Fantastik Sinema
Üstteki msgda yazdığım gibi. Film iğrençti
ama fantastik edebiyatı konu aldığı ve içinde zamanında bana güzel gelen özel efektlerin oluşu , beholder gördüğüm zaman aha ben bunu kesmiştim diyebilişim yüzünden. film bana güzel gelmişti. Dağda bile çekilse ilk fantastik sinema örneği olduğu için saygısızlık yapmam yapanlarıda uyarırım.
I am the banisher, the ill will that snuffs the final candle
sizce yüzüklerin efendisi çekilirken zindanlar ve ejderhalar filminde örnek aldılar mı? cevap: HAYIR
ilk çekilen film olarak kendinden sonra gelen diğerlerine öncülük yapsa anlardım kötü eleştrinin çok olmaması gerektiğini fakat hiç bişiye yaramayan sadece belirli bi kitleden para kazanmayı amaçlayan bi filme sana göre saygısızlığa varan eleştri çokta güzel yapılır...
eleştri ve saygılarımla....
ilk çekilen film olarak kendinden sonra gelen diğerlerine öncülük yapsa anlardım kötü eleştrinin çok olmaması gerektiğini fakat hiç bişiye yaramayan sadece belirli bi kitleden para kazanmayı amaçlayan bi filme sana göre saygısızlığa varan eleştri çokta güzel yapılır...
eleştri ve saygılarımla....
Ozan gülüyordu olanlara. Kahkahası karanlığı deliyordu. Durdu bir an sonra yine kahkahası duyuldu. Bu seferki olacak olanlara atıftı...
O hiç beğenmediğiniz filmden sonra anladıki adamlar fantastik edebiyat filmlerede aktarılabilir. bu sayede para kazanılabilir. Onun sayesinde çekildi lotr ve daha gelecek olan yüzlercesi. Filme hiçbizaman iyi demedim. Zamanında iyiydi dedim. ya kim izledi o filmi sinemada. şimdiki zamana bakılırsa para kazanılmak için çekilmiş ucuz filmlere benziyo. o zamanda ise az parayla tamamiyle farklı bir dünyanın vizyona aktarılmasıydı.
aynı cüneyt arkının filmlerine benziyor. şimdi gülerek izliyoruz zamanında adamlar ağzı açık bakıyolarmış
aynı cüneyt arkının filmlerine benziyor. şimdi gülerek izliyoruz zamanında adamlar ağzı açık bakıyolarmış
o film hiç hasılat yapmamakla beraber ,film piyasasında ufacık bile ses getirmemiştir, çok bilmişlik yapmadan önce yaşı yetmeyen arkadaşlar biraz araştırsın, o film yayınlandığında sinemalrda 9-10 yaşında olanlar bilmeden yorum yapmasınlar gişesi falan hakkında...
youn tepki ve saygılarımla...
youn tepki ve saygılarımla...
Ozan gülüyordu olanlara. Kahkahası karanlığı deliyordu. Durdu bir an sonra yine kahkahası duyuldu. Bu seferki olacak olanlara atıftı...
Arkadaşlar tamam o film ilk fk filmiydi, ama ne anladık biz? Ben ne konu ne heyecan hissettim açıkçası. O film doğru düzgün hasılat yapmadı, yapılan hasılatta " Abi dndnin filmiymiş, dnd olduğuna göre güzeldir gidelim hadi " mantığıyla gidenlerin ürünüdür. Tamam görsel olarak fena değildi o zaman için, ama herşey görsellik değildir. Bir filmde konu, kurgu vs. yoksa ve sadece görsellik ve isimden oluşuyorsa, o film bence film değildir, film adını haketmiyordur. Bu mantık oyun olayında da vardır, gta3 çıkmadan önce gta nın g sini duymamış adamların " Abi vays siti gelmiş çok kralmış " vs türü konuşmaları beni hep güldürmüştür zaten. Sırf bu yüzden gta serisinden soğudum, o film zamanında da ben daha frpye yeni yeni merak salıyordum, " bu ne ya pöff " diyip ilgimi kaybetmiştim uzun süre.
