Masaüstü Rp'si mi Forum Rp'si mi?

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
FalcoN
Kullanıcı
Kullanıcı

Masaüstü Rp'si mi Forum Rp'si mi?

Post by FalcoN »

Bence masaüstü rp gibisi yok. Tamam belki forum rp si de zevkli ama ben bi türlü masaüstünden aldığım tadı forum rp sinden alamıyorum. Ne bilim o haz o heyacan, hırs, canlı kanlılık forum rp lerinde olmuyor. İnanırmısın forum rp lerini okumak bile zevk vermiyor bazen. Forum rp sinde düşün ve oyna mantıgı var. Masaüstünde ise düşün ve hareket et. işte fark bu. Başka bir deyişle fiziksel sanallığı forumun sanallığına tercih ederim. 8)
Only God can Judge me!
Dilbao
Başbüyücü

Post by Dilbao »

Tartışmasız masaüstü tabiki. Forum, irc, msn.. Hiçbiri yerini tutamaz.
"Lovefull Evil"
AmadeusTheDark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by AmadeusTheDark »

Zaten rp dediğin olay role playing olduğuna göre bu oyun rol yaparak oynadığın zaman güzel karşılıklı dialoglar olmalı mimikler olmalı bazı durumlarda hareketler olmalı forum rp'si olduğu zaman oyun bunların çoğundan yoksun kalıyo.
Lunitari's idish, shirak, damen du!
EnialiS
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by EnialiS »

hocam yok masa ustu gibisi yaa en iyisi harekler fln daha bi oluyo yani degisilmez ama elin mahkum yani
for !_FRP_!
winterwolf
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by winterwolf »

AmadeusTheDark wrote:Zaten rp dediğin olay role playing olduğuna göre bu oyun rol yaparak oynadığın zaman güzel karşılıklı dialoglar olmalı mimikler olmalı bazı durumlarda hareketler olmalı forum rp'si olduğu zaman oyun bunların çoğundan yoksun kalıyo.
Mimikler, hareketler felan da tsvir ediliyor abi, bence o açıdan pek eksik kalmıyor forum RP'si.

Zaten bu işe çoğunluğumuz masa üstü oynayarak başladık -en azından ben-, bu yüzden masa üstünden aldığımız keyfi, tadı asla alamayız.

KIsaca bence de masa üstü çoooook çooooook daha iyi (tabi doğru adamları bulabildiğin sürece...)
�nen i-Estel Edain, ú-chebin estel anim
"I gave Hope to the Dúnedain, I have kept no hope for myself"
erethan
Başbüyücü

Post by erethan »

bu başlığa masaüstünden başka bir cevap geleceğine inanan varmı?
Türklider
Seçilmiş Savaşçı

Post by Türklider »

Bence kitap okumak daha iyi... :? :?

Paso DM olunca hikaye yazmak ve bir de tepene çıkılması hoş olmuyor :)

Ama seçim yap derseniz; olsun da hangisi olursa olsun derim, seçim yapamam...

Saygılarımla...
Türklider...
LourdesTr
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by LourdesTr »

Açıkçası herşey oynayanlarda bitiyor. Tasvir gücü iyi olan biri pekala forum rpsinde karakterinin duygularını, ayrıntılarını yansıtabilir ve özenle yapılan forum rpleri pekala zevklidir. şahsen ben, savaştayken yerinde durup "kılıcımı savuruyom! " diyen adamların bulunduğu masaüstünden daha fazla zevk alırım o tür bir forum rpsinde. Ama dediğim gibi her şey oynayanlarda bitiyor.
chosen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by chosen »

sitedeki forum rp'lerin hepsini okuyan ama katılmayan biri olarak bence de masaüstü ile karşılaştırmak bile yanlış gibi geliyor, masaüstünde nefese nefese oynanan bi oyunun yerini hiç bişey tutamaz, ama tabiki oyuncularda önemli , yinede masaüstü gibisi olamaz..

saygılarımla...
Ozan gülüyordu olanlara. Kahkahası karanlığı deliyordu. Durdu bir an sonra yine kahkahası duyuldu. Bu seferki olacak olanlara atıftı...
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

bende masaüstü diyeceğim ama bu sitede yapılan rp lerde bayağı hoşuma gidiyor.
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlülü
FalcoN
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by FalcoN »

