frp+metal
-
GilthonieL
- Kullanıcı

frp+metal
frp+metal olayını beraber barındıran üyeler varmı diye merak ettim?kendi düşünceme göre ikiside bu dünyaya ait değiller ve bu yüzden sonuna kadar death...
A Elberereth Gilthoniel
silivren penna miriel
o menel aglar elenath
Gilthoniel A! Elbereth
silivren penna miriel
o menel aglar elenath
Gilthoniel A! Elbereth
Kings of metal dimiDarkgnome wrote:Deat'ini yemişim. O gerçek metal değil. Gerçek metali Manowar yapar.
Metal diyince bangır bangır cayır cayır sesleri sevmiyorum. Metal müzik iyidir ama içindeki melodiyi sezmeliyim. O yüzdem melodik, senfonik metal favorimdir. İyi söylenince power da çok iyi olur.
Genel olarak baktığımızda frp oynayanların büyük kısmında metale eğilim görmekteyiz. Ama bu yalnızca istatiksel bi değer. Geçerli bir sebep ortaya atmadan genelleme yapmak bence yanlış...
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Order is the dream of man.
-
Logan
- Kullanıcı

TAbiki frp de müzik önemlidir...ama
Bir handa geçen sahanede death metal çalarsa... yanlış olur...
Yada ormanlık bir alanda yürüken bir hareketli bir şey çalarsa..kötü olur...
Herşeyin güzel olduğu bir yer vardır.
REpçiler ne yapsın onların şarkıları hiç bir yere uymuyor...
Tek şeyden hoşlana ve o şeyi her şeye uydurmaya çalışan kişiler bence sabit görüşlü kişilerdir...
Bir handa geçen sahanede death metal çalarsa... yanlış olur...
Yada ormanlık bir alanda yürüken bir hareketli bir şey çalarsa..kötü olur...
Herşeyin güzel olduğu bir yer vardır.
REpçiler ne yapsın onların şarkıları hiç bir yere uymuyor...
Tek şeyden hoşlana ve o şeyi her şeye uydurmaya çalışan kişiler bence sabit görüşlü kişilerdir...
Ã?LÃ?M NEREDEN VE NASİL GELİRSE GELSİN!!! Savas Nağralarmız kulakdan kulaga yayilacaksa ve silahlarimiz elden ele gececekse ve baskalari silah sesleriyle,savas ve zafer narâlariyla cenazelerimize agit yakacaksa Ã?LÃ?M HOS GELDİ SEF
-
mefistofeles
- Kullanıcı

bravo ya gerçek frp çi ruhu budur şimdi eflaya katılıyorum konu rock sa bende melodiyi duymak isterim ama logan haklı mesela lotr daki müzikler sizce kötümüydü bence ordaki savaş sahnelerindeki yapılan müzik yapılan (metal rock veya death metal için söylüyorum) çoğu müzikten kat kat kat va kat daha güzel olmuştu.Ayrıca belirtmeden edemeyeceğim ben jazz dinliyorum

Yüzüklerin efendisinde çalan müzik klasik müzikti ve bence metalin babasıdır klasik müzik.Her ikisinde de asıl duygu sözlerden çok seslerle verilmeye çalışılır. Ama metal müzikte sözlerde olduğu için anlaması daha kolaydır.
Bizim grupta birimiz metal ve rock dinliyordu, birimiz Marilyn Manson dinliyordu, birimiz Jazz dinliyordu, birimiz türkçe pop dinliyordu, hatta DMmiz mortal combat yada blade tarzı müzikleri dinliyordu. Ama hepimizde müzikler arasında geçişi yamıştık. Mesela bir ara ben şebnem Ferah ve Teomana takmıştım (Bide Manowar dinleyecem peeeeh!) yada DMmiz kalkıp Deat metal dinlemeye başlamıştı.
Metal müzik dinleyenlerin FRPye daha yatkın oldukları aslında benimde dikatimi çekmişti. Bunun sebebi müzikten değilde arkadaş çevresinden kaynaklanıyor gibi geliyor bana, birde metal dinleyenler bazı konulara daha açık yaklaşıyor.
Bizim grupta birimiz metal ve rock dinliyordu, birimiz Marilyn Manson dinliyordu, birimiz Jazz dinliyordu, birimiz türkçe pop dinliyordu, hatta DMmiz mortal combat yada blade tarzı müzikleri dinliyordu. Ama hepimizde müzikler arasında geçişi yamıştık. Mesela bir ara ben şebnem Ferah ve Teomana takmıştım (Bide Manowar dinleyecem peeeeh!) yada DMmiz kalkıp Deat metal dinlemeye başlamıştı.
Metal müzik dinleyenlerin FRPye daha yatkın oldukları aslında benimde dikatimi çekmişti. Bunun sebebi müzikten değilde arkadaş çevresinden kaynaklanıyor gibi geliyor bana, birde metal dinleyenler bazı konulara daha açık yaklaşıyor.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
-
mefistofeles
- Kullanıcı

