Dünya yaratmak ve mitoloji
Dünya yaratmak ve mitoloji
Yeni bir dünya yaratmak isteyenler ya da yaratmakta olup kendi dünyasında kaybolanlar! mitoloji ve dünya yaratımı arasındaki ilişki için ne diyebilirsiniz?.Bu tÃ?r çalışmaları olanlarla görüş paylaşmaktan zevk duyarım ve herkesi selamlarım
Daha önce bi kısmı tartışılmıştı bu konunun, buyrun:
<a href="http://frpworld.com/modules.php?name=Fo ... ">Dünya yaratma aşaması</a>
ama mitoloji ile ilgili bişiy olduunu hatırlamıyorum.
<a href="http://frpworld.com/modules.php?name=Fo ... ">Dünya yaratma aşaması</a>
ama mitoloji ile ilgili bişiy olduunu hatırlamıyorum.
War, war never changes...
hmm....möitoloji ve dünya yaratma...
sizlere bir kaç efsane simi söliyim araştırın size faydası olur...
Hesiodos - Theogonia (Yunan mitolojisinde dünyanın başlangıcı ve olimpos tanrılarının başa geçişine kadar)
Hititlerin 'Kumarbi' adlı efsanesi...
'Ullikummi' Kumarbi'nin devamı sayılabilir...,
'Sankhuniaton' ya ne odluğunu anlamak için metnin tamamını okumak lazım kasamadım valla
'Enuma Eliş' babil kaynaklı olur kendileri...
evet bu kadar sanırım...isteyen olursa Theogonia ile aralraındaki benzerliği anlatan çalışmalar var onları yollarım -fotokopileri tabii ki
-
sizlere bir kaç efsane simi söliyim araştırın size faydası olur...
Hesiodos - Theogonia (Yunan mitolojisinde dünyanın başlangıcı ve olimpos tanrılarının başa geçişine kadar)
Hititlerin 'Kumarbi' adlı efsanesi...
'Ullikummi' Kumarbi'nin devamı sayılabilir...,
'Sankhuniaton' ya ne odluğunu anlamak için metnin tamamını okumak lazım kasamadım valla
'Enuma Eliş' babil kaynaklı olur kendileri...
evet bu kadar sanırım...isteyen olursa Theogonia ile aralraındaki benzerliği anlatan çalışmalar var onları yollarım -fotokopileri tabii ki
bir denememiz var Andero ile. SAnırım bu aralar oturup birdahaki bölümü yazmalıyım.
http://www.frpworld.com/modules.php?nam ... pic&t=2409
http://www.frpworld.com/modules.php?nam ... pic&t=2409
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Order is the dream of man.
- XenderCagE
- Kullanıcı

Usta yazar David Eddings, "Dünyasını kaybedenler kendilerine yeni bir dünya kurmak zorundadırlar" der. Beyninin kıvrımlarında bir yerde, sadece kapısını kendin açabileceğin bir dünya. Epik fantazi tarzındaki tüm kitaplar hemen hemen böyle bir süreç sonunda yazılmışlardır fakat mitoloji çok farklı bir şey. Geçmişte yaşayan insanların dünyada aklının alamadıkları şeyleri göksel olaylara ve tanrılara bağlamasıyla oluşmuş olan hikayelerdir...
Kehanetler ancak gerçekleştiklerinde ıspat ederler kendilerini...
- mightywolf
- Kullanıcı

Benim kafamda oluşturduğum bir dünya vardı. Bir filme dayanaraktan yapmıştım. D&D 3.0 kurallarında oynuyoruz, ancak yaşanılan çağ, şuanki çağ. Yıl 2004 yani. Vampirler, insanlar, kurt adamlar... 3 ırkın savaşıyla ilgili bir hikaye. Hazırlaması kolay olmadı. Yeni baştan 6 tane Class/sınıf yarattım. hepsinin özel marifetleri, marifetlerim cart ları curtları 
Ortaya güzel bir oyun çıktı. Kurallara bağlı kalmayın. Sıkıştığınız zamanda kendiniz birşey ekleyin. yani sonuçta hayal gücünüz sınırsız değilmi?
Saygılar......
Ortaya güzel bir oyun çıktı. Kurallara bağlı kalmayın. Sıkıştığınız zamanda kendiniz birşey ekleyin. yani sonuçta hayal gücünüz sınırsız değilmi?
Saygılar......
