kılıç pala hançer ok dışında alternatif
-
mefistofeles
- Kullanıcı

kılıç pala hançer ok dışında alternatif
Rp de kullanabileceğim kılıç pala vs.. dışında güzel silahlar yok mu ?Birde bunları söylerken artılarını ve eksilerinide söylerseniz sevinirim hadi bakalım kolay gelsin cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum
-
Logan
- Kullanıcı

Cüce urgoşu.... çok fazla hasar verme kapsitesine sahip,ğır bir silah.
ork baltası.. güçlü bir adamın hızlı bir şekilde... etrafıdakileri doğraması için yeterli...
nuncuko... egzotik... hızlı az hasar ana güzel görünen... bir silah...
kukri.... küçük ama critacal lı aşmış olan bir silah...
ork baltası.. güçlü bir adamın hızlı bir şekilde... etrafıdakileri doğraması için yeterli...
nuncuko... egzotik... hızlı az hasar ana güzel görünen... bir silah...
kukri.... küçük ama critacal lı aşmış olan bir silah...
Ã?LÃ?M NEREDEN VE NASİL GELİRSE GELSİN!!! Savas Nağralarmız kulakdan kulaga yayilacaksa ve silahlarimiz elden ele gececekse ve baskalari silah sesleriyle,savas ve zafer narâlariyla cenazelerimize agit yakacaksa Ã?LÃ?M HOS GELDİ SEF
Rapier: Scimitar ile aynı özelliklere sahiptir, ama kritik vurma şansı daha yüksektir. İleride üzerine Improved Critical alırsan karşında kimse duramaz.
Spiked Chain: Gayet iyi bir silahtır, hasarı az görünsede sıkıştığın bir anda kurtarıcın olabilir
. Çoklu bir dövüşte iyi faydaları vardır.
[n]Waraxe Dwarven:[/b] Urgosh' a göre daha pahallı ve daha kullanışlı bir silahtır. Kritik: 20/x3 ve okkalı hasarı ile birlikte kritik vurduğunda kimse karşında duramaz
...
Ama bence bir elinde spiked chain, diğer elinde rapier pekte fena durmaz.
Spiked Chain: Gayet iyi bir silahtır, hasarı az görünsede sıkıştığın bir anda kurtarıcın olabilir
[n]Waraxe Dwarven:[/b] Urgosh' a göre daha pahallı ve daha kullanışlı bir silahtır. Kritik: 20/x3 ve okkalı hasarı ile birlikte kritik vurduğunda kimse karşında duramaz
Ama bence bir elinde spiked chain, diğer elinde rapier pekte fena durmaz.
-I grow tired of shouting battle cries when fighting this mage. Boo will finish his eyeballs once and for all, so he does not rise again! Evil, meet my sword! SWORD, MEET EVİL!!
-
Türklider
- Seçilmiş Savaşçı
Sylvos üç adet yanlışın var yukarıdaki mesajında:
1- Rapier(epe) ve scimitar(eğri kılıç) hasar ve kritik vurma şansı açısından eşit silahlar. Biri delici biri kesici, tek farkları bu...
2- Spiked chain'in 2d4 hasarı az değil. Az görünse de diyorsun ama longsword'dan iyi bir hasarı var zira 2d4>1d8
3- Bir elde spiked chain diğer elde rapier fena durmaz ama "two handed" olan spiked chain'i nasıl tek eline alacaksın bir zahmet söyler misin?
:D hehehe Monkey grip alırsın ama çok abuk bir görüntüsü olur...
Saygılarımla...
1- Rapier(epe) ve scimitar(eğri kılıç) hasar ve kritik vurma şansı açısından eşit silahlar. Biri delici biri kesici, tek farkları bu...
2- Spiked chain'in 2d4 hasarı az değil. Az görünse de diyorsun ama longsword'dan iyi bir hasarı var zira 2d4>1d8
3- Bir elde spiked chain diğer elde rapier fena durmaz ama "two handed" olan spiked chain'i nasıl tek eline alacaksın bir zahmet söyler misin?
Saygılarımla...
Türklider...
Arkadaş özellikleri ile yazın demişti de, scimitarı biliyordur diye aynı özellikte diye bir ifade kullandım. Bu dediğim hasar zarı bakımındandı.Türklider wrote:Sylvos üç adet yanlışın var yukarıdaki mesajında:
3- Bir elde spiked chain diğer elde rapier fena durmaz ama "two handed" olan spiked chain'i nasıl tek eline alacaksın bir zahmet söyler misin?:D hehehe Monkey grip alırsın ama çok abuk bir görüntüsü olur...
Saygılarımla...
Spiked chain' de dediğin gibi 2d4 zar atılıyor, bu atılan zar genelde 1d8' lik atılan zardan küçük olur.
Bu iki silahı bir arada kullanılması da pek olanaksız değildir. Seninde dediğin gibi çeşitli featler ile bu imkanda sağlanabilir
-I grow tired of shouting battle cries when fighting this mage. Boo will finish his eyeballs once and for all, so he does not rise again! Evil, meet my sword! SWORD, MEET EVİL!!
Spiked Chain bence bi ilksilah olmamalı ilk silah elinden fırlarsa onu çekersin silah seçerken tabiki önce kılıç mı , balta mı ya da duruma göre ok seçebilirsin ama duruma göre bi kaç silah al zaten yanlız şuna dikkat etaldığın silahların hepsini üzerinde taşıyamazsın birkısmı bineğin üzerine yerleştire bilirsin