Tamam her film para kazanmak amacıyla yapılır, adam sonuçta zarar edeceğini bilerek film yapmaz. Ã?te yandan parayı hak etmesi önemlidir. Ben şahsen Alien (sadece 1 ve 2), starwars (episode 1 dahil,) gibi filmleri izlediğimde " helal olsun adamlara, parayı sapına kadar haketmişler " demiştim. Hala da derim.
Kimse zararına iş yapmaz, ama yaptığı iş, kazandığı parayı haketmelidir, önemli olan budur.
Tamam her film para kazanmak amacıyla yapılır, adam sonuçta zarar edeceğini bilerek film yapmaz. Ã?te yandan parayı hak etmesi önemlidir. Ben şahsen Alien (sadece 1 ve 2), starwars (episode 1 dahil,) gibi filmleri izlediğimde " helal olsun adamlara, parayı sapına kadar haketmişler " demiştim. Hala da derim.
Kimse zararına iş yapmaz, ama yaptığı iş, kazandığı parayı haketmelidir, önemli olan budur.
Konuyu saptırmayalım lütfen. ne alakası var. ben yüzüklerin efendisi o filmden esinlendimi dedim. doru okuyun. Yüzüklerin efendisinin yapımcıları (bence) fantastik edebiyatın filme aktarılacağını o film de görmüşlerdir dedim. eğer öle anlatamadıysam bunu anlatmak istemiştim. bu da çok doğaldır çünkü o film İLK tir. Bende o filmi İLK olduğu için sevdim. yani buraya gelipte yok konusu berbat. yok sanatsal yönü yok gibi şeyler sölemeyin. çünkü aynen bende size katıldığımı yukarıdaki msglarımda açıklamıştım. ama o film ilk olduğu için saygım var. Ve kesinlikle ve ne olursa olsun devam edecek. Ayrıyetten yaş konusu benim için kesinlikle problem değildir. d&d ye sinemada gitmiştim. Ben kalkıpta sizden şu kadar önce frp biliyodum. sen daha yeni başlamışın. d&d nin filmi hakkında yorum yapamazsın diyomuyum. demiyorum. frp bilgin yetmiyo diyomuyum demiyorum. Hepinizden daha çok biliyorum kralım diyomuyum DEMİYORUM. Neden? çünkü kişiye saygım var. Ayrıca 11 yaşındada düşünen algılayan bir insandım. şu anda gayet net olayları algılayabildiğimi sanıyorum.
şunuda söylemek isterimki lort tamamiyle özgün bir ifadeye sahiptir. kesinlikle ne kitabına ne filmine özenti. esinlenilmiş demiyorum.
Tolkiene saygı
yoğun tepki
şunuda söylemek isterimki lort tamamiyle özgün bir ifadeye sahiptir. kesinlikle ne kitabına ne filmine özenti. esinlenilmiş demiyorum.
Tolkiene saygı
yoğun tepki
-
fingolfin
- Seçilmiş Savaşçı
Yanlış hatırlamıyorsam D&D 'den önce fantastik kurgu olarak vizyona yansımış Conan var. D&D'nin saçmalığıysa her şeyin özensiz olarak yapılmış olmasıydı. Ağzı yüzüne karışmış ya da siyah tenli elfler, dimension door açan büyücü çırakları, falan fıstık... Yani prodüksiyon ekibi tamamen olaya maddi çıkar olarak yaklaşmıştı... Bu da filmi saçma yapıyordu.
hayır o kadar emin konuşuon ki duyanda inancak filmin işe yarar bişey olcağına, 11 yaşında o filme giden birinin düşünceleri farklı olur tabi dier insanlardan, ağzın açık izlersin filmi gayetiyle...spawn77 wrote:saygım var. Ayrıca 11 yaşındada düşünen algılayan bir insandım. şu anda gayet net olayları algılayabildiğimi sanıyorum.
ee o zaman 11 yaşında da şimdi de algılayabilen bi insansan dieylim,-ki şimdi ölesin- dier insanların düşünceleri bi oku bakalım, araştır bakalım ne kadar hasılat yapmış, ne kazandırmış frp ve sinema dünyasına, kaç kişiyi çekmiş bakalım kitaplara, ben istiyosan yormadan cevap vereyim sana: hiç bişeye yaramamamıştır bu film...
cevap ve saygılarımla...