White Wolf d10, uzun combatlar
- Morsus_Thermobex
- Kullanıcı

White Wolf d10, uzun combatlar
slm
ben sisteme yeni başladım ve 2 session dur storyteller lık yapıyorum. bugün combat sistemini denemek için hikaye için pek önemi olmayan bir encounter koydum. ama combat sistemi bana çok uzun ve karmaşık geldi. yani bir atak için minimum 3 zar atmak böyle hikayeye dayalı bir sistemde sanki biraz gereksiz. combat sistemini basitleştirmenin bir yolu var mı yoksa galiba ben combatların kontrolünü tamamen kendi elime alıp zarsız oynatıcam...
ben sisteme yeni başladım ve 2 session dur storyteller lık yapıyorum. bugün combat sistemini denemek için hikaye için pek önemi olmayan bir encounter koydum. ama combat sistemi bana çok uzun ve karmaşık geldi. yani bir atak için minimum 3 zar atmak böyle hikayeye dayalı bir sistemde sanki biraz gereksiz. combat sistemini basitleştirmenin bir yolu var mı yoksa galiba ben combatların kontrolünü tamamen kendi elime alıp zarsız oynatıcam...
Elbette Marsus, Vampire'da karakter stadları kadar zar atılır, mesela o vampirin stadı beş ise beş kez zar atılır, eğer ki kuralları değiştirmek istersen Vampire'ın sistemini D&D'ye uyarlayabilirsin, tabii bu iş biraz zaman ister, özellikle Disiplin'leri ayarlarken; tabii kendine özgü başka bir sistemde yaratabilirsin bunun için, iş senin hayalgücüne kalmış...
Sahi nasıldır yüzü dostunun.. senin yüzündür o pürüzlü ve kusurlu bir aynada...
-
Türklider
- Seçilmiş Savaşçı
Ya thlyrotel abicim... Ne zaman biri sistemden bahsetse "değiştir abi daha kolay ne var?" gibi sözler ediyorsun... Abi ne demek "kafana göre oynat"... adamlar bir sistem kurmuşlar ve bunu test etmişler, uygulamışlar ve hayrını görmüşler ki koyuyorlar...
Kendi sisteminizi "profesyonelce" hazırlamayı bilmiyorsanız hazırlamayın derim... Sonra hata şansınız çok yükselir... Ondan sonra da Thlyrotel'in "mass paralyze çakan, muhteşem dövüşen birinci seviye büyücüleri" ortaya çıkar...
Abi sistemleri değiştirmeden önce iyice uygulayın... İçinize sinmediyse sorgulayın... değiştirmek, hele ki baştan sistem kurmak en son yapacağınız şey olsun hatta yapmayın... çünkü herkesin harcı değil abi böyle işler...
Kesinlikle agresif olduğumu düşünmeyin ama bir kere sistemle alakalı bir şey çıksa thlyrotel'den harbi diyom ters-yüz olacam ya... Her "bu sistem böyle olmasa olur mu?" diye sorana atlayıp "olur olur... hatta sistemi kaldır sen" diyorsun... Özellikle de tecrübesiz oyuncuları yönlendirmenin en kötü yolu bence bu şekilde davranmak...
Kusura bakma, sen beni anlıyorsun... Bunları sinirle yazmıyorum ama yine de kurallara mümkün olduğunca uyun... emin olun bunlar sizin yararınıza...
Saygılarımla...
Kendi sisteminizi "profesyonelce" hazırlamayı bilmiyorsanız hazırlamayın derim... Sonra hata şansınız çok yükselir... Ondan sonra da Thlyrotel'in "mass paralyze çakan, muhteşem dövüşen birinci seviye büyücüleri" ortaya çıkar...
Abi sistemleri değiştirmeden önce iyice uygulayın... İçinize sinmediyse sorgulayın... değiştirmek, hele ki baştan sistem kurmak en son yapacağınız şey olsun hatta yapmayın... çünkü herkesin harcı değil abi böyle işler...
Kesinlikle agresif olduğumu düşünmeyin ama bir kere sistemle alakalı bir şey çıksa thlyrotel'den harbi diyom ters-yüz olacam ya... Her "bu sistem böyle olmasa olur mu?" diye sorana atlayıp "olur olur... hatta sistemi kaldır sen" diyorsun... Özellikle de tecrübesiz oyuncuları yönlendirmenin en kötü yolu bence bu şekilde davranmak...