ayrıca eğer karakter bi savaşçıysa ve binek üzerinde savaş yeterliliği varsa ben kesinlikle bi tane lance almanı tavsiye ederim bunun özelliği; eğer atla şarjlı hareket ediyorsan 1d8*2 vuruyosun ve en önemlisi o raund atak yemiyorsun,, ve daha da önemlisieğer 20 atarsan kritikıl çarpanı *3 yani sarjlı gelip kritıkıl atarsan 1d8*6 vuruyosun ayrıca atakta yemiyorsun ( 1d8 de 8 atarsan 48 vuruyorsun hiç fena değil ) ayrıca bi paladine veya fighter a çok yakışır arbede silahı olarak benim favorim bastard sword ama dez avantajlı bi silah feat alman gerekiyor ( eğer tek elle kullanacaksan) ama illede kılıç istemiyorum dersen bende dwarven waraxe derim yukarıda özellikler yazılı bunun yanısıra gürz kullanabilirsin özellikle silahsız bırakma denmelerinde +2 bonus alırsın 1d8 vurur kritikılı da*3 (1d8*3)fena değil yani
kulanabileceğini düşünüyorsan ben sana bi donanım yazayım bi long sword + eline bi kalkan al kılıç kınında dursun sen eline bide kısa mızrak al yakın mesafede atarak da kullanabilirsin ayrıca düşmanı çok yaklaştırmamaya da yarar böylece hem kesici hemde delici silahlarla donanmış olursun kolay gelsin bence harika oldu
ayrıca eğer karakter bi savaşçıysa ve binek üzerinde savaş yeterliliği varsa ben kesinlikle bi tane lance almanı tavsiye ederim bunun özelliği; eğer atla şarjlı hareket ediyorsan 1d8*2 vuruyosun ve en önemlisi o raund atak yemiyorsun,, ve daha da önemlisieğer 20 atarsan kritikıl çarpanı *3 yani sarjlı gelip kritıkıl atarsan 1d8*6 vuruyosun ayrıca atakta yemiyorsun ( 1d8 de 8 atarsan 48 vuruyorsun hiç fena değil ) ayrıca bi paladine veya fighter a çok yakışır arbede silahı olarak benim favorim bastard sword ama dez avantajlı bi silah feat alman gerekiyor ( eğer tek elle kullanacaksan) ama illede kılıç istemiyorum dersen bende dwarven waraxe derim yukarıda özellikler yazılı bunun yanısıra gürz kullanabilirsin özellikle silahsız bırakma denmelerinde +2 bonus alırsın 1d8 vurur kritikılı da*3 (1d8*3)fena değil yani
kulanabileceğini düşünüyorsan ben sana bi donanım yazayım bi long sword + eline bi kalkan al kılıç kınında dursun sen eline bide kısa mızrak al yakın mesafede atarak da kullanabilirsin ayrıca düşmanı çok yaklaştırmamaya da yarar böylece hem kesici hemde delici silahlarla donanmış olursun kolay gelsin bence harika oldu
Yok sen tatarokundan vaz geçme. Gelene kadar attığın kadar sonrada kılıcını çek dal. Hatta kılıçmı dedim ben. dikenli zincir diyecektim. Her türlü hareketi yapıyorsun.
şu kadar özelliği başka hangi silah verebilirki.
Reach 10" & Threaten Adjacent, Finesse, Trip, Disarm +2
Egzotik silah olarak alırsan tek elle 1d12 vuran warmace var. O da güzel.
Bolo var bide. Uzaktan trip yapabilen tek elle kullanıln başka silah bilmiyorum ben.
şu kadar özelliği başka hangi silah verebilirki.
Reach 10" & Threaten Adjacent, Finesse, Trip, Disarm +2
Egzotik silah olarak alırsan tek elle 1d12 vuran warmace var. O da güzel.
Bolo var bide. Uzaktan trip yapabilen tek elle kullanıln başka silah bilmiyorum ben.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
-
Dragonfire
- Seçilmiş Savaşçı
Arms guide de birsürü güzel silah var. Önemli olan hangi silahın senin hoşuna gittiği işine yarayacağı ve senin karakterini yansıtıp yansıtmayacağı.
Silah dediğin ya hızlıdır bol bol vurursun yada güçlüdür tek vuruşla işini bitirirsin.
Not: Imp. Crit. senin crit vurabilme ihtimalini değil crit oranını arttırıyor.
//Mesafemiydi yoksa...
Silah dediğin ya hızlıdır bol bol vurursun yada güçlüdür tek vuruşla işini bitirirsin.
Not: Imp. Crit. senin crit vurabilme ihtimalini değil crit oranını arttırıyor.
//Mesafemiydi yoksa...
"What is locked can be opened; What is hidden can be found; What is yours will be mine."
-
mefistofeles
- Kullanıcı

- cptANGRIST
- Kullanıcı

birisi kukri den bahsetmis..
bu silahın türkceside kukri olsa gerek diye hatırlıyorum..
hatta cok gercekci we halen kullanılan bir silah oldugunu soyleyebilirm..
bir cesit komando silahı olarak kullanılıyor
dusmanın bogazına batırılarak soluk borsu ve daha sonra yapılan hafif cevirmeylede omiriligi kesiliyor ve hedef ses cıkartmadan imha edilmis oluyor..
bu silahın türkceside kukri olsa gerek diye hatırlıyorum..
hatta cok gercekci we halen kullanılan bir silah oldugunu soyleyebilirm..
bir cesit komando silahı olarak kullanılıyor
dusmanın bogazına batırılarak soluk borsu ve daha sonra yapılan hafif cevirmeylede omiriligi kesiliyor ve hedef ses cıkartmadan imha edilmis oluyor..