BEYLER LÖTFEN CEWAP!!!

Kadim Sanatlarla uğraşanlarla tartışabilmek için…
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

tabiiki wessago ona diyecek bişeyim yok yalnız fantastik romanlar yazmak(en azından kurgulamak) ille de belli bir yaşın üstünde olacak bişey değildir demek istediğim bundan ibaret.
ha adam 15 yaşından beri yazıyordur ama 30 lu yaşların üzerinde üne kavuşmuştur o ayrı mesele de,bence onlarda çocukluklarında içlerindeki 'eser ortaya atma' dürtülerini bastırmışlardır.
en klasik roman yazarlarından tut en baba fantastik kurgu romancısına kadar herkes gençlik dönemlerinde yazılar ve makaleler yazarak kendilerini kısmen geliştirmişlerdir.yani adamın ruhuna birdenbire ilham gelmiş oturmuş harika bi bestseller yazmış diye bişey yok.bu iş sadece sabır değil zamanda gerektirir.arkadaşımız şimdi pek iyi bir ürün oluşturamayabilir ama bu gelecek için neden bir umut kaynağı omasın ki...
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlülü
Wessago
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Wessago »

Ama hayal gücü de biraz yaşanılan olaylardan ileri gelmezmi?
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Abi belki çok şey istiyorum ama hikayenin komik yanı bence hepsinden daha önemli bu arada şu saçma sapan savaşları azalt bence.. şimdi kitapları şişirtmek için kullanılan yok ork çıkmış yok yeti atlamış gibi bölümler bence kötüleştiriyor kitabı.. Eğer illa koyacaksan bile o dövüşün bile hikayeyi ilginçleştiren bir yanı olsun
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

peki wessago hayalgücü sadece hayattan edindiğimiz tecrübelerle mi sınırlıdır?bence hayır.
tekrar söylüyorum.oturmuş bir hikaye yazmak için Frp bilgisi(kurallar,fantezi,hayalgücünü uygulayabilme vs ...) şart ama bunun yaşla bağlanması bence hiç mi hiç uygun değil.edebiyat yapmak için yaş değil bizim okumuşluğumuz iş görür derim ben.
bana göre A kişisi okumuşluğuyla ve okuduğu kitaplardaki bilgileriyle yaşça bayaa bi olgunlaşmış B kişisinden pekala daha iyi bir hikaye çıkartabilir.
ayrıca tecrübe sadece 1000 beladan kurtulup onları kitaba geçirmek değildir.onları hissetmekte pekala aynı işi yapmamıza yardımcı olabilir.yoksa nasıl yapılır role play.70 yaşında bir büyücünün hislerine kulak vermen için 70 yaşında olman gerekmez.onun gibi hisset yeter.yanlış mı düşünüyorum?
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlülü
Daeya
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Daeya »

valla ben diğerleri şıkkına oy verdim. Bir işi sessiz sedasız bitirmek bence çok güzel. Sessiz ve derinden...
Do you know the terror of he falls asleep? To the very tors he is terrified. Because the ground gives way under him, And the dream begins...
Amras__Fefalas
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Amras__Fefalas »

Eldarin wrote:peki wessago hayalgücü sadece hayattan edindiğimiz tecrübelerle mi sınırlıdır?bence hayır.
tekrar söylüyorum.oturmuş bir hikaye yazmak için Frp bilgisi(kurallar,fantezi,hayalgücünü uygulayabilme vs ...) şart ama bunun yaşla bağlanması bence hiç mi hiç uygun değil.edebiyat yapmak için yaş değil bizim okumuşluğumuz iş görür derim ben.
bana göre A kişisi okumuşluğuyla ve okuduğu kitaplardaki bilgileriyle yaşça bayaa bi olgunlaşmış B kişisinden pekala daha iyi bir hikaye çıkartabilir.
ayrıca tecrübe sadece 1000 beladan kurtulup onları kitaba geçirmek değildir.onları hissetmekte pekala aynı işi yapmamıza yardımcı olabilir.yoksa nasıl yapılır role play.70 yaşında bir büyücünün hislerine kulak vermen için 70 yaşında olman gerekmez.onun gibi hisset yeter.yanlış mı düşünüyorum?
Tamamen katılıyorum.Biz de arkadaşlarla bestseller yazmayı düşünmüyoruz sadece elimizden gelenin en iyisini yapcaz.Sonuçta tecrübe doğuştan gelmez kazanılır.Biz de yazıcaz,milletin yorumlarını dinlicez, giderek daa iyisini yazcaz.şu yaşlarda hayalgücü çok yüksek bi değerde bu yüzden eğer yazarlar bizim yaşımızdayken senin dediğin gibi oturup bekleseler,şu an Ejderhamızrağı gibi eserler olmazdı.
Denizleri seviyorsan,dalgaları da seveceksin,
Sevilmek istiyorsan,önce sevmeyi bileceksin
Uçmayı seviyorsan,düşmeyi de bileceksin.
Korkarak yaşıyorsan,yalnızca hayati seyredersin.

