde olmayan ipleridir
Hayatımıza yön veren o dümenin
Onun elinden alabiliriz belki bir kısmını iplerin
Ama onu atabilir miyiz tamamen
Kaptan köşkünden geleceğe giden geminin
Bu kadar çok ip varken bunu yapmak zor gibi
Farkedersin ya bazen
Bir feklakete yaklaşıyorsundur
Gün be gün
Engellemek her şeyi
Durdurmak istersin geleni
Gelmez elinden bir şey
O felaket kaderidir Dünyanın
Kavrayamıyoruz biz insanlar her şeyi
Ya aklımız yetmiyor anlamaya tüm olan biteni
Ya da bilgimiz bir sınıra kadar anlatıyor olan biteni
Kontrol ediyor gibi gözüksek de geleceğimizi
Gün geliyor ki anlıyoruz
Elimizde değil iplerin her biri
Kader elimizde olmayan ipleridir
Hayatımıza yön veren o dümenin
Onun elinden alabiliriz belki bir kısmını iplerin
Ama onu atabilir miyiz tamamen
Kaptan köşkünden geleceğe giden geminin
Bu kadar çok ip varken bunu yapmak zor gibi
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Kader özgür iradedir... Ama bu yaptiklariniz ve yapacaklariniz daha önceden yaratici tarafindan belirlenmistir(bilinmektedir). Ama bu sizin kontrol disi hareket ettiginizi falan göstermez. "Kaderinizi kendiniz çizersiniz" diye bir laf var ya. Iste aynen öyle. Ama kazalar,dogal afetler, sans kesinlikle kontrolü elimizde olmayan olaylardir ve "kader be abi" lafinin temelini bunlar olusturur. "Ben böyle düsünüyorum". Ve kadere %100 inaniyorum.
İnsanlara istediğini yaptırmak çok basit. Onlara sadece duymak istedikleri şeyleri söyle.
-
FrontsideAir
- Gölge Ustası
Sanırım sen kader biraz bireysel olarak tanımlamışsın ve 3. cevap da eni bireysel olanı 
Ben daha evrensel bir tanım arıyorum, aklımda da tatmin edici bir cevap var ve 1-2 kişinin tanımını okuduktan sonraya saklıyorum kendi tanımımı.
Ben daha evrensel bir tanım arıyorum, aklımda da tatmin edici bir cevap var ve 1-2 kişinin tanımını okuduktan sonraya saklıyorum kendi tanımımı.
Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.
Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..-
FrontsideAir
- Gölge Ustası
Pardon, az önceki cevabım Barabus'aydı ama 4 kişi 6:13 pm'de cevap atınca ve benimki en sonuncu olunca karışıklık olabilir...
Diğerlerinizin yazdıklarına gelince...
Barabus: Sanki sadece tanım olmuş, biraz açıklama olsaydı daha iyi olurdu. 1. tanım doğru ama aradığım bu değil.
Darkgnome: DAAAAAAT!!! Yanlış cevap...
Firble: şiir fena değil ama cevap Darkgnome ile aynı gibi, sonuç da aynı.
Mr_Zombie: Evet, doğru cevaba en çok yaklaşan sen oldun, ama yeterli değil
Bu arada okurken Darkgnome'un son mesajını gördüm, sanırım kederin işi demek daha kolay
Diğerlerinizin yazdıklarına gelince...
Barabus: Sanki sadece tanım olmuş, biraz açıklama olsaydı daha iyi olurdu. 1. tanım doğru ama aradığım bu değil.
Darkgnome: DAAAAAAT!!! Yanlış cevap...
Firble: şiir fena değil ama cevap Darkgnome ile aynı gibi, sonuç da aynı.
Mr_Zombie: Evet, doğru cevaba en çok yaklaşan sen oldun, ama yeterli değil
Bu arada okurken Darkgnome'un son mesajını gördüm, sanırım kederin işi demek daha kolay
Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.
Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..Madem biliyorsun sen bizi aydınlat. Dini kitaplardan felanda kendine kaynak oluşturdun sanırım. Onlarıda bize göster.
Kader benim tanımımla budur ve kimse kaderi başka türlü tanımlamaz zaten. İnsanın ne yapacağı önceden biliniyor ve insanın hür iradesi var laflarına, bu dünya bir sınav lafı pek örtüşmüyor.
Ben kaderin hayatım üstünde daha kesin ama daha güçsüz bir etkisi olduğunu düşünüyorum. Yapman gereken ve kaderinde olan şayleri yaparsın ancak onun dışında o iki kaderince belirlenmiş nokta arasını dilediğin gibi kat edersin.
