Diyarın Efsanesi Hakkında(Yorumlar Eklemeler Düzelt

Baştan aşağı kendi özgün hikayelerinizi yazmak için…
Firble
Forum Yöneticisi

Diyarın Efsanesi Hakkında(Yorumlar Eklemeler Düzelt

Post by Firble »

Arkadaşlar diyarın farklı dönemlerinde yaşamış arkadaşlardan yorum yazmalarını varsa yanlışlarımı düzeltmelerini bekliyorum belki bunun için daha erken ama şimdiden söleme ihityacı hissettim. : )
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Hükümlü
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Hükümlü »

valla ben beğendim be hocam!
benim hatırladıklarımda böle gelişiodu bundan soraki bölümlerde daha fazla yardımcı olabilirim sanırım...:)
valla hll olsun ii okumuşsun :D senin kdr boş vaktim olsun isterdim ;)
--------------------------------------------------
Mutluluğun ve üzüntünün ötesinde...
Hükümlü
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Hükümlü »

devam ya valla hojam! ii gidiyosun ama daha hızlı :D ehehe
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Senin olduğun bölüme bundan sonra geleceğim. Ama yarın yazacağım büyük ihtimalle...
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

On kasaba savaşına yine başlayamadım. Ama arada da epey olay olmuştu.
Bu hafta devam edemeyebilirim.
Ama haftasonu en az bir bölüm daha yazarım. : )
Yorumlarınızı bekliyorum.
HARBE GİDEN
Hükümlü
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Hükümlü »

güzel abi güzel valla devamını bekliyorum!
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

Evet oldukça güzel.. devamını heyecan ve merakla bekliyoruz :)
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Sağolun arkadaşlar becerebilirsem haftasonu devam edeceğim.
HARBE GİDEN
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Hadi bakalım bu sefer cidden uzun oldu.
Bakalım nasıl bulacak özellikle diyarlarda hala bulunan kahramanları merak ediyorum. Bayram nedeniile gelecek hafta devam edmeyebilirim. : (
HARBE GİDEN
Hükümlü
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Hükümlü »

pek güzel be hojam!
aynen devam etmeni istiyorum :D böle hatırlayınca eski rpleri bi valla hoşuma gittii :cry: bak ağlıcam şimdi vay anasını be nler olmuş!
harbici tarihi var rplerin bilinsin valla geçmişteki kahramanları diyarın!
anılsın corax'ın ulu günleri, yas tutulsun talihsiz karathas'ın arkasından, dikkatli olsun herkes hırs uğrunda koşan oren'e karşı, unutulmasın eski kahramanları diyarın! :D
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Ama bak Karatasın kim olduğunu insanlar anlamamış olabiirler açıkla istersen Hükümlü kardeş : ))
HARBE GİDEN
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Orenin bölümüne gelebilirsem.. Orası gerçekten On kasaba savaşı hikayesinin en güzel yeri olacak. Tanrıların aralarına yeni birini kabul etmeyi reddettiği bir dönemde yarı tanrılığa yükselmişti Oren.
HARBE GİDEN
Hükümlü
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Hükümlü »

anlamamışlar mı 8O nie anlamasınlar ki hojam? :D
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Abicim güzel gidiyor. İnsanların Corax'ın yaptıklarını nasıl çarpıttığının çok güzel bir örneğini sergiliosun tebrik ederim :D
Bu arada Corax'ın Hükümlü'ye düello teklif etmesinin nedeni Hükümlü'nün Tanrısına küfretmesiydi hatırlatırım çok önemli bir ayrıntıdır...

Ayrıca belki de 150 kez kafirlerin ve günahkarların katledileceğini yazmıştım, tövbe edenlerin ve Tanrılar'ın düzenine karşı çıkmayan dindar kişilere ise dokunulmayacağını belirttim.

Başka bir ayrıntı bana katılan Demran, Heirenous'un seçilmişi idi ve lawful good bir paladin onu da hatırlatırım. Norticus, neutral bir druiddi ayrıca, yani sadece kötülerden oluşmuyordu müttefiklerim.

