Diyarın Drowları

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Hayır Drowları cüce yapmadım. Cücelerin ortalama boyu 4 foot yani,

4 x 0.3048 = 1,2192 m

Yani 1,22 metredir.

Gnome dersen

3.5 x 0.3048 = 1.0668

yani 1 metreden biraz daha büyük

Halfling istersen

3 x 0.3048 = 0.9144

Yani yaklaşık 90 cm.

Yani Drowları cüce yapmadım bunun yanında hiç bir başka ırkta yapmadım. Drowların boyu yaklaşık olarak budur, yani 1.45 m.
Darkgnome,İlk başta benim bildiğim elfler 1.70 civarında,ikincisi benim drowumun strsi 17 onun içinde normal ölçülerden yüksek
Benim demek istediğim "Kuralların dışına çıktınız! Ã?, Kaka!" falan değil. Ama drow yaratıyorsanız aldığınız özelliklerin yanında ırkına göre yaratın. Güç boy ile düşündüğün gibi artmaz. Ağırlık çalıştıkça boy uzadığı görülmüşmü? Hayır.

Ayrıca hayır muhasebeci değil mühendisim. Yani işim aslında bu işlemleri yapmak değil daha karmaşık işlemleri yapmak. Ama sırf sizin için oturdum bunları yaptım. İstediğiniz için değil ihtiyacınız olduğu için. :D
Öle gözlere felan bakıcanıza boylarına baksaydınız diyo,allahın gnomu
E bu boyla gözlere bakmak benim için zor oluyor. Düşünsene herkes benim kelimi görürken ben herkesin çenesiyle konuşabiliyorum. Yalnız unutma yere yakın olndan korkacaksın.

İllaki DM'ye sormak istiyorsan sana adresini vereyim. 3. mesajı atan arkadaş bir DM, istersen ona danışabilirsin. :lol:
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Türklider
Seçilmiş Savaşçı

Post by Türklider »

Burada darkgnome haklı, uzatmayın. Zaten "romanda şöyle yazıyor" diyerek gelen kendisini -2 olarak kabul etsin tartışmada... Zira gerek çeviri, gerek düzelti olsun romanlarda bozuk şeyler çıkması çok olası... O nedenle bu forumda "falanca kitap" diye bahsederken kural kitabını kaynak göstermeyenleri çok da ciddiye almadığımı söylemeliyim...

Drow elfleri normal elflerden kısa, elfler de insanlardan kısa. Bu açıdan siz düşünün, mantık yürütün, dikleşmek yerine iki dakka saksı çalıştırın, farkına varacaksınız... STR oranında boy ise tamamen kompleks ürünü şeylerdir. Kısa boylu ve çelimsiz insanların uydurmasıdır. Tıknaz ve deli gibi güçlü adamlar aslına bakarsanız daha etkilidir. Her tür yakın dövüş sanatında, ağır işte daha başarılıdırlar...

Saygılarımla...
Türklider...
Shevarash
Seçilmiş Savaşçı

Post by Shevarash »

Darkgnome hem kurallara kitaplarda yazanlara uygun hemde makul şeyler yazmış, konu ile ilgili bilgi sahibi olmak isteyenlerin okuması gerekli.

çok kısa bir örnekle konuyu noktalamak gerekirse o kadar heybeti fiziksel gücü ve uzun boyu ile bilinen Uthegental Del`Armgo için Menzoberranzan boxed sette tam olarak şu söyleniyor :

"Standing near to 6 feet, with shoulders broad and sturdy and weighing nearly 200 punds, Uthegentel is one of the largest drow ever seen in Menzoberranzan."

Kendisinin normalin çok üstünde iri ve cüsseli oldugunu ve buna karşılık 180 in az üstünde olduğunu ve Menzoberranzan`da görülen gelmiş geçmiş en iri drowlardan oldugunu anlatıyor.

