Forumda -RP-

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

AZALINin dediği gibi, svirfnebliler ayrı bi konu. onnarı dışarda tutarak konuşmak lazım. bence cüceler mühendis falan diil, çok iyi zanaatkarlardır. metal ve taş işinde tabi. gnomlar ise tam annamıyla mühendistirler. ben bu fikirlerimi, adnd ve dragonlance gnomelarına dayanarak söylüyorum ama. diğer dünyalardaki gnomlar gayet farklı karakteristiklere sahip olabilirler, bilemem. ona bakarsanız, birthright campaign settingindeki cüceler de kısa sakallıdır mesela.
War, war never changes...
Gorath
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Gorath »

Hatta Warcrafttaki cücelerin Griffonlara bindiğini gördüm ki bu benim için büyük bir olay. Gemiye binmekten korkan cüceler gidicekler Griffonlara binecekler...
Hayatın anlamsız oyunlarında anlamlı bir kapı açmak için sadece gözlerini kapat ve... hisset...

Hisset yaşamak için olan savaşını, böylece elde edersin o sonsuz anlamı...
Just_wiN
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Just_wiN »

ewet yaw ben de ona çok şaşırmıştım ama çok etkililer hani
çok zaman geçti çok şey değişti...
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Yav Buraock abicim yapma yaa O tünellerdeki onca sistem mühendislik olmadan nasıl olacak yaa... Benim okuduğum tüm kitaplarda adamlar deli gibi mühendistirler ve özellikle de inşaat alanında adamların üstüne yoktur. Gnomlara gelince ne bileyim gnomların öle çok ciddi bir mühendislik başarısı olan icatlarını hiç duymadım.. Hani onlarca bilimsel yasayı bir araya getirip yapılan büyük bi alet. Gnomlar daa çok ufak bir fikirden yola çıkarak yapıyolar icatlarını. Sonra bir köşeye atıyolar günler ya da haftalar hatta aylar sonra akıllarına geldiinde icada ekleme yapıp biraz daha geliştirebiliyolar. Ejder Mızrağı gnomlarını ama hiç okumadım onları bilemem. Orada belki işler senin dediğin gibidir. Benim okuduğum tüm kitaplarda cüceler mühendis gnomlarda deli dolu bir şeyle aniden ilgilenip dikkati dağıldıında o işi bırakan bir ırktı.. Hatta shannara da direk cücelere mühendislik dehası olduklarından söz ediliyordu.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

dediğim gibi, ırkların özellikleri diyardan diyara değişebiliyo. güzel olan da bu zaten. karakterler tektip olduktan sonra rpnin ne annamı var ki?
akinnika
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by akinnika »

burock wrote:bence cüceler mühendis falan diil, çok iyi zanaatkarlardır. metal ve taş işinde tabi. gnomlar ise tam annamıyla mühendistirler.
Bu konuda Burock'a katılıyorum. Cücelerin her zaman işçilikleri ön plandadır, yaptıkları herşeyde zanaatlarının en mükemmelini yapmaya gayret ederler (özellikle taş ve metal işlerinde, en mükemmel mimari, en mükemmel silah vs.).
Gnome'lar ise, Unutulmuş Diyarlar'ı baz alarak konuşursak, Mucitlerin tanrısı Gond'a inanan mucitlerdir, mühendislikle, icatlarla, mekanik aletlerle, kimya ve simyacılıkla uğraşırlar. Repeating Crossbow bence bir Gnome icadı olabilir ama Dwarf icadı olabileceğine pek ihtimal vermiyorum. Tabi Gnome icadı birşeyin doğru çalışıyor olması aslında şaşırtıcıdır... :lol: Bunun yanı sıra illüzyon büyülerine yatkın olmalarını da aslında çok yaratıcı olduklarına bağlıyorum...
Genellikle diğer ırklardan uzak dururlar, ancak genç gnome'lar bu konuda yaşlılara göre biraz daha açık fikirlidir, insanların arasına karışmayı tercih edebilirler... (bu kısmını az önce FR Campaign Setting'den özellikle okudum)
Dragonfly
Kutsanmış Kişi

Post by Dragonfly »

şimdi günümüzden örnek vericem şu mühendislik olayına.
Düşünün mühendisler ve teknikerler.
Bence gnomlar mühendis zekasına sahip iken Cüce ler ise tekniker zekasına sahipler.Yani biri beynini kullanıp imal ederken,diğeri partik bilgilerini kullanıp imal ediyor.