Bence de masaüstünden farklı bişi diyecek kimse yoktur ama bilemiyorum belki de vardır sonuçta bu bir zevk meselesi. Bir keresinde 4 arkadaş çok başarılı bir masaüstü rp çıkarmıştık ama ole bole deil cidden acaip iyi olmuştu. Hatta dm imiz şöyle demişti "Ben burda ne işe yarıyorum ki. en iyisi ben çıkayım da siz devam edin" :) Ertesi gün yine biraraya geldik bu 4 arkadaşımla rp için. ya o kadar kaptırmışız ki kendimizi olaya ne sözbiriliği ne bir anlaşama herkes tahta kılıç yaptırmış almış gelmiş:D Velhasılkelam forumda bole bişi imkansız. heyecan "sıfır" abi.
Only God can Judge me!
AmadeusTheDark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by AmadeusTheDark »

Tamam mimikler veya hareketlerde tasvir edilebilir ama masa üstünde yaptığın konuşmalardaki ciddi ses tonunu alaycılığı sesinin yükselişini olaylar karşısında ister istemez oluşan sevimli sırıtışını yani orda olanın aynısını asla tasvir edemezsin.
chosen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by chosen »

AmadeusTheDark wrote:Tamam mimikler veya hareketlerde tasvir edilebilir ama masa üstünde yaptığın konuşmalardaki ciddi ses tonunu alaycılığı sesinin yükselişini olaylar karşısında ister istemez oluşan sevimli sırıtışını yani orda olanın aynısını asla tasvir edemezsin.
valla senin yazdığından ben demek istediini anlayamadım, eer masaüstünde bu gülüşme falan oluosa engellemeye çalışın sorun kalmasın, masaüsütnün yerini tutamaz..
(yanlış anladısam şimdiden zür...)

saygılarımla...
Ozan gülüyordu olanlara. Kahkahası karanlığı deliyordu. Durdu bir an sonra yine kahkahası duyuldu. Bu seferki olacak olanlara atıftı...
AmadeusTheDark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by AmadeusTheDark »

Demek istediğim masaüstü oynarken karşılıklı dialog olur dimi hani insanlar böyle karşılıklı konuştukları zaman dialog oluo anladınmı? ewet dediğini duyabiliyorum mesela eğer bu konuşma esnasında tehdit ediliyorsan kendinden emin bir ifade takınırsın söylediklerinin üstüne basarak konuşursun,ciddi bir olayla karşı karşıyaysan ona göre ciddileşirsin yüz ifaden sertleşir,bir questi tamamladığında yüzünden bir mutluluk ifadesi okunur vaya oyun içinde bir kenderin yaptığı şaklabanlıkları gördüğünde suratında bir sırıtış belirir bunun gibi binlerce örnek verilebilir bunları yaparkende role playing işinin role bölümünü yerine getirmiş olursun işte bunları aynen masaüstünde olduğu gibi tasvir edemezsin demeye çalışıorum.

Dipnot
Tasvir:bir şeyi sözle veya yazıyla anlatma betimleme

Anlaşılmıyacak bir şey kalmadı herhalde :? :? :? :?
chosen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by chosen »

AmadeusTheDark wrote:Demek istediğim masaüstü oynarken karşılıklı dialog olur dimi hani insanlar böyle karşılıklı konuştukları zaman dialog oluo anladınmı? ewet dediğini duyabiliyorum mesela eğer bu konuşma esnasında tehdit ediliyorsan kendinden emin bir ifade takınırsın söylediklerinin üstüne basarak konuşursun,ciddi bir olayla karşı karşıyaysan ona göre ciddileşirsin yüz ifaden sertleşir,bir questi tamamladığında yüzünden bir mutluluk ifadesi okunur vaya oyun içinde bir kenderin yaptığı şaklabanlıkları gördüğünde suratında bir sırıtış belirir bunun gibi binlerce örnek verilebilir bunları yaparkende role playing işinin role bölümünü yerine getirmiş olursun işte bunları aynen masaüstünde olduğu gibi tasvir edemezsin demeye çalışıorum.

Dipnot
Tasvir:bir şeyi sözle veya yazıyla anlatma betimleme

Anlaşılmıyacak bir şey kalmadı herhalde :? :? :? :?
ilk önce açıklamaların için saolda onları bilioz dememe gerek var mı onu bilmiom?? bi önceki mesajının cümle yapılarına bakarsan anlaşılmasının güç olduunu sende farkına varırsın...

saygılarımla...
Post Reply