FRp oynayan tiyatro oynarmı?
bunnar pek kolay bir is deildir benceThlyrotel wrote:-FRP oynarken oynadığımız karakteri sadece aklımızda canlandırmamız gerekir, onun ruh halini, düşüncelerini, bakışlarını vs.. vs.. bedenine yansıtmak gibi bir zorunluluğu yoktur.. bu sebeple FRP, tiyatro kadar zor bir iş değildir...
ben bu frp tiyatro kars1last1r1lmas1 nedendir anlamad1m ama burda tart1s1lan olay farkl1d1r...
benzaten kendi aç1mdan soylemedim say1n burock ben sadece sanat olduunda bahssederken yane sole genel bir bakt1m yuzlerce kitap milyonlarca oynayan bu bence art1k bir oyun deil s1n1rs1z bisey yane bence bu bir sanatburock wrote:aslında ben hala ferepenin, en azından masaüstü ferepenin bi oyundan daha fazlası olduunu düşünmüyorum. Hayatımda ferepeyi bi oyundan daha yüksek mertebeye koymuyorum ve ferepe oynarken ve oynadıktan soona kendimi sanatsal bi aktivite içine girmiş gibi hissetmiyorum.
asl1nda bende fazla frp yi abarttan insanlardan deilimdir
-
Türklider
- Seçilmiş Savaşçı
Ejderha Mızrağı, Ravenloft, Forgotten Realms gibi dünyalarda geçen hikayeleri konu edinen kitaplar FRP KİTABI değil, FANTASTİK KURGU kitaplarıdır... O kitaplarda geçen hiç bir şey oyunlar sırasında ortaya çıkmamıştır. Ne ejderha mızrağı, ne drizzt ne de strahd, hiç biri oyunlar sırasında ortaya çıkmış karakterler değildir... Bu nedenle işin sanatsal yönü başka bir başlık altındadır; KURGU...
Saygılarımla...
Saygılarımla...
Türklider...
-
Türklider
- Seçilmiş Savaşçı
Malesef öyle değil. Masaüstü bir oyunu çok andırsa da oyundan alınma karakterler değildir.
Margaret Wis ile Röpörtaj'da bu konuya 9. soruda cevap verilmiştir...
Saygılarımla...
Margaret Wis ile Röpörtaj'da bu konuya 9. soruda cevap verilmiştir...
Saygılarımla...
Türklider...
Saolsın aydınlandım birden ne alakası var yaws 
ayrıca bencede DL sersindki karakterlerin gerdek bi masaüstünden cıkmıs olma oalsılıkları yok ...
söle acıklamak gerekirse örneğin raistlin gercektende zeki ama gücünün çoğunu cok garip bir sekilde kazanıyor.bu masa üstü oyunlarda tanık olmadığım birşey aynı zaman da belli karakterler kendilerine yüklenmiş misyonlar tamamlanınca ölüyolar (ayrıca olayda aşk ve cinsellik var
) bide bi karakterin tanrılarla savaşabilecek duruma gelmesi neredeyse imkansızdır ama raislin bir tanrı keni boyutunda yenmeye çalısıyor...
ayrıca bencede DL sersindki karakterlerin gerdek bi masaüstünden cıkmıs olma oalsılıkları yok ...
söle acıklamak gerekirse örneğin raistlin gercektende zeki ama gücünün çoğunu cok garip bir sekilde kazanıyor.bu masa üstü oyunlarda tanık olmadığım birşey aynı zaman da belli karakterler kendilerine yüklenmiş misyonlar tamamlanınca ölüyolar (ayrıca olayda aşk ve cinsellik var
arkadaşlar yapmayın böyle bir şey söz konusu olamaz. Tamam ben frp çok iyiyim o zaman tiyatro oyuncusu olurum demek kadar saçma bir düşünce yoktur kanımca. Ama frp hayal gücü ve oyuna olan odak belki rol yapma işinde bize büyük avantajlar sağlıyor olabilir lakin tiyatro böyle değil. Ã?nümüzdeki günlerde ankarada düzenlenen geniş kapsamlı bir organizasyon olacak misal orada giysiler ve silahlarla acık alanda frp oyunları oynanacak bu tiratro gibi gözüke bilir dışardan frp bilmeyen insanlara . Ama bu bir oyun gerçek hayatta böyle bir şey söz konusu olmadığı gibi Tiyatroda gerçek olayları canlandırma imkanıda vardır. Bunu bir düşünün derim
katılıyorum SacoKhan...belki her frp oynayan tiyatro yapabilir ama her tiyatrocu frp oymayamaz gibime geliyor...mimiklerini iyi kullanan, duygularını anlatabilecek en iyi sözcük ve mimikleri seçebilen kişi hem tiyatroda hem frp'de sevilen sayılan insan olur. Aralarında böyle bir bağlam var bana göre. Birini yapabilen diğerini yapar mantığı bana ters...
<div>ölüm, zaferin elinde tükendi gitti...hazır ol, şimdi kutsal sırrı açıklıyorum..."Hepiniz ölüm uykusuna yatmayacaksınız..."</div>
Frp de ayrıca yazılmış bir metin yok. macerada neler olacağını kimse bilmiyor, sadece DM. Doğaçlamalar, arkadan yapılan planlar, bazı hareketlerin daha sonra olacaklara yol açması.
Bir tek seni bana çok gördü dünya
İyiler bu savaşı kaybetmiş
Peki ben nası büyük adam olucam
Kötü olmak seni geri getirir mi acaba...
İyiler bu savaşı kaybetmiş
Peki ben nası büyük adam olucam
Kötü olmak seni geri getirir mi acaba...
ben yine katılıyorum SacoKhan...devam et sen...ama bunun nedeni frp'nin daha spesifik olması, ama yine de bana göre birini yapabilen diğerini yapabilir olayı saçma, kişiden kişiye değişir bu durum...
<div>ölüm, zaferin elinde tükendi gitti...hazır ol, şimdi kutsal sırrı açıklıyorum..."Hepiniz ölüm uykusuna yatmayacaksınız..."</div>
-
SacoKhan
- Forum Yöneticisi
And i still wonder if you ever wonder the same!...