abi adam pek güzel yazamamış bence. diyarların en büyük büyücüsünü kılıktan kılığa sokmuş. pek de sürükleyici değil. önceliği diğer kitaplara ver benim gibi piyasada okunacak başka kitap kalmadığında okursun.
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
Yaw dolaş dolaş ayaklarıma kara sular ındı bıde manısa ufak bır yer, fazla dolaşıcak yerde yok yenı bır yer acıldı baya buyuk orayada bakmam lazım ama zaman bulamıyoum desem yerıdır.
Ruhunuzun derinlerindeki karanlıkla savaşmayın ona katılın...
bence elminster gandalf taklidi bir sage-wizard modunda olduğu için kaybediyor, ed greenwood amcam da her fantazi yazarı gibi tolkien hastası biri.
Salvatore'un baş karakteri çok daha özgün, ki salvatore'da da tolkien esinlenmeleri hatta kopyaları görülüyor
mesela;
mithril: direk Tolkien'in elfçesinden alınma, gümüş demek
mithril salonu: moria madenleri gibi
Cryshal Tirih; Tirith; kule demek
bruenor; gimlinin bayaa bi upgrade edilmiş hali
ama adam bunun gibi "genre" alıntıları karakterine yansıtmamış, bu da artı puan
bence FR seven herkes okumalı bu kitabı. şu andan çok önceki zamanlarda geçiyor ve Elminster'ın şu anki davranışlarına bir yorum getirmemizi de sağlıyor. kitabın diline gelince ed greenwood zaten abartılı anlatımı çok sever. biraz yönetmenlere benzetirsem john woo falan gibi biri. türkçe çevirisi hakkında bir yorum yapamam çünkü görmedim ama orijinalinde kitapla bir duygusal bağ kuramasanız da çok fazla eğleneceğinize ve acaba bundan sonraki bölümde neyle karşılaşacak bu diye merak edip bir çırpıda bitireceğinize eminim.(ben de öyle olmuştu en azından. üçünü de bir çırpıda bitirmiştim) dediğim gibi daha çok heyecanlı bir film gibi geçiyor seri.