Masaüstü Rp'si mi Forum Rp'si mi?
-
legacy_user_1144
-
Shadowmaster
- Kullanıcı

Forum RP'si diye bir şey olmadığı için bu soruyu dikkate almıyorum. Roleplay dediğiniz şeyi yapabilmek için karşısında kanlı canlı etli butlu oyuncular gerekmektedir. Gülümsemeler, çatık bakışlar, öfke dolu sözler, değişen ses tonları gerekmektedir. Roleplay budur.
Bunu internet ortamında ister mikrofon ister görüntülü kamera aracılığıyla yapın, yine de aynı ortamı sağlayamazsınız.
Bunu internet ortamında ister mikrofon ister görüntülü kamera aracılığıyla yapın, yine de aynı ortamı sağlayamazsınız.
Hold me near, unravel the stars
As I speed through the heavens
Speed through the night
For you are my blade and my rope
You are my
Lethe
As I speed through the heavens
Speed through the night
For you are my blade and my rope
You are my
Lethe
Bence ikisinin karşılaştırılması yanlış.İkisi de ayrı ayrı alınan hazlardır.Masaüstü oynarken tasvirleri forumdaki kadar detaylandıramazsınız ama masaüstünün akıcılığı ve çabuk karar verme hareket etme özellikleri macerayı birebir yaşıyor havasını yakalamada çok etkilidir.Forumda ise olayı edebi açıdan ele almak daha doğru.Hep birlikte bir macerayı kaleme alıyoruz burada.Onun zevki de çok farklı.
Bu yüzden ikisi arasında kıyaslama yapmak pek doğru gelmiyor.
Bu yüzden ikisi arasında kıyaslama yapmak pek doğru gelmiyor.
"We were young and unexperienced.We were proud and ready to die for justice.But now it is time to break the chains.Long live Chaos Legion"
Kitap okumak mi yoksa film seyretmek mi? Kitap okurken kanli canli etli butlu oyunculari gormuyoruz. Onlarin ofkeli neseli ses tonlarini duymuyoruz. Ama yazar iyi anlatmissa tum bunlar hayal edilebiliyor. : ) hatta bazen hayal gucumuzle kendimiz tamamliyoruz olanlari.
Forumda da yazilanlar yeterince iyi ise masa ustu kadar iyi hale gelebilri. Ama bildigim kadari bunu dunyada ilk defa Frpworld baslatti.
Belki Pranga Savaslarini dusunursek Pranga da denebilir.
Sonucta daha forum RP si cok yeni.. Zamanla masaustu kadar iyi hale gelebilir bence...
Ustelik cok daha fazla insanin katilabildigi.. Cok daha renkli oykulerin yaratilabildigi bir yer oluyor..
Ornegin masa ustunde yuzde doksan karsit gruplar pc olarak oyuna katilamazlar.
Forumda da yazilanlar yeterince iyi ise masa ustu kadar iyi hale gelebilri. Ama bildigim kadari bunu dunyada ilk defa Frpworld baslatti.
Belki Pranga Savaslarini dusunursek Pranga da denebilir.
Sonucta daha forum RP si cok yeni.. Zamanla masaustu kadar iyi hale gelebilir bence...
Ustelik cok daha fazla insanin katilabildigi.. Cok daha renkli oykulerin yaratilabildigi bir yer oluyor..
Ornegin masa ustunde yuzde doksan karsit gruplar pc olarak oyuna katilamazlar.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Bence de ikisinin yeri çok farklı. Bu forumlarda yapılan rp'nin özellikleri tabii ki çok fazla masaüstü rp'nin de öyle. Forumdaki rp de yaptığın bişeyi unutman söz konusu değil daha önce yazdıklarını okuyarak hatırlayabilirsin. Ama masaüstünde bu olmuyo. Hem oynarken verdiğin refleksler oyuna ayrı bi heyecan katıyo bence masaüstünde...
Do you know the terror of he falls asleep? To the very tors he is terrified. Because the ground gives way under him, And the dream begins...