Kusura bakma, sen beni anlıyorsun... Bunları sinirle yazmıyorum ama yine de kurallara mümkün olduğunca uyun... emin olun bunlar sizin yararınıza...
Saygılarımla...
Türklider...
-
AmadeusTheDark
- Kullanıcı

Whitewolf sistemini DnD ye çevirmek bence rp tarihinde yapılabilecek en zor ve gereksiz iş generation olayı asla uyum sağlamaz DnD deki attack roll olayını Whitewolf sistemine aktardığında (derdin bu galiba) ortaya çok dengesiz sonuçlar çıkartır en güzeli kıy paraya abicim al bi zar seti daha yüzlükleride onluk olarak kullan 2 zar setinden 4 tane 10 luk zar var elinde avuçla hepsini bırak masaya bak bi kerede çözüldü iş eğer 4 zarada bakmaya üşeniyorum tek zar olsun diosan hiç oynama derim.
Lunitari's idish, shirak, damen du!
- Morsus_Thermobex
- Kullanıcı

yok aabi zarım var 7 tane 10 luk, üşenme de değil mesele
benim derdim kombatların çok uzun sürmesi. dnd de bile kombata bu kadar zaman ayırılmıyo vampirde ayırıldığı kadar. attack yapıyosun, sonra damage, sonra soak mış dodge muş derken bir karakterin 1 turnde attığı zar 4-5 oluyo, zaten her seferinde en az 4 tane zar atıp success leri sayınca iyice uzuyo iş...
sistemi d20 ye çevirmek niyetinde değilim, zaten ona bulaşırsam ability lerden statlardan girip, hp sistemine kadar baştan bir sistem yazmak gerekir.
galiba combatları tamamen zarsız, sadece tasvirlerle oynatıcam...
benim derdim kombatların çok uzun sürmesi. dnd de bile kombata bu kadar zaman ayırılmıyo vampirde ayırıldığı kadar. attack yapıyosun, sonra damage, sonra soak mış dodge muş derken bir karakterin 1 turnde attığı zar 4-5 oluyo, zaten her seferinde en az 4 tane zar atıp success leri sayınca iyice uzuyo iş...
sistemi d20 ye çevirmek niyetinde değilim, zaten ona bulaşırsam ability lerden statlardan girip, hp sistemine kadar baştan bir sistem yazmak gerekir.
That is not dead which can eternal lie;
And with strange aeons even death may die.
And with strange aeons even death may die.
Sen yine Vampire diyosun, bi Werewolf oyna da gör zarın suyu nası çıkar. Bir kişi saldırı için oratalama 15-20 arası bir zar aıtyo öncelikle, son rakip bir o kadar zarla Dodge ediyo, ardından yine bi o kadar zarla Soak, sonra da Damage atılıyor kişinin tek bir saldırısında 60 ın üzerinde zar atılmış olunuyor. Bir da saldıran kişi saldırılarını bölüm turn de 5 saldırı yaparsa rahatça 250 zara çıkıyor bu sayı. Yani en azından 5dk sadece birinin saldırısına gidiyor. Oyunda 4 kişi varsa kişiye bir sonraki saldırı hakkı 20dk sonra geliyor. E bu da gerçekçilik yapalım diye olayı nası abarttıkalarının bir sonucu aslında.
Peki ne yapılabilir? Yapılacak birşey yok, WW da combat böyle olur. Bol bol d10 sahibi olmak en azından tekrar tekrar aynı zarı kullanma sonunu çözebilir ama sistematik bir değişiklik yapılamaz. WW ana kurallarda çok katı ama oyun içi akışkan kurallarda son derece esnek bir sistemdir. Oynatımdaki bu esnekliği de temel kurallardaki sağlamlıktan gelir bir bakıma. Bu nedenle combat yöntemini değiştirmek sistemi öldürmek demek olacaktır. Hele d20 ye uyarlamak ise yapılabilecek en saçma hareket olur.
