Tax sonunda kendisini kurtaran bu adamı görmüştü.Ama öyle her hayatını kurtarana hemen güvenmemeyi çok önceleri öğrenmişti.İlk önce maksadını öğrenmeliydi.Belki o da mücevherin peşindeydi,böcayıların eline geçmesindense onları katletmeyi uygun görmüş olabilirdi.
-Hayatımı kurtardın ama neden?
Tax merakla sorusunun yanıtını bekliyordu.Huzursuzca olası bir savaşta kaçabilecek bir yön arıyor etrafına bakınıyordu.Ama bu okçunun menzilinden çıkamadan muhtemelen öldürüleceğini biliyordu.
Braxx yerden doğruldu,ağız dolusu bir küfürü Grazzak a savurdu.Oradaki ganimetten pay alacağım dedi kendi kendine.Hızını artırdı nefes nefese kalmıştı ki ileriden bağrışmalar geldiğini duydu.Daha temkinli yaklaştı,tüm ırkdaşlarının oklarla avlanmış olduğunu gördü.Bu onu korkuttu,çünkü buralarda dolaşan bir okçu birliği olduğu söylentisi sınır devriyesi goblinlerinin dilindeydi.Gerçi buna hiçbir böcayı inanmamıştı çünkü o sürüngenlerin söylediklerinin çoğu yalan oldurdu.Ama eğer onlar yalansa bu oklar da neyin nesiydi.Braxx en yakın cesede ilerledi ve üzerindeki oku çekip çıkarttı.Sonra koşarak köyünün yolunu tuttu artık elinde bir kanıtı vardı ve çok kısa sürede buraya bir akıncı grubundan çok daha fazlasıyla dönecekti.
Küçük bir kovalamaca
- "Hımm pek arkadaş canlısı sayılmazsın , ama belkide haklı olabilirsin , şu zamanlarda insan kimseye güvenemez oldu."
- "Bu arada sana sadece şu kadarını söyleyeyim bana bir borcun oldu yabancı ve ben kimseye asla karşılıksız yardım etmem!!" Bu sözleri aslında adamın tepkisini ölçmek için söylemişti, görünüş olarak sıradan birine benziyordu ama tavırları bunun tam tersi olduğunu gösteriyordu...
İşin kötü tarafı eğer goblinlerden biri kaçmayı başarmışsa bu işleri biraz daha karıştıracaktı. Ne de olsa uzun süredir bu bölgede gizlenmeyi başarmışlardı yakın zamanda tam bir saldırı pilanı hazırlanmıştı, ama artık bir şekilde varlıkları kesin bilinecekti. Sıkıntılı bir şekilde kurtardığı yabancıya baktı umarım buna değen biridir.
-Hey sen yabancı adın nedir ?
- "Bu arada sana sadece şu kadarını söyleyeyim bana bir borcun oldu yabancı ve ben kimseye asla karşılıksız yardım etmem!!" Bu sözleri aslında adamın tepkisini ölçmek için söylemişti, görünüş olarak sıradan birine benziyordu ama tavırları bunun tam tersi olduğunu gösteriyordu...
İşin kötü tarafı eğer goblinlerden biri kaçmayı başarmışsa bu işleri biraz daha karıştıracaktı. Ne de olsa uzun süredir bu bölgede gizlenmeyi başarmışlardı yakın zamanda tam bir saldırı pilanı hazırlanmıştı, ama artık bir şekilde varlıkları kesin bilinecekti. Sıkıntılı bir şekilde kurtardığı yabancıya baktı umarım buna değen biridir.
-Hey sen yabancı adın nedir ?
Braxx koşarak yamacı tırmandı,mağara girişine gelmişti.İçeri girdiğinde karşısına dikilen goblin devriyesine ters bir bakış attı ve elleriyle mızraklarını itti.şefi bulması gerekiyordu,goblin yerleşiminden geçerken sert tavrını bir an olsun bozmadı.Bu sürüngenler karşılarındakinin en ufak bir zayıflığını bile değerlendiren sinsi pisliklerdi.Güçsüz olmalarına rağmen bir anda çoğalıyorlardı.Böcayıların himayesinde yaşasalarda değerli buldukları her şey için yalnız bir böcayıyı öldürebilirlerdi.Hızlı adımlarla çıktı goblinlerin inlerinden ve kendi geçitlerine geldi.Hemen önüne üç tane böcayı dikildi.
-Hey sen akıncıların diğerleri nerede?
-Bu seni ilgilendirmez bok kafa.Yolu hemen açmazsan şefe hesap verirsin.
Sonra boğazındaki balgamı temizleyip nöbetçinin önüne boca etti.
-Hey sen akıncıların diğerleri nerede?
-Bu seni ilgilendirmez bok kafa.Yolu hemen açmazsan şefe hesap verirsin.