Ad: Arwil Deathbringer Irk:Elf Clas
Wessago
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Wessago »

Haklısın Eldarin hayalgücü yaşa bağlı değildir. Benim üstünde değindiğim konu belirli bir olgunluğa gelmeden hakkatten işe yarar birşeyler çıkıp çıkmayacağı.
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

ve evet Wessago belli bir olgunluğa erişmek insan için mutlak bir avantaj sayılabilir eser ortaya çıkarmakta ama bu olgunluğa erişememiş olan bizlerde küçümsenmemelidir.bizlerde oldukça sağlam hikayeler yaratabiliriz ki farkettiysen sitede birçok bölümde bayaa hoş rpler yapılıyo.
demekki bizlerde_ve sen de dahilsin bu 'bizler'e_bişeyler yapabiliyomuşuz demektir belli bir olgunluk yaşına ulaşmadan.
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Doru ama olabildiğince orjinal bir fikir yaratabilirseniz daha iyi olur bence.. Ejderha gibi fikirler çok kullanıldı gibi geliyor bana hatta belki yüzyıllardır. Bunları kullanacaksan bile bece yeni bir şey yaratmaya çalış..
Ve ilk kitap diye kötü olmaya mahkum olduğunu da düşünme hiç belli olmaz gerçekten.. En baştan bu kitap o kadar da iyi olamaz diye kabullenmediğin sürece..
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Wessago
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Wessago »

Bu konuda söylenecek bir şey kalmadı, ama ben hala aynı görüşteyim 8) .
Kitap için dediğim gibi 3 kitap olacak en az içinde mümkünse aşk meşk az olacak(olmaması mümkün değil.)
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Olsun abi aşk da olsun aşk o kadar önemli deil hatta kendini daima yenileyen bir kavram.. Hatta aşkı savaşı kaderini etkileyen bir noktaya bile koyabilirsin bence dah güzel olur. Ya da aşk yerine bir annenin çocuğuna veya bir abinin kardeşine sevgisini de koyabilirsin. Farklı yolları seçen ama yine de birbirlerini sevmeye devam eden iki kardeş mesela bunlar hikayeye daha bir neşe katar. Bi de mesela ana karakterlerden biri şu meşur dörtlüden biri olmasın savaşçı hırsız rahip büyücü.. Başka bir şey olsun... İçinde tanrılara veya büyük güçlere isyan olursa da güzel olur bence bir fikir olarak al bunu da. Ejdeha olmasın ısrarla karşıyım bunu yapacağına başka büyük bir şey çıkart.. Ve ejderhadan çok daha insanı çaresizleştiren bir şey olsun .. Hatta abartıp bir yarı tanrı bile yapabilirsin mesela. Ama öyle yaparsan yarı tanrı ilahi bazı kurallar tarafından kısıtlanıyor olsun. Neyse epey konuştum atık bekliyoruz kitabını.
HARBE GİDEN
Amras__Fefalas
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Amras__Fefalas »

Ejderha gibi artık insanları "yine mi" dedirten öğeler kullanmamaya çalışçaz.Okuyanlara "demek ki böyle bi kitap da yazılabiliyormuş 8O " dedirtmek.Yani her zamanki gibi uzun süren savaşlar,ejderhalar olsa da az olacak ama tabi savaş koymamak imkansız-günümüzde bile gereksiz nedenlerden savaşlar olurken...

Neyse öyle yada böyle güzel bir kitap yazmaya çalışçaz ama tabi ki uzuuuuuuuuuuuun sürecek.Yani siz şimdiden beklemeye başlamayın derim :D :D
Denizleri seviyorsan,dalgaları da seveceksin,
Sevilmek istiyorsan,önce sevmeyi bileceksin
Uçmayı seviyorsan,düşmeyi de bileceksin.
Korkarak yaşıyorsan,yalnızca hayati seyredersin.

Ad: Arwil Deathbringer Irk:Elf Clas
Black_Rider
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Black_Rider »

Amras ya kitapi yazarken benim karakterimi katta roman guzellessin
Herkes aya benzer.Karanlık bir tarafı vardır ve bunu hiç kimseye göstermez... Enter the Ghost Lake The waters whisper of something brooding no way out of here) Son of Dark --------------- Isim:Denikron Githalas Irk:Human Sinif:Wi
oldun
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by oldun »

baba psion veya psion warrior olsun
liarlord
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by liarlord »

büyü.. çünkü büyüde hep bi mistik yan vardır. sonuç olarak herşey büyüdür bnce frp dünyasında... çünkü savşlar büyüler ve büyüye karşı gelebilenler tarafından yapılır... gelişmiş ve aşmış bi büyücü, aklına saygı duyup eskitmekten çekinmeyen biriyse eyer zor yenilir.
Post Reply