tattoo bilgi...
-
dreamshadow
- Kullanıcı

benim sözüm geçici dövme istiyenlere... aileniz ve yaşantınız gibi geçerli bir sebebiniz yoksa kalıcı yaptırmanın fiyatından başka hiçbir sakıncası olmadığını düşünüyorum. Bir dakikalığına dinleri falan kaldırın ortadan diyelim ki bir meslek sahibisiniz ve bu mesleğin icabı sağınızda solunuzda bişeylerin gözükmemesi gerekiyor bu da bi etken. Ve şuda var insanlar ne düşünür diyenlere. Türkiye geneli demeyelim ama % 50 den fazla olduğunu biliyoruz buda yeter fazlasıyla tutucu gibi görünüyorlar. Bu yüzden etrafta büyük bir ejderhayı sırtında taşıyan yada koluna kocaman bir dövme yaptıran adamlar yada bayanlar pekte hoş görünmüyorlar gibi.
Ama şu da var ben yaptırmak istiyorum ama şeklin geçicisini bi deneyim ondan sonra gerçeğini yaptırırım... yaptırma kardeşim bu sadece senin egon ve sen ileride bunun sonucunda yaptırdığın dövme yüzünden %70 oranında sorun yaşama şansın var. Aynı şeyi dövmeci olmama rağmen bende yaşıyorum. Aslında dövmelerim güzel ama acele ve kararsızlık yüzünden kendi vicudunuzu güzelleştiriyim derken lütfen bozmayın. Bu olayın geri dönüşünün tıbbi bir tek yöntemi var o da lazer tedavisi ve estetik söz konusu olmadığında bu işlemin sonucunda vicutta yaraya benzer bir şekil alıyor dövme yaptırıp lazerle sildirdiğiniz bölge. O yüzden iyice tahlilini yapıp şeklin ne kadar önemli olduğuna dikkat etmenizi ısrarla isterim. Bu sadece benim yorumumdu ilginize teşekkürler.
Birde fiyat konusu var bu işte.
İşte bu konu biraz karışık. Bir dövmenin fiyatı o dövmenin kalitesidir. Eğer bir dövme 15x15 cm ebadındaysa ve değeri ortalama usta birinin ağzından cıkıcaksa bu dövmenin fiyatında +- % 20 fark olabilir. Bu da yaklaşık 120 euro'ya mal olur. Ama bilinçli bir el bu dövmeyi ne kadar iyi işleyeceğini gerçekten biliyorsa bu % 20'lik oran bir anda % 50'ye yansıyabilir. Bu da dövmenin işçiliğinin ne kadar iyi olduğunu kanıtlamaktadır. Sonuçta bunu yapan kişi bir sanat icra ediyor ve hayatını bundan kazanıyor. Bu fiyatlar size yüksek gelebilir ama bir konu daha var ki o çok ehemmiyetli dışarıda ucuza yaptırdığınız dövmeler ileride değil dövmenin bitiminden birkaç gün sonra kendini gösteriyor. Çok ciddi diğilse sadece görüntü bözukluğu yaratıyor ama ciddiyse cilt kanserine kadar gidebiliyor. Dışarıda yaptırdığı dövme yüzünden sedef hastası olan arkadaşlarım var ve kalkıp 50 milyon TL'sına yaptırdığı dövmenin bedelini yaklaşık 15 milyar TL gibi büyük oldu.o yüzden sterilliğinden emin olmadığınız yerlerde geçici dövme bile yaptırmamanızı öneririm.
Saygılarımla...
Ama şu da var ben yaptırmak istiyorum ama şeklin geçicisini bi deneyim ondan sonra gerçeğini yaptırırım... yaptırma kardeşim bu sadece senin egon ve sen ileride bunun sonucunda yaptırdığın dövme yüzünden %70 oranında sorun yaşama şansın var. Aynı şeyi dövmeci olmama rağmen bende yaşıyorum. Aslında dövmelerim güzel ama acele ve kararsızlık yüzünden kendi vicudunuzu güzelleştiriyim derken lütfen bozmayın. Bu olayın geri dönüşünün tıbbi bir tek yöntemi var o da lazer tedavisi ve estetik söz konusu olmadığında bu işlemin sonucunda vicutta yaraya benzer bir şekil alıyor dövme yaptırıp lazerle sildirdiğiniz bölge. O yüzden iyice tahlilini yapıp şeklin ne kadar önemli olduğuna dikkat etmenizi ısrarla isterim. Bu sadece benim yorumumdu ilginize teşekkürler.
Birde fiyat konusu var bu işte.
İşte bu konu biraz karışık. Bir dövmenin fiyatı o dövmenin kalitesidir. Eğer bir dövme 15x15 cm ebadındaysa ve değeri ortalama usta birinin ağzından cıkıcaksa bu dövmenin fiyatında +- % 20 fark olabilir. Bu da yaklaşık 120 euro'ya mal olur. Ama bilinçli bir el bu dövmeyi ne kadar iyi işleyeceğini gerçekten biliyorsa bu % 20'lik oran bir anda % 50'ye yansıyabilir. Bu da dövmenin işçiliğinin ne kadar iyi olduğunu kanıtlamaktadır. Sonuçta bunu yapan kişi bir sanat icra ediyor ve hayatını bundan kazanıyor. Bu fiyatlar size yüksek gelebilir ama bir konu daha var ki o çok ehemmiyetli dışarıda ucuza yaptırdığınız dövmeler ileride değil dövmenin bitiminden birkaç gün sonra kendini gösteriyor. Çok ciddi diğilse sadece görüntü bözukluğu yaratıyor ama ciddiyse cilt kanserine kadar gidebiliyor. Dışarıda yaptırdığı dövme yüzünden sedef hastası olan arkadaşlarım var ve kalkıp 50 milyon TL'sına yaptırdığı dövmenin bedelini yaklaşık 15 milyar TL gibi büyük oldu.o yüzden sterilliğinden emin olmadığınız yerlerde geçici dövme bile yaptırmamanızı öneririm.
Saygılarımla...
...........................S.D.W...........................
yukarıda bir arkadaş sormuş askerde sorun oluyor mu diye şöyle söyleyeyim geçen sene askeri okul sınavlarında kolumdaki dandik dövme artığı yüzünden kaldım (rotring ile yapılmıştı şimdi aklım olsa yaptırmazdım) lazerle sildirmeyi düşünüyorum ama estetik lazım diyorsunuz bu rotringle yapılan döğmeyi silmenin başka bir yolu yokmu ? en azından lazer + estetik ücretini ve tedavi süresini yazabilirmisiniz kolumdaki dövme dikenli tel ve tam şerit değil yanlızca ön taraftan görünüyor sanırım 3 cm*10 cm gibi bir alan
herkes yalnız ölür by donnie darko...
http://turkishengineering.blogspot.com/
http://turkishengineering.blogspot.com/
-
dreamshadow
- Kullanıcı