Sonra boğazındaki balgamı temizleyip nöbetçinin önüne boca etti.
"We were young and unexperienced.We were proud and ready to die for justice.But now it is time to break the chains.Long live Chaos Legion"
Olayları bu kısılıp kaldığı yerden izlemek pek eylenceli gelmiyordu artık.
Aynı zamanda eli kolu bağlı kalması iyice canını sıkmıştı.
İnsan olan beladan kıl payı kurtulmuştu tabi yardım eden olmasaydı neler olurudu bunu düşünmedi.
- Bir an yorgun olduğunu anladı kanatlarını iyice çırparak açtı artık biraz uyumaya ihtiyacı vardı nasılsa şimdilik yapabileceği bir şey yoktu. Burdan kurtulduğu zaman yapacakları dışında ...
Aynı zamanda eli kolu bağlı kalması iyice canını sıkmıştı.
İnsan olan beladan kıl payı kurtulmuştu tabi yardım eden olmasaydı neler olurudu bunu düşünmedi.
- Bir an yorgun olduğunu anladı kanatlarını iyice çırparak açtı artık biraz uyumaya ihtiyacı vardı nasılsa şimdilik yapabileceği bir şey yoktu. Burdan kurtulduğu zaman yapacakları dışında ...
Tax yapacak çok fazla şeyi olmadığını anlamıştı.
-Bak dostum teşekkür ederim beni o goblin sürüsünden kurtardın belli ki elindeki yayı iyi kullanıyorsun.Evet sana borçlandım bu da doğru ama ben asla borcumu unutmam.Eğer şimdi gitmeme izin verirsen bir gün sana mutlaka borcumu öderim ama şimdi gitmem gerek hem de hemen.İsmimi sormuştun değilmi adım Ivor,Ivor Goldenbeard.
Tax hala bu adama güvenmediği için ismini söylemekten de çekinmişti.Zaten bunun ne gibi bir önemi olabilir ki diye düşündü ismimi öğrenipte ne yapacak ki.
-Bak dostum teşekkür ederim beni o goblin sürüsünden kurtardın belli ki elindeki yayı iyi kullanıyorsun.Evet sana borçlandım bu da doğru ama ben asla borcumu unutmam.Eğer şimdi gitmeme izin verirsen bir gün sana mutlaka borcumu öderim ama şimdi gitmem gerek hem de hemen.İsmimi sormuştun değilmi adım Ivor,Ivor Goldenbeard.
Tax hala bu adama güvenmediği için ismini söylemekten de çekinmişti.Zaten bunun ne gibi bir önemi olabilir ki diye düşündü ismimi öğrenipte ne yapacak ki.
"We were young and unexperienced.We were proud and ready to die for justice.But now it is time to break the chains.Long live Chaos Legion"
-"Ivor,Ivor Goldenbeard". sıradan gözüken bir adam için bile fazla garip bir isim söylemişi, karşısında duran adam. Ã?ylesine acele ediyordu ki gitmek için bu nedense biraz rahatsız etti Grawleyi. Tamam yabancı gitmeden önce seni grubun diğer üyeleriyle tanıştırmak istiyorum, ayrıca buraları sandığın kadar güvenlikte değil, o yüzden şimdilik benim misafirim olsan hepimiz için daha iyi olur ...
Adam pek istekli değildi sanki bir şey saklıyor yada bir şeyden kaçıyor gibi bir hali vardı. Gerçi istesede istemesede şu an için bir yere gidemezdi. Yavaş hareketlerle ilerdeki çalılığın olduğu yere doğru yürümeye başlamıştı, ama en ufak bir harekette ne yapması gerektiğini gayet iyi biliyordu. Arkasına dönmeden bu garip yabancıya seslendi
"- Acele etsen iyi olur yoksa , biraz daha kibar olabilirim emin ol!!
Adam pek istekli değildi sanki bir şey saklıyor yada bir şeyden kaçıyor gibi bir hali vardı. Gerçi istesede istemesede şu an için bir yere gidemezdi. Yavaş hareketlerle ilerdeki çalılığın olduğu yere doğru yürümeye başlamıştı, ama en ufak bir harekette ne yapması gerektiğini gayet iyi biliyordu. Arkasına dönmeden bu garip yabancıya seslendi
"- Acele etsen iyi olur yoksa , biraz daha kibar olabilirim emin ol!!
Tax vadiye bir bakış attı.Buradan daha önce hiç geçmemişti ve daha ilk girdiğinde bile başını hemen belaya sokmuştu.Bu adam her kim olursa olsun onu kurtarmıştı.Belli ki buraları iyi bilen birisiydi ve Tax ın bu vadiden çıkışına yardım edebilirdi.Hemen toparlandı Tax ve bu adamın peşinden ilerlemeye başladı.
