At!..

Anlatacak komik veya enteresan FRP anıları olanlar için. Geyiğin sınırları burada belirlenecektir...
Ayyaş Porsuk Hanı'nın bu güzide salonu, tüm ziyaretçilerimize açıktır.
Post Reply
ZINDIK
Kullanıcı
Kullanıcı

At!..

Post by ZINDIK »

Oyunda haber alınması gereken bir kale vardır fakat gruptaki herkesin gitmesi gerkmemektedir..
biraz tartışılır..
Grubun ranger'ı olan Elf kızımız ben çayları tazeleyeyim diyerekten mutfağa gider....

Dm: Gitmeniz gereken yer biraz uzakta bu yüzden hepinizin gitmesi mantıklı değil..

Knight:Ben at sürebiliyorum bi at edinelim ben gider gelirim..

Fighter: Tek başına gitmen doğru olmaz yolunu kesmeye kalkabilirler, iki at bulalım..

--at muhabbeti devam ederken ranger içeri girer elinde çaylarla--

Ranger: at mı? ben de at istiyorum..

--bu arada fighterla ranger sevgilidirler..

Figter:Atı naapacaksın güzelim...

Dm vede grbun geri kalanı gülmekten yerlerde..
Drizzt_Dourden
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Drizzt_Dourden »

abi ben hic öle algılamazdım heralde bu sözleri,ama gercekten komikmiş simdi okuyunca bende baya güldüm
hocam_salya
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by hocam_salya »

pek güzel sayılmaz ama komik :)
Eğer buraya hapsedilenler CENNET'İ HAYAL EDEMESELERDİ,CEHENNEMİN gücü olabilir miydi?
sandmen
Ereshin
Başbüyücü

Post by Ereshin »

siz oyun oynarken oyuncular çay yapmaya giderse olur tabi böyle şeyler normal
I break the silence now because I want the facts known. If I am to be judged let me be judged by the truth.
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

evet real world ile fantastic world ü bayağı birbirine karıştırmışınız.
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlülü
Türklider
Seçilmiş Savaşçı

Re: At!..

Post by Türklider »

ZINDIK wrote: Dm: Gitmeniz gereken yer biraz uzakta bu yüzden hepinizin gitmesi mantıklı değil..
Valla en son sözü anlamadım... Ama burada DM'in yaptığı NPC canlandırmanın dışında bir sözse buna "META DİKTE" denir... Hatadır... Oyuncuların düşüncelerine karışılmaz... Mantıklı olup olmadığına oyuncular karar vermelidir...

Bir oyuncu yirmi metreden yere atlamayı mantıklı buluyor olabilir ama bunu söylemezsiniz... Hatta oyuncular arası "Diplomasi" ve "Blöf" denemelerinde "abi adam senden yüksek attı İNANDIN" diyemezsiniz... İnanmak istemiyorsa ve META yapmıyorsa inanmayabilir...

Hatta gidip bir ork kadına ya da bir ogreye aşık bile olabilir (nası yani?! 8O 8O ) ve hatta karakteri iğrenç bir olay gördüğünde midesinin kaldırıp kaldırmayacağına bile oyuncu karar vermelidir... Ã?işinin geldiğine, saçlarının dağınıklığına...

DM mümkün olduğunca müdahaleyi az tutmalı ve daha çok bir hakem gibi davranmalıdır...

Saygılarımla...
Türklider...
EnialiS
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by EnialiS »

evet haklısın dm oyunculara belli bir dereceye kadar mudahale edemez ki oyuna bakılırsa yanlıs katılıyorum ama komik bir dialog gecmis :D
for !_FRP_!
ElvenBard
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ElvenBard »

DM oyuncuya müdahale az müdahale etmelidir, doğru, ancak sadece oyuncunun kararlarına karışamaz, ancak bu bile belli bir sınıra kadardır. Good alignment'li bi karakter gidip de masum birini öldürmez, oyuncu yapmak istese bile DM buna karışabilir, eğer karakter ısrarcıysa bile son söz DM'indir. Harekete izin verebilir fakat tabii ki karakterin alignment'ı değişecektir. Bazı durumlarda DM oyuncunun bünyevi durumuna da karar verebilir, karakterin iğrenç bi olay karşısında midesinin alacağı hali oyuncuya bırakırsa oyuncu tabii ki karizmayı çizdirmek istemeyecektir :) Oyuncuları mantıklı ve gerçekçi yollara sevketmek, bi kere başladığında alıp başını giden saçmalıkları engellemek DM'in görevidir ve gerek campaign, gerek role-playing açısından bu müdahaleler gereklidir.
FreyaImplorer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by FreyaImplorer »

+1 Elven Bard...Söylenecek fazla birşey bırakmamıssın..
Jacta alea est.
Post Reply