(Bak b,ide DAAAAAT!lıyor bana
)
Kader benim tanımımla budur ve kimse kaderi başka türlü tanımlamaz zaten. İnsanın ne yapacağı önceden biliniyor ve insanın hür iradesi var laflarına, bu dünya bir sınav lafı pek örtüşmüyor.
Ben kaderin hayatım üstünde daha kesin ama daha güçsüz bir etkisi olduğunu düşünüyorum. Yapman gereken ve kaderinde olan şayleri yaparsın ancak onun dışında o iki kaderince belirlenmiş nokta arasını dilediğin gibi kat edersin.
(Bak b,ide DAAAAAT!lıyor bana
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
-
FrontsideAir
- Gölge Ustası
Ah Darkgnome ahhhhhh...
Zaten elimde doğru düzgün hatta hiç FRP kaynağı yok dini kitap koleksiyonumu da kıskanma
Sınav olayına gelirsek, kaderin sınav olması için hür iradeye bağlı olması gerekmez mi sence de? Ya da ne yaparsan yap olacağına varması. Bence ne yaparsan yap olacağına varır mantığı sadece bir anlayıştır. Eğer öleceğin gün belliyse sen ne yaparsan yap kasaya bile girsen bir şekilde ölürsün gibi bir mantık vardır, ama zaten öleceği günü öğrenen birinin hayatında bir şeyler değişeceği için, yani öğrenmeden öncekiyle aynı olmayacağı için söylenen gün de ölmemiş olur. Yani bunu bilmesi, bu gerçeği değiştirir.
Eğer herkes merak ediyorsa açıklayayım ama zaten başlığı bugün açtım, bari aradan birkaç gün geçsin de öyle yazayım...
Zaten elimde doğru düzgün hatta hiç FRP kaynağı yok dini kitap koleksiyonumu da kıskanma
Sınav olayına gelirsek, kaderin sınav olması için hür iradeye bağlı olması gerekmez mi sence de? Ya da ne yaparsan yap olacağına varması. Bence ne yaparsan yap olacağına varır mantığı sadece bir anlayıştır. Eğer öleceğin gün belliyse sen ne yaparsan yap kasaya bile girsen bir şekilde ölürsün gibi bir mantık vardır, ama zaten öleceği günü öğrenen birinin hayatında bir şeyler değişeceği için, yani öğrenmeden öncekiyle aynı olmayacağı için söylenen gün de ölmemiş olur. Yani bunu bilmesi, bu gerçeği değiştirir.
Eğer herkes merak ediyorsa açıklayayım ama zaten başlığı bugün açtım, bari aradan birkaç gün geçsin de öyle yazayım...
Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.
Logan
- Kullanıcı

kaderi insan kendi yaratır... ..
ha oldu... üsteki 2 msj siline bilir...
ha oldu... üsteki 2 msj siline bilir...
Ã?LÃ?M NEREDEN VE NASİL GELİRSE GELSİN!!! Savas Nağralarmız kulakdan kulaga yayilacaksa ve silahlarimiz elden ele gececekse ve baskalari silah sesleriyle,savas ve zafer narâlariyla cenazelerimize agit yakacaksa Ã?LÃ?M HOS GELDİ SEF
-
FrontsideAir
- Gölge Ustası
Hadi hadi mesajlarımı arttırmaya çalışıyorum deme de... 
Ben biraz açıklama bekliyorum, bu hem Wilibald hem Logan için geçerli...
Ben biraz açıklama bekliyorum, bu hem Wilibald hem Logan için geçerli...
Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.
mefistofeles
- Kullanıcı

şimdi bak insanı insan yapan doğruda olsa yalnışda olsa kendi yaptığı seçimleridir.Doğruda olsa yalnışda olsa seçimleri belkide düşünebilmesinin getirdiği en korkucutucu ve en trajedik sonucu.Kader dini kaynaklarda geçer insanın kendi yaptığı seçimlerle bağlantılıdır tanrı figürü (hepsinde böyle değil sanırım çünkü hepsini bilmiyorum ) yaptığın seçimlere karışmaz ama yapacağın seçimleri sen yapmadan bilir işte sana kader......
-
FrontsideAir
- Gölge Ustası
DİN DONNN!!!mefistofeles wrote:tanrı figürü (hepsinde böyle değil sanırım çünkü hepsini bilmiyorum ) yaptığın seçimlere karışmaz ama yapacağın seçimleri sen yapmadan bilir işte sana kader......
İşte size doğru cevap...
Tebrikler, sizi kutluyorum...
Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.
Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..Who is online
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests