Belgariad-Malloreon uyumsuzluğu(Sizde farkettiniz mi?)
Belgariad-Malloreon uyumsuzluğu(Sizde farkettiniz mi?)
Eddings'in Belgariad-Malloreon serilerinde bi uyumsuzluk var.İlk seride Garion'la Torak'ın karşılaşmasının sonucunun hiç bi Kehanette ve pasajda yazmadığı söyleniyo fakat Malloreon'da Garion Kehanetler üzerinde çalışırken Kitab-ı Mrin'de "Işığın Ã?ocuğu, Karanlığın Ã?ocuğu ile karşılaşacak ve onu yenecek..." diye yazıyo.Farkettinizmi?
Ya belgariadda kehanette bulunmuyorlardı sonuç için ama malloryonda ilk kitap olan batının muhafızlarında Garionun bulduğu kehanette bahsediyor. Hatırlarsınız pasajın bir bölümü okunmuyordu filan. Onu Belgarath okumuştu ama yazılı kısmı okuyamıyordu. Sonuçta bir kehanet var ama yok. Ortalık karışık. Zaten Eddings biraz tutarsuız kehanet olaylarında:D
Hayatın anlamsız oyunlarında anlamlı bir kapı açmak için sadece gözlerini kapat ve... hisset...
Hisset yaşamak için olan savaşını, böylece elde edersin o sonsuz anlamı...
Hisset yaşamak için olan savaşını, böylece elde edersin o sonsuz anlamı...
-
Quest_For_Tanelorn
- Kullanıcı

yanlış hatırlamıyorsam Kitab-ı Mrin'in üzerinde bir leke vardı. aslında leke değil bir çeşit büyü, Kitab-ı Mrin'in tüm baskılarında o leke vardı. bu büyü o bölümüm okuyan insan tarafından görülmemesini sağlayacak kadar üstüste yazılmış yazılardan oluşuyordu ve insanın o bölümü çözmeye çalışırken okumak istememesini hatta iğrenmesini ve kızmasını sağlıyordu. Garion ancak aldur taşının yardımıyla hatta birazda kendini zorlayarak bu büyüyü aşmıştı. hatırlasanız Belgarath'a okutmaya çalışırken bile onu aldur taşıyla tektit etmek ve okuasına zorlamak zorunda kalmıştı. Belgarath bile bu büyünün etkisinde kalıyorsa aldur taşını kullanmadan kimse (doğal olarak ışığın çoçuğu olmayan kimse) o bölümü okuyamazdı
-
Shevarash
- Seçilmiş Savaşçı
esas uyumsuzluk bana göre ilk kitapta sürekli maloryadan bir bütün olarak söz edilmesi ve sadece malloryalıların olduğunu anlatmasıydı. Tabi buraya kadar iyi ama 2. seride bir ton ırk var madem bunlar bu kadar biliniyorlar ilk seride niye hiç bahsi geçmedi ki? Bence 2. kitap az da olsa ticari kaygı ile yazılmış, hoş ilk seride bazı boşluklar var kapatılması lazım olan ama doğrusu bu olmamalıydı
Aynen katılıyorum. bende hikayeyi ticari kaygıyla uzattıkları kanısındayım. gerçi şu var aynı şeyi eleniumdan tamuli ye geçerkende yapmış. Buda benim şunu düşünmemem yol açtı. Acaba bu adamın tarzımı bu. Yani önce kocaman bir dünyanın bir bölümğünde macerayı başlatıyor diğer bölümü pek kurcalamıyor sonra o macera bitince aslında bitmediğini onun daha büyük bir maceranın başlangıcı olduğunu ortaya koyarken bu sefer olaya dünyanın geri kalanınıda katıyor. Yani küçük macera küçük alanda başlıyor macera büyüyünce alanıda büyütüyor. Yanlız ilk maceranın devamı olacağı yolunda hiçbir ipucu vememeye çalışıyor böylece "süpriz aslında bunun devamı var" diyebiliyor. Tabiki bu ipuçlarını saklaması geçişin biraz kopuk olmasına yol açıyor.
Ama tüm bunlar benim tahminlerim. sonuçta bende ticari kaygı olabileceğini düşünüyorum. Bu konuyu kitapların basım zamanı çözer.
Ama tüm bunlar benim tahminlerim. sonuçta bende ticari kaygı olabileceğini düşünüyorum. Bu konuyu kitapların basım zamanı çözer.
ALL THE POWER
ON EARTH
CAN'T CHANGE
DESTINY
ON EARTH
CAN'T CHANGE
DESTINY
-
Shevarash
- Seçilmiş Savaşçı
kesinlikle katiliyorum hem eglenceli hem sürükleyici hem de okumasi kolay... Asiri cevre tasvirlerinden kacinip esas olarak karakterler arasi diyaloglara odaklanmasi cok iyi olmus.
Sahsen normalin cok cok üstünde hizli okuyan ve hizli okuma teknikleriyle de zamaninda ciddi ilgilenmis birisi olarak söylemeliyim ki bu tip abartili cevre tasvirleri cogu zaman okunmadan atlaniyor ama diyaloglar her zaman okunuyor...
kapak konusu apayri 2 serinin de birbirinden kötü olmus (2. si daha kötü bence)
Sahsen normalin cok cok üstünde hizli okuyan ve hizli okuma teknikleriyle de zamaninda ciddi ilgilenmis birisi olarak söylemeliyim ki bu tip abartili cevre tasvirleri cogu zaman okunmadan atlaniyor ama diyaloglar her zaman okunuyor...
kapak konusu apayri 2 serinin de birbirinden kötü olmus (2. si daha kötü bence)