Frpworld Büyüleri

Kadim Sanatlarla uğraşanlarla tartışabilmek için…
Post Reply
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

tabiiki Elladan :) .

Ã?nceki oyunlarınızda olsun,can sıkıntısından olsun,tecrübeleriniz olsun...hepimizin kendimize ait bazı büyüleri vardır.Kendi tasarımları olan makul büyüler....

Burada bu büyülerinizi bizimle paylaşıyorsunuz.durum bundan ibaret yani(tam tabir bu olmasagerek :) ).

gerekli ön bilgileri 3 üstteki mesajımdaki linkten bulabilirsin.

Saygılar...sevgiler...
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlülü
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlülü
black272
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by black272 »

Ölüm kapısı serisinin 2.Cildini okuyan arkadaşlara soruyorum.
Haplo'nun titanla karşılaşmasında yaptığı, ve titanın çevresiyle olan görüşünü ve bağlantısını kesen(fiziksel değil düşünsel olarak) ve daha sonra titanın büyü gücüyle kendisinide etkileyip bulunduğu mekan yerine heryerde kendi yansımasını görmesini sağlayan büyünün ismi nedir?
şaşıran Antimodes şaka yapıp yapmadığını anlamak için çocuğa baktı
Raistlin şaka yapmıyordu.
Tanrının Antimodesin omuzundaki eli bir anda titredi.
FrontsideAir
Gölge Ustası

Post by FrontsideAir »

büyüleri beğendin mi bari eldarin? slow death hariç tümü bana aittir

Code: Select all

Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.

Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

Büyülerin gayet güzeldi,hepsini okumuştum.Hepsi kullanışlı büyüler benim gözümde.
Büyü okulu olarak genelde necromacy ve divination ağırlık vermiştin yanılmıyorsam.
Update versiyonunu sabırsızlıkla bekliyorum,sitede kullanmak istediğim büyüler vardı içlerinde.
Bekletme bizi fazla abicim,yolla şunları tamamlayınca :) .
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

ya ben şeyi sorucam necromancer'ların bu summon ettiklerinden bir sentez yapma büyüsü varmı ben de ona göre bir büyü yaratmak istiyorum
And i still wonder if you ever wonder the same!...
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

SacoKhan wrote:ya ben şeyi sorucam necromancer'ların bu summon ettiklerinden bir sentez yapma büyüsü varmı ben de ona göre bir büyü yaratmak istiyorum
anlayamadım SachoKhan.Necromancer summon edermi ki?(yok ben etmez diye biliyorum ondan)

Ha şöyle yapabilirsin belki.Conjuration(summoning) ve Necromacy okullarının merkez ve alt rünlerini birleştirerek doğru bir sentezle yeni büyüler oluşturabilirsin...hemde gayet süper olur...

Not:üstte bahsettiğim durum D&D de belirtilmiş olmayabilir.ben yarattığımız büyülerde farklı büyü okullarına ait rünleri birleştirerek yeni büyüler elde etmiştim.bilgilerinize...
Last edited by Eldarin_ on Thu Mar 24, 2005 6:26 pm, edited 1 time in total.
FrontsideAir
Gölge Ustası

Post by FrontsideAir »

fingolfin wrote:Arkadaşlar sadece aklıma geleni yazıyorum. Bilgisi olan arkadaşlar büyüyü - uygun level'ını falan tercüme ederler.

Kurgu Sisleri

20m yarıçaplı bir alanı 10 turn boyunca sislerle kaplar. Bu sisler alandakilerin görüşünü kısıtlar. Sisi 1 turn boyunca teneffüs edenler hayallere dalıp bilinçlerini kaybederler. Hayallerde genelde kişi en çok istediği veya hayal ettiği şeyleri başarmış olduğunu görür.
fingolfin'in hiçbir kritere uymayan bu büyüsü silinmemiş ama benim yazdığım büyülerin hepsi silinmiş. umarım sen de okuyorsundur eldarin çünkü benim büyülerimi silen sensin. ben mevcut dnd kurallarını beğenmediğim için kendi kafamdaki kurallara göre yazmıştım ve her büyüde olduğu gibi du büyüler de tartışmaya açık. elimde spellbook'um olmadığı için diğer büyülerle karşılaştırıp özelliklerini belirleyemedim ve şuan öss'ye hazırlandığım için büyülerle uğraşamıyorum. iki yeni büyü daha yazdım ve iznin olursa bilen arkadaşların büyünün özelliklerini belirlemesi şartıyla büyülerimi yayınlamak istiyorum.

Code: Select all

Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.

Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

Abi ben Frpworld Büyüleri ile ilgilenmeden önce atılmış mesajları niye önüme sürüyorsun ki ? Ben sadece birşey yapıyorsak hatasız ve sisteme uyarlı olmasını istemiştim.Yanlışım varsa söyle abi...