Gerçek hayattada öyle değilmi.Ã?retiyorlar ama bilime ulaştıkları araçları farklı.
Dragonfly ;
Keeper of the Grove, Forest King
<u>Domains</u>:Animal,Earth,Plant,Protection
Doğanın Tapınağı
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

dragonflya bazı noktalarda katılıyorum ama benim demek istediğim biraz daha farklı
Bence gnomlar mühendis zekasına sahip iken Cüce ler ise tekniker zekasına sahipler.
tamamen katılıyorum...
Yani biri beynini kullanıp imal ederken,diğeri partik bilgilerini kullanıp imal ediyor.
gnom beynini kullanıp İCAT ederken, cüce pratik bilgilerini kullanıp imal ediyor diyebiliriz... gnomlar ar-ge'ci, cüceler ise üretim bölümünde, günümüz mantığıylan söylemek gerekirse.
Ã?retiyorlar ama bilime ulaştıkları araçları farklı.
bilimle ilgilenen sadece gnomlar... onnar araştırır, geliştirir, icat eder... cücelerin ise bilimle işi olmaz. kas gücüyle zanaatlerini birleştirip üretim yaparlar...

bence tabi
Oren_Dautry
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Oren_Dautry »

YENİ GELEN TÃ?M KULLANICILARIN DİKKATİNE RP YE KATILMAKTAN Ã?EKİNMEYİN DAHA ÇOK İLGİ BEKLİORUZ...

Bugün için yaşa , yarın için hayatta kal..
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

sitenin bu kadar çok kullanıcısı olmasına rağmen rp neden bu denli düşük bir seviyede anlamış değilim arkadaşlar.lütfen biraz daha katılım...
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlülü
psycookie
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by psycookie »

merak ettiğim bişey var arkadaşlar.Bir karakter hem karargahta hemde tapınakta nasıl olabilir?Böyle bir olay var mıdır bu diyarda yoksa tamamen oyuncu hatasımıdır?Ben henüz katıldım rp'ye ve kafama takılan tek şey bu oldu.(henüz dediğime bakmayın baya oldu ancak yeniden keşfettim.:)
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

aslında bu, forumda RP yapılmasının en büyük yannışlarından biri; ama kullanıcıların nerde olup olmadıının takip edilip gereken yerde moderasyonun yapılması pek olası bişiy diil. Uygulanamayacak bi kuralı koymanın da annamı yok. Bu nedenle bu konu, kullanıcıların inisiyatifine bırakılmış durumda; ama maalesef buna dikkat eden kullanıcı sayısı çok az.

Yeri gelmişken, forum RPsinde zaman kavramının -benim gördüüm- en güzel uygulaması için bkz :

http://frpworld.com/modules.php?name=Fo ... 8b719fa75c

msjları okurken, msjın gönderildii saate de bakarsanız, msjların günün akışına ayak uydurduunu göreceksiniz.
XenderCagE
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by XenderCagE »

Arkadaşlar ben siteye yeni dahil oldum ve herhangi bir rp'ye girmeden önce ortamı incelemenin çok daha doğru olduğuna karar verdim. Ben Epik fantazi dalında bir kitap yazma uğraşındayım ve az çok repliklerin, dekorun yaşanılan ortama ayak uydurmasından anlarım. Ancak frp geçmişim hiç yok. Sadece burada kısa zamanda öğrendiklerimden biliyorum ve ingilizce tanımlamalardan, hangi ırkın ne büyüsü yapabileceği gibi konularda hiçbir bilgim yok.
Biraz önce de söylediğim gibi kısaca rp den anlarım. İyi bir yazar rpyi kendi benliğiyle görür ve karakterinin kılığına bürünür... Uzunca bir zamandan beri süregelen rpleri inceledim ve bazı temassızlıklar gördüm.... Mesela, bir ülkede herkez kahraman olamaz. Karargahın bazı bölümlerinde gördüm ki herkez yenilmez bir savaşçı, herkes kahraman. Bir at uşağı görmedim ya da çömez bir şövalye... Bir de bazı rplerde konunun bütünlüğünü sağlanmadığını gördüm. Büyücülük Konseyi'nin ilk sayfalarında Yeminer'in çağrısını duyan büyücüler teker teker gelmeye başlar ancak Yeminer geleni karşılar ve başka bir olayı anlatmaya geçecekken araya giren başka şahıslar görünüyor. Kendi geçmişlerini birkaç satırla anlatıp olaya dalıyorlar. Yeminer replikleri bir ara söyle başlıyordu:"onu da selamladı ve......" , "yeni geleni selamladı ve......"....

