sizce oynattığınız karakter sizi yansıtmalı

Genel olarak Fantastik Edebiyatla ilgili tartışmalar için…
VanwaElen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by VanwaElen »

İlla niye taşıması gereksin.Bu zorunluluk niye?Bu bizim elimizde.Ben istersem yansıtır, istemezsem yansıtmaz.Ben kendi kişiliğimi bilmioyrmuyum ki yarattığım karakterde olup olmadığını anlamayayım.
Mr_Zombie
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mr_Zombie »

Karakter oyuncunun parçasıdır ondan farklı düşünemez. Sadece onun gösterdiği yönelimde düşünür.
VanwaElen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by VanwaElen »

iyide bu pek bir açıklama getirmiyor.Tabiiki öle olucak onu biz kontrol ediyoruz çünkü.Ama kontrol etmemiz illa bizden bir parça taşıdığı anlamına gelmez.Ã?ünkü Rp yapıyoruz.
Arién
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Arién »

Aslında ister istemez bir parçada olsa yansıttığına inanıyorum. Bazen çok alakasız bir karakteri yada nesneyi oynattığımda oluyor (bir keresinde özel bir kılıç olmuştum :) ) ama onlarda bile ne kadar karakter kendimden olmasada bir parça olur :)
**Amin estela ta nauva anlema**
Erondell
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Erondell »

evet arien dediğin gibi bir kılıçta bile materyalini sadece düşünerek bişey olduğunu hissedebiliyosun :D

Zaten önemli olan hissederek oynamak değil mi...
<div>Karanlık, Işık ile dost olduğunda savaşlar kansız bir şekilde yapılacak.....</div>
Artemis Entreri
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Artemis Entreri »

Erondell söylediğine pek katılmıyorum çünkü tanıdığım gerçekte çok iyi olan bir insanın (iyilikten kastım melek gibi falanhiç kötü duygular beslemeyen ) inanılmayacak dercede güzel CE - Assassin oynattığına şahit oldum. Yani insanlar kendinden bir şey katmadan da pekala frp oynayabilir. Soru katılıyor mu değil de katmalımıdır diye soruluyor ise cevabım yine katılmamamlı yönünde. Yani istersen oyunda kendini yarat ama bu benim diye oynatma.

Anlatabiliyormuyum, çünkü kendim bile zor anladım :D
Been there. Seen that. Got the scars.
Türklider
Seçilmiş Savaşçı

Post by Türklider »

Bence karakterler gerçek kişiliği yansıtMAYABİLİRLER... Yansıtanlar olur ama bir karakteri doğru oynamanın en önemli koşullarından biri tahlil gücüdür. Eğer oynatacağınız karakteri iyi tahlil edip ona göre davranırsanız, başarılı rol yaparsınız. Eğer doğru düzgün tahlil edemez, yapacaklarını belirleyemezseniz tık tık, tey tey* olursunuz...

Ayrıca ben şu ana kadarki tecrüelerimden kaynaklanarak şu önermeyi getiriyorum; Gerçek hayatta karizması yüksek bir insan, oyunda düşük karizmalı adamı oynatamıyor... Asosyal, insanlarla pek konuşamayan 6 karizmalı çirkin bir adamı oynatamıyor gerçek hayatta karizması 12-14 filan olan insanlar... Mecbur her olaya karışıyor, muhabbetlere giriyor filan. Daha en son oynadığımız oyunda 6 karizmalı adamın karizmasını yükselttirdim bu nedenle :)

Bence karakterler sizi yansıtmadan edemiyorlar. Siz onlardan bir şeyler kapmasanız da onlar sizden bir parçayı mecbur içlerinde buluyorlar...

