bir paladin için en iyi ırk hangisi???
bir paladin için en iyi ırk hangisi???
bir half_orc paladinlik için nasıldır?
[b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]
-
winterwolf
- Kullanıcı

charisma -2 penaltılı o yüzden çok iyi olduğu söylenemez... sonuçta cha hem saving throwlara hem de lay on hands a hem de turn undead a etkili... esas stati olmalı paladinin
en iyi ırk, CR si normal olan bonussuz ırklardan tabiki de human, ama farklı ırklar kullanılıyorsa Aasimar (+2 wis +2cha ve dahası) genelde en ideal paladinler olarak bilinirler..her tip yarım melek te iyidir (half celestial)
en iyi ırk, CR si normal olan bonussuz ırklardan tabiki de human, ama farklı ırklar kullanılıyorsa Aasimar (+2 wis +2cha ve dahası) genelde en ideal paladinler olarak bilinirler..her tip yarım melek te iyidir (half celestial)
konunun başlıı ile msjdaki soru tam olarak aynı olmadıı için iki parça halinde cvp vereyim:
half-orc bi paladinin nasıl olabileceği hakkında daha evvelden, paladin başlıı altında konuşulmuştu. Orda da söylediim gibi, bence, insan toplumu içinde yaşayan bi half-orc'un paladin olmaması için bi neden yoktur. Hatta güzel bi repe bile çıkabilir bu durumdan.
paladinnie en yatkın ırk konusundaki fikrim size biraz garip gelebilir; ama ben oldum olası cüceleri paladinnie yatkın bulurum. Tamam, kafamızdaki ata binmiş, parlak zırhlar içindeki etkileyici kişi tanımına pek uymuyo; ama en azından insannardan daha yatkın olduklarını düşünüyorum; çünkü pek çok cüce toplumu LG olarak nitelendirilebilecek yapıya sahiptir ve böyle bi toplumda yetişen cüce bireylerin de bu yargılara sahip olmasını beklemek yannış olmaz. Bu konudaki tek sorun, cücelerin kendi ırkına çok bağlı olmasıdır; zira bu düşünce yapısı, paladinnie uymaz.
Yine de ortalama bi cüce bireyin, paladinnie, ortalama bi insan bireyden daha yatkın olduunu düşünürüm hep..
half-orc bi paladinin nasıl olabileceği hakkında daha evvelden, paladin başlıı altında konuşulmuştu. Orda da söylediim gibi, bence, insan toplumu içinde yaşayan bi half-orc'un paladin olmaması için bi neden yoktur. Hatta güzel bi repe bile çıkabilir bu durumdan.
paladinnie en yatkın ırk konusundaki fikrim size biraz garip gelebilir; ama ben oldum olası cüceleri paladinnie yatkın bulurum. Tamam, kafamızdaki ata binmiş, parlak zırhlar içindeki etkileyici kişi tanımına pek uymuyo; ama en azından insannardan daha yatkın olduklarını düşünüyorum; çünkü pek çok cüce toplumu LG olarak nitelendirilebilecek yapıya sahiptir ve böyle bi toplumda yetişen cüce bireylerin de bu yargılara sahip olmasını beklemek yannış olmaz. Bu konudaki tek sorun, cücelerin kendi ırkına çok bağlı olmasıdır; zira bu düşünce yapısı, paladinnie uymaz.
Yine de ortalama bi cüce bireyin, paladinnie, ortalama bi insan bireyden daha yatkın olduunu düşünürüm hep..
War, war never changes...
doğrudur , lawful aligmentleri onları Panteonlarının başına, clan ve ya ülkelerine karşı sadakate yöneltir.. Ama sadece inanç olarak ta bakmamak lazım, genel paladin tavrı iyi konuşan, çevresine bir ışık yayan tiplerdir, cüceler daha huysuz ve somurtkan oldukları için "anladığımız şekliyle" paladinliğe biraz daha uzak görünürler. Yine de olan cüce paladinler insan paladinlerden epey farklı sayılır
-
winterwolf
- Kullanıcı

