drizzt mi raistlin mi?

Genel olarak Fantastik Edebiyatla ilgili tartışmalar için…
Grunlore_Warhammer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Grunlore_Warhammer »

ya offf ya bıktım bu tartısmadan ama solemeden edemıcem ya nıe abartı oluomus kardesım drızzt ya raıstlın gıdıo tanrı oluo dıer tanrıları falan olduruo adam nerdeyse dunyayı yok edıo abartı olmuo drızzt 1000 tane ork kesıo ABARTI ABARTI nedir bu ya :!:
LourdesTr
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by LourdesTr »

green_eye_of_devil wrote:Bende Drizzt in bütün kiyaplarını okumadım ama sonuç olarak okuyan bir çok arkım var ve onlardan duyduğum kadarı ile konuşuyorum Drizzt ciddi bir abartıdır Drizzt_chosen den duydğum kadrı ile drizzt bir ki
tabında yanında bir kaç arkadşı ile 1000 kadar ork kesmiş bu nedir arkadaşlar allah aşkına mantığa ilme bilime aykırı yaa 1000 ork abi ne demek.şimdi Raist büyüsü ile yener dicem ban drowların büyü dayanıklılığı var diceniz bunu diyecek ardaşlar şimdiden söylüyorum Raistin büyü gücünü normal bir büyücü ile kıyaslama hatasına düşmeyin.Cünkü o normal değil ve yapaçagı büyülerde normal olmaz Ã?Rn Öl emri ile yaptığı büyü yeter drizzt için.
1000 ork nedir? Yaklaşık 15 tane tanrıyla karşılaştırıldığında?

Öl emrini raistlin uyguladı tamam. Ama o büyü 100+ hpye sahip Drizzt'e en ufak zarar vermez. Ha Raist belki yener, ama konumuz bu değil.
green_eye_of_devil
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by green_eye_of_devil »

Sölediğim gibi 1000 ork olayını drizzt_chosen den duydum tanrların birini yendiğini biliyorum adını hartırlayamicam.Ve doğru raist öl emrini başlarda vermio ama sonradan verebilo diye biliyorum bu konu hakkında fazla bilgim yok.Ama yinede drizzt ciddi bir abartıdır bence.
hayatın daima görmediğimiz bir yanı vardır. ve hep o yanı görmek isterken asıl kısmını kaçırırız...
Norticus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Norticus »

arkadaşlar yine bilip bilmeden konuşuluyor
drizzt bin orku tek başına kesmedi ki!!

tam olarak bilmiyorum ben de ama bir şekilde elit drow birliklerinden oluşturduğu (tahminimce Ellistrae drowu olabilirler, o kitaba daha çok var ne olur o zamana kadar belli olmaz) büyük çaplı bir birlikle kesmiştir ve bu hiç de abartı bir olay değildir
In our life, there is if
In our belief, there is lie
In our business, there is sin
In our bodies, there is die...
Grunlore_Warhammer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Grunlore_Warhammer »

ya de gedin ya allah askına DE GEDİN ne abartısı ya anlamıyorumm yeter bea. nolmus yanı 1000 orc kesti dıe yeter ya nıe herkes bole dıo anlamıom ya raıstlın yapınca oooooo carızma adam ya manyak adam beaaa. ama ıs drızzt'e gelınce yok ABARTI abi gidin ısınıze ya... ya keske bıraz drizzt gıbı olabılsemde kıbırımden yoksun olsam ama drızzt'ın cok hayranı oldugum ıcın kaldıramıom yeter... ya abı hala soluom bence drızzt cekılemıo abı baska acıklama bulamıom yaa
Fallen
Seçilmiş Savaşçı

Post by Fallen »

Evet bu yoğun tepkilerden Drizzt'in ne kadar çok hayran edinmiş olduğu anlaşılıyor..
şimdi kendi fikirlerimi açıklayayım...
Drizzt'in pek çok kitabını okudum, öyleki başlarda bir Drizzt fanıydım, karakteri kesinlikle orjinal bir karakterdi ve yazar iç dünyasını çok iyi yansıtırdı kitaplarda, kendine özgü bir felsefesi vardı kara elfin.. ama sonra ne oldu, karakterli Drizzt'in yerini savaş ustası Drizzt aldı, kılıç kopter yapan, taklalar atan, hoplayıp zıplayan bu sıradada ortalığı kılıçtan geçiren bir elf kaldı geriye o güzel kişilikten eser kalmadı.. evet biliyorum D&D 3rd. edition kurallarına bakarsak Drizzt bu hareketleri yapabilir gerekirse bin orkuda keser ve biliyorum bu Drizzt'in değil sistemin hatasıdır, ama yazılan kitaptada bu hatanın mevcut olmasımı gerek? daha gerçeğe yakın olmasını beklerdim ben şahsen.
Gelelim Raistlin'e...
Raistlin'i daha gerçekçi buluyorum çünkü Raistlin'in çömezliğini ve ezik olduğu zamanlarıda biliyorum ben, k,mse Drizzt'in karakterinin neden iyi olduğunu bana söyleyemez ama ben Raistlin'in neden kötü olduğunu biliyorum, gelişirken hangi basamakları aştığınıda biliyorum, tanrı olabilmek için neler yaptğını ve daha sonraki kitaplardada o beğendiğim kişiliğini hiç kaybetmemesi, evet Raistlinin kişiliğini her kitapta yoğun olarak hissedebiliyorum, ama Drizzt o artık sadece bir savaş ustası...
Sahi nasıldır yüzü dostunun.. senin yüzündür o pürüzlü ve kusurlu bir aynada...
winterwolf
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by winterwolf »

Grunlore_Warhammer wrote:ya de gedin ya allah askına DE GEDİN ne abartısı ya anlamıyorumm yeter bea. nolmus yanı 1000 orc kesti dıe yeter ya nıe herkes bole dıo anlamıom ya raıstlın yapınca oooooo carızma adam ya manyak adam beaaa. ama ıs drızzt'e gelınce yok ABARTI abi gidin ısınıze ya... ya keske bıraz drizzt gıbı olabılsemde kıbırımden yoksun olsam ama drızzt'ın cok hayranı oldugum ıcın kaldıramıom yeter... ya abı hala soluom bence drızzt cekılemıo abı baska acıklama bulamıom yaa
Ya girmeyeyim şu konuya dedim ama en azından bir yerde fikrimi belirtmeden edemeyeceğim Drizzt konusunda.

Beyler Drizzt bence de abartıdır. Ancak bunun 30 orku tek başına alması veya o kadar adamı haklamsı değildir. Bunlar daha öncede açıklandığı gibi, FR'de o kadar da abartılacak olaylar değil (Yani bir büyücü ateşi denilen şeyin nelere kadir olduğunu Elminster'ı okuanlar bilir :D).

Onu abartı yapan olayların kitaplar içinde işlenişidir. Drizzt her türlü dövüşte, hep ucu ucuna kurtulur. Kılıçlar hep Drizzt'e son anda ıskalar, tam kaybetmek üzere oldukları savaşlarda sıradışı olaylar hep en doğru zamanda gerçekleşir. İçinde bulundukları macerayı başarıyla sonuçlandırabilmelerini sağlayacak eşyalar hep doğru yerlerde bulunur. Yani Drizzt çok iyi bir savaşçı. Ama kitaplar çıktıkça, dövüşteki maharetlerinden ziyade Salvator'un kıyaklarıyla hayatta kalmaya başladı.
�nen i-Estel Edain, ú-chebin estel anim
"I gave Hope to the Dúnedain, I have kept no hope for myself"
Eldarin

Post by Eldarin »

drizzt i sevmememin tek sebebi RA Salvatore dur.onu da ekstradan belirteyim.kim ne düşünür bilmiyorum ama o adam yazmayı bilmiyo bana göre.önüne sunulan textleri uygulamaya çalışıyo sadece.
chosen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by chosen »

green_eye_of_devil wrote:Sölediğim gibi 1000 ork olayını drizzt_chosen den duydum.
abi yanlışın var sanırım, ben o kitabı okumadım sadece birinin gösterdii linki gördüm,belki möbbeti geçmiştir ondan aklında kalmıştır, daha türkçeye çevrilmeyen kitapların hiçbirini okumadım dierlerini sadece3-4 defa okudum :twisted:
Ozan gülüyordu olanlara. Kahkahası karanlığı deliyordu. Durdu bir an sonra yine kahkahası duyuldu. Bu seferki olacak olanlara atıftı...
legacy_user_8335

Post by legacy_user_8335 »

bende raistlin diyorum.gücü bu derece büyük bir hırsla arayan_ve bir o kadarda sert bir şamar yiyen_ başka birini tanımıyorum.
Anchorite
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Anchorite »

Salvatore çok daha iyi bir yazar bence... O yüzden Drizzt daha iyi tanıtılmış ve ayrıntılı bir karakter.

Ama bence erkek dediğin yaptıklarından emin olmalı ve çelişkilere çok sık düşmememli.. :-P

Bu yüzden Raistlin karakterini daha iyi anlıyorum... Keşke Salvatore bir iki şey yazsa Raistlin üzerine de okusak.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny into your
(='.'=) signature to help him gain world domination.
(")_(")
Eldarin

Post by Eldarin »

aman aman mümkünse o adam benim ömrüm süresince hiçbirşey yazmasın.
parası neyse verelim :) .
ismini duydukça sinirlerim tepeye kalkıyo.
chosen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by chosen »

Eldarin wrote:aman aman mümkünse o adam benim ömrüm süresince hiçbirşey yazmasın.
parası neyse verelim :) .
ismini duydukça sinirlerim tepeye kalkıyo.
daha güzel tavsie yapayım ben, o yazsın sen para verip okuma istemiosan, nasıl??

tepki ve saygılarımla...
Ozan gülüyordu olanlara. Kahkahası karanlığı deliyordu. Durdu bir an sonra yine kahkahası duyuldu. Bu seferki olacak olanlara atıftı...
VeLKYN_CHaTH
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by VeLKYN_CHaTH »

ya abi naptınız ya nerden nereye bbiz raistlinle drizztti değil onların yazarlarını anlatıyoduk siz tutturmuşsunuz illede raistlin illede drizzt.Abi bide drizzte abartı diyonuz.adamlar gidipde bi normal sade bir çiftçiyi mi yazcaklar.
Blasted
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Blasted »

Abi Drizzt'in dünyası kişiliği ayrı Raistlin'inkilerde İkisini karşılaştırmak doğru olmaz. Thlyrotel'un dediklerine katılıyorum çok iyi anlatmış.. Drizzt kitaplarında kahraman 1 tane Drizzt'in üstüne yoğunlaşılmış o yüzden abartı olabilir. Ama DL de bir sürü kahraman var ve Raistlin İkizler Üçlemesi ve Raistlin Tarihçelerinde ön planda anlatılmış. Ben Raist. derim çünkü Raistlinin kişiliğini daha çok seviyorum siz başka hangi karakterde öyle bir hırs gördünüz?
"For Blood And Honor"
Locked