En başarılı Fantazi Yazarı sizce kim?

Genel olarak Fantastik Edebiyatla ilgili tartışmalar için…
Post Reply
CaRNeDuR
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CaRNeDuR »

Arkadaslar kusura bakmayin ama weis salvatore fln dien arkadaslar zannimca Raymond E. Feist okumamistir.Üç yazarin da neredeyse tüm kitaplarini okumus bir insan olarak kesinlikle feist diyorum.
ilk kitabi (büyücü-çirak) biraz agir olsa da gittikçe açiliyor ve bence müthis bir seri.ilerledikce yazarin kendini gelistirdiini hissediyorsunuz.sonra salvatoreyi sayabilirim.(drizzti severim ama jarlaxle is the best :twisted: )
Anchorite
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Anchorite »

CaRNeDuR wrote: ilk kitabi (büyücü-çirak) biraz agir olsa da gittikçe açiliyor ve bence müthis bir seri.ilerledikce yazarin kendini gelistirdiini hissediyorsunuz.sonra salvatoreyi sayabilirim.(drizzti severim ama jarlaxle is the best :twisted: )
Kesinlikle Jarlaxle bir numara....

Bu arada "Büyücü-çırak" iyi bir çevirimi yoksa orjinalini almak daha iyi olur.. Ne dersin?
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny into your
(='.'=) signature to help him gain world domination.
(")_(")
yeyilmaz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeyilmaz »

Raymond e. Feist'in anlatımı hikayesi güzel.Ama ilk 4 kitabı okuduktan sonra seriyi okumayı bıraktım.Neden mi?Ã?ünkü artık her karakteri birbirine karıştırmaya başladım!.Hadi temel karakterler insanın aklında kalıyor Pug,Tomas,Arutha filan ama artık 4 kitapta bir karaktere bilmem nerenin bilmem kaçıncı eski ve kaybolmuş,hatta ölmüş sanılan valisi dediklerinde zihnimi yokladım.Yok!.Hatırlayamadım.Ben ki çoğu kitaptaki karakterleri okumamdan uzun bir süre sonra tüm karakterleri hatırlarım(tabi kitabı birkaç kez okuduktan sonra :-P ).Kısacası ben bu kitapları tüm karakterlerin kronolojik sırasını yapmadan okuyamayacağım.Kim bilir belki bu listeyi yapar da yeni seriyi okumaya başlarım?....
CaRNeDuR
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CaRNeDuR »

yeyilmaz wrote:Raymond e. Feist'in anlatımı hikayesi güzel.Ama ilk 4 kitabı okuduktan sonra seriyi okumayı bıraktım.Neden mi?Ã?ünkü artık her karakteri birbirine karıştırmaya başladım!.Hadi temel karakterler insanın aklında kalıyor Pug,Tomas,Arutha filan ama artık 4 kitapta bir karaktere bilmem nerenin bilmem kaçıncı eski ve kaybolmuş,hatta ölmüş sanılan valisi dediklerinde zihnimi yokladım.Yok!.Hatırlayamadım.Ben ki çoğu kitaptaki karakterleri okumamdan uzun bir süre sonra tüm karakterleri hatırlarım(tabi kitabı birkaç kez okuduktan sonra :-P ).Kısacası ben bu kitapları tüm karakterlerin kronolojik sırasını yapmadan okuyamayacağım.Kim bilir belki bu listeyi yapar da yeni seriyi okumaya başlarım?....

Bu vali dediin Guy du Bas-Tyra olsa gerek.Hatirlamak o kadar zor diil çünkü bir karakteri sindirdikten sonra yenileri ekleniyor.
Ben seriyi türkçe okudum çevirisi oldukça iyidir tavsiye ederim.
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

Margaret Weis diyorum ,
Tracy Hickman diyorum.daha ne diyim...
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlülü
Vampir
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Vampir »

Tolkien bırakın fantastik kurguyu, dünya edebiyatının en büyük yazarlarından biridir.Sayacağım ve saydığınız hiçbir yazar Tolkien'la dünyalar kurmak konusunda aşık atamaz.Disk Dünya'nın yazarı Terry Prachett'in bir tespiti var bu konuda.Der ki: "17 yaşındayken Yüzüklerin Efendisi'nin edebiyata en büyük katkı olduğunu düşünmüyorsanız beyninizle ilgili bir sorununuz vardır.50 yaşına geldiğinizde de fikriniz değişmemişse, bir sorununuz olduğu kesindir".

Tolkien okumayı becermek bir marifet, onu anlamak başka bir marifettir.
Birkısım okuyucu profilinde Tolkien'in okuyamayacak kadar sıkıcı tasvirler yaptığı fikri dillere pelesenk olmuş durumda.Ben bunun okumayı bilmemekle ya da fazla genç olmakla bir alakası olduğuna inanıyorum.Ã?ünkü ne Tolkien ayrıntılı tasvirler konusunda gördüğüm pek çok yazardan daha önde değildir.Ve bu yaptığı tasvirlerin sıkıcı olmak bir yana, gerekli olduğu ise neredeyse kesindir.