Bir Paladinin hikayesinden alıntı ;
" Karanlıklar prensi üstüme doğru geldi, nefes alamıyordum ve sonra haykırdım! Kılıcımı çektim, okadar ağırdıki ellerimin arasından kayıp yere düştü, Ã
" Karanlıklar prensi üstüme doğru geldi, nefes alamıyordum ve sonra haykırdım! Kılıcımı çektim, okadar ağırdıki ellerimin arasından kayıp yere düştü, Ã
Bu başlığı açarken daha farklı cevaplar bekliyordum doğrusu.Ã?ünkü Tolkein'ni ilk okuduğumda mitoloji ile uğraşıyordum ve onun yaratımlarını sadece kuzey mitlerinden esinlenerek değil aynı zamanda yunan ve doğu dünyasının mitlerinden de ilham alarak ortaya çıkardığını fark ettim.(ilk farkedenin ben olmadığının farkındayım)Tabiki bu diğer fantastik kurgu ürünleri için geçerli olmayabilir.şu var ki bir dünya yaratmak için oldukça kapsamlı tarih bilgisine sahip olmak gerekir bence!şu an yaratmaya çalıştığımız bir dünya var(iki senedir uğraşıyorum).Coğrafyanın bir kısmı hazır,bir kaç asırlık tarihte mevcut,ancak üniversite dolayısıyla grubumuz eçici olarak dağıldı.Antalya'da bu tür çalışmaları olanlarla görüşmek isterim(çalışmaları birleştirmek amaçlı).Herkesi selamlarım...
şimdi dünya yaratmak öyle bir olaydırki ciddi anlamda emek sarf edilmesi gereken ve üstünde günlerce haftalarca aylarca uğraşılması gereken bir olaydır bunların nedeni ise...
Düşünün bir kasaba var dünyanızın üzerinde ve bu kasabannı tarihini yazmak durumundasınız geçmişi çok önemlidir kuruluş aşaması kasaba halkının belli başlı öne gelen kişiler ivar olma çabaları kimi zaman savaşlarda bulunması gibi. Ve bununda ötesinde diyar haritasının çizilmesi gibi işler ise büyük özenle yapılmalıdır bazı arkadaşlar hemen kafalarından belli yerler kuruyorlar ama bu bu kadar kolay olmayabiliyor.
ama bazı arkadaşlar ise ciddi anlamda belli başlı olayları kapıp kendilerine ufakta olsa dünyalar kuruyorlar bunların bir kaçında çeşitli senaryolarda bulundum gerçekten güzel olmuş en azından uğraşılmış.
öyle her önüne gelen dünya kurmaya kalkarsa ohoooo neyse benden bu kadar görüşmek dileği ile
çağrı paçin
Düşünün bir kasaba var dünyanızın üzerinde ve bu kasabannı tarihini yazmak durumundasınız geçmişi çok önemlidir kuruluş aşaması kasaba halkının belli başlı öne gelen kişiler ivar olma çabaları kimi zaman savaşlarda bulunması gibi. Ve bununda ötesinde diyar haritasının çizilmesi gibi işler ise büyük özenle yapılmalıdır bazı arkadaşlar hemen kafalarından belli yerler kuruyorlar ama bu bu kadar kolay olmayabiliyor.
ama bazı arkadaşlar ise ciddi anlamda belli başlı olayları kapıp kendilerine ufakta olsa dünyalar kuruyorlar bunların bir kaçında çeşitli senaryolarda bulundum gerçekten güzel olmuş en azından uğraşılmış.
öyle her önüne gelen dünya kurmaya kalkarsa ohoooo neyse benden bu kadar görüşmek dileği ile
çağrı paçin
Diğerleri acı çektirirse
ben kan kustururum...
Onlar korkutursa ben dehşete düşürürüm.
Ve sizden yada başkasından alınması
gereken bir intikam varsa BEN alırım.
ben kan kustururum...
Onlar korkutursa ben dehşete düşürürüm.
Ve sizden yada başkasından alınması
gereken bir intikam varsa BEN alırım.
dünya yaratmaya yeltenirken daha en baştan kişiyi bir yol ayrımı bekler;
ben bu dünyayı oyunlarımın üzerinde geçmesi için mi yoksa yazıp, derinleştirip bir orta dünya gibi "gerçek" bir dünya haline getirmek için mi yaratıyorum?
