Buldum.İşte yazı bu.Paladinlik ile ilgili bir tartışmaya girdiğim için onu yazacam.Başka bulursam ilave ederim.
Paladin:
Tanrılar taraından kötülükleri yok etmek,masum insanları korumak vb. işleri için seçilen kutsanmış kişilere Paladin denir.Bir Paladin hayatının tamamını iyiliği korumaya adamıştır ve bu işi gerçekleştirecek gücü tanrısından alır.Tanrısının veridiği Dvine güçler onu kötülüğe,hastalıklara,zarar ve korkuya karşı korur.Paladin bu güçlerini başkalarına yardım etmek için de kullanabilir.Kısaca Paladin,bir Fight'ın gücü ve Cleric'in büyülerinin kombinasyonudur(Buraya kadar herşey tamam,yanlış görmedim ama eksik çok).
Paladinler bu büyülerini ancak 4. levelden sonra kullanabilirler(???).Irklar arasınra en hırslı olan ırk İnsan(Human) olduğundan bu ırk paladin olabilmek için birebirdir(Paladinler hırslarına hakim olmak zorunda değiller mi?Hırslarına yenik düşüp kötülük yaparlar ise bu Paladin'lik midir?).Ayrıca Paladin'ler sadece lawgood olabilirler.Oyunda istediğiniz agliment'i seçmekte özgürsünüz ama lawgood olmadığınız sürece bir Ex-Paladin olursunuz(???) ve tekrar lawgood olana kadar hiçbir Paladin gücüne sahip olamazsınız.
Kara Elf ve Kara Cüce nedir?
Forgetten Realmsde ki Kara Elf leri yukarda açıkladım onda bir sorun yok.
Middle Earth(Orta Dünya)de ki Kara Elf sistemi ise çok farklıdır.Orda kara elf yok,karanlık elf vardır.İkisi ayrı şeylerdir.Genellikle Eldars İki Ağaç'ın ışığını görmemiş elfler için kullanır bu tabiri.O muhteşem ışığı göremedikleri için hiç bir zaman aydınlanamayacaklarını düşünürler.Bir de Karanlık Elf Eöl vardır.Onun olayı ise bambaşkadır demirci bir elfdir ve cücelere olan yakınlığı ile tanınınmıştır.Ayrıca Turin'in efsanevi kara kılıcı Anglachel dövmüştür.Ona ise kötü bir elf olduğu için Karanlık Elf denmiştir.Gondolin saldırıya uğradığı zaman Turgon tarafından ölüme terkedilmiştir.(daha fazla bilgi için bkz:Beckett)Orta Dünyadaki karanlık elf olayı ise böyle.
Bende Diğer arkadaşlarım gibi Sonique'nin kara elf tanınmını hayatımda ilk kez duydum.Ama orda bizim dünyamız diyor yani kendi yarattığı bir sistem ve dünya kimse neden böyle yapıoyorsun yapma falan gibi bişey diyemez.Adam öyle istemiş yapmış,ama resmi yada doğru olmadığı kesin.Hatta biraz komik
.Sadece arkadaşları ile oynadığı oyunlarda olur,ama bence bu sistemi başka kimse kabul etmez 
Middle Earth(Orta Dünya)de ki Kara Elf sistemi ise çok farklıdır.Orda kara elf yok,karanlık elf vardır.İkisi ayrı şeylerdir.Genellikle Eldars İki Ağaç'ın ışığını görmemiş elfler için kullanır bu tabiri.O muhteşem ışığı göremedikleri için hiç bir zaman aydınlanamayacaklarını düşünürler.Bir de Karanlık Elf Eöl vardır.Onun olayı ise bambaşkadır demirci bir elfdir ve cücelere olan yakınlığı ile tanınınmıştır.Ayrıca Turin'in efsanevi kara kılıcı Anglachel dövmüştür.Ona ise kötü bir elf olduğu için Karanlık Elf denmiştir.Gondolin saldırıya uğradığı zaman Turgon tarafından ölüme terkedilmiştir.(daha fazla bilgi için bkz:Beckett)Orta Dünyadaki karanlık elf olayı ise böyle.
