oyun içinde yönelimlerin sorgulanması

Sorularınız mı var? O zaman cevapları olan kişileri burada bulabilirsiniz.
Post Reply
barabus
Kullanıcı
Kullanıcı

oyun içinde yönelimlerin sorgulanması

Post by barabus »

bu konuyla ilgili 2. başlığım konu biraz yön değiştirdi.
arkadaşlar oyun esnasında good un evil lık yaptığını yada evillın good bi davranışta olması söz konusu olabiliyor bölee durumlarda lawful good bi karakterin ( mesela paladin :D )
bu diğer karaktere yaklaşımı nasıl olmalı ???

açıklamak gerekirse evil bi karakterin nerden estiyse köylülere karşılıksız yardım ettiğini gören bi paladin ne yapar ; yada tam tersi yönelimi sorgulandığında good yada en azından nötral çıkan bi adamınbirilerine evil a uygun bi davranışta bulunduğunu görürse ne yapmalı ;

örneğin bi evilın yapması durumunda ceza olarak öldürülmesi gereken durumda acaba good u öldürmek bu kadar kolay mı bi paladin için; veya goodun yapması durumunda ödüllendirilmesi gereken bi işi bi evil yaparsa ve gerçekten içinden geldiği için yapmışsa bu kadar kolay olu mu paladinin ona aynı saygıyla yaklaşması

bu konuya biraz fazla takıldım galiba ama yalnız işin içinden çıkamıyorsan en sağlıklısı bi bilene sor emişler kolay gelsin
Artex_Croma
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Artex_Croma »

Bir paladinin cezalandırması, öldürmek olmamalıdır. Kaldı ki o kim oluyo da cezalandırıo, ezdirmeyin kendinizi... NEyse...

Tutar yakalar yargılar yargılanır suclu bulunur sucsuz bulunur bidaha yapma potansiyeli yoksa hapse atılır vs... vs...
barabus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by barabus »

tabii doğruda kalkıp köylülerin parasını çalan canına ve malına kasteden biri de kim olursa olsun kılıcımın tadına bakar..

evet paladin kimsenin ölmesini istemez ve seçeneği yoksa bu yola başvurur, ama mecbur kaldığında iyilik için yapılan hiçbişeyi paladinyapmaktan çekinmez...

ama paladinin insafından ve yargıçlığından herkes payına düşeni alıcaktır ama suçluların alacağı cezalar paladinin işi değildir paladin kötülüğü cezalandırmakla yükümlüdür.. bu konuda da bırakta paladinin vericeği karalar sağlıklı olsun adamlar yıllarca bunun için çalışıyorlar. hep dediğim gibi paladinle lawful good fighter ı karıştırmayın

ayrıca konuyu değiştirme benim sorduğum o değil sen soruya cevap ver
mefistofeles
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by mefistofeles »

sevgili arkadaşım rp oynarken aldığımız karalar yaptığımız işler karakter yönelime göre değil geçmişine göre hareket ederiz.Ã?oğu karakter naturel davranır.Bence good karakterleri paladin elf yada iyi bir tanrının ruhbanı seçebilmeli ancak
kötü içinda aynı şey katiller ruhbanlar yada kendini kötülüğe yada kötü tanrılara adamışlar seçmeli.Yani çıkarcı olman senin kötü oolduğun anlamına gelmez ki.Ayrıca kötü bir karakter köylülere yardım ediyorsa kesinlikle karakterinde geçmişinde o nokta ile ilgili bir şeyler vardır.Tabi karşındaki adam geyik olsun diye frp oynuyorsa farklı adam sırf gıcıklığına kötü karakterse iyi bir şeyler yapmaya çalışıyor bunları kesmek lazım oynayacaksan doğru düzgün oynamak lazım değil mi ama
Yener
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Yener »

barabus arkadaşım senin kafan hakkaten çok karışmış :D .

Anladığım kadarıyla bir paladin savunucusun ama şimdi biraz mantıklı düşün.Paladin'in alacağı her karar herkes için doğru olacak diye bir kural yok CG bir karekter göre bir paladinin aldığı kararlar doğru olmayabilir paladine göre CG karekterin davranışları ve kararları doğru gelmeyecektir.Paladinlerin zaten belirli kuralları vardır herzaman iyi olmak kurallara saygı göstermek(tabiki iyi olan) ve iyiliği yaymak,paladin gittiği heryere iyiliği götürmeye çalışandır bu kurallara uymayan bir paladin zaten fallen olacaktır.

Artex'in verdiği cvp gayet açıklayıcı ve söyledikleride doğruydu.'Konuyu değiştirme soruya cvp ver' demişsin eyer sorduğun soruya göre bu cvp yeterli değilse sen sormak istediğini tam olarak soramamışsın eyer böyleyse bence sorunu düzelt.
[b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]
barabus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by barabus »

SORU 1)

ben bi kere daha basit bi şekilde sorayım şimdi boşverin paladini herhangi bir good karakter bi evil karaktrin ın durduk yere köylülere yardım ettiğini görüyo ama eleman evilbunu da biliyo bu evil aolan bakışı değişir mi ???