eğerki oyunlarınız geçsin istiyorsanız 10-15 tane büyük savaş, janjanlı büyücü, bi kodumu bi de yer koyan savaşçılar filan serpiştirin, herşey parlak ve karizmatik olsun. her bölgede mutlaka bir ejderha ini, bir beholder yuvası ne biliyim 1001 türlü macera alternatifi olsun...hikayeniz nasıl olsa "world creation guide for dummies" şeklinde hazırdır, "büyük tanrı küçükleri yarattı, onlar ilk olarak elfleri yarattı bık bık bık"
yok eğer gerçek anlamda bir dünya yaratmak istiyorsanız herşeyden önce yaratılmış dünyaların hemen hepsini bilmeniz gerek. netekim "abi çok orjinal bir fikir" diye anlattığınız dünya teması yerdeniz'in ta kendisi çıkabilir. hali hazırda yaratılmış olan dünyaları özümsedikten sonra önde gelen dünya mitlerini okuyun, sonra önde gelmeyen mitleri okuyun. toplumların, kültürlerin yaradılış fikirlerini, düşlerini anlayın. sonra oturun bir-iki ya bekleyin..onca araştırmayı beyniniz iyice hazmetsin, ve kendi kendinize sorun "pek güzel, beynimi mitoloji kütüphanesine getirdim, peki tüm bu dünyalarda olan ve olmayan..benim dünyamda olmasını istediğim şey nedir?" eğerki bu soruya cevap vermeyi başardıysanız dünyanızı sıfırdan yaratın. bir FR yahut DL gibi, hatta yer yer orta dünya gibi göbekten yaratıldığı için başı-kıçı birbirini tutmayan bir dünya istemezsiniz değil mi?
tüm bu safhaları aşıp hala dünya yaratmaya kararlı bir manyak iseniz gidip yardım isteyin...hayır, psikolojik yardım değil. eksik yönlerinizi tamamlayacak kişileri arayın, belki siz çok iyi fikirler buluyorsunuzdur lakin anlatımınız güçlü değildir...yahut tam tersi...yardımcınızın kafanızdaki şeyi tam olarak kavramasını sağlayın. ve dünyanızı yaratmaya başladıktan sonra konuyla alakasız birini bulun. zevkine güvendiğiniz biri. sizinle birlikte çalışmayacak ama sizin ortaya koyduklarınızı okuyup eleştirecek, değerlendirecek bir üçüncü, objektif göz...
kolay gelsin, afiyet olsun.
ben bu dünyayı oyunlarımın üzerinde geçmesi için mi yoksa yazıp, derinleştirip bir orta dünya gibi "gerçek" bir dünya haline getirmek için mi yaratıyorum?
eğerki oyunlarınız geçsin istiyorsanız 10-15 tane büyük savaş, janjanlı büyücü, bi kodumu bi de yer koyan savaşçılar filan serpiştirin, herşey parlak ve karizmatik olsun. her bölgede mutlaka bir ejderha ini, bir beholder yuvası ne biliyim 1001 türlü macera alternatifi olsun...hikayeniz nasıl olsa "world creation guide for dummies" şeklinde hazırdır, "büyük tanrı küçükleri yarattı, onlar ilk olarak elfleri yarattı bık bık bık"
yok eğer gerçek anlamda bir dünya yaratmak istiyorsanız herşeyden önce yaratılmış dünyaların hemen hepsini bilmeniz gerek. netekim "abi çok orjinal bir fikir" diye anlattığınız dünya teması yerdeniz'in ta kendisi çıkabilir. hali hazırda yaratılmış olan dünyaları özümsedikten sonra önde gelen dünya mitlerini okuyun, sonra önde gelmeyen mitleri okuyun. toplumların, kültürlerin yaradılış fikirlerini, düşlerini anlayın. sonra oturun bir-iki ya bekleyin..onca araştırmayı beyniniz iyice hazmetsin, ve kendi kendinize sorun "pek güzel, beynimi mitoloji kütüphanesine getirdim, peki tüm bu dünyalarda olan ve olmayan..benim dünyamda olmasını istediğim şey nedir?" eğerki bu soruya cevap vermeyi başardıysanız dünyanızı sıfırdan yaratın. bir FR yahut DL gibi, hatta yer yer orta dünya gibi göbekten yaratıldığı için başı-kıçı birbirini tutmayan bir dünya istemezsiniz değil mi?
tüm bu safhaları aşıp hala dünya yaratmaya kararlı bir manyak iseniz gidip yardım isteyin...hayır, psikolojik yardım değil. eksik yönlerinizi tamamlayacak kişileri arayın, belki siz çok iyi fikirler buluyorsunuzdur lakin anlatımınız güçlü değildir...yahut tam tersi...yardımcınızın kafanızdaki şeyi tam olarak kavramasını sağlayın. ve dünyanızı yaratmaya başladıktan sonra konuyla alakasız birini bulun. zevkine güvendiğiniz biri. sizinle birlikte çalışmayacak ama sizin ortaya koyduklarınızı okuyup eleştirecek, değerlendirecek bir üçüncü, objektif göz...
kolay gelsin, afiyet olsun.
<div>-sıkıldım-</div><br>