Yine kaynaklardan alıntı orjinal bir kaç cümleye yer vereyim de tartışma uzamasın fazla , 3.5 edition monsters manuelde elfler için :

"elves average 5 feet tall, typically weight just over 100 pounds"

ve drowlar için :

"drow tend to be smaller and thinner than other sort elves, and their eyes are often a vivid red" ibareleri kullanılıyor.

Yani elfler ortalama 145-150 civarında , drowlar ise diğer elflerden daha ince ve kısa oluyorlar.

Uzun lafın kısası orjinal metinlerde yer alan tanımlar bu şekildedir. Muhakkak ki hayalgücü sınır tanımaz ancak en azından fiziki olaylarda orjinale bir radde olsun bağlı kalırsak oyun daha makul bir hal alır. Herkese iyi oyunlar

//FalcoN: Mesaj birleştirildi.
Raziel_Zauvirr
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Raziel_Zauvirr »

Sherevash,tamam kardeşim ben biliyorum drowların kısa boylu olduğunu ama 1,45 kadar kısa bir boy yazmışınız ki bu diyardaki bütün cücüler bile 1,45 in üstünde sayılar yazıo ki ben Uthegental ile aynı boyu yazdım çünkü strsi aynı Uthegental ile ki o kadar iri olmasının sebebi Str sinin yüksek olmasıdır.Adamın strsi ile iriliği paralel ilerler benim bildiğim.Yani 17 str lik bir drow yapıp 1,45 boy koymak bana biraz komik geliyor sizi bilmiyorum.Ama yine de sizin eleştirinizi göz önüne alıp boyu ile oynama yapacağım.Benim asıl aklımı karıştıran Wizard da verilen boy resimlerinde bir insan ile elf arasında 30 cm kadar büyük bir fark war gibi görülmemesi.Yinede bilgilerin için teşekkürler...

Sherebash birde sana sormak istedğim bir soru var yani bu kafamı karıştırıyor.Drowlar 3. oğullarını Lloth a kurban ediyor peki sonra doğan çocukta 3. oğul olduğu için kurban ediliyormu yoksa bir dahaki 3. oğul yani 6. oğul mu kurban edliyor.Dm ler bu konuda hep farklı düşündükleri için öğrenmek istedim.Ã?rneğin Del'Armgo ailesi en fazla Erkek drowa sahip aile;

House Barrison Del.Armgo

Second House of Menzoberranzan

Matron Mother: Mez'Barris Armgo level 13/13 priestess/fighter
Nobles: 48
Priestesses: 11
High Priestesses: 3
House Males: 37 (???)
Fighters: 20
Wizards: 17
Drow Soldiers: 1,000 total
Formations: 50 Elite Foot (female), 200 Elite Foot (male), 200 Archers, 350 Foot, 200 Lizriders
Slave Force: 1,100 total
Formations: 300 goblin foot, 200 goblin archers, 150 orc spearcasters, 250 ogrillon (home-bred), 150 bugbears, 50 ogres

//FalcoN: Mesaj birleştirildi..
Nindyn vel'uss kyorl nind ratha thalra elyhinn dal lil alust.
Shevarash
Seçilmiş Savaşçı

Post by Shevarash »

Yani... wizards böyle demiş, warcraft dünyasında, LotR dünyasında elfler uzun boylular genelde burada böyle yapmış yaratıcı amcalar benim yorumum degil bu kadar kısa olmasını istemezdim şahsen ama kısmet değilmiş :)

boy konusunda ise tartışma çok uzun haklı olabilirsiniz onu baştan belirlemek lazım, yani standart drow boyuna 140 diyelim (daha az oluyor buraya göre ama neyse) siz 17-18 strli başlarsanız o zaman 1.55 - 1.60 başlarsınız bence güzel olabilir...
Raziel_Zauvirr wrote:Sherebash birde sana sormak istedğim bir soru var yani bu kafamı karıştırıyor.Drowlar 3. oğullarını Lloth a kurban ediyor peki sonra doğan çocukta 3. oğul olduğu için kurban ediliyormu yoksa bir dahaki 3. oğul yani 6. oğul mu kurban edliyor.Dm ler bu konuda hep farklı düşündükleri için öğrenmek istedim.Ã?rneğin Del'Armgo ailesi en Second House of Menzoberranzan

