Fan sorunu
-
Raynor_Duvall
- Kullanıcı

Fan sorunu
Makinama biostan baktığım zaman işlemci fanının dönmediğini (dönüş hızı 0) gösteriyor. Ama fan çalışıyor. Yaklaşık 1 saatlik bir kullanımdan sonra ısı 85-90 derece arasında geziyor. Oyun oynamaya kalkarsam yarım saat geçmeden makina kendini korumaya alıp kapanıyor.Kasanın yan tarafı açık kullanıyorum zaten.Bu olay son 1 haftadır böyle. Ne yapmalı?
-
Artex_Croma
- Kullanıcı

fazla masraf istemiosan. şu pervane şeklinde hane kafası sağa sola dönen zımbırtılardan al. 10-20-30 mılyon arası kolpa bişi bulabilirsin muhtemelen... Onu kasanın açık olan tarafına doğru çalıştır. Hem odan serinler hem bilgisayarın.
Ama diosan ki para bende basarım yaptırırım. Muhtemelen fanın yeterli ölçüde sogutma yapamıyo.
bir diğer olay ise makinanın içindeki güç kablolarının tam olarak takılı olduğundan emin olmak vs...
Ama diosan ki para bende basarım yaptırırım. Muhtemelen fanın yeterli ölçüde sogutma yapamıyo.
bir diğer olay ise makinanın içindeki güç kablolarının tam olarak takılı olduğundan emin olmak vs...
Fanının bilgisaysarla bağlantısı kopmuş olabilir. Bu sebeple bilgisayar fanı görmüyor fanda işlemcinin be kadar ısındığını algılşayıp hızını artırmıyor. Oyunlar çok kasan programlar olduğundan da oynamaya başladınmı işlemcin ısıtıyor fansa avere avere dönyor.
şimdi bende de benzer bir sorun vardı. Aynı olduğunu sanmıyorum ama bence bir dene. Fanım dönmesine ve Harleydavitson gibi ses çıkartmasına rağmen işlemciyi soğutamıyordu. Bilgisayar 70c leri görüyor ve bir süre sonra reset atıyordu.
Ben buna ne oldu diye arkadaşa götürdüm adam anlamadı. yaklaşık 1 hafta bekledikten sonra ona tekrar uğradım, "Hazır sen gelmişken bakalım" dedi. Olmuyor inmiyor sıcaklık. Bizde acaba fanın soğutması fizikselmi diye başka işlemci ile denemeye karar verdik. Fanı sonrada işlemciyi söktük. Uygun başka işlemci bulamayınca da ikisinide tekrar geri taktık ve dur bir deneyelim olu olu diye b,ir başlattımki 55C den açılan bilgisayar 30C den açılmaya başladı.
Bilgisayarda bulunamayan çözümler için reset ve parça söküp geri takma işe yaramazsa bence bunları dene.
Fanının döndüğünü görse ya budur yada soğutma sıvısı diyecektim ama seninki bence ara bağlantıdan kaynaklanıyor Sök tak olmadı elektrikten anlayan bir arkadaşına götür.
şimdi bende de benzer bir sorun vardı. Aynı olduğunu sanmıyorum ama bence bir dene. Fanım dönmesine ve Harleydavitson gibi ses çıkartmasına rağmen işlemciyi soğutamıyordu. Bilgisayar 70c leri görüyor ve bir süre sonra reset atıyordu.
Ben buna ne oldu diye arkadaşa götürdüm adam anlamadı. yaklaşık 1 hafta bekledikten sonra ona tekrar uğradım, "Hazır sen gelmişken bakalım" dedi. Olmuyor inmiyor sıcaklık. Bizde acaba fanın soğutması fizikselmi diye başka işlemci ile denemeye karar verdik. Fanı sonrada işlemciyi söktük. Uygun başka işlemci bulamayınca da ikisinide tekrar geri taktık ve dur bir deneyelim olu olu diye b,ir başlattımki 55C den açılan bilgisayar 30C den açılmaya başladı.
Bilgisayarda bulunamayan çözümler için reset ve parça söküp geri takma işe yaramazsa bence bunları dene.
Fanının döndüğünü görse ya budur yada soğutma sıvısı diyecektim ama seninki bence ara bağlantıdan kaynaklanıyor Sök tak olmadı elektrikten anlayan bir arkadaşına götür.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
-
Logan
- Kullanıcı

Bide Bu Fan sorununu bilgisayar iç donanımında anlamıyorsan... kendin yapmaya kalkışma...
Bir bilenden rüca etsen bilgisayarın salığı açısından iyi olur...
Bir bilenden rüca etsen bilgisayarın salığı açısından iyi olur...
Ã?LÃ?M NEREDEN VE NASİL GELİRSE GELSİN!!! Savas Nağralarmız kulakdan kulaga yayilacaksa ve silahlarimiz elden ele gececekse ve baskalari silah sesleriyle,savas ve zafer narâlariyla cenazelerimize agit yakacaksa Ã?LÃ?M HOS GELDİ SEF
-
Chade_Fallstar
- Kullanıcı

-
Logan
- Kullanıcı

Hayır ne biliym fanı yapıyım derken... hardisk ki yanlışlıkla vurur o zaman hard disk yanar... çarlışırken yapmaya çalışır.. torva vidayla.. ekran kartını çizer gibi...
Ama bilen birisi buna daha çok dikkat eder...
benim demek istediğim bu.. yoksa pirize fişh takar... gibi yaparsın
Ama bilen birisi buna daha çok dikkat eder...
benim demek istediğim bu.. yoksa pirize fişh takar... gibi yaparsın
Ã?LÃ?M NEREDEN VE NASİL GELİRSE GELSİN!!! Savas Nağralarmız kulakdan kulaga yayilacaksa ve silahlarimiz elden ele gececekse ve baskalari silah sesleriyle,savas ve zafer narâlariyla cenazelerimize agit yakacaksa Ã?LÃ?M HOS GELDİ SEF
-
Logan
- Kullanıcı

Raynor_Duvall
orda ne uyarı veriyorsa... sen aynen hepsini buraya yaz...
mainboard markan ne ??
Orjinal... fanmı kulanıyorsun ??
bide cpu markası ve ghz si...
orda ne uyarı veriyorsa... sen aynen hepsini buraya yaz...
mainboard markan ne ??
Orjinal... fanmı kulanıyorsun ??
bide cpu markası ve ghz si...
-
Chade_Fallstar
- Kullanıcı