Kara Elflerle Benzerlikler
Kara Elflerle Benzerlikler
Arkadaşlar aklıma gelen ilginç bir benzerliği yazmak istedim. Aslında bunun Cilveli keçiye mi Serbest Kürsüye mi ait olması gerektiğini de bir süre düşündüm ama sanırım bunu biraz esprili bir şekilde tartışmak daha doğru olacak.
Demek istediğim şu.. İçinde yaşadığımız dünya düzeni sizce de Menzoberranzanın tüm bir gezegene yayılmış haline bir parça benzemiyor mu??
Baştan başlayayım. Menzoberranzanda evler var burada ülkeler. Orada sahte bir adalet sistemi var burada da var. Eğer bir devlet öbür devleti usulüne uygun işgal ederse sistem işlemiyor. Ama eğer aykırı bir şekilde işgal ederse tüm dünya devletleri birleşip o devleti yok ediyorlar.
Tabii güçlü devletler söz konusu olduğunda bu sahte adalet sistemi bile çarpıtılabiliyor.
Başka bir ironik konuda nasıl Kara Elf şehirinde sekizler konseyi varsa bizde de dünya yı yönetiyor denebilecek sekiz devlet var G-8 devletleri. Devletler arasında yükselmeyi de sanırım kara elflerinkine benzer sayabiliriz. Tabii devlet içi yükselmede biraz farklılık var kabul ediyorum. Ama yine de sistem dostluğun ve zayıf duyguların olabildiğince yok sayılması üzerine kurulmuş gibi geliyor.
Sistemin tezi şu değil mi ??? Herkes kendini düşünürse toplum en iyi noktaya gider.. Sanırım bu Adam Smith in sözleri idi. Tabii faklılıklar da var ama bundan önce yorumlarınızı merak ettim.
Demek istediğim şu.. İçinde yaşadığımız dünya düzeni sizce de Menzoberranzanın tüm bir gezegene yayılmış haline bir parça benzemiyor mu??
Baştan başlayayım. Menzoberranzanda evler var burada ülkeler. Orada sahte bir adalet sistemi var burada da var. Eğer bir devlet öbür devleti usulüne uygun işgal ederse sistem işlemiyor. Ama eğer aykırı bir şekilde işgal ederse tüm dünya devletleri birleşip o devleti yok ediyorlar.
Tabii güçlü devletler söz konusu olduğunda bu sahte adalet sistemi bile çarpıtılabiliyor.
Başka bir ironik konuda nasıl Kara Elf şehirinde sekizler konseyi varsa bizde de dünya yı yönetiyor denebilecek sekiz devlet var G-8 devletleri. Devletler arasında yükselmeyi de sanırım kara elflerinkine benzer sayabiliriz. Tabii devlet içi yükselmede biraz farklılık var kabul ediyorum. Ama yine de sistem dostluğun ve zayıf duyguların olabildiğince yok sayılması üzerine kurulmuş gibi geliyor.
Sistemin tezi şu değil mi ??? Herkes kendini düşünürse toplum en iyi noktaya gider.. Sanırım bu Adam Smith in sözleri idi. Tabii faklılıklar da var ama bundan önce yorumlarınızı merak ettim.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
-
FreyaImplorer
- Kullanıcı

Aslında dediğin mantıklı bir benzerlik.Herşey çok uyuşuyor.Belkide Salvatore gerçek dünyadan almıştır ana fikrini.Mesela Baenre evini Amerika olarak almıştır
.DeVir evi Irak falan..Ehehehe yani mantıklı tamamen olabilir..Çok değişik bir bakış açısı.
Saygılarla,
Füreyya şeytancık'Mızraklayan
Saygılarla,
Füreyya şeytancık'Mızraklayan
Jacta alea est.
Yok abi Devir evi mesela Almanya olabilir. O zaman da kargaşalar zamanı da hani büyük depresyon olur mesela... Almanyanın Rusyayı kafasına takıp da ingilterenin işini hemen bitirmemesi de söz konusu hata olurdu. Yine de sanırım Salvatore Tolkienin de defalarca tekrarladığına benzer bir şekilde benzetme kurmamış ama ilginç bir şekilde benzerlikler var galiba.
HARBE GİDEN
Aradaki benzerlik gerçekten ilgi çekici fakat gerçek dünyaya dair hiçbir benzerlik taşımayan bi realm söyleyebilir misiniz?...
Yaa, ben de öyle düşünmüştüm
LOTR için de "2. Dünya savaşını anlatıyor." dedi bi çok eleştirmen ama Tolkien bunun yanlış olduğunu belirtmişti. Zannetmiyorum Salvatore da kalkıp "Evet kardeşim, House Baenre derken Amerikayı anlatıyodum ben!" desin!
Sonuçta az veya çok hepsi yaşadığımız yere benzemeli, yoksa ilgi çekmezdi, ki hiçbişeyi gerçek dünyayla alakalı olmayan bi fantazi dünyasını da kimsenin yaratabileceğini sanmıyorum
Yaa, ben de öyle düşünmüştüm
LOTR için de "2. Dünya savaşını anlatıyor." dedi bi çok eleştirmen ama Tolkien bunun yanlış olduğunu belirtmişti. Zannetmiyorum Salvatore da kalkıp "Evet kardeşim, House Baenre derken Amerikayı anlatıyodum ben!" desin!
Sonuçta az veya çok hepsi yaşadığımız yere benzemeli, yoksa ilgi çekmezdi, ki hiçbişeyi gerçek dünyayla alakalı olmayan bi fantazi dünyasını da kimsenin yaratabileceğini sanmıyorum
-
FreyaImplorer
- Kullanıcı

