Tapınakların iki efendisi yarışıyor...

Hayatını tanrıların ışığını aramaya adamış olanlara.
LordAriakas
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by LordAriakas »

Ya biz de wizard ya da sorcerersak
Drizzt_Dourden
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Drizzt_Dourden »

raistline katılıorum sonucta birazda grubundaki elemanlara baglı ve macerana baglı...ama ben genellikle yanımda cleric isterim....hırsız ise olmassa olmazlardan..
Caradoc The DeathKnight
haplo25
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by haplo25 »

Ben Paladin diyorum.
Ereshin
Başbüyücü

Post by Ereshin »

Ben cleric alırım abi heal meal yapar iyidir cleric
I break the silence now because I want the facts known. If I am to be judged let me be judged by the truth.
ElvenBard
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ElvenBard »

Valla böyle her yolculuğa çıkana bedava paladin, cleric falan sağlayan bi yer olsaydı keşke :D kolay mı bi paladinin güvenini kazanıp beraber maceraya atılmak. Ama birini seçmek söz konusu olsaydı ve aralarında çok fark yoksa paladini seçerdim, hem hayranımdır kendilerine hem de o savaşır ben de arkadan şarkı söyler gaz verirdim. İcabında hikayesini türküsünü yazar şöhret olurdum falan :D

Bu arada karışıklığa son verelim cleric dindar amcalara (priest ve druid) verilen isim, bardlar ve thiefler nası rogue ise priest ve druidler de clerictir.
ElvenBard
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ElvenBard »

Bu arada paladin de heal çeker, hemde kralını çeker. Günde bir kere olmak üzere Lay on Hands çekebilir, kendisini iyileştirecekse böyle karizmatik bi şekilde ellerini kaldırır veya başka birine yapıcaksa eliyle temas eder :) levelinin iki katı kadar hit point iyileştirecektir. Ayrıca 9. levelden sonra Combat, Divination, Healing ve Protection spherelerinden priest büyüleri yapabilir. Zaten 9. level bi paladin bulursanız yanından ayrılmamak için kendinizi ona iple miple bağlayın :D
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

ufak bi karışıklık olmuş, onu düzelteyim:
ElvenBard wrote:Bu arada karışıklığa son verelim cleric dindar amcalara (priest ve druid) verilen isim, bardlar ve thiefler nası rogue ise priest ve druidler de clerictir.
rogue kısmı doğru da, dindar amcaların genel adı priest'tir. cleric ve druid, priest'in alt kümeleridir. Ayrıca,
ElvenBard wrote:Ayrıca 9. levelden sonra Combat, Divination, Healing ve Protection spherelerinden priest büyüleri yapabilir.
Bu 2nd ed.deki paladinler için doğrudur. 3rd ed.deki paladinler 5.lvlden itibaren(wis 12+ ise 4.lvlden itibaren) divayn büyü kullanmaya başlarlar.
War, war never changes...
Quisatz_Haderah
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quisatz_Haderah »

priest dediklerimiz kendini aşmış rahiplerdir. yani papazlar da bunun içine girer. clericler ise daha düşük seviyedekiler. phbye göre konuşmuyorum tabi. ing. anlamları.
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

garip bir seçim.
isterdim ki üçü birden yanımda olsun ama priest eğer priest cleric ten daha güçlü ise ankete cleric konması çok saçma olmuş.bu durumda paladin ile priest arasındabir seçim yapmak gerekiyor.
kol kuvvetim varsa yanıma priest i alırım,ama ruhumun gücüne güveniyorsam paladin in bana daha fazla yardımcı olacağını düşünüyorum.
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlülü
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

Quisatz_Haderah, cleric ve priest kelimelerinin annamlarından yola çıkarak birinin dierinden üstün olduunu söylemiş. Gerçi ben kelimelerin tam karşılıklarını bilmiorum, bu yüzden hangisi daha rütbelidir bilemiycem; ama 2nd ed. PHB'de cleric ve druid, priest grubunda yer alan iki farklı classtır. Dolayısıyla, 2nd ed. bağlamında priest clericten üstündür diye bişiy söylenemez.
FreyaImplorer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by FreyaImplorer »

Paladin 4ever tabii ki....
Jacta alea est.
paladine
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by paladine »

paladin herzaman bulunması gereken bir gurup arkadaşı ama bazı aksyonlar için fazla tutucu herhalde bir rahip daha kullanışlı olur
Lurtz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lurtz »

clericle priest arasında şu fark var. priest bir tanrının, cleric bütün tanrıların adamıdır. ama benim seçimim daima değil ama paladin olurdu.
barabus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by barabus »

bir paladinin yoldaşlığında ölüm gidilmesi gereken bi yol olabilir ve ben buyolda hiç çekinmeden yürürüm
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

Lurtz wrote:clericle priest arasında şu fark var. priest bir tanrının, cleric bütün tanrıların adamıdır. ama benim seçimim daima değil ama paladin olurdu.
bu açıklama yannış bi açıklamadır. yukarıdaki msjlarda, priest ile cleric arasındaki bağlantı (2nd edition bağlamında) açıklanmıştır. kısaca tekrar etmem gerekirse priest, tüm ruhban karakterleri kapsayan bir sınıftır. PHBde yer alan cleric, druid gibi sınıflar ise priest sınıfına dahil; fakat özelleşmiş sınıflardır.
Post Reply