Belki de 40 kez belirttiğim başka bir konu ise imparator diye bir kavaramın olmayacağı, krallıkları clericlerden oluşan bir hükümetin yöneteceği idi. Her tanrıya adanmış ve o tanrının öğretilerine göre hazırlanmış kanunlarla yönetilen devletler kuracağımı da belirtmiştim.

Ayrıca On kasabayı fethetme fikri basit bir gecede hadi diyarı yönetelim diye alınan bir karar da değildi. 12 Tanrının bana dünyanın sonunu gösterdiğini ve bunun engellenmesi için 10 Kasabayı fethetmem gerektiğini söylediklerini de belki 5-6 kere yazmıştım.

Ah siz ozanlar yok musunuz! İllaki saptırıracaksınız olayı, ölenleri kahramanlaştıracaksınız illa ki ;)
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Abi eleştirilerin için sağol abi bahsettiğin o günlere de geleceğim. Benim şu ana kadar geldiğim günlerde Norcitus mesela henüz siteye üye değil.
Savaşın çıkışına ilişkin de bir şeyleri buraya atayım.. Nutuk gibi belgeler olmuş olur..
Kaynak: Drizzt's Bane: Corax Tigerheart Character Sheet
2-3. sayfalar
Baron_Sengir wrote:Konuş sen bi.
Aslında Corax için süper bişey war benim kafamda.Okursan İcewind dale i görürsün.Orda barbar kabileleri var.Onların liderlerine meydan oku. Heralde indirirsin adamı.Sonra örgütle kabileleri "10 kasaba"ya saldır.Tam senlik :) :)
Raistlin wrote:Ooooo bayıldım bu fikre ya! Harbiden yapalım şenlik var şenlik... Baron... Seni yaverim ve danışmanım olarak atıyorum kabul ediyor musun :DDD
Burada bir yerin altını çizcem.
Baron_Sengir wrote:
Raistlin wrote:Ooooo bayıldım bu fikre ya! Harbiden yapalım şenlik var şenlik... Baron... Seni yaverim ve danışmanım olarak atıyorum kabul ediyor musun :DDD
Bi Baron'a yaverlik teklif ettin di mi sen azönce?Çok etkileyici.SENİN ADINI BİLE DUYMADIğIN BİR DİYARDA TOPRAK SAHİBİYİM BEN BEA. :evil: :evil: :evil: HÃ?Ã?LEEAAYYYYNNN!!! :evil: :evil:
İştahım kabardı iyi mi?Neyse..
Ama herhangi bir evil activity de her zaman yanındayım ve istediğini danışabilirsin tabii :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Raistlin wrote:Büyüden biraz çakıyorsundur kesin sen... şööle bir portal falan açalım alalım şu ten towns'ı sonra paylaşırız...
Baron_Sengir wrote:Ahh,sen onu bana bırak.Benim böyle kasabaları falan almak için favori yöntemim "Rain of Terror"kullanmaktır.Geçeriz bi dağın tepesine seninle izleriz tüm halkın nasıl delirdiğini :twisted: :twisted:
Wuroldar wrote:Ben de bu şova darkness'ımla destek olurum. Millet kaçamaz hiçbiryere manyaq olur süper olur.
:twisted: :twisted: :twisted:

Üçümüzden süper kötü olur walla. Bu arada Baron Sengir hadi Corax barbar, ben hırsız, sen nesin be abi. Necromancer fln mı? Hani müttefiğimi tanıyayım da ona göre davranıyım...
Evet yukarıdakiler 9 eylül civarlarında geçiyor.
Evet şimdi gelelim onkasaba savunmasının ilk olarak ortaya çıkışına
Strider wrote:Sen Gözü dönmüş barbar 10 kasaba halkına saldıracağının bilgisi Kral bruenor a ulaşır..Bende senin ününü duymuşumdur..Ancak kral bruenor un başka planları vardı...Yanındaki Necromencer ı Alustriel hanım ve harpellere bırakacak senin inanılmaz gücünüde insan-dwarf ordusunun eline bırakacak ve bende orda sana dünyanın ikimize yetmeyeceğini göstereceğim....Ben senin karşına çıktığımda sen naralar atarken panterim üzerine atlayacak seni şaşırtacak artık armor class ın neye işler se...ilk vuruşumda elime geçecek olan avantaj ikinci vuruş hakkı tanıyabilir bana belki...Yada zeki bir ranger olarak seni orduya bırakır ve üzerine yüzlerce ok saplanırken acıyla haykırmanı ve delirmeni izleyeceğim...Sana gelince deli necromencır...İsteseydim bende senin gibi olabilirdim...Aklında sadece kötülük olan biri yani..çok kolay olurdu...işte bu yüzden kötüler her savaşa avantajlı başlar...Ancak unutmayın Kötülük herzaman kendine dönecektir...Diyelimki Savaşı kazadınız....10 kasabayı nasıl paylaşacaksınız...sen kudretli barbar sana sadece 5 kasaba yetermi??Naapacaksın?Ya sen Necromencır??Ölümlülerden ne kadar nefret ettiğini biliyoruz...sana yetecekmi....peki ya kasabadan çıkacak zenginlikler...O güzelliklere tek başına sahip olmak istemezmisin??
Raistlin wrote:Hahahahaha! Bir tek planlarımızı "bozabileceğini" zanneden tüysüz elfimiz eksikti...
İnsan-dwarf ordun yürüyen ölüleri ve cehennem varlıklarını görünce donlarına edip kaçacaklar zavallılar. Fakat ben onları yolumun üzerine çıktıkça acımadan katledecek sana ulaşacağım. Ulaştığımda üzerimde zırh bile olmadığını göreceksin ve senin o kedinle beraber 3 askeri de aynı anda parçalara bölecek kanlarıyla yıkanırken vahşi kahkahalar atacağım.
Kötülük şimdiye kadar işini gayet güzel yaptı... Sen de kendi işini yap ve değersiz varlıkları korurken kahraman gibi onurlu bir şekilde karşıma çık ve geber! Ã?ünkü karşıma çıkınca ölmekten başka seçeneğin yok. Kalbini söküp akşam yemeğinde yiyeceğim zavallı yaratık...

Kazanacağımızı gayet iyi biliyorsun bu yüzden bana 5 kasaba yetecek mi diye soruyorsun değil mi? Hayır yetmeyecek... Ordularımız ölülerinizle güçlenerek daha da ilerleyecek... ama nereye gideceklerini sen bilemeyeceksin... çünkü cehennemde zebaniler tarafından binbir işkenceye tabii tutuluyor olacaksın...
Ölümün kısa ve acısız olacak bu yüzden korkma ve bana gel... Kim olursan ol gel... Ama bedenin asla toprağa kavuşamayacak... Leşçiler ve solucanlar, sülüpler onu tüketecek ve onurluca ölüp onursuzca çürüyeceksin. Irkının hatalarını bile durduramayan sen, başından büyük işlere karışıp ölmeye geldiğinde cehennem bekçisi olarak seni bekliyor olacağım...
quote]