şahsen ben, cüce toplumlarını LN olarak canlandırmışımdır gözümde. Zİra öyle aşırı bir iyilik saplantıları olduğunu sanmıyorum.burock wrote:...çünkü pek çok cüce toplumu LG olarak nitelendirilebilecek yapıya sahiptir ve böyle bi toplumda yetişen cüce bireylerin de bu yargılara sahip olmasını beklemek yannış olmaz.
�nen i-Estel Edain, ú-chebin estel anim
"I gave Hope to the Dúnedain, I have kept no hope for myself"
"I gave Hope to the Dúnedain, I have kept no hope for myself"
bu genellemeye oldum olası katılasım gelmez. bi paladin düsturlarına baalı olduu sürece nasıl davrandıının ve konuştuunun önemi olmadıını düşünüyorum. Hatta bence paladinner gayet küfürbaz kişiler olsa daha da ii olur.Shevarash wrote:genel paladin tavrı iyi konuşan, çevresine bir ışık yayan tiplerdir
kişisel olarak her zaman klişelerden uzak durmayı sevsem de, her kişisel çıkarımım olarak hem de MMden okuduklarım ışıında, cüce toplumlarının genelinin LNden ziyade LGye meylettiini düşünüyorum.winterwolf wrote:şahsen ben, cüce toplumlarını LN olarak canlandırmışımdır gözümde. Zİra öyle aşırı bir iyilik saplantıları olduğunu sanmıyorum.burock wrote:...çünkü pek çok cüce toplumu LG olarak nitelendirilebilecek yapıya sahiptir ve böyle bi toplumda yetişen cüce bireylerin de bu yargılara sahip olmasını beklemek yannış olmaz.
-
Shadowmaster
- Kullanıcı

Paladin olmanın zor kısmı bu işi devam ettirmekten geçer. Yani ne kadar Paladin olmaya dayanabilmekten. Kimi topoş vardır Fallen olur, kimisi de emekli olur. Bu yüzden insan bence çok da iyi bir seçim değildir zira değişkendir; doğası itibariyle tutarsızdır.
Bence en iyisi Aasimar olur. Üstelik +2 Wisdom ve +2 Charisma bonuslarıyla daha da bir uygundur, favori sınıfı da Paladindir zaten.
Bence en iyisi Aasimar olur. Üstelik +2 Wisdom ve +2 Charisma bonuslarıyla daha da bir uygundur, favori sınıfı da Paladindir zaten.
Hold me near, unravel the stars
As I speed through the heavens
Speed through the night
For you are my blade and my rope
You are my
Lethe
As I speed through the heavens
Speed through the night
For you are my blade and my rope
You are my
Lethe
-
wicked_one
- Kullanıcı

Burock un söylediği söze katılmıyorum...Code of conduct adı verilen bir şey var paladinlerde...Yalan söyleyemez falan filan...Bir sürü şey var...Küfür etmek de onlardan biiri....bana göre...Paladin lere en uygun ırk bence insan,ondan sonra da aasimar lar gelio...İnsan dedim...Ã?ünkü paladin in blackguard olması hep ilgimi çekmiştir...BU da en kolay insanlarda oluo
<div>De profundis clamavi at de Domine, serva animos nostros...</div><br>
yalan söylemek ve küfretmeyi neden aynı kefeye koyduunu annamadım wicked_one. yalan söylemek erdemsizliktir, tamam, buna bi itirazım yok; ancak küfretmek erdemsizlik olarak sayılmaz.
Bunun haricinde, PHBde verilen paladin tanımının generic bi tanım olduunu da lütfen unutma. Orada tarif edilen şey, belli bi düstura baalı olan bi paladindir. Oysa biz şunu biliyoruz ki, inananları saflarında paladinneri barındıran pek çok tanrı var ve onnarın, paladinnerinden izlemelerini bekledii farklı farklı düsturlar var. Mesela Helm paladininin düsturu ile Torm paladinin düsturu sence birebir aynı mıdır? Tabii ki ortak paydalar vardır (erdemli olmak gibi); ancak bunnara aynı diyemeyiz.
Bunun haricinde, PHBde verilen paladin tanımının generic bi tanım olduunu da lütfen unutma. Orada tarif edilen şey, belli bi düstura baalı olan bi paladindir. Oysa biz şunu biliyoruz ki, inananları saflarında paladinneri barındıran pek çok tanrı var ve onnarın, paladinnerinden izlemelerini bekledii farklı farklı düsturlar var. Mesela Helm paladininin düsturu ile Torm paladinin düsturu sence birebir aynı mıdır? Tabii ki ortak paydalar vardır (erdemli olmak gibi); ancak bunnara aynı diyemeyiz.
-
Logan
- Kullanıcı

abi kesinliklikle..
insan diyorum...
elfler biraz narin...
orklar biraz çirkin...
cüceler biraz kısa..
yani insanlar..
ardaki ırklar zaten cok anlamsız olur...
BENCE...
insan diyorum...
elfler biraz narin...
orklar biraz çirkin...
cüceler biraz kısa..
yani insanlar..
ardaki ırklar zaten cok anlamsız olur...
BENCE...
Ã?LÃ?M NEREDEN VE NASİL GELİRSE GELSİN!!! Savas Nağralarmız kulakdan kulaga yayilacaksa ve silahlarimiz elden ele gececekse ve baskalari silah sesleriyle,savas ve zafer narâlariyla cenazelerimize agit yakacaksa Ã?LÃ?M HOS GELDİ SEF