FRPWORLD UO SUNUCUSUNDA OLACAKLAR

Mucit Gnomların hayal makineleri, pc, konsol oyunları hakkında her sey..
EviLDoeR
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by EviLDoeR »

spawn77 wrote:onun dışında Skill ve stat kasımının çok zor olması hatta abartı zor olması gerekir. bi dünyada 3 bilemedin 4 grandmaster vardır. her tarafta grandmaster super humanity str görmekten sıkıldım.
Haklısın eğer böyle olmazsa özellikle uo bilenler çok kısa sürede full gm charlarına ulaşırlar buda saçma olur çok yavaş artması daha iyi olur skill ve statların.

Bi aralar dv de bi charım vardı yaşlı birisiydim nasihat veriyodum insanlara. Ateş yakıp etrafında sohbet ediyorduk ve bunlar dark venuede oluyodu düşünün bide burada olduğunu süper işler yaparız son derece zevkli olur.
My DNA written in C with VIM, compiled with GCC and running on baranix (It' s a free UNIX like OS for human body platform)
Türklider
Seçilmiş Savaşçı

Post by Türklider »

Ban'dan ziyade account jail de olabilir... Yani "üç ay bu account kapanacak" tarzı... üç ay sonra yeniden oynayabilecek filan... Ama bunları tabi standarta oturtmak yanlış...

Ban konusu da biraz karışık... Adam başka accountla gelir, arkadaşınınkinden girer bilmemne... RP Shardından banlandım oradan biliyorum :D:D:D

Ban çözüm değil... Bu kadarını diyim... Tecrübeyle sabittir...

Saygılarımla...
Türklider...
Willow
Kullanıcı
Kullanıcı

Skill ve Stat kasımları

Post by Willow »

Söyledikleriniz bana mantıklı geliyor. Bunu scripter adminimiz ile görüşüp ortak karara vardıracağım. Bu arada veteran script hakkındada düşüncelerim var. Yani mesela serverda kaldığınız hafta başına yaş eklemek gibi. Yani oyuna herkes 18 yaşında başlıcak. serverda oynadıkça yaşlancak. yaşlandıkça daha deneyimli olduğu belli olacak. Mesela bir player 18 yaşında ve 100 yaşındaki kadim bir playerdan destarda nasıl gideceğini , ejderhaları kesmenin sırlarını öğreniyor... gibi.. Skill ve stat kasımlarını yavaşlatacağız sanırım. Yani haklısınız. Heryer grandmaster olmamalı. Herşey gerçeğine en yakın şekilde olacak. Ã?nerilerinize devam ediniz lütfen
Willow
Kullanıcı
Kullanıcı

Krynnden Anılar (FRPWORLD UO)

Post by Willow »

Krynn en son yaşanan Ruhlar savaşından sonra tamamen bölünmüş duruma geldi. Elfler ve insanlar arasında hala durdurulamayan kavgalara karşın cüceler ilk defa kapılarını açtılar. Cüce ve Elf işbirliği Krynn'de dikkat çeke dursun inlerine çekilmiş (yada tıkılmış) ejderhalar sadece ömürlerini sürdürebilecek kadar yiyeceği görebiliyorlardı. Mina'nın bıraktıklarından sonra Krynn tekrar inancını yitirdi. İnanılacak birşeyin olmadığı Krynnde artık para yerine krallara tapılıyor krallar tanrı yapılıyordu. Elfler Solamniyalılara saldıra dursun ejderhalarla birlikte Krynn'den sürülmüş olan büyücüler sadece Palanthas'ta yaşayabiliyordu. Bir büyücüye zorla yaptırılan bir büyü sonucunda Palanthastan dışarı çıkmak için herhangi bir büyü işe yaramıyordu. şehirin kapılarından çıkmaya veya girmeye çalışan her büyücü için ölüm emri vardı. İnsanlar ve Elfler her fırsatta kavga ediyor işin ilginç yanı ilk defa ogrelerde elflere yardım ediyordu. Elfler ve diğer ırklarda büyüyü yasaklamıştı. Fakat Cüce , Elf , Ogre işbirliliğine karşın insanların tek bir şansı kalmıştı. Büyüyü kabullenmek. Buna karşın dünyanın heryerinden büyücüler insan topraklarına doldu.
Türklider
Seçilmiş Savaşçı

Post by Türklider »

Daha çok online olana avantaj verilir ve şanssız olan oyuncular ezilir bu durumda...

Ve hala bu serverın kurucusu olacak adamdan "dragon kesmek" gibi tabirleri duymak beni üzüyor... Oyuna yaratık kesmeye mi girecez? Bıkmadık mı nebulada yaratık "kesmekten"?

Ben bu serverda oynamam... Kimseye de tavsiye etmem... Özelden de uzun uzun tartıştık biliyorsun... Sonra da hırs yaptın... Ã?ıktın gittin...

Bilmiyorum ama öncelikle FRP olayına bir gir derim... Hiç tecrüben olmadan gaza gelip bu işler yapılırsa zor... İzmir'desin işte, gel oynatalım seni...