Ve hükümlünün devreye girişi
Hükümlü wrote:Aynı sözleri başka bir ağızdan, lanetli bir ağızdan duymuştum Ulu Barbar. Ordularıyla savunduğumuz kalemize geldi. Kara elfler, ölüler, Kara şovalyeler, dönek cüceler. Hepsi birden ve tabii ki başlarında Lord Soth! Benim sevgilimi de ordusuna katmıştı aşağlık pislik! O zamanlar hala bir şovalyeydim. Gezgin olmadan çok önce. O zamanlar hırslıydım...
Neyse sizlere hayat hikayemi anlatmayacağım...söylemek isteğim güç her zaman her şey demek değildir. Karşındaki yaptığı şeye inanıyorsa ve yürekten yapıyorsa bil ki onu yenmen imkansızdır. Ne kadar güçlü olursan ol! Ne kadar dayanıklı olursan ol! İnancı olanı durdurman imkansızdır!
Bir zamanlar masum insanların üzerine yürüyen lanetli bir şövalye savaşmıştım. Elbette ki yardım alarak. Ulu rahipler, cüce lordları, elfler ve inanmayacaksınız ama gnomelar!!! Hepimiz onu devirmeye yemin etmiştik ve hepimiz yaptığımız işe inanıyorduk! Eğer şimdi sen o masum insanların üzerine yürüyeceksen karşında beni bulacaksın uzak diyarlardan gelen barbar!
Güçlü olabilirsin; ama bu insanlara acı çektirmene ve kötülükle işbirliği yapmanın bir cezası olmalı! Bu açık bir uyarıdır! Bizden ve halkımızdan uzak dur! Huzuru aradığım şu diyarlardan çek git! Kötülük güçlerini de yanında alarak
Buradan sonra Strider ı bırakıp hükümlü ile diyalogunu vereceğim sadece Strider az sonra konuşmayı bırakacak
Raistlin wrote: Demek kalbiyle savaşanları yenmek mümkün değildir öyle mi?
O adamların kalbini söktüğümde nasıl savaşacaklar peki şovalyeliğin yüz karası! Hiç bir işi beceremediğin gibi şovalyelikten de düşmüş bir adam bana akıl mı verecek? Ben en iyi şovalyelerden savaş eğitimimi aldım ve onur ve şerefe asla hiyanet etmedim üstelik hiç bir yemin de etmedim. Oysa sen yüz karası şovalye ölmeyi hakediyorsun çünkü uğrunda korumaya yemin ettiğin şeylere hiyanet ettin.
Seni sırf bu ihanetin yüzünden öldürmeyip esir alacağım ve yıllarca işkence edip vücudundaki bütün tendonları koparttıracak kaslarını eriteceğim. Sonunda iplerden sarkan bir posa halinde kaldığında vücudunun büyülerle hayatta kalmasını sağlayıp seni o koruduğun farelere yedireceğim! Benim orduma esir düşmekten o kadar korkacaksın ki hayallerine çekeceğin işkencenin korkusu öyle düşecekki savaş alanından ağlayarak kaçacaksın zavallı "düşmüş" şovalye!

Halkın eğer bana boyun eğmezse onların kafataslarını ellerimle kıracağım ve bana sadakat göstermeleri için yalvartacağım...
Bir barbarı sinirlendirip savaşa davet etmek ne demekmiş henpiniz görecek ve "çok acı" çekeceksiniz. Bunu size dünyada varolmuş bütün Tanrılar adına söz veriyorum zavallılar...
Neyse buradan sonra hükümlü ile atışıyorsunuz o sana çocuk katili sen ona düşmüş sovalye diyorsunuz.