bende zaten rock müzik demedim ama şuda var böyle filmlere classic müzik çok yakışıyor bence chaotic örgünün bu kadar rahat anlatılabildiği başka müzik türü yok. doğru ve güzel bir yaklaşım dark gnome seni tebrik ederim(çok megaloman oldu ama neyse kusura bakma artık
)son söylediğin konu benim de frp oynayan çoğu inssanın metal dinlemesi konusu benimde dikkatimi çekmişti hatta bunun üzerine yazı bile yazdım sitede da metal dinleyenlerin yeni fikirlere açık olması konusunda sana katılmıyorum sanırım başka bir şey var.
ben kesinlikle darkgnome a katılıyorum ii klasik kesinlikle oyunlara çok yakışıyo benim de tercihim rock yerine daha ritmik ama senfonik müzikler
hatta mesela combatlara eğer sözkonusu savaş sa iskoç müzikleri çok iyi oluyo,,,yada hana gidip demleniyosanız irlanda halk müzikleri harika oluyo
ama evil baskın bi oyunsa death de ii olabilir.. ortamdaki kasveti oldukça ii verir
ama ben yine de sözsüz ve ritmik klasik diyorum
hatta mesela combatlara eğer sözkonusu savaş sa iskoç müzikleri çok iyi oluyo,,,yada hana gidip demleniyosanız irlanda halk müzikleri harika oluyo
ama evil baskın bi oyunsa death de ii olabilir.. ortamdaki kasveti oldukça ii verir
ama ben yine de sözsüz ve ritmik klasik diyorum
-
KitiaraUthMatar
- Kullanıcı

arka fon olarak müzik olayı sahneye ve settinge göre değişir benim için...DND için celtic music,power metal ve klasik müzik,özellikle üflemeli enstrümanlar ağırlıklı,iyi gider...WOD için konuşacak olursam genel seçim kesinlikle darkwave olmalı...
dediğim gibi sahneye göre müzik değişmeli elbet...yeraltında bir tapınağa ilerlerken gregorian,bir werewolfla kapışırken ya da orclara dalarken amon amarth,prince'in verdiği özel kokteylde chopin çalması tercihimdir...
frpnin,mitlerin ve fantastik edebiyatın metal müziğe konu olmasından konuşacak olursak bazen çok gereksiz olduğundan yakınmaya başlarım...ya sadece...müzik sanki uymuyormuş gibi...bozuyormuş gibi...şarkısözlerini yazan kişinin olaya bakışı ve yorumu falan...tamamen farklı bir boyut...
bence müziğin frpyle ilgisi bu ikisiyle özetlenebilir...istatiksel çoğunluğa rağmen hepimiz metal sevmiyoruz(belki buna üzülmeliyim) ama bir iki kez dinliyoruz en azından,bu doğru...
(saygılar,abarttım galiba...
...herneyse
)
dediğim gibi sahneye göre müzik değişmeli elbet...yeraltında bir tapınağa ilerlerken gregorian,bir werewolfla kapışırken ya da orclara dalarken amon amarth,prince'in verdiği özel kokteylde chopin çalması tercihimdir...
frpnin,mitlerin ve fantastik edebiyatın metal müziğe konu olmasından konuşacak olursak bazen çok gereksiz olduğundan yakınmaya başlarım...ya sadece...müzik sanki uymuyormuş gibi...bozuyormuş gibi...şarkısözlerini yazan kişinin olaya bakışı ve yorumu falan...tamamen farklı bir boyut...
bence müziğin frpyle ilgisi bu ikisiyle özetlenebilir...istatiksel çoğunluğa rağmen hepimiz metal sevmiyoruz(belki buna üzülmeliyim) ama bir iki kez dinliyoruz en azından,bu doğru...
(saygılar,abarttım galiba...
veni
-
Aredheliquas
- Kullanıcı