SORU 2)

bu good karakter paladin olsa fark eder mi ???

SORU 3)

bi good karakter başka bi good un köylülere zulüm ettiğini görse ama elemanın da good olduğunu bilse bu karaktere bakış açısı değişir mi???

SORU 4)

bu paladin olsa değişir mii ???

valla daha açık soramam , anlamıyosanız cevap vermeyi verin... :D
Türklider
Seçilmiş Savaşçı

Post by Türklider »

1) Genel evila bakışı değişmez ama o adama olan bakışı değişebilir.
2) Asıl o zaman fark etmez.
3) Mutlaka değişir.
4) Asıl o zaman değişir.

Saygılarımla...
Türklider...
Shevarash
Seçilmiş Savaşçı

Post by Shevarash »

Türklider wrote:1) Genel evila bakışı değişmez ama o adama olan bakışı değişebilir.
2) Asıl o zaman fark etmez.
3) Mutlaka değişir.
4) Asıl o zaman değişir.

Saygılarımla...
aynılarına katılıyorum ek olarak 3. e şunu diyorum : o good adam köylülere zulüm ettiği anda artık evildir zaten, bu yüzden 4. te direkt değişir epey canını yakar... :)
barabus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by barabus »

işte zaten olay orda bööle bi durumda bi kötüyü bul büyüsü yaptınız ve sonuç alamadınız yada başka bi değişle dm e göre bu hareket o adamın yönelimini etkilemedi bu durumda napacaksınız adam biliyosunuz ki good ama önüne gelene vuruyo itiyo kakıyo falan

benim kafamı da karıştıran bu zaten... bu olaya "ya bu adam bu işi tesadüfen yaptı bi daha yapmaz bunu uyarlım mı demek lazım " yoksa good karakter olduğunu bile bi evil a davranır gibi yaptığı işin karşılığını bulmasını mı sağlıyalım

yada tam tersini düşünürsek"yahu bu evil bu adam yardımını bitirsin ve sırf yöneliminden dolayı bunu ceza almaını sağlıyalım" mı demeli "ya bu evil ama yaptıklarıyla buradaki herkesin saygısını kazandı varsın bööle yaşamaya devam etsin mi demeli

yada durumla ilgili farklı bişey geliyosa siz yazın onu tartışalım...
BomeranG
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by BomeranG »

Biliyorum herkes kafasına, class ına, ırkına göre yönelim alıyo ama oyunlarda DM e de iş düşüyo bence , mesela :adam good ama para için adam öldürüyo (tabii bu biraz abartı bi örnek oldu) DM arkadaşı hakkayla bi en az chaotic natural (yada evil) yapmalı.

Bi de ben paladinle lawful good fighter ın aynı tutulmasına karşıyım, paladin bi lawful good karakterin tüm özelliklerini taşır ve bunun üstüne özellikleri vardır; mesela lawful good bi karakter kötülüğü tasvip etmez, karşıdır vs. ama paladin kötülükle mücadele eder, ayrıca paladinlerin code of conduct özelliği de onları pek çok davranıştan men eder.
Anchorite
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Anchorite »

Böyle bir şeyin cevabı tabi DM'de biter.

Benim fikrim:

Paladin demek, iyilik meleği demek değil bence. Onlar Angel adlı başlığın altında var.

- Palandin cezalandırıcı olabilir. Yani, birçok olayın cezasının ölüm olduğuna inanabilir. Hırsızlık yapanın elini kesmesi, tecavüze ölüm gibi cezaları doğru bulan paladinler vardır kesin FR'da. Hani, gerçek hayattan örnek vermek hoş değilde, paladin dini takip eden demek. Birçok dinde suçlara verilen ceza bayağa sert. Paladin neden sert olmasın.

- Paladin kanun gibi davranabilir mi... Bence hemen hemen bütün paladinlerde zaten öyle bir eğilim vardır. Kadın/adam -lar büyükler, yetkililer, en önemlisi arkalarında tanrıları var. Büyük ihtimalle çoğu kararlarda söz sahibi olmak falan istiyorlardır diye düşünürüm ben hep.

Paladinler hakkında konu dışı bir iki cümle:

-Paladinler küfürde eder mesala.. Ã?irkinde olabilir. Yani, küfür eden çirkin olan karizmatik adam, kadın yokmu hiç.

Good allign. PCler hakkında:

İyi olmak demek, aptal olmak değildir. İyilik yapacam diye, çıplak dolaşmak gerekmez. İyi olmanın bir ton yolu vardır, ve her isteyene yardım etmek bunlardan sadece en basiti ve en olmayacağı bence.

Yani bir halkı kurtarmak, veya kafasındaki emri yerine getirmek için birçok şeyi göze alır bence. Ã?rnek olarak.. Songs&swords serisinde bir paladin vardı.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny into your
(='.'=) signature to help him gain world domination.
(")_(")
Post Reply