başka bi yolu yok sanırım ama ilkel yöntemlerle çıkardıklarını söölüyolar tabikide inanmıyorum
lazer tedavisinin yaklaşık maliyetinin 2000 - 2500 dolar arası değişiyor sanırım bunun üzerine bide estetik masrafını koyman gerekiyor. bide şey duydum bu işlemi ege üni de 300 euroya yapanlar varmış ama ne kadar doğru bilemicem.
lazer tedavisinin yaklaşık maliyetinin 2000 - 2500 dolar arası değişiyor sanırım bunun üzerine bide estetik masrafını koyman gerekiyor. bide şey duydum bu işlemi ege üni de 300 euroya yapanlar varmış ama ne kadar doğru bilemicem.
-
dreamshadow
- Kullanıcı

Eğer izmirdeysen sana makina alabiliceğin bikaç yer tavsiye edebilirim.
benim kullandığım makina 10 warp'lık wildcat marka bi makina istersen wildcat'in sitesinden fiyatları araştırabilirsin be geçen yıl 250 euroya aldım bi makina fakat sadece makinayla bitmiyor yani boyalar falan diğilde bu makinanın potalığı, potası, barı, iğnesi, uçları, klipkordu var bunlarda extra masraf sadece makinayla bitmiyo yani. pedalda var bide aküsü
gölgelendirme olayı zor güründüğü kadar basitmiş ben daha yeni farkına vardım biraz daha seyrek vuruşlar ve makinayı tuttuğun diklikle bile alakalı olmasına rağmen bir kağıt üzerinde kara kalemle çalışma yaparak yenebilirsin. mesela kalemi kağıda çok fazla değdirmeden aşağıya doğru paralel çizgiler yaratmaya çalış yani biraz puslu bir çizgi elde etmeye çalışmalısın. hatta noktalardan çizgiye giden bi karalama olması senin yararına. Bizim tabirle sıyırtma. bilmem anlatabildimmi. zaten deridede bundan farklı bişi yapmıyosun sadece olayda boya ve makina açısı fark ediyo e tabi bikaç tane kobayın olmasıda şart kimse yanlış anlamasın ilk başlarken gölge atmaya bi tribalin içini doldurmadan önce dolucak bölgede denemeler yapman senin yararına olur zaten bu dövme yaptığın kişiyi kullanmakta değildir çalıştığın yer doldurulacaktır.
benim kullandığım makina 10 warp'lık wildcat marka bi makina istersen wildcat'in sitesinden fiyatları araştırabilirsin be geçen yıl 250 euroya aldım bi makina fakat sadece makinayla bitmiyor yani boyalar falan diğilde bu makinanın potalığı, potası, barı, iğnesi, uçları, klipkordu var bunlarda extra masraf sadece makinayla bitmiyo yani. pedalda var bide aküsü
gölgelendirme olayı zor güründüğü kadar basitmiş ben daha yeni farkına vardım biraz daha seyrek vuruşlar ve makinayı tuttuğun diklikle bile alakalı olmasına rağmen bir kağıt üzerinde kara kalemle çalışma yaparak yenebilirsin. mesela kalemi kağıda çok fazla değdirmeden aşağıya doğru paralel çizgiler yaratmaya çalış yani biraz puslu bir çizgi elde etmeye çalışmalısın. hatta noktalardan çizgiye giden bi karalama olması senin yararına. Bizim tabirle sıyırtma. bilmem anlatabildimmi. zaten deridede bundan farklı bişi yapmıyosun sadece olayda boya ve makina açısı fark ediyo e tabi bikaç tane kobayın olmasıda şart kimse yanlış anlamasın ilk başlarken gölge atmaya bi tribalin içini doldurmadan önce dolucak bölgede denemeler yapman senin yararına olur zaten bu dövme yaptığın kişiyi kullanmakta değildir çalıştığın yer doldurulacaktır.
-
dreamshadow
- Kullanıcı