Re: Kara Elflerle Benzerlikler
Eğer bir şeyi (kitle, toprak, hatta bilgisayar...) yönetenlerden daha güçlü bir şey oksa sistemde, burada kuralları güçlü olan belirleyecektir. Güçlü olanın belirlediği kural da güçlü olanın kazanması şeklindedir. Bir duygusallığın ve insancıllığın pek sözkonusu olduğu söylenemez. Ã?ıkarlar konuşur.
Çok bildiğimden konuştuğumu sanmayın Akıl oyunları adlı filmden hatırladığım birşey:
İlham konusuna gelince: olabilir neden olmasın. Esinlenmek kötü birşey değildir bence hatta bu tür benzerlikler yakalamak. "Eğlenceli"dir bile...
Çok bildiğimden konuştuğumu sanmayın Akıl oyunları adlı filmden hatırladığım birşey:
Sanırım John Nash'ın da tezi şöyleydi: Herkes kendini düşünmek yerine herkes grubu düşünürse grup içindeki herkesin mutluluğu sağlanır. Yani "güzel sarışın" kimsenin "kız arkadaşı" olmayacaktır. Böylece grubun bütünlüğü de sağlanır.Firble wrote: Sistemin tezi şu değil mi ??? Herkes kendini düşünürse toplum en iyi noktaya gider.. Sanırım bu Adam Smith in sözleri idi. Tabii faklılıklar da var ama bundan önce yorumlarınızı merak ettim.
İlham konusuna gelince: olabilir neden olmasın. Esinlenmek kötü birşey değildir bence hatta bu tür benzerlikler yakalamak. "Eğlenceli"dir bile...
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Order is the dream of man.
-
necroyunus
- Kullanıcı