Matron Mother: Mez'Barris Armgo level 13/13 priestess/fighterfazla Erkek drowa sahip aile;

House Barrison Del.Armgo

Nobles: 48
Priestesses: 11
High Priestesses: 3
House Males: 37 (???)
Fighters: 20
Wizards: 17
Drow Soldiers: 1,000 total
Formations: 50 Elite Foot (female), 200 Elite Foot (male), 200 Archers, 350 Foot, 200 Lizriders
Slave Force: 1,100 total
Formations: 300 goblin foot, 200 goblin archers, 150 orc spearcasters, 250 ogrillon (home-bred), 150 bugbears, 50 ogres
Evet bunu biraz muallakta bırakmış amcalar yine :) Kitapta (yani Drizzt kitaplarında) 3. oğul kurban ediliyor denmiş. Ancak Drizzt kitabından anadığım kadarıyla Do urden evi 3. oğullarını zaferlerine karşılık Ã?rümcek Kraliçeye verme vaadinde bulunmuşlar onun dışında da bir bilgi yok ne serilerde ne de drow inançlarını anlatan sistemlerde (deity kitapları vs...)

DİKKAT DEVAMI AZ MİKTARDA SPOİLER İÃ?EREBİLİR

Ama benzeri olay Jarlaxle içinde geçerli. 3. oğulmuş ve sözde Ã?rümcek Kraliçeye verilmiş ama her nasılsa hayatta! Bu "verilme" kısmı bir çok dindeki inançlar gibi biraz muallakta açıkçası, özellikle de dinler "daha kaotik oldukları zaman" iyice belirsizleşiyor.

Dediğim gibi tam bir resmi açıklama şimdiye kadar görmemekle beraber (ören arakdaş varsa yazarsa iyi olur- kaynagı ile beraber tabii) tüm 3. oğulların tek sefer mahsus verildiğini düşünüyorum. Daha sonra doğan oğullarda aynısının geçerli olacagını sanmam ama her ihtimalde her yerde belirtilen bir nokta da "drowların fazla doğurgan olmadıkları" yani 6. erkek evlada kadar ulaşabileceklerini sanmıyorum :)

Del Armgo ve benzeri evlerde görülen "house males" 10-20-30 gibi rakamlar sadece soylu doğan evlatları içermiyor. Bir kısmı saygıdeğer anaların yeni ve eski eşlerini, bir kısmı oğulları, bir kısmı annenin varsa erkek kardeşlerini, bir kısmı şu yada bu şekilde ele geçmiş olan soylu savaş esirlerini gösterir. Zaman zaman büyük başarı gösteren avam askerlere de soyluluk ünvanı verildiği de oluyor.

Baya uzun oldu ama bildiğim kadarını anlatabilmişimdir umarım...

//FalcoN: Mesaj birleştirildi..
Raziel_Zauvirr
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Raziel_Zauvirr »

Bi de bu arada Türklider allah aşkına ukala ukala konuşma,Halen str ile boy paralel değildir diyorsun ki bence bir insan ne kadar uzun ve iri olursa kasları da daha büyük ve iri olur yani en azından potansiyeli daha yüksek olur.Ama lütfen yazdığın gibi saksı çalıştır falan gibi laflar kullanma milletin asabını bozma,tartışcak isek insan gibi tartışalım.Ben başka düşünüyordum ama Sherevash ın dedikleri kabul ettim.Burda adam aşşağılayarak bir yere varamazsın.
Türklider
Seçilmiş Savaşçı

Post by Türklider »

İyi oku yazımı eleman, boy ile STR skoru alakalı olmak zorunda değil. Bir canlıyı güçlü yapan onun kaslarının büyüklüğü değil, sıklığıdır... Açıklamasını yaptırmayın uzun uzun... Naim süleymanoğlu da kısacık bir adam ama benim ağırlığımın 3 katını kaldırabiliyor... ;)

Saygılarımla...
Türklider...
Shevarash
Seçilmiş Savaşçı

Post by Shevarash »

dediğim gibi bu da çok uzun konu ama direkt boy ile degilde kütle ile alakalı - doğuştan oldugu müddetçe
Naim örneği iyi çalışarak yapılmış birşey- gerçi uzun vadede düşünürseniz sürekli küçük yaşlardan beri ağırlık kaldırmanın kemik kıkırdak dokusunu zedelemesi ve fibrillerde kısalmaya sebep olması nedeniyle kısa kalması ayrı bir konu.