karşıyakada köprüaltı diye bir dövmeci var çarşı içinde akbank sokağında gerekli bilgiyi ordan alabilirsin makinayla ilgili bide alsancakta yerleri var muhtemelen oraya gönderir seni. orda makinalar sanırım 300 - 350 euro falan ama dediğim gibi rakam artabilir bununda nedeni teferruatın olması. eğer gidersen beni arif gönderdi dersin aydından sana daha bi yardımcı olucaklarını söyleyebilirim bu arada alsancaktaki yer amerikan pasajında hasan ustanın arkasında kalıyo kıbrıs şehitlerinde...
ya şimdi öle konuştunuz içime dert oldu bn 2 hafta önce yaptırdım ingilterede dövmemi öğrenci durumu için gittiğim için yer hakkında bir biligm yok öle gördük girdik yaptırdık gibi bişi.....öle rotring mürekkebi falan olup olmadığını nasıl anlayabilirm?ayaküstü kazıklanmak istemem de 
There'll be war, there'll be peace.
<br>But everything one day will cease.
<br>All the iron turned to rust;
<br>All the proud men turned to dust.
<br>But everything one day will cease.
<br>All the iron turned to rust;
<br>All the proud men turned to dust.
- C_Deschain
- Kullanıcı

bence yeteneğiniz varsa kendi dövmenizi kendiniz çizip yapabilirsiniz. hint kınasıyla gayet basit ve kolay oluyo bu iş.ben yeni yapmaya başladım ve hoşumada gitti.dövmenin silinmesini de istediğiniz gibi ayarlıyabilirsiniz.benim dövmeler genelde 3 hafta flm gidio sonra silinmeye başlıo zaten çok canınız sıkılırsada bi hamama gidip kese attırın tertemizsiniz. bu arada bazı arkdaşlar askerlikte dövme ve dayak olayından bahsetmiş. askerlikte görünen yerde dövme hoş karşılanmıyo ters birine denk gelirse temiz bir sopa yersin ama onun dışında da dövme pek kabul edilen bi durum deil.
<div>Tári Nénharma....</div><br>
-
Aredheliquas
- Kullanıcı

Ahahaha bu konuda ciddi olamazsın değil mi? Yoksa ciddi misin??
Dövmenin olduğu yerde abdest olmaz demişsin. Yanılıyorsun. Bir kere abdestinin geçerli olması için vücudunun her yerine suyun temas etmesi gerekiyor. Mantıklı düşün eğer dövmenin olduğu yer hava ve su geçirmezse o bölge çürür. Bu kadar cahil olmayın arkadaşlar..Bende 3 tane gerçek dövme var ve dövmelerin olduğu yerler nedense daha çürümedi, neden çünkü hava ve su geçiriyor!!!
Dövmenin olduğu yerde abdest olmaz demişsin. Yanılıyorsun. Bir kere abdestinin geçerli olması için vücudunun her yerine suyun temas etmesi gerekiyor. Mantıklı düşün eğer dövmenin olduğu yer hava ve su geçirmezse o bölge çürür. Bu kadar cahil olmayın arkadaşlar..Bende 3 tane gerçek dövme var ve dövmelerin olduğu yerler nedense daha çürümedi, neden çünkü hava ve su geçiriyor!!!
Do you know the terror of he falls asleep? To the very tors he is terrified. Because the ground gives way under him, And the dream begins...
- C_Deschain
- Kullanıcı

Ya dövme ve abdest olayını ben çözemedim ama bana göre dövme yaptırınca abdest alamıyosun gibi bi durum yok.Yani bana göre...
Mantıken dövmeyi vücuttaki kalıcı bir iz olarakda düşünebilirsin o zaman doğuştan vücudunda lekeli olan insanlar ömür boyu abdest alamıyacak mı sorarım size??
Bence her şey insanın kafasında bitiyo.
Ama ben genede kalıcı dövme yaptırmama taraftırıyım en iyisi hint kınası..
Mantıken dövmeyi vücuttaki kalıcı bir iz olarakda düşünebilirsin o zaman doğuştan vücudunda lekeli olan insanlar ömür boyu abdest alamıyacak mı sorarım size??
Bence her şey insanın kafasında bitiyo.
Ama ben genede kalıcı dövme yaptırmama taraftırıyım en iyisi hint kınası..
<div>Tári Nénharma....</div><br>