Belgariad
kesinlikle konudan konuya atlamıs gibi olucak ama Kheldar bana göre 10 kitabın da en baba karakteriydi. "Blöf"se blöf, "diplomasi"yse diplomasi,"savas"sa savas... Her sey var adamda. Batı krallıklarındaki en zengin adam oldugunu da unumamak lazım tabii.
neyse konu hakkında genel görüsümü de bildiriyim: bence eddings harika bir yazar (karısı için de aynı seyler gecerli.) Malloryon serisinin sırf seriyi devam ettirmis olmak için yazılan bir seri oldugunu da düsünmüyorum ayrıca... Belgariad iyi hos bitmisti ama yine de devamı gelecegini hissettiriyordu, ayrıca gördügüm en iyi çeviri de diyebilirim rahatça; ama sadece Belgariad için çünkü Malloryon'daki kitap isimleri bile kafadan kaybediyor. Ifrit beyi(Demon Laord du sanırım orjinali) çok yapmacık, çok saçma geliyor kulaga... Ama Belgariad'daki o Mandorallen'in konusmaları, Beldin ve Polgara'nın atısmaları... hepsinde ayrı bir dil kullanılmıs. Sokak dilinden Osmanlıcaya kadar... Yüzüklerin Efendisinde yer isimleri çevrilirken çok özen gösterilmisti, hatırlıyorum ama elflerin konusması her ne kadar eski dilden sözcüklerle bezenmis olsa da bir Korodullin'in "Böyle parça parça ilerlemek terakkimizi inkıtaya uratmaz mı?" seklindeki sözlerinin yerini tutmuyor haliyle...
neyse konu hakkında genel görüsümü de bildiriyim: bence eddings harika bir yazar (karısı için de aynı seyler gecerli.) Malloryon serisinin sırf seriyi devam ettirmis olmak için yazılan bir seri oldugunu da düsünmüyorum ayrıca... Belgariad iyi hos bitmisti ama yine de devamı gelecegini hissettiriyordu, ayrıca gördügüm en iyi çeviri de diyebilirim rahatça; ama sadece Belgariad için çünkü Malloryon'daki kitap isimleri bile kafadan kaybediyor. Ifrit beyi(Demon Laord du sanırım orjinali) çok yapmacık, çok saçma geliyor kulaga... Ama Belgariad'daki o Mandorallen'in konusmaları, Beldin ve Polgara'nın atısmaları... hepsinde ayrı bir dil kullanılmıs. Sokak dilinden Osmanlıcaya kadar... Yüzüklerin Efendisinde yer isimleri çevrilirken çok özen gösterilmisti, hatırlıyorum ama elflerin konusması her ne kadar eski dilden sözcüklerle bezenmis olsa da bir Korodullin'in "Böyle parça parça ilerlemek terakkimizi inkıtaya uratmaz mı?" seklindeki sözlerinin yerini tutmuyor haliyle...
ewt abi yaa
kheldar numara... bide ben mallorion daki kadifeyi beendiydim
kheldar dan daa soukkanlı we sadist birinin daa çıkçaanı sanmıorum
kadın kheldarı sürekli morartıo yaws 
soshite tobira ga hiraku yo...
My sword's raised high
My enemies before me
My arm swings without tire
My arm swings for victory!!!
My sword's raised high
My enemies before me
My arm swings without tire
My arm swings for victory!!!
- DeepBlueFear
- Kullanıcı

- MorinehtaR
- Kullanıcı

Bence Belgariad serisi kendi sonunun azizliğine uğramıştır.. Adından çok daha fazla söz edilebilcek kalitede bir seri olmasına rağmen bence belkide ortaya konabilecek en abzürd sonla bitirilmiş... Ama yinede ben çok beğenmiştim... Hatta aynı gazla Malloryon (yanlış yazmış olabilirim) serisinede başlayıp bende aynı etkiyi yaratmayınca hayal kırıklığına uğramıştım...Herşeye rağmen okunması gerekir diye düşünüyorum...
malloryona o kadar da yüklenmek haksızlık olur bence..ki eddings de zaten tekrar sayılabilecek benzer olayların varlığını kitapta kabulleniyo ve açıklama getiriyo olay örgüsü içinde..zaten kitaplarda açıkta hiçbişey kalmıyo,o hoşuma gitmişti...artı kadife,sadi,eriond,zakath gibi karakterleri gerçekten tanıma fırsatı ancak malloryon ile mümkündü.ben zevk almıştım yani:) 10 kitabı 13 günde falan tamamladım ve bittiğinde şimdi ne yapcam tarzı bi boşluk hissetmiştim:D
elenium ve tamuli hakkında bişi diyemiycem tam..safir güldeyim daha..iyi gidiyo..
elenium ve tamuli hakkında bişi diyemiycem tam..safir güldeyim daha..iyi gidiyo..