Gece Sokakta Kalındığında

Başka hiçbir yere uymadı dediğiniz mesajlar için.
nonagam
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by nonagam »

Firble wrote:Yahu terminal nasıl öyle olur yaa. En azından İstanbul ve Ankarada terminal ve garlarda bazen üçte dörtteki tren ve otobüs veya trenlerini bekleyenler oluyor. Hakkaten beni şaşırttı am tabii ek olarak şunu söyleyeyim.. Terminal derken kntin ana terminalini kastettim ya da ana garı..

Yani öle ıssız bir tre garına fala gimeyin sakın.. Bunu yapacağınıza sabaha kadar sokakta dolaşmak daha ii soğuğa rağmen...
olayın geçtiği yer kayseri otobus terminali.... kayseride başka terminal yok zaten..... sonuçta gayler de saldırmadılar ama cidden sulandılar.... biri gidiyor öteki , anlaşmalı olduna karar vermiştim.... bir firmada çalışan eski bodyguard'ın biriyle muhabbet kurduk da yırttım ... saç falandan olsa gerek , bi de elimden kitap düşmedi , herifler hala "entel ise gaydir" fikrinde.... valla amerikan hapishanesi gibiydi.... belki bi gün anlatırım..... ankara'da da sabahlamıştım böyle olmamıştı ama orada da polisler rahat bırakmıyor işte....
fingolfin
Seçilmiş Savaşçı

Post by fingolfin »

Taksi duragina da gidilebilir aslinda. Burda biraz agzin laf yapmasi da gerekli, güzelce derdini anlatirsan. Hem geceyi geçirirsin, hem de çay içersin :P
scythe
Kutsanmış Kişi

Post by scythe »

fingolfin wrote:Taksi duragina da gidilebilir aslinda. Burda biraz agzin laf yapmasi da gerekli, güzelce derdini anlatirsan. Hem geceyi geçirirsin, hem de çay içersin :P
ağzın iyi laf yaparsa zaten geceyi gayet sıcak ve hoş muhabbet yerlerde geçirebilirsin :wink: :)...
you are not alone ; so don't be afraid in the dark and cold m'thain d'streea
fingolfin
Seçilmiş Savaşçı

Post by fingolfin »

Iyi de scythe'cim tek muhabbetle olmuyo o isler :D
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

ilk sayfalarda böyle bir dsurum çok zor demiş arkadaşlar :) başına gelen birisi olarak anlatıyorum.

17 ağustos günü. Evimden uzaktaydım, başka bir evde kalıyordum. Deprem olduğunda oradan çıktım. Cebimde param da yoktu. Annemlere gitmek için evden çıktım ve annemlere gittim. Annemler arkadaşımın evine gitmiş ve onların evlerinde olmadığını görmüşler. Demekki dışarıdalar ve ben de yanlarındayım diye düşünüp daha güvenli bir yere gitmişler. Ben eve vardığımda tüm bina boştu. Komşulardan hiçbirini tanımıyordum ve onlar da beni tanımıyordu. Erfatta dolaştım. Tanıdık kimseye rastlayamadım. Gidebileceğim hiçbiryerim yoktu. Değil şehir dışına çıkmak şehir içinde de kısıtlı (cebimde sadece 2 kez yolculuk yapabilecek kadar param vardı) Birincisinde şansımı amcamlara gitmekle denedim ve bşa gitti. Onlar da yoktu. Telefonlar çalışmıyordu.

Amcamların orada kalamayacağıma karar verdim. Pek tekinliği ile ünlü bir mahalle değildir. Eve geri döndüm. Cebimde sadece kek almaya yetecek kadar para vardı. Aldım yedim... evin yakınlarındaki bi parka gittim. Benden başka birsürü insan vardı. Oturduk gece boyu sohbet ettik onlarla. Herkes endişe içindeydi ve bişeyleri unutmak istiyordu. İyi arkadaş olabilirdik sanırım o çocuklarla ama ben o mahalleye çok uğramadığım için adlarını falan unuttum şimidi Sonraki gün telefon etmemi sağladılar aileme ve ben de onları bulabildim.
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

17 Ağustos biraz daha özel bir durum sayılabilr belki.. Herkes dışarda olduğu için etraf biraz daha güvenli idi. Ben çadır kuranları bile hatırlıyorum. Bir de tabii depremle ilgili yapılan yorumların bir bölümünde de belirtildiği için. İstanbul ve İzmit deprem yazın olduğu için şanslı . Gece olduğu için daha da şanslı idi.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Sufferly
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Sufferly »

ben direk eve tabanvay dayanırdım heralde.yada bi yer bulur oraya sıvışırdım. heh.
They awake for flesh
Choose pain as a path
Refuse a light
To blind you and me
neldoreths
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by neldoreths »

bıgun bende 20km yolu yurumek zorunda kalmıstım ewe gıttımde yatagı bulamadım o kadar yogundumkı
dreamshadow
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dreamshadow »

önce kız arkadaşımı arardım adı çilek karargahta rp yapıyo aman duymasın eğer ulaşamazsam eski sevgililerimi arardım herhalde ee dışarda kalmamak lazım
...........................S.D.W...........................
The_Exile
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by The_Exile »

