2nd mı 3rd mü???
-
The_KiRaTh
- Başbüyücü
Pardon 3e de de 1 fark var! Ayrıca 2e de fark 1 ile 5 arasında deişio,
Üstüne bide ability score farkı gelince sen düşün farkı...
Birde hepsini geçtim, 2e de str bi fighterın 18/00 e çıkabilirken (+3 hit +6 dam) bi magein ancak 18 e çıkabilir(+1 hit +2 dam)...
Bunlara bakarsan asıl 3e de bi mage bi fighterı cok daha rahat dövebilir...
Üstüne bide ability score farkı gelince sen düşün farkı...
Birde hepsini geçtim, 2e de str bi fighterın 18/00 e çıkabilirken (+3 hit +6 dam) bi magein ancak 18 e çıkabilir(+1 hit +2 dam)...
Bunlara bakarsan asıl 3e de bi mage bi fighterı cok daha rahat dövebilir...
Tecrübe yenilen kazıkların bileşkesidir...
-
The_KiRaTh
- Başbüyücü
-
Baron_Sengir
- Kullanıcı

-
The_KiRaTh
- Başbüyücü
-
DeMRaN
- Kullanıcı

İyide ikisinde de abilityle thaco ve attack bonus deişio başlangıçta pek fark yok yani ama geliştikçe farklılıklar çok göze çarpıo asıl onları tartışmak lazım bence sonuç getirebilmek için...
<div align="center">Nindyn vel'uss kyorl nind ratha thalra elghinn dal lil alust... <br>Those who watch their backs meet death from the front... </div><br><strong><em><div align="right"><strong><em>Tharivol Amakiir the Dark Elf Mystics Master</em></strong
3rd editionda fighterların featleri var arkadaşlar dikaktinizi çekerim yani sadece attack rolla bitmiyor olay 3rd'de...
Bu arada hayatındayalnızca büyü çalışmış yalnızca sopayla dövüşmeyi bilen bir adamın her silahla dövüşmeyi bilen bir savaşçıya yakın yetenekte dövüşmesi mantıksız değil mi?
Bu arada hayatındayalnızca büyü çalışmış yalnızca sopayla dövüşmeyi bilen bir adamın her silahla dövüşmeyi bilen bir savaşçıya yakın yetenekte dövüşmesi mantıksız değil mi?
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
Only God should have this power
-
Shadowmaster
- Kullanıcı

3rd'de Psionic'lerin güçleri sınırlandırılmış.İkiyi bilmiyorum ve açıkçası,eğer 3rd'deki handbook'takini göre daha dengeli diyorsa,2nd'dakini tahmin bile etmek istemiyorum..
Bence 3rd daha pratik.2nd'dan yatay geçiş yapma zorluğu çekenler varsa da,o kadar da önemli değil bence.
Bence 3rd daha pratik.2nd'dan yatay geçiş yapma zorluğu çekenler varsa da,o kadar da önemli değil bence.
Hold me near, unravel the stars
As I speed through the heavens
Speed through the night
For you are my blade and my rope
You are my
Lethe
As I speed through the heavens
Speed through the night
For you are my blade and my rope
You are my
Lethe
-
DeMRaN
- Kullanıcı

2nd sucks 3rd rules
taşlamayın beni... İMDAAAAT CORAAAX yardııım
<div align="center">Nindyn vel'uss kyorl nind ratha thalra elghinn dal lil alust... <br>Those who watch their backs meet death from the front... </div><br><strong><em><div align="right"><strong><em>Tharivol Amakiir the Dark Elf Mystics Master</em></strong
-
The_KiRaTh
- Başbüyücü
2e den bahsedioruz arkadaşlar, Ayrıca karakterlerin yaratılmasından önce ikisine de ability score bonusu vermediimizi yazmıştık.DeMRaN wrote:İyide ikisinde de abilityle thaco ve attack bonus deişio başlangıçta pek fark yok yani ama geliştikçe farklılıklar çok göze çarpıo asıl onları tartışmak lazım bence sonuç getirebilmek için...
-
The_KiRaTh
- Başbüyücü
Raistlin wrote:3rd editionda fighterların featleri var arkadaşlar dikaktinizi çekerim yani sadece attack rolla bitmiyor olay 3rd'de...
Ya raist abicim, bimiosun, 2e hakkında yorum yapma,
2e de de attack rolla bitmio olay, prof. lar, specialty movelar, stylelar vs. var... Zaten dikkatli okursan dövüşme güçleri yakını bırak alakalı bile deil.
-
The_KiRaTh
- Başbüyücü
Abicim(veya ablacım-resimden anlaşılmıo) 2e yi bilmediini söleyip nası 3e ile kıyaslıosun ben onu anlamıorum!Shadowmaster wrote:3rd'de Psionic'lerin güçleri sınırlandırılmış.İkiyi bilmiyorum ve açıkçası,eğer 3rd'deki handbook'takini göre daha dengeli diyorsa,2nd'dakini tahmin bile etmek istemiyorum..
Bu arada psionic nerden çıktı?! Ama madem açıldı, 3e de psionic olayı çok daha deiştirilmiş, 2e ile alakası yok, daha çok sorcererlara yaklaştırılmış 3e deki psionicler, 2e deki ruhunu kaybetmişler, O power manifest etmenin zorluğu, bireyselliği ve kişiye(karaktere özgülüğü), powerın kullanım şeklinin hayal gücünle sınırlı olması olayı tamamen bitmiş...
Basitleştirilmiş mi? ewt.
Kolaylaştırılmış mı? ewt.
Bilgisayar oyununa döndürülmüş mü? o da ewt.
Bu arada 2e oynayan biri 3e ye 1-2 dak içerisinde geçebilir,
kimseninde zorlanacağını sanmıorum.
Birde rica ediorum, 2e oynamamış olanlar, kulaktan dolma bilgilerle gelip eleştiri yapmasınlar, önce sorsunlar, araştırsınlar öğrensinler, sonra ne derlerse boynum kıldan incedir...
-
Oren_Dautry
- Kullanıcı