-Hey biraz daha yavaş olabilirmisin ben senin kadar hızlı ilerleyemiyorum da.Bu arada diğerleri dediğin de kim?Ben kimseyi göremiyorum.
Tax bir yandan konuşuyor bir yandan da patikada tırmanıyordu.Ağaçlar arasında ilerlerken bıraktığı izlere baktı,oysa bu adam hiç iz bırakmadan yürüyebiliyordu.Omuz silkti ve adamın peşinden ilerlemeye devam etti.
-Hey biraz daha yavaş olabilirmisin ben senin kadar hızlı ilerleyemiyorum da.Bu arada diğerleri dediğin de kim?Ben kimseyi göremiyorum.
Tax bir yandan konuşuyor bir yandan da patikada tırmanıyordu.Ağaçlar arasında ilerlerken bıraktığı izlere baktı,oysa bu adam hiç iz bırakmadan yürüyebiliyordu.Omuz silkti ve adamın peşinden ilerlemeye devam etti.
Arkasından gelmekte olan yabancıya hiç güvenmiyordu. Ama adamın boynunda gördüğü madalyon arkadaşlarınında ilgisini çekecekti. Bir an önce grubun diğer üyeleriyle konakladıkları yere gitmeliydiler...Ama bu adam sürekli kadınlar gibi dırdır edip sorular soruyordu, daha fazla dayanamayıp arkasını döndü ve
-" şimdi bir kadın gibi mız mızlanmaya ve sorular sormaya devam edersen , seni susturup yola sakin bir şekilde devam edebilirim. Ama kendiliğinden susarsan, hem beni senin o bedenini taşıma zahmedinden kurtarmış olursun hemde sen yüzünde oluşack şişlikle ortalarda gezmemiş olursun. " Bu sözlerini ne derece dikkate aldığını bilmiyordu ama adamın yüzünde oluşan şaşkın ifade kahkahalarla gülmesine yetecek kadar komikti, lakin kendisini gülmemek için zor tutmuştu.
-" şu çalılığı geçtiğimiz zaman rahat rahat dinlenebilirsin..."
-" şimdi bir kadın gibi mız mızlanmaya ve sorular sormaya devam edersen , seni susturup yola sakin bir şekilde devam edebilirim. Ama kendiliğinden susarsan, hem beni senin o bedenini taşıma zahmedinden kurtarmış olursun hemde sen yüzünde oluşack şişlikle ortalarda gezmemiş olursun. " Bu sözlerini ne derece dikkate aldığını bilmiyordu ama adamın yüzünde oluşan şaşkın ifade kahkahalarla gülmesine yetecek kadar komikti, lakin kendisini gülmemek için zor tutmuştu.
-" şu çalılığı geçtiğimiz zaman rahat rahat dinlenebilirsin..."
Tax adamın kendisini azarlaması karşısında memnuniyetsizlikle suratını astı ama adamı takip etmeyi sürdürdü.Buralar yeteri kadar tehlikeliydi belki de bu yüzden susmasını istiyordu.Her neyse nedeni susmanın en iyisi olduğunda karar kıldı.Tırmanmaya devam ederlerken sessiz hareket etmek için birebir ama çamurda hareket etmenin çok zor olduğu ayakkabıları ile ikide bir kaysa da adamı takip etti.
Braxx ın magaraya girişinden pek az zaman sonra onbeş kadar silahlı böcayı mağaralardan dışarıya karanlığa doğru süzüldü.Bu kez çoğu ağır silahlanmıştı.İz sürücüleri olan Tsartas Braxx'ı olayın olduğu yere kadar izledi ve burdan sonrasında kendisi öne geçti.Etrafın çamur olması takip kolaylaştırıyordu çünkü kaçan adamın ayak izleri bir tepeye doğru yönelmiş ve yerde buralara ait olmadığını belirten izler bırakmıştı.
İzci yukarıyı işaret ederken bir baykuş sesi ortamda yankılandı ve on beş böcayı organize bir biçimde dağılarak çalışar ve ağaçlar arasından tırmanmaya başladı.
Braxx ın magaraya girişinden pek az zaman sonra onbeş kadar silahlı böcayı mağaralardan dışarıya karanlığa doğru süzüldü.Bu kez çoğu ağır silahlanmıştı.İz sürücüleri olan Tsartas Braxx'ı olayın olduğu yere kadar izledi ve burdan sonrasında kendisi öne geçti.Etrafın çamur olması takip kolaylaştırıyordu çünkü kaçan adamın ayak izleri bir tepeye doğru yönelmiş ve yerde buralara ait olmadığını belirten izler bırakmıştı.
İzci yukarıyı işaret ederken bir baykuş sesi ortamda yankılandı ve on beş böcayı organize bir biçimde dağılarak çalışar ve ağaçlar arasından tırmanmaya başladı.