Tolkien dışında bile burada sayılan ve çok bilinen Salvatore,Weis&Hickman,Raymond E.Feist gibi isimlerden çok daha ustaca yazan bir sürü yazar var.Ã?rneğin Robert Jordan ve Zaman Ã?arkı.Ã?rneğin Ursula K. LeGuin, Marion Zimmer Bradley,Robert E. Howard,Stephen Donaldson.Ve tabii ki Stephen King ve Kara Kule'si.
"Ve sancaklar duvarlardan ve payandalardan çekilip alınıyor ve o Kulelerin Kulesi'ne götürülüyor ve atalarının tozlarının arasına yatırılıyor." - (Mervyn Peake - Titus Groan)
paladine
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by paladine »

Raistlin wrote:Ben Tolkien'in yalnızca "Lord of the Rings" serisini okudum. 1. kitabı o kadar sıkıcıydıki okumayı bıraktım (ormanda kayboldukları bölümde koptum. Adam 60 sayfa orman anlatmış).
2. kitabı mükemmel buldum (ingilizce okumamın da büyük bir etkisi var)
3. kitabı ise 200 küsurunca sayfada gollum yüzükle beraber lavlara düşünce bütün hevesim kırıldı ve kalan 100 küsur sayfayı okumadım. Nedense beni pek sarmadı Lord of the Rings. Sanırım kitabın başından ne yapılması gerektiği ortada olduğu için ve sonuna kadar hiç sürprizler olmadığı için sıkıldım. Ama bilemiyorum kendisi yaratmış olsa da, yazarlık yeteneği biraz daha farklı kanımca...
bence ilk olarak hobit i okumalısın çünkü o kitap bilbo,gandalf ve gimlinin babası gloin ve dwarf kılanı thorin ve arkadaşlarıyla ilgili moria madenlerini alışları var balin ve ordusunun tasfiri harka mutlaka oku lord of the rings daha güzel ve anlaşılır olacaktır
fingolfin
Seçilmiş Savaşçı

Post by fingolfin »

Biraz düzeltme ihtiyacı hisettim. Thorin Meşekalkan ve arkadaşları; bilbo ve Gandalf'ın Yalnız Dağ'a olan yolculuklarının hikayesidir. Yalnız Dağ'ın ve çalınan hazinenin geri alınışını ve yoldaki maceralar anlatılır. Sözünü ettiğn ordu da Demir Dağlar'dan Dain'in ordusudur :)

Her halükarda; Usta'nın sevilerek okunan bir eseridir.
paladine
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by paladine »

bu arada ben dl romanlarını cok sevıyorum margret abla harıka yazıyo
Blasted
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Blasted »

Ulu Tolkien'i tartışmaya sokmamıza gerek yok bence ama Tolkien'den sonra Weis & Tracy ikilisi gelir bence sonrada Howard..
"For Blood And Honor"
Sylvos
Seçilmiş Savaşçı

Post by Sylvos »

Margaret weis,Tracy hickman ile christie golden
-I grow tired of shouting battle cries when fighting this mage. Boo will finish his eyeballs once and for all, so he does not rise again! Evil, meet my sword! SWORD, MEET EVİL!!
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

ben buraya Jean Rabe i de eklemek istiyorum.
müthiş betimlemeleri var herkese tavsiye ederim.
ravenloft un yazarları da son derecfe kaliteli.
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlülü
VanwaElen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by VanwaElen »

Bazı arkadaşlar YE serisinin sonunu önceden bilindiğini sölemiş.Yani frodunun yüzüğü atmayıp pamağına takıcağına gollumun gelip parmağını koparıp birde aşağı düşüceğini önceden anlamışlarmı? şahsen kahinlik derim ben buna.Yoksa bu arkadaşlar flimi izlemiş yada başka biryerden sonunu duymuşlarmıd da böle diyorlar.Ayrıca diğer kitapları kötü denmiş.Neymiş kötü olan onuda merak ettim.

Tolkien tasviri abartıyor deniyor devamlı.Ya hem fantstik kurgu okuyup hayal alemine dalıcaksın hemde 2 damla tasviri hayal etmeye üşeneceksin.Bu nasıl iştir.Alışmışlar combat tarzı hikayesi dandik kitaplara.Azcık tasvir oldunmu burun çeviriliyor.

Tolkien 'den başka hiç bir yazar daha kendi dünyasını oluşturamamıştır.Dünya derken ormanın içine elf koymaktan bahsetmiyorum.Onuu benim küçük yiğenimde yapıyor.

Zevkler ve renkler tartışılmaz elbet herkesin sevdiği bir yazar okumaktan hoşlandığı seriler vardır.Ama Tolkien en iyileridir.Diğerleri onun yaptıkları olmasa çok büyük ihtimalle fantastik kurgu yazmıyor olcaklardı.Sil. adlı eseri okuyan herkez bunu çok daha iyi anlıcaktır.
necroyunus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by necroyunus »

"John Ronald Reuel Tolkien" derim
galadlirim
Seçilmiş Savaşçı

Post by galadlirim »

Diskdünya romanlarıyla "Terry Pratchett"diyorum,büyüyü hem mantıklı hemde saçma biçimde betimleyişini-ve tüm kurgularını-bayılıyorum.
Gözlerimi kapadım ve geçmişi hatırladım
Bizi biz yapan yıldızların ve denizlerin parıltısını içimde buldum
Söylediğimde şarkımı unutulmadı sözlerim
şarkılara konu olmuş zaferlerim,hatÄ
Post Reply