Birkaç gün önce World of Darkness 2 ve Vampire the Requiem kitapları çıktı. Bahsedilenlere göre sistemi combat konusundaki bu saçmalığını daha akışkan bir hale getirmişler yeni verisiyonlarında.
Peki ne yapılabilir? Yapılacak birşey yok, WW da combat böyle olur. Bol bol d10 sahibi olmak en azından tekrar tekrar aynı zarı kullanma sonunu çözebilir ama sistematik bir değişiklik yapılamaz. WW ana kurallarda çok katı ama oyun içi akışkan kurallarda son derece esnek bir sistemdir. Oynatımdaki bu esnekliği de temel kurallardaki sağlamlıktan gelir bir bakıma. Bu nedenle combat yöntemini değiştirmek sistemi öldürmek demek olacaktır. Hele d20 ye uyarlamak ise yapılabilecek en saçma hareket olur.
Birkaç gün önce World of Darkness 2 ve Vampire the Requiem kitapları çıktı. Bahsedilenlere göre sistemi combat konusundaki bu saçmalığını daha akışkan bir hale getirmişler yeni verisiyonlarında.
"Lovefull Evil"
-
AmadeusTheDark
- Kullanıcı

Dediiniz dooru WW sisteminde combat olayı çok uzun sürüo eğer daha kısa bir yol keşfetmişlerse onu bir araştırmanı öneririm(hatta bende bir araştırsam çok ii olcak)ancak bence eğer combat olayını sadece tasvir halinde yaparsan o oyundan hiç zevk alınmaz derim zar kullanmadığın sürece oyun sıkıcı bir hal alır o zarların amacı zaten oyunun akışını biraz ST'nin hakimiyetinden çıkartmak,senin işin oyuncuların karşısına onlarla yaklaşık güçte düşmanlar çıkartmak olmalıdır bu kavganın sonucunda ölen oyuncular olur veya hiç biri bir çizik bile almadan kurtulurlar belkide çok zor durumlara düşerler bu sonuç senin kontrolün dışında gerçekleşmelidir eğer olayı tasvire dökersen herşey sadece senin elinde olur ve oyunculara yapılacak çok az şey kalır bence en azından zar atılmasının sana gereksiz geldiği yerlerde combat zarlarını kullanma mesala yolda yürüyen savunmasız bir adamın 2m gerisine yaklaşıp sırtından vurulmak isteniyorsa zar attırma bunu içimizden bir çoğu(insani duyguları hesaba katmıyorum) kolaylıkla yapabilir herhalde silahlarla haşır neşir olan ve firearms'ı en azından 2 olan bir vampir için ise bu iş gözü kapalı yapabileceği bir şey olacaktır veya bir combat esnasında eğer oyuncu yanındaki bir sandelyeyi tutup 1-2m uzağındaki birine fırlatmayı istiyorsa bırak atsın burda zar kullanma sadece NPC için 2 veya 3 tane dex zarı at kurtulabilirse kurtulsun kurtulmazsa yesin sandelyeyi kafasına bu olayda da oyuncunun atacağı dex+str zarlarından kurtulmuş oldun bu tarz olaylarda üstüne fırlatılan bir sandalyenin vereceği hasarı kafanda tasarlayabilirsin böylece damage zarlarındanda kısmen kurtulursun eğer bunu uygulayacağın sınırı iyi belirleyebilirsen heralde zar atma merasimi biraz kısalacaktır ama ben yinede zarların kullanımı uzun sürsede katlanılmasından yanayım.