Bir de dragonlance olması ikinci bir dezavantaj bence... Sonuçta bazı karakterler ile özdeşleşmiş bir dünya ve bir çok şey, tarih olsun, olaylar olsun, sistem ve imkanlar olsun "katı" biçimde belirlenmiştir...

Bu yüzden zorlanırsınız diye düşünüyorum Krynn kullanırsanız... Bence normal sosaria haritası da hoş olabilir...

Saygılarımla...
Türklider...
Willow
Kullanıcı
Kullanıcı

Evt

Post by Willow »

Sosaria'da elimizde var. Ben ayrıca ejderha kesmeyi örnek olarak verdim. Yani siz zindana gidip yaratık kesmeyeceksiniz. Mesela şehirin biraz ilerisindeki ormanda gezerken bir anda bir goblinin saldırısına uğrayacaksınız. Bir quest olduğunda biz bas bas bağırmıyıcaz "YELL : PALANTHASA SALDIRILIYOR YETİşİN" gibi olaylar olmayacak. Palanthasta olanlar savaşacak eğer şehir valisi diğer şehirlere haberci yollamayı akıl ederse ki eder o haberci diğer şehire varıp oradaki halkı uyaracak. Herşey gerçeğe yakın hale getirilmeye çalışılıyor. Bir büyü denerken beceremiyeceksiniz ve büyü elinizde patlayacak. Yada şehire ejderhalar saldıracak. Hatta ve hatta belkide Kaos savaşı yaşanacak ? Süprizlerle dolu bir dünya Krynn.. Bir kere kesinlikle moongateler kaldırılacak... şehirler arasında yürüyerek veya atla gidilecek. Bir anda Palanthas yolundayken belkide yoldan geçen bir kara şövalyenin gazabına uğrayacaksınız.
Türklider
Seçilmiş Savaşçı

Re: Krynnden Anılar (FRPWORLD UO)

Post by Türklider »

Willow wrote:Krynn en son yaşanan Ruhlar savaşından sonra tamamen bölünmüş duruma geldi. Elfler ve insanlar arasında hala durdurulamayan kavgalara karşın cüceler ilk defa kapılarını açtılar. Cüce ve Elf işbirliği Krynn'de dikkat çeke dursun inlerine çekilmiş (yada tıkılmış) ejderhalar sadece ömürlerini sürdürebilecek kadar yiyeceği görebiliyorlardı. Mina'nın bıraktıklarından sonra Krynn tekrar inancını yitirdi. İnanılacak birşeyin olmadığı Krynnde artık para yerine krallara tapılıyor krallar tanrı yapılıyordu. Elfler Solamniyalılara saldıra dursun ejderhalarla birlikte Krynn'den sürülmüş olan büyücüler sadece Palanthas'ta yaşayabiliyordu. Bir büyücüye zorla yaptırılan bir büyü sonucunda Palanthastan dışarı çıkmak için herhangi bir büyü işe yaramıyordu. şehirin kapılarından çıkmaya veya girmeye çalışan her büyücü için ölüm emri vardı. İnsanlar ve Elfler her fırsatta kavga ediyor işin ilginç yanı ilk defa ogrelerde elflere yardım ediyordu. Elfler ve diğer ırklarda büyüyü yasaklamıştı. Fakat Cüce , Elf , Ogre işbirliliğine karşın insanların tek bir şansı kalmıştı. Büyüyü kabullenmek. Buna karşın dünyanın heryerinden büyücüler insan topraklarına doldu.
pek bir saçma olmuş... elfler bir kere toplum olarak "good" eğilimli... cüceler desen hepsi delikanlı... (kötüleri burada söz konusu değil zaten onları es geçtim)

Bu iki ırkın birlikte olması eyvallah da... Ogreler nereden çıktı? bir kere zeki değiller, ikincisi toplum olarak kötü eğilimliler. Bunların cüceler ve elflerle işbirliği yapması zaten "olanaksız" şeyler...

Elfler niçin solamniyalılara saldırdı onu çözemedim... Palanthas'a büyücü akını varsa nasıl giren çıkan öldürülüyor?

Sana öğrenmeni "tavsiye" ettiğim üç şey var;

*bir: politika.
*iki: FRP.
*üç: Satranç

Böylece yazdığın hikayelerde mantık hatalarına düşmezsin... çünkü kimin kime nasıl davranacağını ve niçin arkasını kollaması gerektiğini bilirsin... Ve iyilere karşı bile niçin arkanı kollaman gerektiğini...

Bilmem anlatabiliyor muyum?

NOT: Devamlı eleştiriyorum... Katkıda bulunuyor muyum? Bence evet çünkü dediklerimi yaparsa gerçekten çok iyi bir yere geleceğinden eminim. Uğraşmak güzel bir şey ama benim gibi ukalaların madarası olmasın diye daha benim gibilerden bir tane varken söylüyorum... İleride bir yığın olacak... O zaman altından kalkamaz bu tür baştan başlayan şeylerle...