Gelir gelmez ahkam kesmeye başladı diye düşünenler olacaktır mutlaka, ancak dikkat edilirse çok daha güzel şeylerin çıkacağını biliyorum, keza bu tarz kitaplarda da bunu göreceksiniz....

Saygılarımla....
Kehanetler ancak gerçekleştiklerinde ıspat ederler kendilerini...
mefistofeles
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by mefistofeles »

XenderCagE wrote:Arkadaşlar ben siteye yeni dahil oldum ve herhangi bir rp'ye girmeden önce ortamı incelemenin çok daha doğru olduğuna karar verdim. Ben Epik fantazi dalında bir kitap yazma uğraşındayım ve az çok repliklerin, dekorun yaşanılan ortama ayak uydurmasından anlarım. Ancak frp geçmişim hiç yok. Sadece burada kısa zamanda öğrendiklerimden biliyorum ve ingilizce tanımlamalardan, hangi ırkın ne büyüsü yapabileceği gibi konularda hiçbir bilgim yok.
Biraz önce de söylediğim gibi kısaca rp den anlarım. İyi bir yazar rpyi kendi benliğiyle görür ve karakterinin kılığına bürünür... Uzunca bir zamandan beri süregelen rpleri inceledim ve bazı temassızlıklar gördüm.... Mesela, bir ülkede herkez kahraman olamaz. Karargahın bazı bölümlerinde gördüm ki herkez yenilmez bir savaşçı, herkes kahraman. Bir at uşağı görmedim ya da çömez bir şövalye... Bir de bazı rplerde konunun bütünlüğünü sağlanmadığını gördüm. Büyücülük Konseyi'nin ilk sayfalarında Yeminer'in çağrısını duyan büyücüler teker teker gelmeye başlar ancak Yeminer geleni karşılar ve başka bir olayı anlatmaya geçecekken araya giren başka şahıslar görünüyor. Kendi geçmişlerini birkaç satırla anlatıp olaya dalıyorlar. Yeminer replikleri bir ara söyle başlıyordu:"onu da selamladı ve......" , "yeni geleni selamladı ve......"....

Saygılarımla....
sevgili arkadaşım şunu söyleyeyim o tek mesajla olaya dalan arkadaşlar çoğunlukla yeni kullanıcılar yada sitede rp yapmaya başlamıl olan arkadaşlar buna müsamma göstermessek forumlarda oynanan rp ye zaten az olan ilginin daha da çok azalacağını düşünüyorum.Ama şu konuda haklı olabilirsin herkes kahraman herkes savaşçı buda özellikle sitede rp oynarken kendi narsistliğimizden kaynaklanıyor sanırım.Birde şunu eklemeliyim biliyorsun sitedeki bütün rpler diyar içinde mesela savaşçıların mabedindeki bir büyücü büyü konseyindeki çağrıyı duyup konseye gidebilir buda normal bir şey zaten tek mesajla dalanların çoğu öyle (örnek ben)...
Shevarash
Seçilmiş Savaşçı

Post by Shevarash »

XenderCagE wrote:Arkadaşlar ben siteye yeni dahil oldum ve herhangi bir rp'ye girmeden önce ortamı incelemenin çok daha doğru olduğuna karar verdim. Ben Epik fantazi dalında bir kitap yazma uğraşındayım ve az çok repliklerin, dekorun yaşanılan ortama ayak uydurmasından anlarım. Ancak frp geçmişim hiç yok. Sadece burada kısa zamanda öğrendiklerimden biliyorum ve ingilizce tanımlamalardan, hangi ırkın ne büyüsü yapabileceği gibi konularda hiçbir bilgim yok.

Gelir gelmez ahkam kesmeye başladı diye düşünenler olacaktır mutlaka, ancak dikkat edilirse çok daha güzel şeylerin çıkacağını biliyorum, keza bu tarz kitaplarda da bunu göreceksiniz....

Saygılarımla....
içten bir hoşgeldin, bazı şeylerin farkedilmesi güzel olmuş...

Eldarin wrote:sitenin bu kadar çok kullanıcısı olmasına rağmen rp neden bu denli düşük bir seviyede anlamış değilim arkadaşlar.lütfen biraz daha katılım...
daha öncede konuştugumuz gibi sebepler halinde sıralıyorum :

1- bir çok kişiye karışık gelen point buy sistemi

2- yüksek player levelları (7-10)

3- bir önceki arkadaşın dediği gibi herkesin kahraman olması

4- abartılı "seçilmiş" opsiyonları

5- forum rpsinin muhteşem yavaşlığı

zaman içerisinde bunlar aşıldıkça daha iyi olacaktır. "Kıyamet"ten sonra inşallah...
Post Reply