Saygılarımla...
Türklider...
Erondell
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Erondell »

evet düşündüğüm gibi.... Ne olursa olsun masa üstünde bir şekilde doğaçlama tiyatro oynanıyor ve ses tonuyla bile anlatmak istediğinizi çok konuşmadan anlatabiliyosunuz. E bu da sizin manipulasyon yeteneğinize bağlı oluyor. Yani bir bard olabilir manipulasyon yeteneği yüksek olan biri ve büyük ihtimal bunu güzel oynayacaktır da....
<div>Karanlık, Işık ile dost olduğunda savaşlar kansız bir şekilde yapılacak.....</div>
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Oynadğımız karakterler aslında o anki psikolojimize bağlı.Hiç unutmam bi keresinde sırf karakterimin bir anlık sinirini devam ettirdiğim için bana o karakteri yasakladı DM.(neden? çünkü 2 karakterini öldürdüm hemde halfling-rogue'ydim :P )Hem ayrıca bizi tamamen yansıtmamalı hatta araya DM girip sen böyle diyemezsin sen böyle yapamazsın demeli
And i still wonder if you ever wonder the same!...
Wilibald
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Wilibald »

bence biraz da olsa yansıtmalı bu daha iyi rp yapmamızı sağlar gibi geliyo bana bilmem haksızmıyım
<div>I said no... Cause sometimes is good to be human</div><br>
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Bi arkadaş rol nedir diye sormuş. Uzun bir zamandan sonra da olsa cevaplıyayım dedim. Rol o anda hissetmediğin duyguyu hissediyor o anda bulunmadığın bir ortamda bulunuyor gibi ya da gerçekten olmadığın biri gibi davranmaktır. Çok üzgün bir günümüzde annemizi üzmemek için mutlu görünmeye çalışırsak rol yaparız, telefonda konuşurken henüz evden çıkmamışken yoldaymış gibi konuşurken rol yaparız. Telefonda arayan birine babamız ya da kardeşimiz olarak kendimizi tanıtım onlarmış gibi davranırsak rol yaparız. Rol yapmak ille de çok sanatsal bir şey değil zaman zaman herkesin hatta bazı durumlarda her gün defalarca bile yaptığı bir şeydir. Rol yaparken ille de bizle çok çelişen birinin rolünü yapmamıza gerek yok kendimizi bile oynayabiliriz. O işten atılmamış olan kendimizi...

Bunun elbette daha sanatsal yapılanı var. Bu alana yönlenmeyi düşünen arkadaşlara özellikle tiyatro ya da sinema alanında amatör olarakda olsa bir şeyler yapmalarını öneriyor. Frp daha çok eğlenme amaçlı yapıldığı ve sanatsal yanı biraz daha geri planda kaldığı için doğal olarak insan en çok zevk aldığı şekilde rol yapıyor.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
mefistofeles
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by mefistofeles »

kendi karakterinizi katmak istemeseniz bile tamamen farklı birini oynadığınızı düşünsenizde sizden bir şeyler mutlaka vardır o karakterden profesyonel sahne deneyimi olan birisinden..... :D
feanin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by feanin »

ucundan bile geçmemeli sizin gerçek karakterinizle bence
"Sadece zayıflar,büyülü eşyalara ihtiyaç duyarlar"

Raistlin Majere
Shevarash
Seçilmiş Savaşçı

Post by Shevarash »

Lafı dolandırmadan kesin bir cevap : Yansıtmamalıdır... Yansıtıyorsa iyi rp yapamıyorsunuzdur bu kadar basit. Oyunun amacı zaten olmadığınız biri olmak....
FalcoN
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by FalcoN »

Shevarash wrote:Lafı dolandırmadan kesin bir cevap : Yansıtmamalıdır... Yansıtıyorsa iyi rp yapamıyorsunuzdur bu kadar basit. Oyunun amacı zaten olmadığınız biri olmak....
Tamamen katılıyorum. Gördüğüm kadarıyla sitenin son veri kaybında bu konu başlığı altındaki birçok mesaj silinmiş. Tabii doğal olarak benim birkaç mesajımda silinmiş. Baştan beri savunduğum şey bu; Canlandırdığınız karakter sizin real yaşamdaki karakterinizden izler taşımamalıdır. Aksi takdirde bunun adı rp olmaz.
Only God can Judge me!
Post Reply