sizce oynattığınız karakter sizi yansıtmalı

Genel olarak Fantastik Edebiyatla ilgili tartışmalar için…
Post Reply
FalcoN
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by FalcoN »

Sufferly wrote:kesinlikle yansıtlmalı.bu sayede oyunu daha iyi ve konsantre olarak oynayabiliriz.
Belki yanlış anlamışımdır fakat anladığım kadarıyla diyebilirim ki böyle birşey yok. şu konsantre meselesinin biraz daha açıklar mısın?
Only God can Judge me!
Sufferly
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Sufferly »

söyle diyelim. ben mesela frp de dark elfi canlandırıyorum.Bütün özelliklerini ve davranışlarını biliyorum.Kendimi onun gibi hissederek , yani ben kibirli olsaydım ne yapardım diye düşünerek hareket etmek, oyunu daha iyi ve konsantre olarak oynamak demektir.
They awake for flesh
Choose pain as a path
Refuse a light
To blind you and me
Sylvos
Seçilmiş Savaşçı

Post by Sylvos »

Tabikii yansıtmalı..Rp yaparken başka bir kişiliğe bürünerek değil kendimizi hangi karekteri canlandırıyorsak karekterimizin yerine koyup oynamalıyız...Kendimizi 2 farklı kişiliğe bürümemeliyiz... :) :)
-I grow tired of shouting battle cries when fighting this mage. Boo will finish his eyeballs once and for all, so he does not rise again! Evil, meet my sword! SWORD, MEET EVİL!!
Sufferly
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Sufferly »

ha işte bende onu annatmaya calışıom.yoksa sallama bi oyun olur.necromancer olup sevgi aurasımı açıım şimdi? :)
They awake for flesh
Choose pain as a path
Refuse a light
To blind you and me
Gwaihir
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Gwaihir »

Kesinlikle yansıtamamalı. Yansıtmamalı ki olaylara daha önce bakmadığımız açılardan bakmayı, düşünmeyi, davranmayı öğrenmeli roleplay yapmalıyız.
Sufferly
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Sufferly »

herkes nasıl isterse öyle oynasın.beni neden ilgilendirsinki başkasının nasıl oynadığı. ben düşüncelerimi söledim isteyen kabul eder siteyen etmes!
They awake for flesh
Choose pain as a path
Refuse a light
To blind you and me
Fallen
Seçilmiş Savaşçı

Post by Fallen »

Burda sinirlenmeye gerek olmadığını düşünüyorum, çünkü herkes kendi düşüncelerini açıklıyor senin yaptığın gibi...
Bu arada iki karaktere bürünemeyiz diyenlere sorarım, bir romanı yazan yazar.. her karakteri hayal edip, onlar gibi düşünüp, onlar gibi hareket ederek yazmıyormu romanlarını, yada bir tiyatrocu başka başka insanların kişiliğine bürünmüyormu oyun boyunca??
FRP = Fantasy Role Playing
Türkçe anlamı= Fantastik Rol Yapma
Rol yapmak demek kendiniz olmayanı oynamaktır...
Sahi nasıldır yüzü dostunun.. senin yüzündür o pürüzlü ve kusurlu bir aynada...
Slach
Gölge Ustası

Post by Slach »

Ben acyip yansıyo hırsız oynatırken dm in cebinden hazırladığı kağıtları , adamların öğle yemeğini falan çalardım. şimdi rahibim öyle ruhlarla ilgili konuşmalar ,hayatın manasını bulmaya çalışmak gibi bilgece.
Oyunların kralını bozan hep benim, gırgırı şamatayı seven hep benim, bilin bakalım ben kimim?
Meronlin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Meronlin »

Bence aslında hangi ırk yada yönelimden olun oynattığınınz karakterlerin özlerinde hep benzerlikler vardır.Ã?ünkü sizin düşünce biçiminiz ve tabiki kalbiniz yönlendirir onu.Tabi usta oyuncuların farki ise,bunun dışardan,yani başka biri tarafından kolay kolay anlaşılamamasıdır..
Fallen
Seçilmiş Savaşçı

Post by Fallen »

Tecrübenin getireceği şey bu olacaktır zaten, kendinizi başkalarının yerine koyabilme onlar gibi düşünebilme yetisi.. kısacası Empati..
FRP'nin en güzel yanıda budur zaten...
Sahi nasıldır yüzü dostunun.. senin yüzündür o pürüzlü ve kusurlu bir aynada...
galadlirim
Seçilmiş Savaşçı

Post by galadlirim »

Thlyrotel e katılıyorum.Ã?rneğin bir karakteri oynatırken birtakım özellikler belirleriz ona göre davranırız-vede düşünürüz.Sana benzemeyen karakterlerin sana kattığı şey o oynadığın karakter in düşünce tarzını anlamaktır.Sen canının istediğini değil karakterinine göre hareket edersin.
Bir karakterin sana benzemesine gelince, o zaman sana benzemeyen ama kendinden birşeyler kattığın bir karakter olur o zaten.Hep aynı kalıplarla oluşturulan karakterler sonunda paradoksa düşerler çünkü.
Gözlerimi kapadım ve geçmişi hatırladım
Bizi biz yapan yıldızların ve denizlerin parıltısını içimde buldum
Söylediğimde şarkımı unutulmadı sözlerim
şarkılara konu olmuş zaferlerim,hatÄ
Sufferly
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Sufferly »

İşte abi budur...
They awake for flesh
Choose pain as a path
Refuse a light
To blind you and me
fingolfin
Seçilmiş Savaşçı

Post by fingolfin »

Sinemada falan 'Karakter Oyuncusu' diye bir kavram vardır. Adam hep o karakteri oynar, hep aynı rolleri yapar. O rollerde o kadar mükemmelleşmiştir ki hep akla o gelir. Bir de 'Başrol Oyuncusu' vardır. Her filmde değişik bir karakteri, başarıyla ve parmak ısırtarak oynar.

Bu da ona benziyor. Oyun esnasında kendinizi canlandırırsanız, karakter oyuncusu olursunuz. Karakterin ırkıymış, sınıfıymış farketmez artık sizin için. Ama kendinizi değil karakteri oynarsanız, işte asıl o zaman rol yapmış olursunuz.
FalcoN
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by FalcoN »

Thlyrotel wrote:FRP = Fantasy Role Playing
Türkçe anlamı= Fantastik Rol Yapma
Rol yapmak demek kendiniz olmayanı oynamaktır...
Bu konu başlığı altında belki 10 kere söylemişimdir bunu.
Katılıyorum arkadaşım.
Only God can Judge me!
VanwaElen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by VanwaElen »

şimdi şu bir gerçektir.Her oyuncu Frp olayına yeni başladığında kendini yansıtan veya olmak istediği karekteri şeçer.Ama işin içinde piştikçe gittikçe açılır ve kendi dışına çıkar.Gerçek hayatta karıncayı incitmeyen adam frp de kötü olmanın tadına varır.Yansıtabilir ama bir parça.Devamlı hep size benzeyen karekter oynatmak bir süre sonra monoton bir iş halini alır.Aynı şekilde size benzemeyen ama hep aynı şekilde karekter oynatmakta.

Yeni başlıyanlar için bire bir kendini yansıtan karekter normaldir.Ama pişmiş biri devamlı aynı şekilde karekter oynatmaz zati oynatırsa pişmiş sayılmaz(yemek tarifi gibi oldu).

Olmadığın birşey gibi davranmaya rol yapmak denir.Ama bir gerçek vardır ki herkesin bir favori karekteri vardır :D
Post Reply