grubun kurucusuna (tuomas) göre nightwish'in tarzı: "melodic black metal with a female vocal" meali bayan vokalli melodik black metal. power metal demek çok doğru değil çünkü power chord kullanmıyolar bazı şarkılar hariç. beni bilen bilir hastasıyımdır. ama herşey pcde pc bozuk böhühüh dünleyemen
Black metalle hiçbir alakası yok. hele hele melodicle hiçbir alakası yok. solo atınca melodic olunsaydı moonspell DT'yi geçmişti çoktan . çok alakasız. nightwish alternatif metalin bir gölek üstü olarak düşünüyorum.solo eklenmiş ve biraz eliştirilmiş hali...
Edit by Thlyrotel// Lütfen arka arkaya mesaj atmamaya özen gösteriniz
They awake for flesh
Choose pain as a path
Refuse a light
To blind you and me
baktığım kadarıyla kimse Arch enemy'den bahsetmemiş Brutual gibi zor bir vokali çok iyi yapıyor bu bayan.İsmi de Angela Nathalie Gossow.Bunu da ekleyeyim dedim.
nightwish deki bayan vokal taş gibi...
yani sesi
canım .:...
Ã?LÃ?M NEREDEN VE NASİL GELİRSE GELSİN!!! Savas Nağralarmız kulakdan kulaga yayilacaksa ve silahlarimiz elden ele gececekse ve baskalari silah sesleriyle,savas ve zafer narâlariyla cenazelerimize agit yakacaksa Ã?LÃ?M HOS GELDİ SEF
Evanescence grubunu asla metal olarak göremeyiz;ama bence rock tabanl1 gruplar içinde en iyi bayan voklaist Amy Lee'dir.Ayr1ca en üretkeni de.Mesela Nightwish'ten söz açal1m:Tarja'y1 çok seviyorum.Kad1nda operac1lara tas ç1karacak bir ses ve süper bir fizik var.Ses performans1 sahne performans1 falan gayet iyi.Ancak gel gelelim Tarja'n1n üretkenligi yok.Amy Lee gibi,hem sark1 sözü yaz1p besteleyen,hem orkestrasyona ve düzenlemelere katk1da bulunan,hem de üzerine süper bir performansla sark1 söyleyen bir solist zor bulunur