ve gelelim duelloya duellodan önceki hükümlünün mesajı Sana epey laf söylemiş ama ben en azından tanrına küfür göremedim. Zaten o da yanlış hatırlamıyorsam Lord Malovana inanıyordu. Ki sonunda da Karatas Lord Malovanın boyutuna gitmişti öldükten sonra.
Hükümlü wrote:SEN Mİ BANA ONURU Ã?ğRETECEKSİN PİSLİK HERİF!! Ã?OCUK KATİLİ! Neden mi ayrıldım? Bunu mu öğrenmek istiyorsun! Pekala dinle o zaman aptal hayvan.
Daha fazla acı çekmemek için buraya yerleştim! Yavuklumun hatıraların uzağa gittim! şövalye zırhımı çıkarmış, bir sürgün rolünü üstlenmiş olabilirim; ama hala o ateş içimde yanmakta! şövalyeliği benden daha iyi anlayan birini belki de bulamazsın.
Sen ki hele bana onuru öğreteceksin. Benim onursuzluğum senin en onurlu haline eş değerdedir hayvan! Takıntılı bir pislik değilim en azından! Egomu tatmin etmek için masum insanları katledip sonrada onurla ilgili dersler vermiyorum ben!
Sen ne istersen onu düşün! Benim ne olduğumu bilen bilir ve hayatımda ilk defa bir düşmanıma saygım yok!
Benim çocuk katilleriyle işim olmaz!
Ve senin cevabın bu arada ilk defa burada tanrıların ordusundan bahsediyorsun. Tarih 11 eylül
Raistlin wrote:
Hükümlü wrote:Ã?OCUK KATİLİ!
Hahahahhaaaa!
Galiba zavallı korkudan tutuşan beynin sana oyunlar oynayıp beni çocuk katili sanmanı sağlamaış zavallı "düşmüş" şovalye
Sen bir sürgün rölü üstlenmedin, sen sovalyelige ihanet ettin köpek! hayatina adına korumaya söz verdiğin şeyleri sattın! İkiyüzlü köpek günahalrının cezasını çekeceksin buna hiç şüphen olmasın... Tanrılar da seni yüzüstü bıraktı insanlık da bırakacak pislik!
İçindeki ateş yaptığın ihanetten dolayı duyduğun korku ve kalbindeki vicdan azabının sızlamasından başka bir şey değil zayıf pislik! Sen şovalyeliği değil anlamak ona sadakat duymayı bile öğrenememişsin. Hayatını adadığın öze ihanet ettin ve korumaya yemin ettiğin şeylerden "rahatın" uğruna vazgeçtin. Yüzlerce kez Tanrı'na seni affetmesi için köpek gibi ağlayıp yalvarıp yakardığını biliyorum. Geceleri ölümün seni almasını savaşın içinde parçalanıp ölmeyi dilediğini biliyorum... Ama sen ölmekten bile korkacak kadar zayıf ve aptalsın! Hayatında asla varolmayacak değerler uğruna savaşıp ölmeyi reddedersin çünkü KORKAKSIN KÃ?PEK!

Ben egomu tatmine tmek için masumalrı değil senin gibi insanlığın en iğrenç günahlarına sahip ve yolagelmez pislikleirni öldürmeye bu dünyaya yeni ve adil bir düzen getimeye yemin ettim!
Tanrılar benimle güçlerini omuzlarımda hissediyorum. Yakında ölümü sen de tadacaksın... Ya gerçek bir şovalye gibi onuruna yakışır biçimde karşıma çıkar onurluca ölürsün eğer cesaretin avrsa... ya da savaş meydanında zaten esirim olup bitmez bir acı ile cezalandırılacaksın.
Karanlığın orduları ilk kez doğruluk ve adalet adına savaşacak... ve snein gibi düşmanlara en ufak bir acıması bile olmayacak acınası pislik... Bu dünyaya değersiz geldin daha da değersiz olarak ayrılacaksın. Kimse senin cesaretinden ya da onurundan ya da kahramanlıkalrından değil şovalyeliğe olan hıyanetinden insanlığı sürüklediğin ölüm ve savaştan söz edecek...
Sana meydan okuyorum zavallı düşmüş şovalye...
Karşıma çıkıp şerefinle savaş ve bende seni öldürüp sonsuz acıdan azad edeyim. Böylece cesaretlendirmeye çalıştıkların da gerçekleri görüp gerçek düzene katılırlar ve hayatında "bir kez olsun" onalr için iyi ve güzel bir şey yapmış olursun. Ã?ık karşıma köpek!
Hükümlü sonra duelloyu kabul ediyor hemen sonraki mesajın
Raistlin wrote:
Hayatında ilk kez onurlu bir harekette bulunan Hüküm giymiş bu düşmüş şovalye kısa fakat merhametli bir duello ile ölecek ve ruhunun günahları için yalnızca Tanrılar tarafından cezalandırılacak. Nefesini şimdiye kadar hep boşa harcadın belki şimdi trajik ölümün korumak için mutlak ölüme göndereceğin insanlara bir ders verir ve gerçek düzene sadakatlerini belirtip adil bir şekilde günahsızca yaşarlar.