Ayrıca iznimi almana gerek yok elbetteki büyülerini burda yayınlayabilirsin.kimse seni engellemiyor kafanda böyle bir sorun oluşmasın asla.sen büyülerini -eksik ya da tam - yayınlarsın burada.bizde uygun şekilde geliştirip sisteme uyarlarız.böylece daha kallteli iş yapmış oluruz değil mi?
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Pestilance
Level: Wizard/Sorcerer:3
Saving Throw:Special
Casting time :3
Duration:1round/level
Area:1 Undead
Range: 10ft/level
Bu büyü fiziksel bedene sahip bir ölmeyene yapıldığında ölmeyen her round 1d4 hasar alır ve çürümesi hızlanır.Bu çürümenin sebebi asit salgılayan bakterilerdir. Bakterilerin yaşamasnı büyü sağlar ve büyünün yok edilmesi sonucunda bakteriler sadece 1 round daha yaşayanilirler.

Bu ölmeyenin etrafında 10ft'den daha yakın herkes de büyü bitene kadar 2d6 hasar alır. Eğerki ölmeyen aracılığı ile büyüden etkilenmiş bir kişi büyü süresi bitmeden etki alanından çıkarsa, Fort. save atar tuturursa 1d6 hasar alır ve bir sonraki round yine tuturursa hiç zarar almaz. Eğer tutturamaz ise yine 2d6 hasar alır ve Fort save'i tuturana kadar zarı atar. Ne olursa olsun büyü süresi bittiğinde kişi iyileşir.

Herhangi bir iyileştirme büyüsü bu büyüyü sona erdirir, büyü yok eden büyüler ise (Dispel magic) bakterilerin yaşamını 1 rounda indirirler.

Necromancerları sevmem ama bu okula çok güzel büyüler yapılabiliyor. Büyü seviyesi konusunda emin değilim belki seviyesi daha yüksek yapılabilir.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Ya bub arada yukarıda yazmamışım ölmeyen öldürülürse büyüde yok olur ama etkisi yine 1 round daha sürer.
Büyünün yapımı içinde asit salgılayan bir hayvanın tükürüğü ve yie asit salgılayan başka bir hayvanın kanı gerekmektedir.

Harden/Soften
Level: Wizard/Sorcerer:3 (Transmutation)
Saving Throw:Reflex! :P
Casting time :3
Duration:1hour/level
Area:1 cubic foot/level
Range: Touch
Bu büyü belli bir maddeye şekil verirken daha kolay şekillenmesi için kullanılır.
Bu büyünün üstüne yapıldığı madde kendinden daha yumuşak bir madde gibi davranır. Büyücünün her 5 seviyesi için etkilenen madde 1kademe yumuşar.
Adamantit
Ã?elik
Demir(saf)
Kil
su
Büyü tersi olarak sertleştirme amacı ile de kullanılabilir.

Büyünün yapımı için içine elmas tozu katılmış kilden bir kap gerekir. Yumuşatılacak yada sertleştirilecek malzemenin bu kabın içine sığması şarttır. Büyünün bu kabın üstüne yapılması onun şeklini değiştirmek için kallanılabilir ve istenilen şekil verildiğinde kap kalıcı olarak bu şekli alır.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Regenerate
Level: Cleric 6
Components:S, V, M
Duration:2+caster Cleric Lvl
Area:1 creature caster chooses
Casting Time:2
Effect:Ã?ncelikle cleric bu büyüyü kendisine yapamaz seçtiği kişiye yapabilir.Büyü yapıldıktan sonra yapılan kişi her yediği successful damage'de Fort save yapar(DC30-yapılan kişinin leveli)eğer başarılı olursa HPsinden giden 2d6 hasarı geri kazanır.kişi aynı hasarı ancak bir dahaki turn yine Fort save yaparak iyileştirmeyi deneyebilir.Aynı turnde ancak 3 yara iyileştirilmeye çalışılabilir.Ateş hasarları regenerate edilemez.Bunun için gerekli madde bir trollden alınmış bir et parçası ya da derisi tek elle yapılacak kişinin omuz ya da göğüs bölgesine değdirilmeli.
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

bi zahmet büyü hakkında yorumlarınızı istiyorum eksik bi tarafı varmı?
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

Darkgnome wrote: Saving Throw:Reflex! :P

Hö! Nasıl yani? eski köye yeni adet getirmeyen bi sen kalmıştın Darkgnome...nerde hani paralyze petrification wand staff...

Ã?nlü bir bilgenin günlüğünden;

-Bu third edition bozar adamı!
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Eldarin wrote:
Darkgnome wrote: Saving Throw:Reflex! :P

Hö! Nasıl yani? eski köye yeni adet getirmeyen bi sen kalmıştın Darkgnome...nerde hani paralyze petrification wand staff...

Ã?nlü bir bilgenin günlüğünden;

-Bu third edition bozar adamı!
Ya ben CHANGES'dan 3E görünce ona göre yazdım. Yoksa frontside_air 'ınki gibi silinir diye düşünmüştüm. Eğer istersen bunları 2Eye göre yazayım daha sonra diğerlerinin yerine bunu koyarsın. Bundan sonrakileride 2E istiyorsan ona görede yazarım. Zaten benim asıl sistem 2E.

Saving Throw:Reflex! :P yakışık almadıysa bir daha yapmam böyle seviyesiz( :P ) espiriler. Dayanamadım yaptım yine. Olmuyor benim will save (Save versus PPD) tutmuyor.
Eskisi ka
Post Reply