Evet Turkleader şimdi ne demek istediğimi alamışsındır herhalde, ayrıca benim büyücülerim muhteşem savaşan tiplerde değil, mass paralyze olayınında bir hata olduğunu söylemiştim, ama bunu her seferinde yüzüme vurmaya kararlısın sanırım, evet tüm yeni gelenlere söylüyorum bu altı yıllık tecrübenin sözleridir bana güvenen sözümü dinlesinMorsus_Thermobex wrote:yok aabi zarım var 7 tane 10 luk, üşenme de değil mesele
"Arkadaşlar sistemde hoş bulmadığınız yerleri değiştirin ve kendi kurallarınızı koyun, böylece oyunlardan daha çok zevk alacak, binbir türlü hesap çılgınlığından kurtulmuş olacaksınız, frp'yi güzel yapan kuralları değil, güzel rp'sidir sizinde öncelikli amacınız güzel rp olsun"
Edit: Büyük harf (Dilbao)
-
AmadeusTheDark
- Kullanıcı

Thlyrotel tabiyki güzel olan rp'dir eğlenceli kılan budur ama böyle temel kuralları ortadan kaldırdımı yapılacak rp de kalmıo sen şimdi combat olayında tutup zar kullanmazsan o oyunu oynayan oyunculara rp yapacak çok az olay kalıo böyle temel kuralları iptal ettiğin anda her şey tamamen ST'nin insiyatifine kalır iki kaşının arasından vurdu dediyse vurulursun,2 werewolfu tek hamlede biçtin derse biçersin oyunculara böyle bir rp olayında ST'nin gözünün içine bakmaktan başka hiçbir şey kalmaz ama opsyonel kurallar vardır bunları göz ardı edersin ayrı konu onlara hiçbir şey diyemem.
Oyunda kural sadece oyunu güzelleştirmk, adaleti sğlamak için konulan oyunun parçalarıdır, ama oyunun en büyük parçası Rp yapmaktır, oyunda herkese eşit şekilde dağıtılıorsa kural deişiklikleri o zaman sorun yoktur, at gözlüü takmak frp oynayan kimsee uymayan bişeydir, kim nasıl oyunun güzel olduğuna inanıyorsa etrafındakilere onu tavsie etsin, onu uygulasın,Thlyrotel wrote:Arkadaşlar sistemde hoş bulmadığınız yerleri değiştirin ve kendi kurallarınızı koyun, böylece oyunlardan daha çok zevk alacak, binbir türlü hesap çılgınlığından kurtulmuş olacaksınız, frp'yi güzel yapan kuralları değil, güzel rp'sidir sizinde öncelikli amacınız güzel rp olsun
Turkleader'in düşüncesi kendine, Thlyrotel'in düşüncesi kendine doğrudur. benim düşüncem Thlyrotel yanlısıdır. hayatta yeterince kural var zati, bide hayal dünyamızı kurallr çerçevisinde kısıtlarsak Frp'nin anlamı kalmaz bana göre....
saygılarımla...
Ozan gülüyordu olanlara. Kahkahası karanlığı deliyordu. Durdu bir an sonra yine kahkahası duyuldu. Bu seferki olacak olanlara atıftı...
Bahsettiğim bir sistemin baştan sona değiştirilmesi değildir zaten, siz hoşunuza gitmeyen kısımları kendi hoşunuza gidecek şekilde değiştireceksiniz zaten baştan sona bir sistem kurmaya kalkarsanız elbet o sistem içindede hatalar oluşacaktır ve yeniden bu hataları düzeltmek için çaba göstermeniz gerekecek; öyleyse zaman ve enerji kaybını minumuma indirerek sistemde hatalı gördüğünüz kısımları kendinize göre değiştirin, ben bunu söylerim....AmadeusTheDark wrote:Thlyrotel tabiyki güzel olan rp'dir eğlenceli kılan budur ama böyle temel kuralları ortadan kaldırdımı yapılacak rp de kalmıo sen şimdi combat olayında tutup zar kullanmazsan o oyunu oynayan oyunculara rp yapacak çok az olay kalıo böyle temel kuralları iptal ettiğin anda her şey tamamen ST'nin insiyatifine kalır iki kaşının arasından vurdu dediyse vurulursun,2 werewolfu tek hamlede biçtin derse biçersin oyunculara böyle bir rp olayında ST'nin gözünün içine bakmaktan başka hiçbir şey kalmaz ama opsyonel kurallar vardır bunları göz ardı edersin ayrı konu onlara hiçbir şey diyemem.
Neyse arkadaşlar konudan çok saptık lütfen konuya dönelim..