Daha sonra hkümlünün tanrılara küfrettiğini bir kaç defa idda edeceksin ama en azından duello başlayana kadar hiç küfretmemiş gibi gördüm ben.

Devam edelim senin tanrılara küfürle ilgili ilk iddan
Raistlin wrote:Artık onun için af olmayacak... Tanrılara bile küfreden bir kafire ikinci bir şans veremem...
Onun bu dünyada daha fazla gezinmesini değil daha fazla acı çekmesini ve Tanrılara günahları için yalvarmasını istiyorum... Yalvarmaktan dilinin koptuğu, ağlamaktan gözlerinin kanadığı gün ona ölümü ve huzuru bahşedebilirim...
Sonra Soth devreye giriyor.
Hükümlünün bedenini ona veriyorsun falan. Ama benim gördüğüm bir küfür 7. sayfa civarında da yok
Bu arada tabii bir de tapınak meselesi var. Hükümlü buraya 11 eylülde başlık açıyor. Duello teklifi sırasında .. En azından 13 eylüle kadar tanrılarla ilgili bir şey birbirinize birçok laf atsanız da...
Kısaca benim baktığım bölümlerde duello nedeni olarak hükümlünün tanrılarına küfretmesi gözükmüyor.
Gelelim diğer eleştirilere..
Masumların katledilmeyeceğini ilk olarak Raini ye söylediğini okudum bu ekim ayında oluyordu yanılmıyorsam. Henüz o şekilde bir şey okumadım ama savaşın ilk planlanış dönemine bakarsan rain of terror gibi yöntemler ilk başta düşünülen bu değilmiş gibi bir izlenim bıraktı bende..
Demran daha ortada yok.. Norcitus daha ortada yok Strider ve Exile da galiba sonra sana katılacak. Yeorda da hükümlüye ama hiçbiri ortada yok. Nodaril sana karşı çıkacak 25 eylülde o da henüz yok. Henüz sadec karanlığın güçlerinin ittifağı var. Hatta eylül ayı civarında sen de görünüşte karanlığın orduları ilerliyor diyeceksin. şimdilik ittifak sen Soth Wuroldar Baron Sengir Quel Shin. (sonunca ilerde ittifaktan çekilecek)
Kanunlarla devletlerle ilgili bölümü de göremedim. ilk bölümde daha ierde seferin bu hale gelişini de belirtmeye çalışacağım. Ama özellikle Baron Sengirin Evil aktivite lafı biraz beni ilk başta hedefin bu olmadığına inandırdı. Bu arada ufak bir hatırlatma da yapayım. İlginç ilk başta sana karşı olan hatta hükümlüden önce karşında duran Strider ilerde sana katılacak. Evet şimdi 24 eylül tarihindeyiz. (hükümlünün tarafında beliren ilk kişinin mesajından hemen önce kestim) Bir daha ki sefere kasıın 28 lerine duellonun hemen öncesine kadar gelmeyi düşünüyorum. Oldukça uzun olacak. İsmini de değişen dengeler koymayı düşünüyorum. Orada amacının değişmesi yeni müttefiklerinle ordunun değişen yapısından da bahsedeceğim. Zaten Wuroldar Baron Sengir ve Soth da (yani ilk müttefiklerin galiba o sıralarda diyarı terk etmiş olacaklar .. (kasım sonunda.)

Tabii ozanlar olarak boşlukları biz dolduruyoruz Lord Corax.. : )) Bu değişimin nasıl gerçekleşeceği konusunda kendi yorumumu katacağım. Ama umarım bir yarı tanrının öfkesini üzerime çekmem. : )
: )
HARBE GİDEN
Post Reply