Bende Diğer arkadaşlarım gibi Sonique'nin kara elf tanınmını hayatımda ilk kez duydum.Ama orda bizim dünyamız diyor yani kendi yarattığı bir sistem ve dünya kimse neden böyle yapıoyorsun yapma falan gibi bişey diyemez.Adam öyle istemiş yapmış,ama resmi yada doğru olmadığı kesin.Hatta biraz komik
Bu İsaret Kaos Tanrısının
Bu,Kılıcların Tanrısının
Bu,hayatın
Bu da olumun
..... Bilmen gereken bunlar.....
Geliyor zamanı Tanrıların;
Hayatın ve Olumun...
Bu,Kılıcların Tanrısının
Bu,hayatın
Bu da olumun
Hayatın ve Olumun...
Kara elf,karanlık elf,dark elf hepsi aynı anlama gelir middle earth'de.
Bu sistemi duymamana şaşırdım doğrusu çünkü ben bu sistemi başka yerde de oynadım(Başka bir grup ile).Herkes aynısını sallıyor olamaz değil mi?:)
Ben de sizin kullandığınız sistemi başka yerde göremedim doğrusunu söylemek gerekirse.Paladinleri ezmişsiniz.Paladinlik Kuralları yok neredeyse.Her ırk,her sınıf paladin olabiliyormuş.Düşünsene karşına Demon çıkıyor.Naparsın kaçarsın tabi:) ama sana "Dur!Biz Dostuz." dediğini düşünsene.Eğer böyle bişey olabiliyorsa.Ben buna gülerim.
Amacım yeni tartışma yaratmak değil.Sadece düşüncelerimi söylüyorum.
Bu sistemi duymamana şaşırdım doğrusu çünkü ben bu sistemi başka yerde de oynadım(Başka bir grup ile).Herkes aynısını sallıyor olamaz değil mi?:)
Ben de sizin kullandığınız sistemi başka yerde göremedim doğrusunu söylemek gerekirse.Paladinleri ezmişsiniz.Paladinlik Kuralları yok neredeyse.Her ırk,her sınıf paladin olabiliyormuş.Düşünsene karşına Demon çıkıyor.Naparsın kaçarsın tabi:) ama sana "Dur!Biz Dostuz." dediğini düşünsene.Eğer böyle bişey olabiliyorsa.Ben buna gülerim.
Amacım yeni tartışma yaratmak değil.Sadece düşüncelerimi söylüyorum.
-
Türklider
- Seçilmiş Savaşçı
aslına bakarsan benzer şeyler sallanmıştır ya da yakındaki birisine gitmişsindir, senin kullandığın sistemin ulaştığı birisidir... Çok büyük bir sorun değil busonique wrote:
Koskoca DnD'yi duymaman ciddi bir eksiklik... O demon lawful Good olmuşsa paladin olur. Sorun yok ki... Lawful Good olan ve kendisini kabul edecek bir tanrı bulan herkes paladin olabilir. Aslında paladinleri ezen senin sistemin. Zira, eşitlik, iyilik, adalet tarzı erdemleri savunması gereken bir sınıfın asalet, dışlamacılık, büyüklük taslama gibi olayları baz alıyor olması bir kere yanlış...sonique wrote:Ben de sizin kullandığınız sistemi başka yerde göremedim doğrusunu söylemek gerekirse.
Demonun karşısına çıkan adamın gücüne bağlı olarak kaçmayacağını ve demonların çok kurnaz canlılar olup "biz dostuz"u yutturmaya çalışacağını da eklemek isterim
Saygılarımla...
Türklider...
Ne anlama geldiği önemli,eğer sen F.R bazında düşünüyorsan yanılıyorsun.Orta Dünyada ki karanlık elfler kötü değildir.Eğer ayrıntılarıda hatırlıyorsam Middle Earth'de kötü elf yoktu herhalde.Yani drowlar gibi olan.Bir Eöl vardı o kadar.Bak hırsına yenilen demiyorum kötü elf yoktu...HERHALDE.sonique wrote:Kara elf,karanlık elf,dark elf hepsi aynı anlama gelir middle earth'de.
Ama emin değilim.
Bu İsaret Kaos Tanrısının
Bu,Kılıcların Tanrısının
Bu,hayatın
Bu da olumun
Hayatın ve Olumun...
Bu,Kılıcların Tanrısının
Bu,hayatın
Bu da olumun