-
Türklider
- Seçilmiş Savaşçı
İyi de zaten bir kural sistemi ile oynuyorsanız onlar bir bütün halinde geliyor... Yani birini kafanıza göre değiştirmeniz haksızlık olacaktır... Mesela DnD bazında konuşacak olursak;
Büyü sistemini değiştirdin... (Yaptığın hatayı demiyorum genel mantığını diyorum)
Seviye bazlı olmak üzere istediği efekti verebilen bir büyücümüz var elimizde. Yani yine de yapamadığı şeyler var... Ama yine de büyünün tek sınırı hayalgücü... Peki savaşçı niçin sınırlı kalıyor? Ya da druid? Onlar da istedikleri zaman fırlayıp düşmanları kesen, büyücünün büyüleri ile aynı hasarı veren, düşmanlarını korkutan acayip acayip silahları hak ederler...
Fakat statları ve featleri ile engellenirler... Gerekli marifeti(feat) almazlarsa bu tür garip silahları kullanamıyorlar... (Büyülü silahlardan bahsetmiyorum burada... Büyüsüz olup bu şekilde olmalı... Büyü sistemi farklı çünkü.) Kullansalar da bi yığın sorunla boğuşmak zorunda kalıyorlar...
Peki madem RP RP diyoruz... Niçin iki adama da aynı RP imkanı sunmuyoruz? Ã?ünkü savaşması o her istediğini yapabilen (seviyesine yada gücüne bağlı olarak da olsa...) büyücülere karşı bir işe yarayabilecek mi? Hiç sanmıyorum... Bu durumda niçin savaşsın? Gidip çoluk çocuğa karışsın...
Ve 6 yıllık tecrübeden bahsetmişsin; benim de 6 yıllık tecrübem var... Bu FRP olayı "zamana" değil, daha iyi yorumlamaya bakıyor ne yazık ki kardeşim...
Sana karşı bir agresiflik gösterdiğimi düşünme... Sadece sistemi değiştireceksen parça parça yapma ve dengeli yap... Ã?ünkü sistemin bir kısmını değiştirdiğinde diğer kısmı da değiştirmek zorunda kalırsın sonuçta tek sınırı hayal gücü ve RP olan bir adamın yanında ister istemez ezik kalacaktır diğer oyuncular...
Biliyorum fikirlerini değiştiremem ama sistemle ilgili bir şey dahi yaparken öncelikli amacınız eşitlik olmalı... Kendi koyduğumuz kurallar ise profesyonellikten uzak ve kendini kayırmacı olarak oluşacağı için (kendimden ve çevremdeki onlarca kişiden) biliyorum, dengesiz ve kullanışsız olacaktır...
Ã?nce normal halini bir yalayıp yutun, ondan sonra değiştirmeye çalışın derim... Bir de mantıksız gelen yerleri daha iyi bilenlere sorun... Ben mesela inisiyatif bana saçma geliyordu 3E'da, sordum Dilbao'ya, en azından nasıl işlediğini öğrendim, kafamda soru kalmadı ve mantıklı olduğunu gördüm...
Sonuçta bir setting için yıllar harcanırken evde "şu şöyle bu böyle olsun" denmesi ile orada kadrolu yüzlerce adamın çalışması ile okuldan eve gelen, sıradan bir adamın ürettiği şeyler kesinlikle farklı olacaktır... Hangisinin daha iyi olacağına elinizi vicdanınıza koyup da karar verin...
Saygılarımla...
Büyü sistemini değiştirdin... (Yaptığın hatayı demiyorum genel mantığını diyorum)
Seviye bazlı olmak üzere istediği efekti verebilen bir büyücümüz var elimizde. Yani yine de yapamadığı şeyler var... Ama yine de büyünün tek sınırı hayalgücü... Peki savaşçı niçin sınırlı kalıyor? Ya da druid? Onlar da istedikleri zaman fırlayıp düşmanları kesen, büyücünün büyüleri ile aynı hasarı veren, düşmanlarını korkutan acayip acayip silahları hak ederler...
Fakat statları ve featleri ile engellenirler... Gerekli marifeti(feat) almazlarsa bu tür garip silahları kullanamıyorlar... (Büyülü silahlardan bahsetmiyorum burada... Büyüsüz olup bu şekilde olmalı... Büyü sistemi farklı çünkü.) Kullansalar da bi yığın sorunla boğuşmak zorunda kalıyorlar...
Peki madem RP RP diyoruz... Niçin iki adama da aynı RP imkanı sunmuyoruz? Ã?ünkü savaşması o her istediğini yapabilen (seviyesine yada gücüne bağlı olarak da olsa...) büyücülere karşı bir işe yarayabilecek mi? Hiç sanmıyorum... Bu durumda niçin savaşsın? Gidip çoluk çocuğa karışsın...
Ve 6 yıllık tecrübeden bahsetmişsin; benim de 6 yıllık tecrübem var... Bu FRP olayı "zamana" değil, daha iyi yorumlamaya bakıyor ne yazık ki kardeşim...
Sana karşı bir agresiflik gösterdiğimi düşünme... Sadece sistemi değiştireceksen parça parça yapma ve dengeli yap... Ã?ünkü sistemin bir kısmını değiştirdiğinde diğer kısmı da değiştirmek zorunda kalırsın sonuçta tek sınırı hayal gücü ve RP olan bir adamın yanında ister istemez ezik kalacaktır diğer oyuncular...
Biliyorum fikirlerini değiştiremem ama sistemle ilgili bir şey dahi yaparken öncelikli amacınız eşitlik olmalı... Kendi koyduğumuz kurallar ise profesyonellikten uzak ve kendini kayırmacı olarak oluşacağı için (kendimden ve çevremdeki onlarca kişiden) biliyorum, dengesiz ve kullanışsız olacaktır...
Ã?nce normal halini bir yalayıp yutun, ondan sonra değiştirmeye çalışın derim... Bir de mantıksız gelen yerleri daha iyi bilenlere sorun... Ben mesela inisiyatif bana saçma geliyordu 3E'da, sordum Dilbao'ya, en azından nasıl işlediğini öğrendim, kafamda soru kalmadı ve mantıklı olduğunu gördüm...
Sonuçta bir setting için yıllar harcanırken evde "şu şöyle bu böyle olsun" denmesi ile orada kadrolu yüzlerce adamın çalışması ile okuldan eve gelen, sıradan bir adamın ürettiği şeyler kesinlikle farklı olacaktır... Hangisinin daha iyi olacağına elinizi vicdanınıza koyup da karar verin...
Saygılarımla...
Türklider...
"Vampire the Masquerade" için konuşursak onun ilk basımı haricinde düzeltmeler ve ufak eklemeler içeren iki (2nd ve 3rd ismi ile) versiyonu daha çıktı.
Daha geçen hafta ise "World of Darkness v2.0" ve "Vampire the Requiem" adlı kural sistemi ve setting çıktı yine White Wolf dan.
Bu yeni sistem White Wolf un d10 sistemini ilk çıkardığı andan şu ana kadar yaşananların sonucu bir bakıma. Ã?ünkü adamlar bir çok sorunu bu sistemde düzeltmişler. Sistemi detaylı inceleyemediğim için daha fazla ayrıntı veremeyecem ama sitesinden bir anlıntı yapmak istiyorum:
Daha geçen hafta ise "World of Darkness v2.0" ve "Vampire the Requiem" adlı kural sistemi ve setting çıktı yine White Wolf dan.
Bu yeni sistem White Wolf un d10 sistemini ilk çıkardığı andan şu ana kadar yaşananların sonucu bir bakıma. Ã?ünkü adamlar bir çok sorunu bu sistemde düzeltmişler. Sistemi detaylı inceleyemediğim için daha fazla ayrıntı veremeyecem ama sitesinden bir anlıntı yapmak istiyorum:
World of Darkness ve Vampire the Requiem üzerine sevidiğimiz 10 şey. (a.k.a; bu sistem neden eskisinden güzel?)
1- Sadece 5 clan: Oyun dizayn edilirken clan lar kültürsel ve edebi açıdan incelenmiş. Asil ve yüce (Ventrue), hayvansal (Gangrel), korkutucu (Nosferatu), şehvet ve tutku (Daeva), gizemli ve sır tutan (Mekhet) vampire türleri en yaygın olanları olarak belirlenmiş. Amaç özel bir clan değil, özelleştirilebilir clan lar yaratmak. Çok fazla ve kendine özel clanlar yerine birbirinden ayrı ve özelleştirilebilir 5 clan ile özetlemişler.
2- Her clan için özel Discipline: Eski sistemdeki belli Discipline leri seç yerine kende özel olanı yada ortak olanlar seçilebilmekte.
3- Bloodline ve Blood Potency: Blood Potency anladığım kadarı ile Generation yerine kullanılan terim. İlk Embrace edilen bir kişi Blood Potency:1 olarak başlıyor, zaman geçtikçe veya Vampire kanı içtikçe bu sayı artıyor. Kişi ilk ısırıldığında onu ısıranın clan ından oluyor doğal olarak. BP:2 olduğunda onun ısıranın Bloodline ına geçebiliyor. 4 olduğunda clan ının altındaki başka bi Bloodline seçebiliyor. 6 olduğunda kendi Bloodline türünü yaratabiliyor.
Bloodline da clanların belli konudaki özelleşmiş hallerine demişler. Mesela Toreador Daeva altında, Brujah Gangrel altında bir Bloodline olarak geçiyor.
4- Basitleştirilmiş combat: "Artık 2 saat süren combat YOK" demişler. Kişi Attribute, Skill ve silahın bonuslarını topluyor ve rakibin defence ını çıkarıyor. Kalan sayı kadar zar atıyor ve success ler damage sayılıyor. Az ve öz.
5- Yeni Flaw sistemi: Sistemin en abuse edilen yönlerinden bir Flaw sistemiydi demişler. Ã?ünkü kişi flaw alıyordu, ordan gelen puanları daha avantajlı yönlerde kullanıyordu. Daha sonra aldığı Flaw oyun içinde hiçbir şekilde kullanılmıyordu. Yeni sistemde Flaw aldıkça karakter puanı gelmicek, onun yerine alınan Flaw şeklinde oynanılırsa alınan Experience artacak. Bence daha güzel ama bu da abuse edilirmiş gibime geliyor.
6- Güçlerin el değiştirmesi: Eski sistemde prince ler ve güçlü karakterler bölgelerini yüzyıllarca koruyabiliyordu. Bu da oyuncuları bir bakıma dışlamak oluyordu. Yeni sistemde oyuncular daha aktif olacaklar bu konuda. Mesela güçlü bir karakter yüksek Blood Potency ye sahiptir. Bu da ona çeşitli limitler getirir. BP:3 olan bir kişi artık hayvanlardan beslenemeyecek yada BP:7 olan bir kişi sadece vampire lerden beslenebilecek. Böylece tapınılası güçte elder vampire ler çok uzun süre yaşayamayacak çünkü güm gelecek, onu da biri indirecek yada indirmek zorunda kalacak.
7- Tek kural kitabı: Her yeni World Of Darkness oyunu aldığınıza yepyeni 150 sayfa kural öğrenmek zorunda kalmayacakmışız. Ana kitap temel kuralları ve Mortal karakterler için kuralları içerecek. Supernatural karakter oynamak istersek kurallar değişmeyecek sadece ekleme yapılacak karaktere.
8- Ã?apraz uyumluluk: Ana kitabın üstüne çıkan tüm kitaplar birbirleri ile uyumlu olacak. Yani bir Mage ile Werewolf un karşılaşması için kuralları birbirine uyarlamak gerekmeyecek çünkü zaten uyumlu olacaklar.
9- Caine yok: "Caine hikayesini severdik ama onun diğer konuları ezdiğini fark ettik" demişler. Artık vampir kökeni birden fazla hikayemiz var diyorlar. Mesela Ordo Dracul adlı grubu Dracula kurmuş, Lancea Sanctum ise Longinus (İsa yı aldadan kişi) un İsa nın kanının üzerine damlaması ise undeath olarak lanetlendiklerine inanıyormuş. Ayrıca "Caine bi yerde olabilir hala ama kim bilir nerde" demişler. Yani eski hikayeyi de bir yerlere sıkıştırdıklarını, tamamen vaz geçmediklerini tahmin ediyorum.
10- The Vinculum: Anladığım kadarıyla güç karakterler emildikleri zaman güçlerini kanını içene vermeyebiliyorlar. Ama tam olarak oyuna etkisini anlamadım, daha fazla gizem, doğru anı bekleme filan demişler ama pek bişi çözemedim.
Siteden Uyarlama Alıntı
"Lovefull Evil"