78 puan dediğim evet point buyla oyunun başında yaptığını düşünerek dağıttını varsay.
Bu şekil bir cevap verir misin rica etsem zahmet olmazsa

Evet Rapier de Weapon Finesse ile kulanılabiliyor. Ancak bu, ekskrim(kesin yanlış yazdımSamWhiil wrote:bildigim kadarı ile de repiar isimli silah dex ayarı ile kullanılyordu tanımı biraz karışıktı yanılıyor olabilir...

Ya bende RP seviyorum ama adrenalini kavgayıda çok seviyorumwinterwolf wrote:Sizinkiler açık ara okçu olmuş ya. Bence bu o kadar da iyi değil. Yani korucunun en güzel yanı RP si. Eğer karakter sadece menzilli saldırılar üzerine oturtulursa ben pek keyif alamam korucu oynatmaktan.
Evet Rapier de Weapon Finesse ile kulanılabiliyor. Ancak bu, ekskrim(kesin yanlış yazdımSamWhiil wrote:bildigim kadarı ile de repiar isimli silah dex ayarı ile kullanılyordu tanımı biraz karışıktı yanılıyor olabilir...) kılıcı gibi bir şey. Dolayısıyla daha ziyade asillerin (ve kimi zaman da hırsızların) tercih ettiği bir silah. O yüzden korucuya pek yakıştıramıyorum

Raistlin öyle bir anlatmışsın ki hani "ewt yumurtayı alıp şöyle karıştırdıktan sonra hemen bir bardak unu" anlamayıp hazmetmemek elde değilRaistlin wrote:str:14
dex:16
cons:16
int:13
wis:13
car:8
yapıp elf seçersen
dex 18
con 14 olur
level aldıkça wisdomı arttırırsın ve yüksek level ranger büyülerini yaparsın
int yüksek olduğu için ilerde expertise alabilirsin ve improved trip, improved disarm öneririm
weapon finense ve weapon focusla two weaponın penaltısını yok edersin
çift short sword öneririm
hem attacklara az penaltı alırsın hem de longswordla shortsword arasında o kadar da önemli bir hasar farkı yok, ayrıca short sword ufaktır gizlenebilir ya da bir yaratık tarafından yutulma gibi extreme durumlarda işine yarar (bi kere greatswordlu barbarımla beni yutan yaratığın midesini yumruk atarak delmek zorunda kalmıştım)
yalnızca short sword kullandığın için weapon focustan gelen artını iki silahına da alırsın işine gelir (longsword+shortsword kombinasyonuyla kıyaslıyorum). İlk levellarda dodge çok işe yarar ve de atak sayını arttıracak featler işine gelir çünkü yüksek attack rollun olmadan power attack bi işine yaramayacaktır. İleri seviyeler damage arttırmak için power attağa yönelirsin zaten büyülü silahlar da sana yardım eder...
Ama ilk levellarda atak sayısı çok önemlidir çünkü düşmanların fazla canı yoktur...
Con 14 olduğu için canın ön saflarda hayatta kalmanı kolaylaştıracaktır ve zehir ot püsüre karşı da dayanıklı olursun...
Zırh olarak chain shirt giyersin hem light armordır hem de toplamda 8 ac verir rahat edersin. Hatta eline bucklar alıp gerektiğinde -1 attack roll +1 ac alıp expertisele extra ac alıp üzerine de defensive stanceten 2 ac alıp vurulması imkansız bir hedef haline de gelebilirsin ön saflarda hayatın tehlikeye girdi mi
Combat reflexes her dex 16+ adamın alması gerekn bir feattir ama ileriki levellarda yine
İnsan olacaksan 16 dex ve 16 con bence gayet uygundur... Biraz daha bodos ve fightervari bir adam olursun ama 1 ac almak yerine levelın kadar fazla canın olması daha avantajlı bana sorarsan
Hatta weapon finense featine bile ihtiyacın yok diyebilirim... Teknik featlere yönelebilirsin expertise, disarm gibi...
Extra featini de yine çift silah kullanırken aldığın penaltıyı yok etmek ya da armorını arttırmak için kullan. Büyüler ve doğa rangerın dostudur bunu da unutma en kısa zamanda bir kurt, kaplan ya da ayıcık edin...
Kolay gelsin...
Saygılar,
Raistlin

Haha yok hayır neverwinter için değil o tesadüf olmuş rastgele bir ortalama rakam vermiştim sadece.Woodland wrote:Ben de Raistlin'e katılıyorum ancak bu kadar feat için en az 10 küsürkü levellarda olman gerekicek..
Ayrıca eğer genelde rakiplerinle teke tek kapışmayı tercih ediyosan yani gizlice ilerleyip onları tek başlarına avlıyacaksan ki bu bir ranger için oldulça uygun (assassin misali) sana expertise yerine mobility featini öneririm. Bu feat ile yalnızca dövüştüün kişiye karşı +4 AC bonus kazanıyosun ve attack bonustan çalmıyo..
Tabii ben karşımdakiler kaç kişi olursa olsun dalarım diyosan expertise daha ii. Bide düşük AC lilere karşı oldukça avantajlı, çünkü attack bonusundan çalınması o zaman çok farketmiyor.
Ayrıca yaratacağın bu karakter özel bir yer için mi.. yani mesela toplam stat 78 demişsin. Bu bana Neverwinter Nights'ı hatırlattı. orada da maksimum 78 stat paylaştırılabiliyodu. Eğer tahminim doğruysa daha yardımcı olabilirim çünkü bi ara bayrağı oynadım hoş hala oynuyorum..

Silah kombinasyonlarında ileride büyük ihtimalle değişiklik olacaktır. Muhtemelen elf veya yarı-elf bir karakter yapacağın düşünülürse, oyun ilerledikçe, DM büyük ihtimalle elflere özel hasar zarı yüksek ve Weapon Finesse ile kullanılabilen kılıçlara sahip olmana izin verecektir.Merien wrote:...
Melee için long sword short sword olabilir özellklie weapon finense yoksa...eğer varsa iki short sword ideal...yada exotic bi silah varsa sevdiğin o da olabilir....
Saygılar....
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest