Ellenium'a ilginin azlıının sebebi??
şöyle söyliim eleniuma ilginin azlığının tek nedeni arkasından gelen Tamuli serisinin kötü olmasıdır. Bence sevgili yazarım Eddings onu daha güzel yapabilirdi. Bence karısının yönetici tavırlarından kurtulabilse daha güzel yazacaktır...
SAYGILARIMLA..!
SAYGILARIMLA..!
Hayatın anlamsız oyunlarında anlamlı bir kapı açmak için sadece gözlerini kapat ve... hisset...
Hisset yaşamak için olan savaşını, böylece elde edersin o sonsuz anlamı...
öle diyosun da Drizzt'inde ilk serileri hariç dier serilerinde çok büyük düşmeler oldu kalitede nerdeyse herkese göre, o popularitesini korudu sanırım...
ayrıca karısının otoriter tavrından kastın ne anlayamadım orayı ben??
merak ve saygılarımla...
merak ve saygılarımla...
Ozan gülüyordu olanlara. Kahkahası karanlığı deliyordu. Durdu bir an sonra yine kahkahası duyuldu. Bu seferki olacak olanlara atıftı...
İlk okuduğumda Tamuli serisini, bu yazar kendini aşmış demiştim.Gerek konusuyla,gerek dünyasıyla,gerek senaryosuyla,gerek karakterleriyle(özellikle sparhawk'la
) mükemmeldi.Ama bu özgünlük elenium'da korunamadı bence. Ã?ünkü eleniumla tamulinin konusu birebir benzeşiyor.''Hadi bakalım tekrar büyük,kötü tanrıyı yenelim..'' Ama bana sorsan ''tekrar bu serileri okumaz mısın diye''; nereye koydum bu kitapları ben????.......... 
-
winterwolf
- Kullanıcı

Sağolsun babam ve evimizi taşıyan "şahsiyetler", taşınırken Belgaraid ve Orta-Dünya haritalarını atlasın yırtık bir sayfası sanıp ortadan ikiye ayırmak suretiyle imha ettiler.drizzt_chosen wrote:valla 3yada 4yada 5. kitapta haritasını verio zati büyük boyutta kitabın yanında , nie netten arıon ki anlamadım???
merak ve saygılarımla...
İnternet üzerinden aramamın sebebi başka. Eğer becerebilirsem, internet üzerinden Belgaraid'in dünyasında geçen bir oyun oynatmak istenciyimde...
Ab, ya yanlış yazdın ya da serileri tersten okumuşunyeyilmaz wrote:İlk okuduğumda Tamuli serisini, bu yazar kendini aşmış demiştim.Gerek konusuyla,gerek dünyasıyla,gerek senaryosuyla,gerek karakterleriyle(özellikle sparhawk'la ) mükemmeldi.Ama bu özgünlük elenium'da korunamadı bence.
�nen i-Estel Edain, ú-chebin estel anim
"I gave Hope to the Dúnedain, I have kept no hope for myself"
"I gave Hope to the Dúnedain, I have kept no hope for myself"
Ya karısı öle yazma böle yaz gilerinden eleştirilerde bulunuyor ve yazarın özellikle beyendiği bölümleri değiştiriyor. Fark ettiyseniz her kitabında kadınların bariz bir üstünlüğü vardrizzt_chosen wrote:öle diyosun da Drizzt'inde ilk serileri hariç dier serilerinde çok büyük düşmeler oldu kalitede nerdeyse herkese göre, o popularitesini korudu sanırım...
merak ve saygılarımla...
Hayatın anlamsız oyunlarında anlamlı bir kapı açmak için sadece gözlerini kapat ve... hisset...
-
Quest_For_Tanelorn
- Kullanıcı

david eddingsi çok severim.yemek sırasında olan dialog şuydu:
Ulath yemek sırası kimde diye olan kişiye sıranın onda olduğunu söylüyordu.gülmekten ölmüştüm.kurik ölünce çok üzülmüştüm.
david eddingsin bir başka kitabı da Althalus'un Dönüşümü. fena kitap değil ama bence david eddings in pek tutulmamasının en büyük nedeni karakterlerin birbirine benzemesi.karakterlerini değiştirmiyor.bütün kitaplarını okuyun dediklerimi daha iyi anlayacaksınız.bir çizgi tutturmuş ondan sapmamakta inat ediyor.
Ulath yemek sırası kimde diye olan kişiye sıranın onda olduğunu söylüyordu.gülmekten ölmüştüm.kurik ölünce çok üzülmüştüm.
david eddingsin bir başka kitabı da Althalus'un Dönüşümü. fena kitap değil ama bence david eddings in pek tutulmamasının en büyük nedeni karakterlerin birbirine benzemesi.karakterlerini değiştirmiyor.bütün kitaplarını okuyun dediklerimi daha iyi anlayacaksınız.bir çizgi tutturmuş ondan sapmamakta inat ediyor.
Far far beyond the island
We dwelt in shades of twilight
Through dread and weary days
Through grief and endless pain!
We dwelt in shades of twilight
Through dread and weary days
Through grief and endless pain!
Yaw geçenlerde bi kardeşimiz eddingsle ilgili bi site hazırlamaya calışıodu.Yardım ediim dedim cevap bile vermedi(belkide olayın zamanı da gecmiş olabilir)
DL&FR olaylarından pek anlamam ama reklamının yapılmaması olabilir.Belkide tutuculuktandır.Fantaziyle az ilgilenenler tutturmuş Lotr Lotr gidiyo(Lotr kötü demiorum).Tam olarak ilgilenenlerde ya es geçio yada bu sizin dediğiniz DL&FR olayına takmış durumdalar.Bi kitap hakkında geyik yapmak için illa setting vs. gerekmez bence.Mutlu azınlıkta değişik duygular yaratmıştır(benim gibi) ama söze dökemiolardır,...uzar gider yani.Hem eddings in daha ii eserleri varken(Belgariad&Malloreon) niye uğraşsınlarki.
Sözleriniz tükendiğinde hemen elveda demeyin
Fikirleriniz yalnışsa hemen boşvermeyin
Umutsuzsanız hemen çözülmeyin...
Ã?ünkü:
Laf lafı
Fikir fikiri
Cesaret umudu geri getirir.(Yeni uydurdum:P nası olmuş?)
DL&FR olaylarından pek anlamam ama reklamının yapılmaması olabilir.Belkide tutuculuktandır.Fantaziyle az ilgilenenler tutturmuş Lotr Lotr gidiyo(Lotr kötü demiorum).Tam olarak ilgilenenlerde ya es geçio yada bu sizin dediğiniz DL&FR olayına takmış durumdalar.Bi kitap hakkında geyik yapmak için illa setting vs. gerekmez bence.Mutlu azınlıkta değişik duygular yaratmıştır(benim gibi) ama söze dökemiolardır,...uzar gider yani.Hem eddings in daha ii eserleri varken(Belgariad&Malloreon) niye uğraşsınlarki.
Sözleriniz tükendiğinde hemen elveda demeyin
Fikirleriniz yalnışsa hemen boşvermeyin
Umutsuzsanız hemen çözülmeyin...
Ã?ünkü:
Laf lafı
Fikir fikiri
Cesaret umudu geri getirir.(Yeni uydurdum:P nası olmuş?)
arkadaşlar hepiniz bayılmışsınız kitaba gördüğüm kadarıyla.ben de ilk okuduğumda sevmiştim elenium u ama üzerinde düşününce anlatımda boşluklar var gibi geldi.bir de sürekli bütün dünyayı ilgilendiren bir olay oluyor hiç bir olayın olayın gelişimi yok , herkes tek başına dünyanın kaderiyle oynuyor.kahramanız biz kahramanlık yaparız herşeyi yaparız havasında karakterler.bir anda herşey oluyor ve bitiyor yani kitaba göre sparhawk türkiyeye gelse 1 ayda ütopya olacak burası da.tabi çok sevdiğim yanları da vardı şövalyelerin kendi aralarındaki geyikleri mesela.kitabın esprileri de çok iyiydi , yani ayrıntılar ve karakterler güzeldi ama işte arada 'dünya oluşturmak' kaynamış.mesela fr de yada dl bir hikayeyi okurken başka yerlerde binlerce macera yaşandığını bilirsiniz.dünya tek bir karakterin etrafında dönmüyordur.ama eosia da her iş bir avuç insana bakıyor maaşallah.neyse fazla uzattım sanırım
tamuli yi okuyamadım , o 3 kitaba 60 milyon bayılmak gelmedi içimden.tabi olsaydı bayılırdım o ayrı.neyse sustum ben 
belgariad ve malloreon serisiyle başlamıştım ve kitaplar çok hoşuma gitmişti, karakterleri falan çok beğenmiştim. mesela kheldar çok iyi kurgulanmış bir karakterdi
sonra Althalusun dönüşümünü okudumki bence biraz zayıf kalmış
sonra elenium bitti ve şimdi tamuli'nin son kitabındayım. Fark ettimki karakterlerinde daha doğrusu kadın karakterlerinde karısının bariz etkisi var. her kitapta kadın karakterde yani kahramanın sevgilisi olan karakterde hep aynı özellik var. hitabet yeteneği, kızdığı zaman çınlayan sesi, baskınlık
yeter be kardeşim
bel-mal: Ce'nedra (heralde ismi buydu belgarion'un karısı) bir konuşmaya başlıyor orduları arkasından sürüklüyor. bağırmaya başlayınca herkes ondan korkuyor.
elen-tam: ehlana aynı özellikler onda da var. oda tek konuşmayal dolmant'ı patrik seçtiriyor. buda bağırmaya başlayınca herkeste aynı tepki
althalus: althalus'la sonradan evlenen bir tanrı vardı. gerçi tanrı olmasından dolayı baskın olması normal ama ordada sürekli şu geçiyordu "... seni fena haşlayacak, buolurken orda olmak istemem"
bu olay artık beni baydı. eminim eddings in karısı kısa boylu, yeşil gözlü ve cırlak bir insan. çünkü yazar kitaplarını karısıyla birlikte yazıyor ve kitaplarından bende kalan kanı bu.
ama sonuç olarak ben althalus dışında hepsinin okunması gerektiğini ayrıca bel-mal serilerininde çok iyi olduğunu düşünüyorum.
elen-tamuli serisi niye çok tutmadı bilmiyorum. ben bel-mal dan sonra hemen bikaç eddings daha almalıyım dedim (gerçi althalus biraz yanlış seciç olabilir) ve geri kalan kitaplarınıda aldım. elenium'u bitiren biri bence kesinlike merak edip tamuli'yi alır. pişman olumu olmazmı onu bilemem ama fena olmamasına rağmen ben aradığım tadı hala alamadım inşallah sonunda almışolurum.
sonra Althalusun dönüşümünü okudumki bence biraz zayıf kalmış
sonra elenium bitti ve şimdi tamuli'nin son kitabındayım. Fark ettimki karakterlerinde daha doğrusu kadın karakterlerinde karısının bariz etkisi var. her kitapta kadın karakterde yani kahramanın sevgilisi olan karakterde hep aynı özellik var. hitabet yeteneği, kızdığı zaman çınlayan sesi, baskınlık
yeter be kardeşim
bel-mal: Ce'nedra (heralde ismi buydu belgarion'un karısı) bir konuşmaya başlıyor orduları arkasından sürüklüyor. bağırmaya başlayınca herkes ondan korkuyor.
elen-tam: ehlana aynı özellikler onda da var. oda tek konuşmayal dolmant'ı patrik seçtiriyor. buda bağırmaya başlayınca herkeste aynı tepki
althalus: althalus'la sonradan evlenen bir tanrı vardı. gerçi tanrı olmasından dolayı baskın olması normal ama ordada sürekli şu geçiyordu "... seni fena haşlayacak, buolurken orda olmak istemem"
bu olay artık beni baydı. eminim eddings in karısı kısa boylu, yeşil gözlü ve cırlak bir insan. çünkü yazar kitaplarını karısıyla birlikte yazıyor ve kitaplarından bende kalan kanı bu.
ama sonuç olarak ben althalus dışında hepsinin okunması gerektiğini ayrıca bel-mal serilerininde çok iyi olduğunu düşünüyorum.
elen-tamuli serisi niye çok tutmadı bilmiyorum. ben bel-mal dan sonra hemen bikaç eddings daha almalıyım dedim (gerçi althalus biraz yanlış seciç olabilir) ve geri kalan kitaplarınıda aldım. elenium'u bitiren biri bence kesinlike merak edip tamuli'yi alır. pişman olumu olmazmı onu bilemem ama fena olmamasına rağmen ben aradığım tadı hala alamadım inşallah sonunda almışolurum.
valla bu dediklerini ejderha mızrağı serisine falan söyle bence yanlış yere yazmışsın,Kali wrote:arkadaşlar hepiniz bayılmışsınız kitaba gördüğüm kadarıyla.ben de ilk okuduğumda sevmiştim elenium u ama üzerinde düşününce anlatımda boşluklar var gibi geldi.bir de sürekli bütün dünyayı ilgilendiren bir olay oluyor hiç bir olayın olayın gelişimi yok , herkes tek başına dünyanın kaderiyle oynuyor.kahramanız biz kahramanlık yaparız herşeyi yaparız havasında karakterler.bir anda herşey oluyor ve bitiyor yani kitaba göre sparhawk türkiyeye gelse 1 ayda ütopya olacak burası da.tabi çok sevdiğim yanları da vardı şövalyelerin kendi aralarındaki geyikleri mesela.kitabın esprileri de çok iyiydi , yani ayrıntılar ve karakterler güzeldi ama işte arada 'dünya oluşturmak' kaynamış.mesela fr de yada dl bir hikayeyi okurken başka yerlerde binlerce macera yaşandığını bilirsiniz.dünya tek bir karakterin etrafında dönmüyordur.ama eosia da her iş bir avuç insana bakıyor maaşallah.neyse fazla uzattım sanırımtamuli yi okuyamadım , o 3 kitaba 60 milyon bayılmak gelmedi içimden.tabi olsaydı bayılırdım o ayrı.neyse sustum ben
sparhawk dediin karakter Anakha, yani kaderin dışında yürüyen bi kahraman, ayrıca okuyanlar bilirki eleniumda falan sparhawk ve arkadaşları dışında iç savaşlar büyük savaşlşar yaşanıo, yani ilerki kitaplardan sıkılanları falan anlayabilirim belki ama elenium serisi kim d,ne derse desin, frp dünywasına kaliteli karakterler kazandıran, bi solukta okunan güzel bi seridir..
fikir ve saygılarımla...
Ozan gülüyordu olanlara. Kahkahası karanlığı deliyordu. Durdu bir an sonra yine kahkahası duyuldu. Bu seferki olacak olanlara atıftı...