-
Türklider
- Seçilmiş Savaşçı
Dünyaberranzan'dan ne zaman kurtulunabildi ki? Drizzt olsak da uzaya açılsak, Lolth'un kolunu bacağını koparsak bile, buradan çıkış yok... Zira, bizde yerin altında yaşayan bir dünya yok... Zaten yer altı burası...
Salvatore'nin de zaten Menzoberranzan'ı bu kadar iyi yansıtmasının tek nedeni, bizlerin ve onun sistemi bu kadar iyi tanımamızdır
Saygılarımla...
Salvatore'nin de zaten Menzoberranzan'ı bu kadar iyi yansıtmasının tek nedeni, bizlerin ve onun sistemi bu kadar iyi tanımamızdır
Saygılarımla...
Türklider...
Yaa şimdi şöyle ilki LOTR ile ikinci Dünya savaşı arasında hiçbir benzerlik göremedim. Belki zorlansa bir benzerlik kurulur ama o kadar.
İkincisi Salvatore un bunu düşündüğünü hiç sanmıyorum. Muhtemelen o bunu hiç hesaba katmamasına rağmen bu olmuş. İşin ilginç yanı da bu bir yazarın saf kötü ırk olarak kafasında canlandırdığı bir ırka ırkımızın bu kadar benzemesi.
Ve Drizzt in aksine buradan kaçış yok. Ben zamanında MARSta bir koloni kuruluşuna katılıp kaçmayı hayal ediyordum. Ama bunu yapacaksak bile başka kara elf ... pardon başka insanlarla yapacağız.
Tek sorun acaba bu karanlık insanın ruhuna işlemiş durumda mı yoksa acaba zamanla koşullar mı bizi karanlığa esir hale sokuyor. Bu soruyu hep düşünmek lazım bence.. Ã?ocukların çığlıklarını her duyduğumuzda..
Zaknafeinin dediği gibi.
İkincisi Salvatore un bunu düşündüğünü hiç sanmıyorum. Muhtemelen o bunu hiç hesaba katmamasına rağmen bu olmuş. İşin ilginç yanı da bu bir yazarın saf kötü ırk olarak kafasında canlandırdığı bir ırka ırkımızın bu kadar benzemesi.
Ve Drizzt in aksine buradan kaçış yok. Ben zamanında MARSta bir koloni kuruluşuna katılıp kaçmayı hayal ediyordum. Ama bunu yapacaksak bile başka kara elf ... pardon başka insanlarla yapacağız.
Tek sorun acaba bu karanlık insanın ruhuna işlemiş durumda mı yoksa acaba zamanla koşullar mı bizi karanlığa esir hale sokuyor. Bu soruyu hep düşünmek lazım bence.. Ã?ocukların çığlıklarını her duyduğumuzda..
Zaknafeinin dediği gibi.
HARBE GİDEN
Bizim bu Menzovari dünyadan kaçma şansımız yok ama Menzovari dünyanın küçük bir bölümünü güzel bir hale getirme şansımız var... Drizzt'in yaptığı daha kolay gibi aslında, onun gidecek bir yeri vardı (o yerde pek kabul görmese bile), bizim gidecek hiçbir yerimiz yok...
Uzun yıllar Menzovari dünyada yaşadık, oranın pisliği az buçuk işlemiştir içimize ama tam olarak sistemin çarklarından biri haline gelmediğimiz için çabuk kurtulma şansımız var bence... En azından burdaki insanlarda üç beş tanesi gözünü acıtsa da güneş ışığına uzun uzun bakmaya cesaret edebilirse, bu bir fark yaratır...
Uzun yıllar Menzovari dünyada yaşadık, oranın pisliği az buçuk işlemiştir içimize ama tam olarak sistemin çarklarından biri haline gelmediğimiz için çabuk kurtulma şansımız var bence... En azından burdaki insanlarda üç beş tanesi gözünü acıtsa da güneş ışığına uzun uzun bakmaya cesaret edebilirse, bu bir fark yaratır...
keşke kızlar drow kızı gibi kıdemli olsaydı o zaman tecavüz vakaları olmazdı ya da kapkaç falan. ama o zaman da kızlar erkeklere tecavüz ederdi. yada yanına gelip ya canını ya da malını derlerdi ve ikisinden birini alırlardı. ne ilginç olurdu dimi???
düşünsenize mahkemedesiniz, tecavüz mağduru olarak, kız inkar ediyor, sen bastırıyorsun kız tehtit ediyor tırsıp susuyorsun dava düşüyor sonra kız seni mahkeme çıkışında yakalayıp bi daha tecavüz ediyor..

düşünsenize mahkemedesiniz, tecavüz mağduru olarak, kız inkar ediyor, sen bastırıyorsun kız tehtit ediyor tırsıp susuyorsun dava düşüyor sonra kız seni mahkeme çıkışında yakalayıp bi daha tecavüz ediyor..
<div>hay aksi şeytan...</div><br />
Soylu bir evin ya da ülkenin üst düzey yani zengin bir vatandaşıysan sorun çıkmaz. O zaman sana işkence edebilecek tek kız o evin yine üst düzeyde olan kızlarıdır.
Ayrıca üst düzeyde olan kızlar arasıra sırf bir adalet mekanizması var gözüksün diye alttaki kızların erkeklere tecavüz etmelerini önlüyor gözükebilir. Tabii bu sahte bir adalettir. Nasıl yapacağını bildiğin sürece suç işlemen sorun değildir. Hiçbir zaman sorunun kökenine inilmez.
Ayrıca üst düzeyde olan kızlar arasıra sırf bir adalet mekanizması var gözüksün diye alttaki kızların erkeklere tecavüz etmelerini önlüyor gözükebilir. Tabii bu sahte bir adalettir. Nasıl yapacağını bildiğin sürece suç işlemen sorun değildir. Hiçbir zaman sorunun kökenine inilmez.
HARBE GİDEN
-
Logan
- Kullanıcı

kadınların baskın lduğu bir toplumda yaşamıyoz mu diyorsunuz...
Erkekler kadar kadınlarda kap kaç yapıyor..
Erkekler kada kadınlarında ırza gçme vakası var ama erkekler grur yapıp söliyemiyor...
Karın yada sevgilin hadi canım şuraya gidiyoruz dediğinde gitmiyormusun..
yavş yavaş ele geçiriyorlar. .bizi:D
Erkekler kadar kadınlarda kap kaç yapıyor..
Erkekler kada kadınlarında ırza gçme vakası var ama erkekler grur yapıp söliyemiyor...
Karın yada sevgilin hadi canım şuraya gidiyoruz dediğinde gitmiyormusun..
yavş yavaş ele geçiriyorlar. .bizi:D
Ã?LÃ?M NEREDEN VE NASİL GELİRSE GELSİN!!! Savas Nağralarmız kulakdan kulaga yayilacaksa ve silahlarimiz elden ele gececekse ve baskalari silah sesleriyle,savas ve zafer narâlariyla cenazelerimize agit yakacaksa Ã?LÃ?M HOS GELDİ SEF