Aslında ağzın laf yapması önemli evet.Ama aynı zamanda prezentabl bir insan olmalısınız.Özellikle taksiciler çok paranoyaktır.Gecenin bir yarısı kapılarına dayanırsanız "aaa tinerci geldi lan git lan git para yok"gibi tepkilere maruz kalabilirsiniz.
Prezentabl bir insansanız insanlar sizi rahatlıkla konuk edebilirler.Hatta eğer şanslıysanız ve kendine güveniniz tamsa o gece genç bir bayanın yanındada kalabilirsiniz.
Ã?niversitelerin yurtlarının etrafında dolanmanız yeterli.Gerçek avcı avını bulmakta güçlük çekmez. :wink:

Tabii dikkat etmelisiniz herkesin yanındada konuk olunmaz.Gecenin ortasında altın kolyeli biri gelip "abi ortam lazımmı?" gibisinden tekliflerde bulunuyorsa o insanın misafirperverlikten uzak bir teklifte bulunduğunu bilmeniz gerekir.
[/u]
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Gece sıcaklık sıfırın altındayken dışarıda vakit geçirmek çok akıllıca b ir fikir değil bence.. Büyük şehirlerde bir de farklı tehlikeler gündeme gelebilir. Polis karakolu belki iyi bir fikir olabilir. Ama ne bileyim.. Tam olarak oraların istediğim gibi olacağına emin değilim. Bir defa hakkımda kayıt tutabilirler. O nedenle bunu son çare olarak düşünmek daha doğru gibi geliyor bana. Garlar gerçekten muhteşem bir çözüm. Zaten bir çok insan sabaha kadar orada trenlerin gelip gitmelerini bekliyor.

Eve kadar yürümek iyi olabilir tabii ev varsa.. Bir de tabii örneğin İstanbuldaysan ve ev karşıdaysa... Ankarada Kızılaydayan evin Etimeguttaysa.. Eve yürüyünce sabah en erken otobüsten geç varma ihtimali de var.. Taksiler güzel çözüm tabii para ya da para verecek birileri varsa.. Ama bu da olmayabiliyor. Sonuç olarak farklı şehirlerdeki arkadaşlardan mekan önerileri duymaya devam etmeyi bekliyorum.

Camilerden kimse bahsetmemiş camilerin gece sokakta kalmış insanları kabul etme ihtimali var mı ? Ya da kiliselerin ? (yabancı bir ülkede özellikle )
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Xanaphia
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Xanaphia »

Camilerden kimse bahsetmemiş camilerin gece sokakta kalmış insanları kabul etme ihtimali var mı ? Ya da kiliselerin ? (yabancı bir ülkede özellikle )
Kiliseleri Bilemem....Yurt dışında belki yaygın bir gelenek olabilir tanrı misafiri olayı ama,Kadıköy Ortadoks kilisesinin tavrı ne olur muamma :)

Camilere gelince (caminin içinde olmasada) genelde bekcinin, Cami İmamının veya müezzinin aile lojmanlarında rahatlıkla hoş karşılanabilirsiniz gibime geliyor...
Ehh kapının önünde bırakmazlar sanırım :)

Bunun dışında öğretmen evleri paranız varsa uygun bir seçenek olabilir...
en son 25YTL falandı sanırım (ama öğretmen evi kimlik kartı olanlara bildiğim kadarıyla neyse bu son şıkkı geçelim)....

aklıma başka bişi gelmiyor :D
dekotta
Kutsanmış Kişi

Post by dekotta »

camilerde kalabileceğinizi sanmıyorum. eğer onlar misafir kabul etseydi kimse sokakta yatmazdı.. hem imam neden sizi lojmanına alsın ki ? siz evinize sokakta kalmış birini alır mısınız ?

ben alamam..

sokakta kalırsam da sabaha kadar dolaşırım.. uyuyacaksam da kalabalık olması muhtemel bi yerde üzerimi çamura bular yatarım, mümkün olduğunca bir keşe benzemeye çalışırım..
Xanaphia
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Xanaphia »

:) türküm insanı için aynı şey geçerli olmayabilir bellimi olur. Hala pek çok kasabada Tanrı Misafiri olarak rahatlıkla geceleyebiliyorsun :)

ya birde söyleyiş tarzı önemli...

ağlamayana emzik vermezler :)
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Kasabalarda durum ne bilmiyorum. Her halde araban kasaba yakınlarında kaza yaptığında anlayışla yaklaşırlar ama eğer öyle ansızın gelirsen o kadar anlayışlı olmayabilirler. Camilerin bir avantajı belli bir saatten sonra yatsı namazı olması en azından bir süreliğine sıcak bir ortam sağlar insana.. İyi olabilir belki. İstanbulda ve Türkiyede ortadoks kiliseleri sorun olabilir.. Sonuçta geçmişte yaşanan bazı kötü deneyimleri var. Ama katolik kiliseleri biraz daha iyi olabilir gibi geliyor en azından bazı ülkelerde bu kiliselerin sabaha kadar açık olduğunu duymuştum ama ne kadar doğru bilmiyorum. Gerçi kiliselerin de bir bölümü soğuk olur diye biliyorum ama en azından dışarıdan daha iyidir herhalde.
HARBE GİDEN
Post Reply