Tabii haklısın. Ama forum çok daha geniş boyutlu bir RPye olanak veriyor. Aynı anda tapınaklarda hanlarda ve daha birçok yerde onlarca RP yapılıyor. Üstelik tüm karakterler çok daha uzun süreler boyunca oynatılabiliyor. Sadece bir macera için karakter alınıp bırakılmıyor. Dediğim gibi daha forumda RP nin birçok sorunu var ama bence bu daha ilk defa denenmesinden kaynaklanıyor. Zamanla bu sorunların çözüleceğine inanıyorum.
Oynadığın kişinin karşında olmamasının ise hiçbir şekilde sorun olmaması gerektiğine inanıyorum. Arkadaşlar hayal gücümüz o kadar gelişemediyse eğer ... Ne diyeyim artık??? Üstelik forum duygularını ifade etmek için yazılardan öte olanaklar bile sunuyor.
Oynadığın kişinin karşında olmamasının ise hiçbir şekilde sorun olmaması gerektiğine inanıyorum. Arkadaşlar hayal gücümüz o kadar gelişemediyse eğer ... Ne diyeyim artık??? Üstelik forum duygularını ifade etmek için yazılardan öte olanaklar bile sunuyor.
HARBE GİDEN
-
legacy_user_1144
hehehue sallamıosun dimi.Dm'in dedikleri kopardı beni.Ben burada ne işe yarıorum ki ben gideyim en iyisi madem...KenTaky wrote:Bence de masaüstünden farklı bişi diyecek kimse yoktur ama bilemiyorum belki de vardır sonuçta bu bir zevk meselesi. Bir keresinde 4 arkadaş çok başarılı bir masaüstü rp çıkarmıştık ama ole bole deil cidden acaip iyi olmuştu. Hatta dm imiz şöyle demişti "Ben burda ne işe yarıyorum ki. en iyisi ben çıkayım da siz devam edin"Ertesi gün yine biraraya geldik bu 4 arkadaşımla rp için. ya o kadar kaptırmışız ki kendimizi olaya ne sözbiriliği ne bir anlaşama herkes tahta kılıç yaptırmış almış gelmiş:D Velhasılkelam forumda bole bişi imkansız. heyecan "sıfır" abi.
Abi işte Kentacky e orada katılmıyorum. Burada orada alınan heyecandan bambaşka bir heyecan alınabilir. Sen hiç karşındaki ile telefonda chatte ayaküstü sohbetlerde devam eden RP gördün mü?? Ben gördüm. Üstelik daha önce de dediğim gibi bu yeni yeni gelişen bir şey. Arkadaşlar bence en baştan burada oraan aldığımız zevki alamayız diye başlamayın. Ayrıca bilmiyorum heyecanı sıfır gören arkadaşlar sanırım tam olarak rp nin tadını alamamışlar.
HARBE GİDEN
elbette masa üstü....
forumda hani bakışlar, hani mimikler hani el kol hareketleri hani vurdulanmak istene duygu yüklü cümle ve kelimler...
burda insan yapabilecğinin %50 sini ancak yapabiliyor.
forumda bir rahatlık var. kimsenin yüzne bakıp utanmak yada sıkılmak yada alışmak zorunda değilsin.çünkü karşında 17" monitör var.
forumda hani bakışlar, hani mimikler hani el kol hareketleri hani vurdulanmak istene duygu yüklü cümle ve kelimler...
burda insan yapabilecğinin %50 sini ancak yapabiliyor.
forumda bir rahatlık var. kimsenin yüzne bakıp utanmak yada sıkılmak yada alışmak zorunda değilsin.çünkü karşında 17" monitör var.
Sonsuz gücü elinde tutanın içindeki boşluktan daha büyük ne olabilir?
Tanrıların getirdiği çaresizliğe tanık olun...
Tanrıların getirdiği çaresizliğe tanık olun...
Belki ileride birbirimizin suratını da görürürüz ne dersin??? Ama bu olmasa bile karşındakinin suratını hayal etmek de güzel bence... Böylece daha da fazla oyunun içine giriyosn.
HARBE GİDEN