Saygılarımla...
Türklider...
EviLDoeR
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by EviLDoeR »

Turkleader senden bir ricam var eğer bu shard açılırsa sakın oyuna girme tamammı çok dert etmiştim senin girip girmemeni bide bu dünyada 2 tanemi scripter var o kodları yazıcak allahını yazarız tamammı. Daha ortada bi halt yok girmeyin diyosun eğer elimizde shard olsa bişeyler yapıcaz o zaman yaparsın eleştirini diğer şardlardaki arkadaşlarım bu fikirlere bayıldı adamlar direk elimizden gelen bişey varmı demeye başladılar sen bişey bulmuşsun bişeylisini istiyosun sana beyendirmek gibi bi derdimiz yok sen burda yorumlarına devam et biz illa şu shard kadar iyi olcaz diye bişeyde demiyoruz istiyosan microsoft mühendislerini kiralayalım bu iş için
My DNA written in C with VIM, compiled with GCC and running on baranix (It' s a free UNIX like OS for human body platform)
EviLDoeR
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by EviLDoeR »

Turkleader wrote:Ban konusu da biraz karışık... Adam başka accountla gelir, arkadaşınınkinden girer bilmemne...
Eğer adam başka acc ile gelip yine aynı şeyleri yaparsa yine banlanır yapıcak başka bişey yok artık böyle adamlardan kurtulma şansı ban
Türklider
Seçilmiş Savaşçı

Post by Türklider »

Bir kere FRP bazlı bir shardı ne RP ne de FRP deneyimi olmayan, bir de oturup en zor dünyalardan olan Kryyn'de açmaya çalışan kişilere ben bunları söylüyorum; suçluyum...

Alın siz ejderha kesmeyi RP deyin, raidleri RP sanadurun... Size yardım etmek isteyende kabahat zaten... Kendi kafanıza göre bir şeyler yapmaya çalışıyorsunuz...

Yapın bakalım... Açamayacaksınız bu bir; ikincisi, açsanız bile RP yapamayacaksınız çünkü bilmiyorsunuz...

Sizin gibilerle uğraşmakla ben hata ediyorum zaten.... Özür dilerim...

Saygılarımla...
Türklider...
EviLDoeR
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by EviLDoeR »

Turkleader wrote:Bir kere FRP bazlı bir shardı ne RP ne de FRP deneyimi olmayan, bir de oturup en zor dünyalardan olan Kryyn'de açmaya çalışan kişilere ben bunları söylüyorum; suçluyum...

Alın siz ejderha kesmeyi RP deyin, raidleri RP sanadurun... Size yardım etmek isteyende kabahat zaten... Kendi kafanıza göre bir şeyler yapmaya çalışıyorsunuz...

Yapın bakalım... Açamayacaksınız bu bir; ikincisi, açsanız bile RP yapamayacaksınız çünkü bilmiyorsunuz...

Sizin gibilerle uğraşmakla ben hata ediyorum zaten.... Özür dilerim...

Saygılarımla...
Kimin yok Rp ve FRP deneyimi?? Willow sadece shardı kurmaya çalışıyor teknik işler.. Kurul oluşturulacak tabiiki rp yi en iyi şekilde yapan adamlar questwriter olucak... Ben willow u pek tanımıyorum belki rp deneyimi yoktur ama bu işin içinde sadece o yok anladınmı? Sen heralde bütün işleri onun yapacağını sanıyosun
Türklider
Seçilmiş Savaşçı

Post by Türklider »

Ya polemiğe girmeyelim... Sistemi oturtamayacaksınız... Herşey script değil...

Daha fazla uzatmayalım... Daha adminlerden söz gelmeden FRPWorld ismi kullanılıyor... bu da ayrı bir konu...

Saygılarımla...
Türklider...
Asuthay
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Asuthay »

Abi ban olmaz ilk suçta.Ne olursa olsun ikinci şans olmalıdır.İnsan boş anında küfür de edebilir.İkinciyi yaptığında ban olmalıdr.İlk harekety için ağır olur.Skill Gain zor olmalıdır bence de zor ancak ilk bir ay yani oyunun krucu ve ilerde umarız ki veteranları olacak kişiler için , bir skille kaymamak kaydıyla gain kolay olabilir.İlk aydan sonra dediğin gibi çok zorlaştırılabilir...
Hiç bir kötü varlık özgür olduğunu iddia edemez.
Ã?ünkü ''özgürlük ağacı'' zorba ve zalimlerin kanıyla sulanır.
Drizzt_Dourden
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Drizzt_Dourden »

staff alımı olacaksa adayım ben
her türlü annarım bu işten
Caradoc The DeathKnight
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Dedikleriniz güzel gözüküyor ama bir o kadar da zor. Bu iş zor arkadaşlar ama azmin elinden birşey kurtulmaz gönüllü bulmak da pek zor olmuyor aslında. Bu işlerden pek anlamam yani yeni bir sistem kurmaktan elimden gelse yardım etmek isterdim.
Locked