Fikrimi sorarsanız bu konuya hiç girmeyin derim ya sayfalarca fizyoloji okumak lazım yada düşünerek birşeyler yazmak. Her ihtimalde fantazi oyunu oldugu için kuralı bozan ırklar yaratıklar çıkabilir karşımıza...
Raziel_Zauvirr
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Raziel_Zauvirr »

Türklider wrote:İyi oku yazımı eleman, boy ile STR skoru alakalı olmak zorunda değil. Bir canlıyı güçlü yapan onun kaslarının büyüklüğü değil, sıklığıdır... Açıklamasını yaptırmayın uzun uzun... Naim süleymanoğlu da kısacık bir adam ama benim ağırlığımın 3 katını kaldırabiliyor... ;)

Saygılarımla...
Zaten sadece boy demiyorum Boy ve İrilik.Yani senin dediğin gibi olsa Cüceler zaten Halflinfler gibi Gnomelar gibi olurdu.Cücelerin boyları ile kalıpları geniş olduğu için güçlüler.
Shevarash
Seçilmiş Savaşçı

Post by Shevarash »

neyse diyarın drowları toplanırsa vaktim olursa "drow samurai" olarak girmek isterim bende buradan belirteyim :D
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Huheheheheh. drowlara bak soğan cücüğü gibi boyunuz. Diyene bak diyeceksiniz... haklısınız. :P

Birde şimdi düşündüm Half ogre Template'i ile Drow'u billeştirsem aslında ortaya çok ilginç bir şey çıkıyor. Ne çıkıyor derseniz dış görünüş olarak ve özellikler olarak Ogremage'e benzer bir ırk. Koyu teni, MR'ı, Char, dex, büyüsel yetenekler. Aslında rolü oldukça zevkli olabilir bu karakterin. Hatta aynısını Duergar ilede yapabilirim. Biliyorsunuz onlarda birde kendilerini büyütme ve görünmez yapma özelliği var.

Bi düşüneyim Drowlardan nefret eden bir Halfogre/drowmu olsam yoksa Half ogre/Duergarmı. Kendimide size Ogremeg olarak yuttururum. :D
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Shevarash
Seçilmiş Savaşçı

Post by Shevarash »

ırksal gen çaprazlaması olmayabilir ama bana ogre-duergar daha uygun geliyor drow çok terso :-P half ogre-hald duergar ol, mind flayerlerden nefret et anlaşalım darkgnome :)
Baalzephon-Ainzh_Nhizz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Baalzephon-Ainzh_Nhizz »

Walla bana göre Half-Minatour,Half-Dragon görünüş olarak çok dehşet bir şey oluyor.Ama eğer bir drowu başka ırkla çaprazlıycaksam o Half-Fiend/Half-Drow olur.
Dragonfire
Seçilmiş Savaşçı

Post by Dragonfire »

Halfdeepdragon/half drow - wizzard/// oynattım eğlendim ve dünya birbirinie girdi.
"What is locked can be opened; What is hidden can be found; What is yours will be mine."
Arwyl
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Arwyl »

Peki böyle diyorsunuzda hangi akla hizmet böyle bir çarprazlama oluyor yani düşündükçe tüylerim diken diken oluyor halfogre'un bir dişi drowun ustunde dusundukce yada buun gibi şeyleri yani half-elf olayını anlıyorum bazen ask bazen tecavuz ama bir dişi drowa tecavuz edebilecek kadar yaklaşmana izin vereceğini yada tecavuz ettireceğini hiç zannetmiyorum. :P
Post Reply