Neden hep kule?

Kadim Sanatlarla uğraşanlarla tartışabilmek için…
Hükümlü
Kullanıcı
Kullanıcı

Neden hep kule?

Post by Hükümlü »

bunu merak ediyorum. neden büyücülerin hep kuleleri oluyor? belli bir amacı var bunun nedir?
--------------------------------------------------
Mutluluğun ve üzüntünün ötesinde...
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Kule çok geniş bir alan kaplamaz. Ayrıca uzun olduğu için geniş bir alan yaratır büyücüler için. Bunun yanında gizemlidir ulaşılmazdır. Zamanın gökdelenleri gibi düşünülebilir.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Logan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Logan »

büyük olan şey gücü temsil eder ulaşılması zor bakış açısı yüksektir...
Ã?LÃ?M NEREDEN VE NASİL GELİRSE GELSİN!!! Savas Nağralarmız kulakdan kulaga yayilacaksa ve silahlarimiz elden ele gececekse ve baskalari silah sesleriyle,savas ve zafer narâlariyla cenazelerimize agit yakacaksa Ã?LÃ?M HOS GELDİ SEF
hoptirik
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by hoptirik »

gücün gerçeğini belkide kaldırabilen tek yapılardır
Hükümlü
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Hükümlü »

ama katlı uzunca bir yapı da çalışmak için oldukça fazla yer sağlayabilir büyücülere...hem neden yeri sorun ediyolar ki?
salt karizma takılmak için bence:D insanlar üzerinde psikolojik etkisi olduğundan bence
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

evet hükümlü gerçeğimizi açık ve net bir şekilde attın ortaya :D .

ve evet karizma olduğu için kulelerde takılıyoruz :lol: ...
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlülü
CHANGES
Başbüyücü

Post by CHANGES »

yok yaw ööle bişi bak bana yeraltındayım ehi.
Neyse büyücülerin hep etrafı gözleme merakı vardır bilirsiniz en klasik geyik küreden birilerini izleme flndır.Ayrıca dışarıdan bakıldığında hayret uyandırması onun çekinilen birisi olmasını da sağlar yani büyücünün olası bir tehlikede ihtiyacı olan bir kaç saniyeyi.
Ya da hepsinin dışında bu tolkien in halt etmesi de olabilir ondan sonra da bu böyle kalmış olabilir.
"We were young and unexperienced.We were proud and ready to die for justice.But now it is time to break the chains.Long live Chaos Legion"
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Tolkien'in halt yemesi ha hehe sevdim bunu.
Kuleler kunlanışlıdır. İhtişamlıdır. Bir kale düşünürdek içeride pek ordu olmayacağından kale gibi bir bina gereksiz olur. Daha yüksekte olmak genellikle daha güçlü olmayı temsil eder. Ve de psikolojik etkisi önemli tabii. Düşünün şimdi büyücüker 2 katlı geniş bir binada yaşıyor. Ne garip geldi değil mi? :)

Ve evet sanırım karizma işi doğru :D
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Hükümlü
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Hükümlü »

Eldarin wrote:evet hükümlü gerçeğimizi açık ve net bir şekilde attın ortaya :D .

ve evet karizma olduğu için kulelerde takılıyoruz :lol: ...
ayıpsın abi hemen çözerim animallah! :D:D
CHANGES wrote:Ya da hepsinin dışında bu tolkien in halt etmesi de olabilir ondan sonra da bu böyle kalmış olabilir
abi onu bende düşündüm valla :D Isengard'dan mı gelio acaba die :D ama yok herhalde başka vardı bişeyler dedim :D
ama vallahi çok doru olabilr :D:D
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Ben sadece bunun neden oldugunu dusunmuyorum hala israrla.. Oncelikl buyuculer Tolkienden once de vardi. O zamanlarda da kule hep kasvet uyandirirdi. Niye kulede dar bir merdivenden cikarsin. iki yaninda pencereler vardir. merdivenlerin ust veya altindan gelen bir tehlike ile yuzlesmek zorundasindir kacamazsin. Ustelik de sadece tek bir kisiyi gecirecek kadar bosluk vardir. Ayirca uzuun bir cikisa katlanmak zorunda kalirsin. Eger tek cikis yolu bir sekilde kapanirsa da genel de caresiz kalirsin.
Buyucu de sonucta savas yetenegi zayif oldugundan buyuk ihtimalle insanlarin uzuun bir yoldan cikarak yanina gelmelerinden hoslanacaktir. Hem kule uzaklik hissi de verir. Bunun bir nedeni de bence yüksek olanin ilerde olandan daha uzak gelmesi.
Yuz metre ilerisi (saatte uc kilometre hizla yurursek uc dakika ilerisi) cok da uzak gelmez ama yuz metre yukarisi... : ) dusunmek bile garip geliyor. Bir de bir kilometre yi dusunun.. Dunyanin en yuksek dagi 8000 metre civarinda.. Duz yol olsa araba ile on dakikada alinacak kadar.
Boylece daha yukarida olarak daha uzaklasabiliyorla insanlardan. Tabii yer alti da baska bir secim. Yeraltinda da benzer ozellikleri olan bir yer edinilebilir. Artik sorun havaya mi topraga mi daha cok guvenildigi. : )
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Türklider
Seçilmiş Savaşçı

Post by Türklider »

Yok abi, Avrupa mitinden kaynaklanıyor... Mesela çoğu prenses kulelere kapatılır filan... Zaten Avrupa mitlerinde pek iyi büyücü kavramı yoktur...

Aslında kuleler kötülüğün sembolleridir. Grimm Masallarını okuyun, görürsünüz...

Saygılarımla...
Türklider...
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Büyücüler ikisine de tam güvenmezler sanırım kendi önlemlerini alırlar ;)

Ama yerin altına doğru uzanan bir yapının böyle bir duygu uyandıracağını düşünmem. Kuleler çevreye bir hakimiyet sunar. Her taraf kuleninmiş gibi...
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Ama ama ama Merlin var mesela... Bi de kule ortaçada hep bi sembol olmustur gibi geliyor. Eer topu yoksa en kalabalik birlik bile kuleyi ele geciremeyebiliyor. Bu ada kulenin ilgincligini arttiriyor. Yanlis mi biliyorum emin degilim ama cin de de kuleler ile ilgili hikayeler oldugunu duymustum.
HARBE GİDEN
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Turkleader wrote:Zaten Avrupa mitlerinde pek iyi büyücü kavramı yoktur...
Saygılarımla...
Merlin demek istiyorum :D şimdi istisnalar kaideyi bozmaz demeyin ama :)

ASlında bizim kökenlerimizde de büyü var. Ozanların büyü yapma özelliği vardı bildiğim kadarıyla inanışa göre.
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Evet var ama bu daha farklı .. Bizim kültürümüz yerlesik olmayan bir kültürden geliyo.. Bu her seyi degistiriyor .. Buyuye oldugu gibi dogaya ve daha bircok seye bakisi.
HARBE GİDEN
Post Reply